Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Aστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 0-1: Γέντρισεκ και... σέκος

Aστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 0-1:  Γέντρισεκ και... σέκος
Ο Έρικ Γέντρισεκ σκόραρε στο 71΄ και υποχρέωσε τον Αστέρα Τρίπολης σε οδυνηρή ήττα 1-0 από την Ξάνθη.
Ο Έρικ Γέντρισεκ πήρε ξανά το όπλο τους και οδηγεί την Ξάνθη με ασφάλεια στα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς, χάρη στο τέρμα του αρχισκόρερ της στο 71’ της χθεσινής αναμέτρησης στην Τρίπολη.

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΜΥΡΗΣ ΜΕ ΤΟΝ

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ...ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.....
ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ....ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΤΡΕΛΟΠΑΡΕΑ...
ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΜΥΡΗΣ ''ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ''.....
ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΛΕΙΨΕΤΕ???????
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΗΛ. 6979697139

Όχι 3ος θερμοηλεκτρικός σταθμός στην Αντίκυρα Βοιωτίας-Σταματήστε τους, Σώστε τον Κορινθιακό!!!!!!




 
Federation of the Corinthian Gulf Ecological Organizations "ALKYON",
P.O. Box 34 Egion  25100 e-mail: info@alcyon.gr - web:http://www.alcyon.gr

Κορινθιακός: Eνιαία περιοχή, με ενιαία Χωροταξία και Διοίκηση
                                                                                                                        
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ  Γ.Σ.  ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ‘’ ΑΛΚΥΩΝ ‘’
                                                                                       
Η Γενική Συνέλευση των μελών της  ‘’ ΑΛΚΥΩΝ ‘’ που διεξήχθη στο Ρίο  Πατρών στις 14/10/2018,  αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος εκφράζοντας την αντίθεσή της  στην εγκατάσταση νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας και την συμπαράταξή της με τις αποφάσεις των Δήμων Κορινθίων, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Δωρίδας και Θηβαίων.
Στις 27η Ιουλίου 2018 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) με την υπ’ αρίθμ. 744/2018 (ΑΔΑ: ΩΩ42ΙΔΞ-ΒΔ9) απόφασή της  χορήγησε στην εταιρεία με την επωνυμία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 665 MW στη θέση Άγιος Νικόλαος του Δήμου Διστόμου -  Αράχοβας -  Αντίκυρας της ΠΕ Βοιωτίας.
Με αυτή την εξέλιξη η περιοχή της Αντίκυρας, στο κέντρο του Κορινθιακού, μεταμορφώνεται σε ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα της Ελλάδας.

Πέτρος Τατούλης «Μας γεμίζει περηφάνια η δύναμη ψυχής των αθλητών του Ancient Messene Open»


 
Στην τελετή απονομών του 3ου διεθνούς τουρνουά τένις με αμαξίδιο «Ancient Messene Open» συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.

Athens Investment Forum 2018: Ο ρόλος των Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Μελλοντική Ανάπτυξη


Με σημαντικές παρεμβάσεις από εξαιρετικούς ομιλητές της αγοράς και της πολιτικής συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του «Athens Invenstment Forum 2018: Ο ρόλος των Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Μελλοντική Ανάπτυξη» που διοργανώνεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και τη Vertical Solutions SA σε συνεργασία με το Hellenic National Committee of World Energy Council και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης, και βρίσκεται υπό την τιμητική αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Με τη σειρά που τοποθετήθηκαν στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε σημαντικά ζητήματα ως εξής:

Ενότητα 2: Επενδυτική προοπτική της ελληνικής οικονομίας



Λαμπίρης: Οι επενδυτές επιθυμούν σταθερότητα και μπορούμε να την προσφέρουμε

«Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι αναπόφευκτη και θα έρθει μέσα από τις άμεσες επενδύσεις. Γνωρίζουμε τι επιθυμούν οι επενδυτές: Σταθερότητα. Και μπορούμε να την προσφέρουμε»,  τόνισε ο κ. Ριχάρδος Λαμπίρης, διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ. Επεσήμανε ακόμη την ανάγκη η Ελλάδα να καταστεί κόμβος φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς όπως είπε, πρόκειται για στρατηγικής σημασίας πολιτική για τη χώρα. Μέσα από την αναδιάρθρωση των υποδομών η Ελλάδα να καταστεί ηγέτης σε νέα μοντέλα ενέργειας, ανέφερε. Όσον αφορά τον κλάδο του τουρισμού, ο κ. Λαμπίρης έκανε λόγο για τη δημιουργία σύγχρονων αεροδρομίων και εξαιρετικών μαρίνων, ενώ στόχος είναι η αξιοποίηση των τεσσάρων περιφερειακών λιμανιών.



Regola: Χρειάζεται νέο ρυθμιστικό πλαίσιο και διασφάλιση μίας αγοράς χωρίς διακρίσεις

Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε την οικονομία ανέφερε ο κ. Federic Regola, CEO, Zenith S.A., προσθέτοντας ότι θα προχωρήσουμε στις απαιτούμενες ενέργειες για την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Επιπλέον, τόνισε ότι χρειάζεται ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο και η διασφάλιση μίας αγοράς χωρίς διακρίσεις, για την εμπέδωση του υγιούς ανταγωνισμού. «Όταν υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος. Θέλουμε μία ανταγωνιστική αγορά για τον σεβασμό και την προσέλκυση αληθινών επενδύσεων», ανέφερε ο κ. Regola.



Μελής: 20 δις ευρώ άμεσες επενδύσεις χρειάζεται η χώρα

Για να καλύψουμε το κενό στην οικονομία σε σχέση με την ΕΕ, απαιτούνται 20 δισεκατομμύρια άμεσων επενδύσεων δήλωσε ο κ.  Αιμίλιος Μελής, partner, head of strategy and operations, PwC. Ειδικότερα, ο κ. Μελής επεσήμανε ότι απαιτούνται επενδύσεις σε βασικές υποδομές, αλλά και ενεργειακά έργα διαφοροποίησης χαρτοφυλακίου και μείωσης του κόστους, ενώ αναφέρθηκε σε περισσότερες από 750 εταιρείες εντός Ελλάδας, οι οποίες με την κατάλληλη υποστήριξη, μπορούν να τεθούν επικεφαλής στην αλλαγή.



Ματζούφας: θεσμικό περιβάλλον για επενδύσεις, που εντείνουν τον ανταγωνισμό και ενισχύουν την ανάπτυξη

Στα έργα ΣΔΙΤ που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της χώρας αναφέρθηκε ο κ. Νικόλαος Ματζούφας, Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.  Όπως είπε πρόκειται για 13 έργα, 837 εκατομμυρίων ευρώ, που συμπεριλαμβάνουν πυροσβεστικούς σταθμούς, τηλεματική, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ευρυζωνικά δίκτυα, σχολικά κτίρια, έργα διαχείρισης απορριμμάτων. Σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα, όσον αφορά τα άμεσα έργα ΣΔΙΤ, που υλοποιούνται είναι έργα της τάξης των 400 εκατομμυρίων ευρώ, και αφορούν σχολικές υποδομές, κομμάτι του ΒΟΑΚ, και το Ιατροβιολογικό Κέντρο της Ακαδημίας Αθηνών. Σύμφωνα με τον κ. Ματζούφα, βασική παράμετρος είναι  η ύπαρξη κανόνων ασφάλειας δικαίου, και πρόσθεσε ότι  χρειάζεται να διαμορφώσουμε ένα θεσμικό περιβάλλον για επενδύσεις, που εντείνουν τον ανταγωνισμό και ενισχύουν την ανάπτυξη.



Χειμώνας: δυνατότητα επενδύσεων 1 δις ευρώ ετησίως

Στις προοπτικές άμεσων επενδύσεων σε κλινικές μελέτης και στην ενίσχυση συνεργασιών μεταξύ διεθνών και ελληνικών εταιρειών, αναφέρθηκε ο κ. Μιχάλης Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής, Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, κάνοντας λόγο για τη δυνατότητα επενδύσεων έως και ένα δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως.



Οικονόμου: Ανάγκη για αντιμετώπιση των καθυστερήσεων και επιβλέψεις έργων

Στην αντιμετώπιση των καθυστερήσεων που προκύπτουν από την αρχαιολογική και δασική νομοθεσία αναφέρθηκε ο κ. Δημήτρης Οικονόμου, professor of spatial planning, director of laboratory of urban & refional planning , University of Thessaly, ενώ όσον αφορά τα σχέδια χρήσεων γης επεσήμανε ότι τις επιβλέψεις θα έπρεπε να τις αναλάβουν πιστοποιημένοι ιδιώτες.



Συντονιστής στο δεύτερο πάνελ ήταν ο κ. Ν. Παπαπολίτης, Διευθύνων Εταίρος, Νομική Εταιρεία Παπαπολίτης & Παπαπολίτης.



Ενότητα 3: Οι εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία και στη Διοίκηση Υπηρεσιών



Μανιάτης: Δημιουργία σύγχρονου επιτελικού κράτους - στρατηγείου και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις

Η δημιουργία ενός σύγχρονου επιτελικού κράτους – στρατηγείου που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, και λειτουργεί ως ρυθμιστής υπηρεσιών, και η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων με ρήτρες αειφορίας και απασχόλησης, ως βασικές αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις ανέφερε ο καθηγητής Γιάννης Μανιάτης, βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρώην υπουργός. «Μπορούμε μέσα σε ενάμιση χρόνο να έχουμε ένα λειτουργικό δημόσιο και να εξοικονομούμε κατ ελάχιστον ένα δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο», ανέφερε ο πρώην υπουργός. Προϋποθέσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, είναι η περιβαλλοντική προστασία, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, και η ρήτρα της διαγενεακής αλληλεγγύης, «ένας κουμπαράς για τις μελλοντικές γενιές», όπως εξήγησε. 



