Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ο Γ. Μανιάτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για αποζημιώσεις συνταξιούχων, έρευνες Υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου, επιθέσεις κατά Βουλευτών, κ.ά.

Στην Εκπομπή "ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ" της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ με τους Γ. Ντσούνο και Χρ. Κούτρα, μίλησε σήμερα ο Βουλευτής Αργολίδας της ΔΗΣΥ, καθ. Γιάννης Μανιάτης. Ο Γ. Μανιάτης καταδίκασε τα γεγονότα κατά βουλευτών, υπενθυμίζοντας παράλληλα όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβαζε από την εξέδρα επισήμων, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, λόγω της ψήφισης του τότε ασφαλιστικού νόμου, που σήμερα η κα Ε. Αχτσιόγλου υποστηρίζει ότι αυτός ο νόμος έσωσε την εθνική οικονομία και πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε εφαρμόσει το νόμο Κουτρουμάνη - Λοβέρδου και δεν ακολουθούσε καταστροφική πολιτική και σ'αυτό τον τομέα, σήμερα θα μιλούσαμε για πολύ λιγότερες αποζημιώσεις συνταξιούχων. 
Επιπλέον, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις έρευνες Υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου, υποστηρίζοντας ότι ορθά η Ελλάδα και η Κύπρος δεν παίζουν το παιχνίδι της ρητορικής όξυνσης της Τουρκίας. Παράλληλα, ο Γ. Μανιάτης κάλεσε τους σημερινούς κυβερνώντες να μην διανοηθούν να χάσουν τα κεκτημένα της περιόδου 2011-2014.
Ακολουθούν σημεία από τις τοποθετήσεις του:


  • Καταδικάζω απερίφραστα τα γεγονότα κατά βουλευτών. Θυμήθηκα όμως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβαζε από την εξέδρα επισήμων, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, λόγω της ψήφισης του τότε ασφαλιστικού νόμου. Σήμερα η κα Ε. Αχτσιόγλου, δηλώνει στις ενστάσεις που υποβάλλει κατά των αιτήσεων των συνταξιούχων, ότι ο νόμος αυτός έσωσε την εθνική οικονομία. Όλο το συνταγματικό τόξο καταδικάζει. Δείτε εδώ το σχετικό video
  • Εάν η κυβέρνηση είχε εφαρμόσει το νόμο Κουτρουμάνη-Λοβέρδου, σήμερα θα μιλούσαμε για πολύ λιγότερες αποζημιώσεις συνταξιούχων. Δυστυχώς, γι' άλλη μια φορά, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επέλεξαν την καταστροφική πολιτική τους.
    Δείτε
    εδώ το σχετικό video
  • Για τις έρευνες Υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου:
    → Ορθά Ελλάδα και Κύπρος δεν παίζουν το παιχνίδι της ρητορικής όξυνσης της Τουρκίας.
    → Το γεωτρύπανο "Πορθητής", οι Τούρκοι πήραν το μήνυμα και το εγκαθιστούν έξω απ'την Κυπριακή ΑΟΖ. Δεν θα προκαλέσουν στο οικόπεδο 10, Exxon Mobil & Qatar Petroleum, δηλ. ΗΠΑ και Qatar, που είναι ο βασικότερος χρηματοδότης τους.
    → Η κυβέρνηση να δώσει το μήνυμα της συγκρότησης αρραγούς εθνικού μετώπου.
    → Την περίοδο 2011-2014 με όριο ελληνικής ΑΟΖ με Αλβανία-Ιταλία-Λιβύη, προχωρήσαμε τις έρευνες Υδρογονανθράκων χωρίς η Τουρκία να διανοηθεί να διεκδικήσει οτιδήποτε. Να μη χάσουμε με ευθύνη της κυβέρνησης και αυτό το κεκτημένο.
    Δείτε
    εδώ το σχετικό video