Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Nations League: Η Εθνική Ελλάδος νίκησε 3-0 την Κύπρο με πρωταγωνιστή πάλι τον Τάσο Μπακασέτα

 Nations League: Η Εθνική νίκησε 3-0 την Κύπρο με πρωταγωνιστή πάλι τον Μπακασέτα 

Με χαρακτηριστική άνεση η Ελλάδα νίκησε με 3-0 την Κύπρο στην τρίτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Nations League και πλέον περιμένει την Κυριακή στον Βόλο το Κόσοβο να πάρει ακόμη ένα τρίποντο και να καθαρίσει την πρωτιά του ομίλου που θα σημάνει την άνοδο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να μην έπιασε τρομερή απόδοση, αλλά η διαφορά ποιότητας φάνηκε και η νίκη ήρθε πολύ εύκολα. 

Στο 9’ η Ελλάδα μπήκε  μπροστά στο σκορ. Ο Τάσος Μπακασέτας εκτός περιοχής

πιάνει ένα εκπληκτικό βολ πλανέ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη συνέχεια πίεσε ψηλά τους Κύπριους και στο 20' ανάγκασε την άμυνα τους σε ένα εύκολο λάθος. Ο Μπακασέτας σε εκείνο το σημείο σέρβιρε στον Παυλίδη και εκείνος πέτυχε το 2-0. Στο 25' η Εθνική μας έχασε με τραυματισμό τον Χατζηδιάκο γεγονός που φάνηκε να την επηρεάζει και υπήρξαν στιγμές που έδειχνε να παίζει με τη φωτιά. Από ένα σημείο και μετά η Ελλάδα έβγαλε και κόπωση, αλλά πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Στην επανάληψη η Ελλάδα μπήκε στο γήπεδο πολύ δυνατά και πίεσε τους Κύπριους. Οι ποδοσφαιριστές του Γκουστάβο Πογιέτ βρήκαν το τρίτο γκολ στο 48' με ωραία ενέργεια και άψογο τελείωμα από τον Λημνιό. Από εκείνο το σημείο και μετά τα πάντα τελείωσαν και το υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Κύπρος από την πλευρά της προσπάθησε να βρει ένα γκολ και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η Ελλάδα έκανε διαχείριση του σκορ και των δυνάμεων της με τον Γκουστάβο Πογιέτ να προχωράει σε αλλαγές προσώπων για να τους δώσει ανάσες. Υπάρχει και το παιχνίδι με το Κόσοβο και θέλει να έχει ποδοσφαιριστές ξεκούραστους στο ματς της Κυριακής.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος – Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (25' Τζαβέλλας), Τσιμίκας – Σιώπης (52' Αλεξανδρόπουλος), Μάνταλος (52' Κουρμπέλης), Μπακασέτας (81'Παπανικολάου) – Λημνιός, Δουβίκας (46' Μασούρας), Παυλίδης

ΚΥΠΡΟΣ: Μιχαήλ, Γκόγκιτς, Κατελάρης (46' Λαΐφης), Κορρέα, Πίττας, Αρτυματάς, Χάμπος, Ν. Ιωάννου (64' Παναγιώτου), Παπουλής (74' Σπόλιαριτς), Λοΐζου (64' Τζιόνης), Σωτηρίου (46' Χριστοφή).

Με νίκη επί του Κοσόβου την προσεχή Κυριακή (12/06, 21.45) η Εθνική Ελλάδος όχι μόνο κάνει το «4 στα 4» διατηρώντας το απόλυτο στον 2ο όμλο της 3ης Κατηγορίας του Nations League αλλά εξασφαλίζει την πρωτιά του γκρουπ, την άνοδο στην 2η Κατηγορία κι εξασφαλισμένη θέση στα μπαράζ για την πρόκριση στο Εuro της Γερμανίας (2024)

 Η...απόλυτη «γαλανόλευκη» διατηρήθηκε επικεφαλής του 2ου ομίλου της 3ης Κατηγορίας του Nations League με 9 πόντους.

Την ίδια ώρα, το Κόσοβο επικρατούσε 3-2 της Βορείας Ιρλανδίας παραμένοντας σε απόσταση 3 πόντων.

Η βαθμολογία του ομίλου (3 αγώνες)

1. Ελλάδα                 (5 -0 ) 9

2. Κόσοβο                 (5 - 3) 6
3. Βόρεια Ιρλανδία     (2 - 4) 1
4. Κύπρος                 (0 - 5) 1