Σεφέρης: ο ρόλος της ελεγκτικής

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ελεγκτικό επάγγελμα στην Ελλάδα, αλλά και στις προοπτικές που μπορούν να δημιουργηθούν μέσα από την αντιμετώπιση των προκλήσεων αναφέρθηκε ο κ. Χρήστος Σεφέρης, πρόεδρος και Δ.Σ. της TGS Hellas.



Πελτέκης: αναγκαίες οι υποδομές ποιότητας

Με τη συμμόρφωση στα διεθνή πρότυπα, οι υποδομές ποιότητας θα έχουν ένα προϊόν που θα μπορεί να σταθεί αντάξια και ανταγωνιστικά στη διεθνή αγορά ανέφερε ο κ. Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος της TUV Hellas. Τόνισε δε, ότι οι υποδομές ποιότητας «αποτελούν τον απαραίτητο κρίκο στην αλυσίδα της ανάπτυξης της χώρας».



Αποστολόπουλος: Πατριωτική επιχειρηματικότητα και εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο

Για μία πατριωτική επιχειρηματικότητα έκανε λόγο ο κ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. προσθέτοντας την ανάγκη για ένα Εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο. Την ανάγκη «να προσελκύσουμε κεφάλαια και επενδυτές με μακρύ ορίζοντα» επεσήμανε ο κ. Αποστολόπουλος, κάνοντας λόγο για ένα στοίχημα για το τι θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.



Μακέδος: Τα δημόσια έργα πρέπει να υπηρετούν, πρωτίστως, το δημόσιο συμφέρον

«Η νέα κανονικότητα, οφείλει να είναι άρρηκτα ταυτισμένη με τη νέα ηθική, την ηθική της βιώσιμης ανάπτυξης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ Κωνσταντίνος Μακέδος. Όπως είπε, «δημόσιο έργο δε νοείται εάν δεν εξυπηρετεί, πρωτίστως, το δημόσιο συμφέρον. Και το δημόσιο συμφέρον, προσδιορίζεται, όχι μόνο όταν επιτυγχάνεται η βέλτιστη σχέση, κόστους και ποιότητας. Αλλά, όταν επιτυγχάνεται η μέγιστη παραγωγική οικονομική αξία για την τοπική κοινωνία και για την εθνική οικονομία, με ταυτόχρονη προστασία και ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων». Ο κ. Μακέδος αναφέρθηκε στην ανάγκη για εξωστρέφεια και καινοτομία, επισημαίνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ταμείου, και την εισαγωγή της εφαρμογής e-Διακηρύξεις, καθώς επίσης και τη συνεργασία του με τον Πανευρωπαϊκό Φορέα Εγγυοδοσίας AECM, στο πλαίσιο δράσεων του ΤΜΕΔΕ. Σύμφωνα με τον κ. Μακέδο στόχος είναι η τόνωση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, «της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας όπως τη χαρακτήρισε». 



Συντονιστής του πάνελ ήταν ο κ. Κάρολος Χανικιάν, Δικηγόρος



Ενότητα 4: Επενδύσεις σε υποδομές και προκλήσεις της επόμενης ημέρας



Καραμανλής: Συναίνεση για την εκπόνηση εθνικού στρατηγικού σχεδίου υποδομών

Απαιτείται συναίνεση μεταξύ πολιτικών εκπροσώπων και του τεχνικού κόσμου για την εκπόνηση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου υποδομών για την επόμενη δεκαπενταετία, δήλωσε ο κ.  Κώστας Καραμανλής, βουλευτής Σερρών, τομεάρχης υποδομών και δικτύων της Ν.Δ. Βασικές αρχές σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, είναι η διαφάνεια και η ισονομία, η προτεραιότητα στην περιφέρεια, ο σεβασμός στο περιβάλλον, ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός μακριά από τοπικά συμφέροντα, η έμφαση στο αποτέλεσμα, και η προσέγγιση πάνω από κομματικές αντιπαραθέσεις. Όπως είπε, έχει παρατηρηθεί μείωση των επενδύσεων κατά 40 δισεκατομμύρια ευρώ την τελευταία δεκαετία, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο μόνο για το 2017 έχει διαμορφωθεί στα 17 δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις ασυνήθιστα χαμηλές προσφορές. Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, το 50% των εργολαβιών είχε έκπτωση από 30-50% ενώ το 25% ξεπερνούσε το 50%. «Ασύμμετρες εκπτώσεις και οι υπερβάσεις στα χρονοδιαγράμματα παραμένουν τα ζητούμενα» , ανέφερε χαρακτηριστικά. Ξεκαθάρισε δε, ότι η ΝΔ δε σκοπεύει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο των κατασκευών. «Θα αντιμετωπίσουμε της μεγάλες και ασύμμετρες εκπτώσεις με ανάθεση επίβλεψης και σε ιδιώτες μηχανικούς και αξιοποιώντας αποτελεσματικότερα τα θεσμικά εργαλεία», σημείωσε.  Στόχος, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον τομεάρχη υποδομών της ΝΔ, είναι η ενίσχυση της βιομηχανίας των συνδυασμένων Μεταφορών, όπως άλλωστε ήταν και ο στόχος του Κώστα Καραμανλή με τη συνεργασία με την Cosco, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Έκανε λόγο για την ολοκλήρωση έργων διαχείρισης απορριμμάτων, την ολοκλήρωση αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, των έργων συντήρησης του οδικού δικτύου, των ΑΠΕ, των έργων αναβάθμισης των τουριστικών υποδομών.  Τέλος, ο κ. Καραμανλής άσκησε κριτική στην κυβέρνηση καθώς όπως είπε, «δεν έχει ξεκινήσει κανένα από τα μεγάλα έργα, ενώ όσα έργα παραδόθηκαν είχαν ξεκινήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».



Οι τοποθετήσεις από τον κατασκευαστικό κλάδο

Για τον κατασκευαστικό πατριωτισμό και για τη διάθεσή τους να μείνουν στην Ελλάδα, έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των κατασκευαστικών εταιρειών στο Επενδυτικό Forum 2018 που διοργάνωσε το ΤΕΕ, ξεκαθαρίζοντας ομόφωνα ότι στόχος τους είναι να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ζητώντας ταυτόχρονα τη στήριξη της ελληνικής πολιτείας με στόχο την εμπέδωση ισότιμων όρων ανταγωνισμού απέναντι στις ξένες εταιρείες και τη βιώσιμη ανάπτυξη.



Μιτζάλης: Χρειάζεται πολιτική βούληση, εθνική στρατηγική και συμφωνία για τα έργα

«Οι επενδύσεις στις υποδομές έχουν διαχρονικά αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Μιτζάλης, διευθύνων σύμβουλος της J&P ΑΒΑΞ.  Όπως είπε, «η Ελλάδα έχει καταφέρει να ολοκληρώσει μεγάλο τμήμα των αναγκαίων υποδομών στις μεταφορές, ενώ έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην ενέργεια, αλλά υπάρχουν τομείς όπως τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα περιβαλλοντικά έργα και οι νέες τεχνολογίες που δεν έχουν ακόμα την πρόοδο που όφειλαν». Σύμφωνα με τον κ. Μιτζάλη, «η Ελλάδα διαθέτει εταιρείες που είναι ανταγωνιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατά την τελευταία δεκαετία και ενώ η χώρα μας αντιμετώπιζε την οικονομική κρίση ολοκληρώθηκαν τεράστιες επενδύσεις όπως οι αυτοκινητόδρομοι που προσέλκυσαν σημαντικά ιδιωτικά κεφάλαια και στήριξαν την τοπική οικονομία». Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της J&P ΑΒΑΞ , «το ελληνικό πολιτικό σύστημα μετατρέπει το σχεδιασμό για τις υποδομές σε πεδίο αντιπαράθεσης και όχι σύγκλισης». Τόνισε ότι αν δεν υπάρξει εθνική στρατηγική και συμφωνία από όλα τα κόμματα θα συνεχίσουμε να υστερούμε. Όπως είπε, για την υλοποίηση των έργων δεν έχουν γίνει παρά ελάχιστα βήματα με ευθύνη όλων των εμπλεκομένων. Επεσήμανε κι αυτός με τη σειρά του το φαινόμενο των υπερβολικών εκπτώσεων και, όπως είπε, «περιμένουμε να δούμε ποια έργα θα μείνουν ατελή και ποιες εταιρείες θα καταρρεύσουν». «Έχουμε μπροστά μας πολλά έργα να κάνουμε, τόσο στα δημόσια έργα, όσο και στις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις. Η φορολογική σταθερότητα, το νομικό πλαίσιο και ένα υγιές και δυνατό τραπεζικό σύστημα είναι αναγκαία για να αποτελέσει η χώρα ελκυστικό προορισμό επενδύσεων». Το κυριότερο που χρειάζεται, σύμφωνα με τον κ. Μιτζάλη, είναι η πολιτική βούληση. «Χωρίς αυτή δεν θα είχαν ολοκληρωθεί π.χ. οι οδικοί άξονες με συμβάσεις παραχώρησης. Η βούληση και στήριξη των επενδύσεων, που μετουσιώνεται σε πράξη από τη συμπεριφορά των πολιτικών και των υπηρεσιών, είναι το πιο άμεσο μήνυμα μπορεί να στείλει μια χώρα», ανέφερε. Τέλος, ο κ. Μιτζάλης αναφέρθηκε στο σχέδιο του υπουργείου Υποδομών για επέκταση των υφιστάμενων συμβάσεων παραχώρησης έναντι της υλοποίησης νέων έργων που ήδη εφαρμόστηκε σε Γαλλία, Ιταλία και Κροατία και είπε πως δεν πρέπει να αποτελέσει πεδίο αντιπαράθεσης.



Περδικάρης: Κατασκευαστικό κενό 2 δις ευρώ – η Ελλάδα μπορεί να γίνει «μπαταρία» του Νότου

«Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην Επενδυτική Ανάπτυξη της Ελλάδας», δήλωσε απ΄ την πλευρά του ο κ. Γιώργος Περδικάρης, εντεταλμένος σύμβουλος ΤΕΡΝΑ. Όπως ανέφερε, στη χώρα υπάρχει κατασκευαστικό κενό 2 δισεκατομμυρίων, και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με έκθεση της Mc Kinsey, η πλέον οικονομικά ανταγωνιστική τεχνολογία τα επόμενα χρόνια θα είναι οι ΑΠΕ. Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε «μπαταρία» του Νότου, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Περδικάρης. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει πολύ χαμηλή ιδιωτική χρηματοδότηση που φθάνει σε ποσοστό 17%, στο 40% φθάνει η δημόσια χρηματοδότηση, ενώ σε ποσοστό 45% συνεισφέρουν οι τράπεζες. Σε σχέση με τις προοπτικές στο άμεσο μέλλον, ο κ. Περδικάρης ανέφερε ότι η κρίση φαίνεται ότι βαίνει προς το τέλος της. Αναφέρθηκε στα νέα έργα: ΒΟΑΚ, Γραμμή 4 του Μετρό, ζεύξη Σαλαμίνας, επενδύσεις που φέρνουν τα αεροδρόμια,  και επεσήμανε την ανάγκη για νέα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως τα έργα ΣΔΙΤ, τα ομόλογα έργων και οι συμβάσεις παραχώρησης. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Περδικάρη, οι εταιρείες του κλάδου, θα πρέπει να κινηθούν στους εξής άξονες: εξορθολογισμός των εξόδων, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και εργαλείων, στόχευση νέων επενδυτικών τομέων, εκτέλεση περιβαλλοντικών και ενεργειακών έργων. «Να στραφεί ο κλάδος σε νέες αγορές» ανέφερε, ενώ έκανε γνωστό ότι ο όμιλος επένδυσε περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στην κρίση, ενώ θα προχωρήσει σε επενδύσεις 2 δισεκατομμύρια τα επόμενα χρόνια. Κλείνοντας τόνισε: «Θέλουμε ισότιμη αντιμετώπιση από την ελληνική πολιτεία, καθώς το κόστος είναι τετραπλάσιο για μία ελληνική εταιρεία. Ζητάμε από την πολιτεία να δείξει εμπιστοσύνη και να στηρίξει τις ελληνικές εταιρείες».



Σουρέτης: Ο τουρισμός συμβάλει καθοριστικά στο ΑΕΠ – ανάγκη η ανεύρεση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και η εδραίωση των μεταρρυθμίσεων.

Στις παθογένειες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο κ. Πέτρος Σουρέτης, διευθύνων σύμβουλος της Intrakat. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον κλάδο του Τουρισμού και στη συμβολή του κατά 25% του ΑΕΠ, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των εσόδων κατά 10%. Επίσης, παρατηρήθηκε, όπως είπε, αύξηση των πολυτελών ξενοδοχείων στη χώρα. Καθοριστική για τον κ. Σουρέτη είναι η ανεύρεση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, και η ανάγκη εδραίωσης των μεταρρυθμίσεων. «Να ρυθμιστούν απλά και καθαρά τα θέματα που μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε με την πολιτική ηγεσία και τους φορείς για την ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά, και δήλωσε ότι υποστηρίζει τα ηλεκτρονικά συστήματα και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το ΤΕΕ για τα θέματα μηχανικών. Επεσήμανε όμως παράλληλα την ανάγκη υποστήριξης της πολιτείας προς τις ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες.



Σιγάλας: Πρέπει να προχωρήσουμε πολύ πιο τολμηρά

«Κάποιες μεγάλες επενδύσεις προχώρησαν στη χώρα, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, αλλά ο χρόνος που απαιτείται από την ώρα που ανακοινώνουμε τις επενδύσεις, μέχρι την ώρα που κατατίθενται τα κεφάλαια είναι ιδιαίτερα μακρύς», επεσήμανε ο κ. Μανώλης Σιγάλας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Νοτίου Ευρώπης Hill International. Όπως ανέφερε, απαιτείται ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης, και να γίνει αντιληπτό ότι «οι επενδύσεις είναι η βάση για την βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας», προσθέτοντας ότι απαιτείται απλοποίηση των διαδικασιών και μεταρρυθμίσεις σε επίπεδο δομών. Στην πράξη πρέπει να προχωρήσουμε πολύ πιο τολμηρά, είπε.



Συντονιστής της Ενότητας με τίτλο «επενδύσεις σε υποδομές και οι προκλήσεις της επόμενες ημέρας», ήταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δελεβέγκος. 



Κλείνοντας το Συνέδριο ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, μίλησε για τις δράσεις του ΤΕΕ για την απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση, ενώ επεσήμανε τις προτάσεις του Επιμελητηρίου σχετικά με την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδιασμού υποδομών, αλλά και την εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων.

Και επίσημα υποψήφιος δήμαρχος ο Κ. Μπακογιάννης

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/kostas-mpakogiannis-500.jpg
Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον δήμο της Αθήνας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, έκανε ο νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.
Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Γκάζι, παρουσία εκατοντάδων Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε τη «Φωνή Αρχών και Εμπιστοσύνης» για να σταθεί, όπως ο ίδιος ανέφερε στην ομιλία του, «ξανά η Αθήνα όρθια».
Στην προεκλογική του εκστρατεία, ο κ. Μπακογιάννης όπως τόνισε κατά την ομιλία του θα δώσει έμφαση στην ασφάλεια και την καθημερινότητα των πολιτών

Ο (φυσικός) κληρονόμος της εθνικής συμφιλίωσης ξεκίνησε (το ταξίδι προς το μέλλον)


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Λόγω πολιτικής καταγωγής και γονιδίων, ήταν περίπου αυτονόητο ότι, ο Κώστας Μπακογιάννης θα διεκδικούσε ζωτικό χώρο συνείδησης και ευθύνης απέναντι στα άκρα και τις ακρότητες.
Απέναντι στους κήρυκες και κομιστές του μίσους, της διαίρεσης, της διχόνοιας.
Απέναντι στους… εισοδηματίες του εθνικού διχασμού, που περιφέρουν στον δημόσιο βίο, στην πολιτική και τα ΜΜΕ, το τοξικό δηλητήριο της εκτέλεσης κάθε

Για φιασκο μιλησε ο Ανδρεας Λοβερδος. Γεωργιάδης για το πόρισμα για το «Ερρίκος Ντυνάν»: Μην τους πιστεύετε είναι απατεώνες

 https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/georgiadis-500-1.jpg
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης μετά το πόρισμα για την Υγεία, με το οποίο αποδίδονται πολιτικές ευθύνες σε 4 πρώην υπουργούς Υγείας.
«Το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι για τα σκουπίδια όπως όλος ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κοινοί απατεώνες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης έξω από την Βουλή και πρόσθεσε:  «Όπως είχα εγκαίρως προβλέψει από την περασμένη εβδομάδα, όταν υπήρχαν σχετικές αναφορές περί προανακριτικής, αυτή η Εξεταστική δεν μπορεί να οδηγήσει σε καμία προανακριτική έναντι ουδενός υπουργού. Τι έλεγα; Θα κάνουν ένα πόρισμα, θα λένε γενικές ευθύνες, θα το ψάξει η Δικαιοσύνη, ό,τι έκαναν για το Ερρίκος Ντυνάν.
Το λέω για να μην τους πιστεύετε, είναι κοινοί απατεώνες. Επί της ουσίας, το

Παρουσιαζονται αυριο απο τον Μητσοτακη Αυτές είναι οι προτάσεις της ΝΔ για την Αναθεώρηση του Συντάγματος

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/10/nd-nea-dimokratia-neo-sima-6.jpg

Την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος θα παρουσιάσει αύριο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναμένεται να ασκήσει σκληρή κριτική στις θέσεις και στην μέχρι τώρα τακτική της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς, η πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που, όπως αναφέρουν, έχει τύχει εκτενούς επεξεργασίας ήδη από το 2016, μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

Ο Γ. Μανιάτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για αποζημιώσεις συνταξιούχων, έρευνες Υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου, επιθέσεις κατά Βουλευτών, κ.ά.

Στην Εκπομπή "ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ" της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ με τους Γ. Ντσούνο και Χρ. Κούτρα, μίλησε σήμερα ο Βουλευτής Αργολίδας της ΔΗΣΥ, καθ. Γιάννης Μανιάτης. Ο Γ. Μανιάτης καταδίκασε τα γεγονότα κατά βουλευτών, υπενθυμίζοντας παράλληλα όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβαζε από την εξέδρα επισήμων, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, λόγω της ψήφισης του τότε ασφαλιστικού νόμου, που σήμερα η κα Ε. Αχτσιόγλου υποστηρίζει ότι αυτός ο νόμος έσωσε την εθνική οικονομία και πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε εφαρμόσει το νόμο Κουτρουμάνη - Λοβέρδου και δεν ακολουθούσε καταστροφική πολιτική και σ'αυτό τον τομέα, σήμερα θα μιλούσαμε για πολύ λιγότερες αποζημιώσεις συνταξιούχων. 
Επιπλέον, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις έρευνες Υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου, υποστηρίζοντας ότι ορθά η Ελλάδα και η Κύπρος δεν παίζουν το παιχνίδι της ρητορικής όξυνσης της Τουρκίας. Παράλληλα, ο Γ. Μανιάτης κάλεσε τους σημερινούς κυβερνώντες να μην διανοηθούν να χάσουν τα κεκτημένα της περιόδου 2011-2014.
Ακολουθούν σημεία από τις τοποθετήσεις του:

Τί είπαν οι πρώτοι κορυφαίοι ομιλητές στο “Athens Investment Forum 2018: Ο ρόλος των Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Μελλοντική Ανάπτυξη”

https://web.tee.gr/wp-content/uploads/sheet1-diorganotes.jpg
Με σημαντικές παρεμβάσεις ξεκίνησε και συνεχίζει τις εργασίες του το «Athens Invenstment Forum 2018: Ο ρόλος των Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Μελλοντική Ανάπτυξη» που διοργανώνεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και τη Vertical Solutions SA σε συνεργασία με το Hellenic National Committee of World Energy Council και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης, και βρίσκεται υπό την τιμητική αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με διακεκριμένους ομιλητές από τους χώρους της πολιτικής και της επιχειρηματικής ζωής. Με τη σειρά που τοποθετήθηκαν, οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε σημαντικά ζητήματα ως εξής:

Οι εναρκτήριες ομιλίες

Enduro Ν. Ελλάδος 2018/ΗΛΕΚΤΡΑ FM 98,8

Με εξαιρετικη επιτυχια και προσελευση μεγαλης συμμετοχης ,πραγματοποιηθηκε χθες ο 4ος αγωνας πρωταθληματος Enduro Νοτιου Ελλαδος 2018,στο Ρεθι Κορινθιας.
Την αψογη διοργανωση την ειχε αναλαβει η Μοτο Λεσχη Ξυλοκαστρου..
Ο πρ.Κώστας Τσιπάς μιλησε σημερα στην εκπομπη μου στο ραδιοφωνο ΗΛΕΚΤΡΑ 9.88.
.
.

Επιστροφή Δώρων στους συνταξιούχους: Ιδού η απόφαση «βόμβα» του ΝΣΚ (έγγραφο)

 
Το πρακτικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την επιστροφή των Δώρων στους συνταξιούχους είδε το φως της δημοσιότητας από την ΕΝΥΠΕΚΚ.
Η απόφαση του ΝΣΚ αφορά τη μη άσκηση έφεσης επί της απόφασης (3429/2018) που έλαβε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο επιδίκασε αγωγές δύο συνταξιούχων της ΔΕΗ. Στον πρώτο το δικαστήριο επιδίκασε ποσό 5.709,66 ευρώ (από ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ) και στον δεύτερο επιδίκασε ποσό 5.202 ευρώ νομιμοτόκως (6% ετησίως) από την επίδοση της αγωγής για τις περικοπές στην κύρια και επικουρική σύνταξη την περίοδο 1/7/2015 έως 28/12/2015 με

Τσίπρας: Φανφάρες στη Βάρνα με άταφο νεκρό στη Β. Ήπειρο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η μεγαλομανής παρουσία Τσίπρα στην Τετραμερή της Βάρνας (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία), υπήρξε η απόδειξη ότι ΔΕΝ προστατεύει και ΔΕΝ πρόκειται να προστατέψει την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία! Ούτε ως πρωθυπουργός, ούτε ως υπουργός των Εξωτερικών!
Όχι μόνο δεν έχει πει λέξη για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε ένα αναγνωρισμένο μειονοτικό χωριό, τους Βουλιαράτες, με δικαίωμα σε πλήρη χρήση εθνικών συμβόλων, όχι μόνο δεν έχει επικοινωνήσει με τον Ράμα τόσο για το τραγικό γεγονός, όσο και για τις άθλιες δηλώσεις του και για την ιερόσυλη συμπεριφορά της κυβέρνησής του απέναντι στον νεκρό…

7 με 10 Νοεμβρίου το πρώτο διεθνές διεπιστημονικό συνέδριο για την οικονομία, την κοινωνία και την κλιματική αλλαγή

“Economy, Society and Climate Change – Τhe impact of mega trends in the Built Environment, Construction Industry and Real Estate”

1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο



Για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας διοργανώνεται το 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα Economy, Society and Climate ChangeΤhe impact of mega trends in the Built Environment, Construction Industry and Real Estate, σε συνεργασία  με τους Διεθνείς Φορείς των Τοπογράφων, Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών, FIGInternational Federation of Surveyors, UIAInternational Union of Architects, ECCEEuropean Council of Civil Engineers και το Διεθνή Οργανισμό UNECE WPLA- Working Party on Land Administration, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Καρκίνος του στόματος. Που οφείλεται, ποια τα συμπτώματα και πώς γίνεται η αυτοεξέταση (video)





Ο αριθμός των περιστατικών καρκίνου του στόματος εμφανίζει αύξηση σε πολλές χώρες. Οι ήδη γνωστοί παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν το κάπνισμα, το αλκοόλ, τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV, καθώς και την έκθεση ενός ανθρώπου σε βαρέα μέταλλα και εκπομπές πετροχημικών εργοστασίων.
O καρκίνος της στοματικής κοιλότητας έχει περίπου 30 μορφές. Η μορφή που απαντάται στο 90% των περιπτώσεων είναι το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα . Ο στοματικός καρκίνος εμφανίζεται συνήθως σαν ένα ανώδυνο έλκος (πληγή) στην αρχή, που δεν κλείνει με την πάροδο του χρόνου, αντίθετα μεγαλώνει δημιουργώντας προβλήματα στη μάσηση, την ομιλία ή την κατάποση. Μπορεί να εμφανιστεί και σαν μια λευκή πλάκα ή μια κόκκινη περιοχή. Αρκετές φορές η ανάπτυξη του καρκίνου ακολουθεί προϋπάρχουσες προκαρκινικές βλάβες όπως λευκοπλακία και ερυθροπλακία (7%). ....................

Στασινός: Συγκεκριμένες πολιτικές, αποφάσεις και εργαλεία για πραγματική ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις




-       Το ΤΕΕ προτείνει και υλοποιεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις για το δομημένο περιβάλλον, που αλλάζουν τη χώρα, δημιουργούν δουλειές, προσελκύουν επενδύσεις
-       Το e-adeies ανέβασε τη χώρα 20 θέσεις στην κατάταξη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας
-       3 + 1 σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να συμβάλουν στο αναπτυξιακό σοκ που έχει ανάγκη η Ελλάδα 

Αποτέλεσμα εικόνας για τεε

«Η ανάπτυξη, που όλοι ζητούμε και προτείνουμε και ψάχνουμε, δεν είναι κάτι αφηρημένο. Αφορά συγκριμένες πολιτικές, συγκεκριμένες αποφάσεις, συγκεκριμένα εργαλεία. Που πρέπει να προχωρούν μελετημένα και γρήγορα. Χορτάσαμε όλοι από λόγια. Τα αποτελέσματα μας λείπουν. Χρειάζεται δουλειά ώστε να δημιουργηθούν δουλειές. Όμως χρειάζεται δουλειά με σχέδιο, με πρόγραμμα, με χρονοδιάγραμμα, με γνώση των συνθηκών, με ρεαλιστικούς στόχους αλλά με φιλοδοξία και συνεχή προσπάθεια».

Πέτρος Τατούλης «Πολιτικό εγχείρημα για την Ευρώπη η δημιουργία Περιφερειακών Τραπεζών»



«Πολιτικό εγχείρημα για την Ευρώπη και το χρηματοπιστωτικό της σύστημα» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την πολιτική πρωτοβουλία για τη δημιουργία της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας στην Πελοπόννησο στο πρότυπο των Sparkassen, κατά τη διάρκεια της 8ης Διάσκεψης της Ελληνγερμανικής Συνέλευσης και της συνάντησής του με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Δήμων της Γερμανίας και Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Βάδης Βυτεμβέργης κ. Roger Khele, τους Επάρχους του Schwabisch Hall κ. Gerhard Bauer και Calw κ. Helmutt Rieger και τον υπεύθυνο για την Ευρώπη του Ιδρύματος των Sparkassen κ. Harald Felzen, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2018 στη Χερσόνησο της Κρήτης.

Ανακοίνωση – καταγγελία για την καλλιέργεια – επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης στα Εξαμίλια Κορινθίας


 http://isthmos.gr/images/images-uploads/10195/farmakeutiki_kan__art-big.jpg

ΚΟΒ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση – καταγγελία για την καλλιέργεια – επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης στα Εξαμίλια Κορινθίας
Σε σχέση με την απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου" ολοκληρωμένη μονάδα καλλιέργειας και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης" της ισραηλινής εταιρείας Τikunolam στην περιοχή “Λούτσα Παππά”  Eξαμιλίων του Δήμου Κορινθίων, δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην πραγματοποίηση αυτού του έργου και προειδοποιούμε τον εργαζόμενο λαό της Κορινθίας για τις συνέπειες. Πρόκειται για επένδυση 40 στρεμμάτων κοντά στο πεδίο βολής

Συμμετοχή σε κυβέρνηση ΝΔ ζήτησε ο Τσιόδρας - Προπομπός μετεκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με το Ποτάμι Το θέμα όμως είναι εάν το Ποτάμι μπει στην επόμενη βουλή

Μια εντελώς διαφορετική τοποθέτηση για τις μετεκλογικές εξελίξεις από αυτές που αποτυπώνουν στελέχη του κόμματός του εξέφρασε ο δημοσιογράφος Δ. Τσιόδρας. Ξεχωρίζοντας από τις υπόλοιπες θέσεις που εξέφρασαν στελέχη του Ποταμιού, ο Δ. Τσιόδρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι το Ποτάμι πρέπει να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου

Μάχη για τη δεύτερη θέση θα δώσουν Δούρου-Σγουρός

 
 Δημοσκοπήσεις ξεκινούν από Δευτέρα για την Περιφέρεια Αττικής, οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν στο τέλος της εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, στις δημοσκοπήσεις θα συμπεριληφθούν μόνο τα πρόσωπα που θα είναι σίγουρα υποψήφιοι. Ο Γ. Πατούλης, η Ρένα Δούρου και ο Γιάννης Σγουρός. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι μετά τον Πατούλη που θα έχει σαφές

Πυρκαγιά σε αποθήκη στη Νεμέα – ΦΩΤΟ


Πυρκαγιά από αδιευκρίνιστη αιτία εκδηλώθηκε στη διάρκεια της νύχτας σε αποθήκη επί της οδού Αγίου Γεωργίου στη Νεμέα.
Κανείς δεν κινδύνεψε από τη φωτιά, ενώ άμεση ήταν η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Nemea Press

Σάββατο 24 Νοέμβρη 2018 : 15η χορωδιακή συνάντηση Ξυλοκάστρου