Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

ΕΛ.ΑΣ.: Συναγερμός για μήνυμα «απάτη» - Εμφανίζουν ως αποστολέα τον «αρχηγό της αστυνομίας»

 ΕΛ.ΑΣ.: Συναγερμός για μήνυμα «απάτη» - Εμφανίζουν ως αποστολέα τον «αρχηγό της αστυνομίας»  

Την προσοχή των πολιτών εφιστά το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες επιτήδειων προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με τη χρήση των στοιχείων αξιωματούχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πλέον οι δράστες στην προσπάθειά τους να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου

Κακοκαιρία «Genesis»: Στο έλεος του φαινομένου όλη η χώρα – Μήνυμα του 112 - Ποτάμια οι δρόμοι

 Κακοκαιρία «Genesis»: Στο έλεος του φαινομένου όλη η χώρα – Μήνυμα του 112 - Ποτάμια οι δρόμοι [βίντεο] 

Κεραυνοί και αστραπές, χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού, πλημμύρες, φρεάτια που… χορεύουν και ορμητικά ποτάμια λάσπης. Η κακοκαιρία Genesis είναι εδώ και από το βράδυ της Πέμπτης (9/6) δείχνει τα δόντια της.

Χαρακτηριστικό της ισχύος των φαινομένων είναι το γεγονός, ότι έως τις 19:00 περίπου της Παρασκευής, το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατέγραψε περισσότερους από 27.000 κεραυνούς. Oι περισσότεροι από αυτούς έπεσαν στα δυτικά τμήματα της Θράκης, στην Χαλκιδική, στις Σποράδες, στα νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, στην Βόρεια Εύβοια, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο και στο Ιόνιο.

Με βάση τα στοιχεία του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι νότιες περιοχές της Ηπείρου, η Δυτική Στερεά και τα δυτικά τμήματα της Θράκης, δέχτηκαν τα μεγαλύτερα ποσά βροχής, με τον υψηλότερο αθροιστικό υετό να καταγράφεται στα Λεπιανά ‘Αρτας (97 χιλιοστά), στην Ξάνθη (96 χιλιοστά) και στην Αμφιλοχία (92 χιλιοστά).

Άνοιξαν οι ουρανοί χτες στον Λαγκαδά, ενώ στην Κοζάνη δρόμοι, όπως η Παύλου Μελά, πλημμύρισαν. Κάτοικοι με σκούπες προσπαθούν να διώξουν όπως- όπως τα νερά από τα σπίτια τους.

Σε κάποιες γειτονιές όμως τα υπόγεια βυθίστηκαν στις λάσπες. Οι ζημιές ανυπολόγιστες…

Ένα κομβόι αυτοκινήτων προσπαθεί να περάσει από τη λίμνη λάσπης που έχει σχηματιστεί.  Η κεντρική πλατεία θύμισε πισίνα, ενώ και στην Ποντοκώμη το πέρασμα της κακοκαιρίας ήταν σαρωτικό. Στο έλεος της κακοκαιρίας και το οδικό δίκτυο στην Ξάνθη. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από το επαρχιακό οδικό δίκτυο Ξάνθης – Σταυρούπολης.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 306 νέα κρούσματα ( 37 στην Κορινθία, 69 στην Μεσσηνία, 108 στην Αχαΐα.)

 

Μείωση  κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες (-1) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 306  νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Κορινθία , Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων (214) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (92).  

  Συγκεκριμένα: