Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Ποιοί εκλέγονται βουλευτές από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας

Από τα αποτελέσματα των εκλογών τα κόμματα που εκλέγουν βουλευτές από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:

1 ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ανδρέα (Επικρατείας)
2 ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ του Βασιλείου (Επικρατείας)
3 ΚΟΤΖΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ’γγελου (Επικρατείας)
4 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Ζαχαρία (Επικρατείας)
5 ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Βασιλείου (Επικρατείας)

ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

1 ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Πέτρου (Επικρατείας)
2 ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωάννου (Επικρατείας)
3 ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΗ του Κωνσταντίνου (Επικρατείας)
4 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αθανασίου (Επικρατείας)

ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

1 ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ηλία (Επικρατείας)

ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

1 ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Στεφάνου (Επικρατείας)

ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

1 ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Νικολάου (Επικρατείας)


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaYhl4fh9gWW95FDCzXlistSEeBLS99_cfAZajZHPkaonDEkNrC9OtTj8mWrmZyqY8zXlFFpUm1FQJ6Pk3Kc76i926KaT9LGuvdwz53ZkmT9INg7XDodUVX2GT1wrWk0TFTkLMWLeyd2I/s640/Meimarakis_Diagelma.jpg 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά την είσοδό του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Ολοκληρώθηκε μια εκλογική μάχη, την οποία δώσαμε με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, πολιτισμένα. Το εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι διαμορφώνεται ολοκληρωμένα με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Τον συγχαίρω και τον καλώ να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει, να έρθει στη Bουλή και όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όσον αφορά τα εσωκομματικά, εσείς θα παραμείνετε στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ή θα ξεκινήσετε διαδικασίες;

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Ένα, ένα. Καταρχήν να σας πω ότι το Γενάρη κάποιοι νόμιζαν ότι θα διαλυθούμε και τώρα νόμιζαν ότι θα μας τελειώσουν. Η Νέα Δημοκρατία ούτε διαλύθηκε, ούτε τελειώνει. Είναι ένα κόμμα που αποδεικνύει ότι είναι ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, πυλώνας της δημοκρατίας και εγγύηση για τη σταθερότητα, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, το μέλλον του τόπου και έτσι παραμένει. Έχει τις διαδικασίες τις δημοκρατικές και όλα αυτά θα τα συζητήσουμε στην ώρα τους. Αυτό που προέχει είναι να σχηματιστεί μια κυβέρνηση, να δούμε τα προβλήματα της Δευτέρας και να προχωρήσουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε συνεννόηση για το σχηματισμό κυβέρνησης θα πάτε κ. Μεϊμαράκη;

ΕΥ.ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Έχετε καμία τέτοια πληροφορία γιατί εγώ δεν έχω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Περιμένατε τέτοιο αποτέλεσμα;

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Όταν ξεκινήσαμε πριν πέντε βδομάδες, το αποτέλεσμα πιστεύαμε ότι θα ήταν ακόμα χειρότερο για αυτό, όπως θυμάστε, δημοσίως είχα πει ότι δεν χρειαζόντουσαν να γίνουν εκλογές και να μπει σε ταλαιπωρία η χώρα. Φαίνεται ότι σε έξι μήνες οι πολίτες δεν άλλαξαν γνώμη. Φαίνεται ότι τις τελευταίες τέσσερις- πέντε βδομάδες η Νέα Δημοκρατία μπόρεσε και ανέβασε πάρα πολύ το ποσοστό της από ό,τι καταγραφόταν δημοσκοπικά. Και σε αυτό θέλω να ευχαριστήσω κυρίως τους ανώνυμους νεοδημοκράτες που με θέρμη, με πίστη, με αυταπάρνηση έδωσαν αυτή τη μάχη και ανέβασαν το βαθμό αυτοπεποίθησης και έδειξαν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση για το μέλλον.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟΜΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

 ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ 233
 ψήφισαν 138 ΑΚΥΡΑ 3

Ν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 48
ΣΥΡΙΖΑ 46
ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ 18
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7
ΚΚΕ 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 4
ΠΟΤΑΜΙ 3
ΑΝΕΛ 2
ΛΑΕ 1
ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ 1


Εθνικές εκλογές 20 Σεπτεμβρίου 2015 - Οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ..." στην εκλογική μάχη

Εκλογές Σεπτέμβριος 2015


Και σε αυτές τις εκλογές οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ..." από το Δερβένι είναι κοντά στην μάχη της Ενημέρωσης με Ζωντανά Αποτελέσματα τόσο από το νομό Κορινθίας, την Πελοπόννησο όσο και στα Αποτελέσματα Επικράτειας…


Στους παρακάτω πίνακες μπορείτε να δείτε τα ποσοστά που θα συγκεντρώνουν όλα τα κόμματα στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης , στους 6 Δήμους της Κορινθίας, στο σύνολο των Νομών της Πελοποννήσου καθώς και στο σύνολο της Επικράτειας.

 Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Δήμος Βέλου- Βόχας

Δήμος Κορινθίων 

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων

Δήμος Νεμέας  

Δήμος Σικυωνίων


Κορινθία


Αργολίδα

Αρκαδία

Αχαία

Ηλεία

Λακωνία

Μεσσηνία

Επικράτεια

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καταμέτρηση

Live: Λεπτό προς λεπτό το μεγάλο εκλογικό «ντέρμπι»
Έκλεισαν οι κάλπες και πλέον αρχίζει ο μαραθώνιος καταμέτρησης των ψήφων, καταχώρησης του αποτελέσματος, μετάδοσης του στους αρμόδιους φορείς και τελικής επεξεργασίας μέχρι την ανακοίνωση στα ΜΜΕ.
Στο έργο αυτό επιδίδονται δικαστικοί αντιπρόσωποι και μέλη εφορευτικών επιτροπών σε κάθε ένα από τα πάνω από 19.000 εκλογικά κέντρα, καθώς και υπάλληλοι των δήμων, των περιφερειών, του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic. Οκτώ από τις 13 περιφέρειες της χώρας θα μεταδώσουν το αποτέλεσμα στο υπουργείο Εσωτερικών μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, γεγονός που θα επιταχύνει κατά 20-25 λεπτά την σχετική διαδικασία σε σχέση με τη χρήση τηλεφώνου. Επιπλέον, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 4.800 εκλογικών κέντρων έχουν προμηθευτεί κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων θα γνωστοποιήσουν το αποτέλεσμα απευθείας στο υπουργείο, ενώ για πρώτη φορά οι δικαστικοί αντιπρόσωποι της Β΄ Πειραιώς θα πράξουν το ίδιο με τη χρήση τάμπλετ.
Πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται περί τις 21:00 οπότε υπολογίζεται ότι θα έχει ενσωματωθεί το 10% της επικράτειας ακόμη κι’αν η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι μόλις 1%. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης θα προβεί σε δηλώσεις. Σε ό,τι αφορά στις έδρες οι ειδικοί εκτιμούν ότι ασφαλή εικόνα θα έχουμε όταν θα έχει καταμετρηθεί το 50% των ψήφων της επικράτειας (γύρω στα μεσάνυχτα), εκτός και αν υπάρχουν κόμματα, τα οποία δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα εισέλθουν στη Βουλή.

Όταν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και εξαχθεί το τελικό αποτέλεσμα, κάτι που αναμένεται γύρω στις 9-10 το πρωί της Δευτέρας, τότε ο κ. Μανιτάκης θα επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε ο τελευταίος να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες με τις διερευνητικές εντολές για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Αποτελέσματα exit poll 2015: Μακριά η αυτοδυναμία - Ντέρμπι ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα exit polls των καναλιών, με τους εκπροσώπους των δημοσκοπικών εταιριών να αναφέρουν ότι η εικόνα αυτή μπορεί να ανατραπεί κατά τη διάρκεια των επόμενων ωρών. 
Πιο συγκεκριμένα, το κοινό exit poll των καναλιών δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό από 30 έως 34%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 28,5 με 32,5%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 6,5 έως 8% ενώ ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και ΚΚΕ με 5,5 έως 7%. Το Ποτάμι έπεται με 4 έως 5,5%, η Ένωση Κεντρώων με 3,2 έως 4,2%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,5 έως 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3 έως 4%.

Από την άλλη πλευρά, η πρώτη αντίδραση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι τα exit polls δεν είναι επίσημο αποτέλεσμα και προτείνουν να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η βραδιά
.  

  Η εκτίμηση (%) του εκλογικού αποτελέσματος από το Παν. Μακεδονίας για ΣΚΑΙ:
ΣΥΡΙΖΑ: 35-31
ΝΔ:33-29
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 7-5
Χ.Α.: 8-6
ΠΟΤΑΜΙ: 5,5-3,5
ΚΚΕ: 7-5
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ:4,5-2,5
ΛΑ.Ε.: 3,5-2,5
ΑΝΕΛ: 4,5-2,5


Το exit poll της ΝΕΤ 
ΣΥΡΙΖΑ 30-34%
Νέα Δημοκρατία 28,5%32,5%
Χρυσή Αυγή 6,5 - 8%
ΠΟΤΑΜΙ 4 - 5,5% 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ: 5,5-7%
ΚΚΕ 5,5-7%
Ένωση Κεντρώων: 3,2 με 4,2%
Λαϊκή Ενότητα: 2,5 με 3,5%
ΑΝΕΛ: 3-4% 


Σύμφωνα με το Exit poll της Κάπα Research, για τo in.gr , τον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5 και των δικτυακών τόπων www.tovima.gr και www.tanea.gr

ΣΥΡΙΖΑ 30-34%
ΝΔ 28-31%
Χρυσή Αυγή 6-8%
ΠΑΣΟΚ 5,6-7,6%
ΚΚΕ %5,4-7,4
Ποτάμι 4-6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 3-4%
Λαϊκή Ενότητα 2,7-3,7%
Ενωση Κεντρώων 2,5-3,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΕΚ 0,8-1,8%
Άλλο 2-3%

  Η εκτίμηση (%) του εκλογικού αποτελέσματος από STAR, ALPHA και MEGA:
ΣΥΡΙΖΑ: 34-30
ΝΔ:32,5-28,5
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 7-5,5
Χ.Α.: 8-6,5
ΠΟΤΑΜΙ: 5,5-4
ΚΚΕ: 7-5,5
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 4,2-3,2
ΛΑ.Ε.: 3,5-2,5
ΑΝΕΛ: 4-3

Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής;

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής;Τα ψέμματα τελείωσαν. Σε λίγη ώρα θα μάθουμε τα exit polls, αργότερα θα βγουν και τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών. Πέρα από το ποια κόμματα θα μπουν στη Βουλή, τεράστιο ενδιαφέρον έχουν και τα πρόσωπα. Κυρίως εκείνα που θα μείνουν εκτός.
Αυτή τη φορά, οι εκλογές έγιναν με λίστα, απαλλάσσοντας τους υποψηφίους από την... αγωνία και τη μάχη του σταυρού. Αλλά αυτό δεν τους απαλλάσσει από την αγωνία του αν θα μπουν ή όχι στη Βουλή.

Οικογενειακή τραγωδία στην Καλαμάτα: 35χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα τον αδελφό του και τραυμάτισε τους γονείς του

Οικογενειακή τραγωδία στην Καλαμάτα: 35χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα τον αδελφό του και τραυμάτισε τους γονείς του
Μοιραία ήταν η χθεσινή νύχτα για μια τετραμελή οικογένεια που ζούσε σε διαμέρισμα στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, όταν ο ένας γιος μαχαίρωσε και σκότωσε τον αδελφό του, ενώ τραυμάτισε τον 81χρονο πατέρα και την 74χρονη μητέρα του.

Το περιστατικό συνέβη μετά τις 3 τα ξημερώματα. Ενώ το θύμα παρακολουθούσε τηλεόραση στον καναπέ του σαλονιού, δέχθηκε την επίθεση του αδερφού του, ο οποίος τον αιφνιδίασε και τον μαχαίρωσε επανειλημμένως στο στήθος. Από τις φωνές μεταξύ των δύο αντρών, πριν ο 37χρονος αφήσει την τελευταία του πνοή, ξύπνησαν οι ηλικιωμένοι γονείς τους, που δέχθηκαν και εκείνοι την επίθεση του γιου τους, ο οποίος τους τραυμάτισε με το μαχαίρι που κρατούσε.

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο: Ναυάγιο με 22 νεκρούς πρόσφυγες - Ανάμεσα στα θύματα είναι και οκτώ παιδάκια κάτω των 12 ετών

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο: Ναυάγιο με 22 νεκρούς πρόσφυγες 
Ακολουθούν η μια την άλλη οι ανθρώπινες τραγωδίες στο Αιγαίο. Σήμερα, στα θύματα του μεγάλου ακήρυχτου πολέμου που ζει η ανθρωπότητα, ήρθαν να προστεθούν άλλοι 22 πρόσφυγες, όλοι Σύροι. Ανάμεσα τους οκτώ παιδιά κάτω των 12 ετών και εννέα γυναίκες. Κι αυτό, αν ευσταθούν οι μαρτυρίες των διασωθέντων ότι 46 συνολικά άτομα επέβαιναν στην πλαστική βάρκα με την εξωλέμβιο μηχανή που ξεκίνησε σήμερα τα χαράματα από την περιοχή νότια του Δικελί των Μικρασιατικών τουρκικών παραλίων.

Διεθνής Τύπος: Μια σταθερή κυβέρνηση μπορεί να βάλει την Ελλάδα σε καλή πορεία και μια ασταθής να τη στείλει στην κόλαση

Διεθνής Τύπος: Μια σταθερή κυβέρνηση μπορεί να βάλει την Ελλάδα σε καλή πορεία και μια ασταθής να τη στείλει στην κόλαση
Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος είναι για άλλη μια φορά η Ελλάδα, καθώς ο παγκόσμιος Τύπος παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη σημερινή εκλογική διαδικασία και δηλώνει αδύναμος να προβλέψει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η πτήση ελικοπτέρου της αστυνομίας ξεσκέπασε χασισοφυτεία στο Παναρίτι Ξυλοκάστρου

Κορινθία: Η πτήση ελικοπτέρου της αστυνομίας ξεσκέπασε χασισοφυτεία στο Ξυλόκαστρο! 
 Εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ασφάλειας Κορίνθου σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εναερίων Μέσων της Αστυνομίας, σε δασική περιοχή  στο Παναρίτι του Ξυλοκάστρου, μια φυτεία χασίς αποτελούμενη από 135 δενδρύλλια σε πλήρη ανάπτυξη.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχείων που είχαν περιέλθει σε γνώση τους, πραγματοποίησαν επιχείρηση και εξερεύνηση (18.9.2015) σε δασική περιοχή του δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, κατά την οποία, εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν 135 χασισόδεντρα, ύψους έως 3 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης. Η ασφάλεια Κορίνθου ενεργεί προανάκριση, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών. 
Στο μεταξύ στο χωριό Στύλια Ξυλοκάστρου συνελήφθη 70χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της συζύγου του, καθώς και σε αγροτική περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 δενδρύλλια κάνναβης και  96  γραμμάρια αποξηραμένων φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης.

Σοβαρό τροχαίο με εγκλωβισμένο οδηγό στη νέα εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών στο ύψος του Κιάτου (φώτο)


Απίστευτο τροχαίο στη νέα εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Κιάτου χθες, όταν έσκασε το μπροστινό λάστιχο σε φορτηγό και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα. Ευτυχώς εκείνη την στιγμή δεν πέρναγε άλλο αυτοκίνητο στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας. Ο οδηγός του φορτηγού τραυματίστηκε σοβαρά και για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε επίσης η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

korinthostv.gr

Θάνου: Οι εκλογές διεξάγονται ομαλά σε ολόκληρη τη χώρα

http://www.agelioforos.gr/files/FAKALIS/basiliki%20than.jpg«Οι εκλογές διεξάγονται ομαλά σε ολόκληρη τη χώρα» δήλωσε η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου, η οποία άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στη γενέτειρά της την Χαλκίδα.
Στο ερώτημα εάν υπάρχουν ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές, η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός ανέφερε πως «ελλείψεις υπάρχουν πάντοτε», αλλά εξ΄ όσων γνωρίζει σε όλα τα εκλογικά τμήματα έχουν καλυφθεί κατά το πλείστον και δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα ως προς την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Κοινοπραξίες για διόδια: Χρωστάτε τις διευλεύσεις στο δημοψήφισμα

Εκλογές 2015 - Κοινοπραξίες για διόδια: Χρωστάτε τις διευλεύσεις στο δημοψήφισμα 
Η δωρεάν διέλευση των διοδίων, λόγω των εκλογών, δεν προβλέπεται απο τις συμβάσεις παραχώρησης και το κόστος θα έπρεπε να καλύψει το κράτος, ήταν η απάντηση των κοινοπραξιών των αυτοκινητόδρομων στο αίτημα της διακομματικής επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών για δωρεάν διέλευση των διοδίων σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εταιρείες αναμένουν ακόμη την αποπληρωμή των διελεύσεων από τους αυτοκινητόδρομους και τη γέφυρα Ρίου - Αντιρίου την ημέρα του δημοψηφίσματος, τις οποίες εκτιμούν σε εκατομμύρια ευρώ. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών έκρινε ως ασύμφορη την όποια συμφωνία για εκ νέου ελεύθερη διέλευση, καθώς θα διπλασιαζόταν το κόστος που θα καλείτο να καταβάλλει το κράτος για δυο πλέον εκλογικές διαδικασίες -του δημοψηφίσματος και τη σημερινή

Διευκρινήσεις μετά την καταγγελία του Δημήτρη Κουτσούμπα Υπουργείο Εσωτερικών: Δεν λάβαμε απάντηση από το υπουργείο Οικονομίας για τα διόδια

Υπουργείο Εσωτερικών: Δεν λάβαμε απάντηση από το υπουργείο Οικονομίας για τα διόδια
Με αφορμή σχετική καταγγελία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, το υπουργείο Εσωτερικών σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές για το θέμα κατά του Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι με έγγραφο που απέστειλε στις 29 Αυγούστου προς το εν λόγω υπουργείο αιτήθηκε τη διαμεσολάβηση του υπουργείου για να ισχύσει η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τα διόδια, μέτρο που εφαρμόστηκε στο πρόσφατο δημοψήφισμα αλλά και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες. Στο αίτημά του, ωστόσο, σημειώνει πως δεν έλαβε καμία απάντηση.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι στο υπουργείο Εσωτερικών ανέμεναν τη σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομίας την περασμένη Πέμπτη, καθώς είχαν την πληροφορία ότι οι εταιρείες διαχείρισης των διοδίων είχαν συμφωνήσει για την ελεύθερη διέλευση, με εξαίρεση αυτές που λειτουργούν την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) και τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Η τελευταία, ωστόσο, (Γέφυρα Α.Ε.) παρέχει έκπτωση στους ψηφοφόρους με κάρτα για διέλευση και επιστροφή εντός 10 ωρών με κόστος 13,50 ευρώ.

Δεν έδωσαν ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Φώφη Γεννηματά

Εκλογές 2015: Δεν έδωσαν ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Φώφη ΓεννηματάΧωρίς να της έχουν δώσει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ μπήκε στο παραβάν για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Αυτό ήταν και το δεύτερο ευτράπελο της εκλογικής διαδικασίας με αρχηγούς κομμάτων, καθώς ακριβώς το ίδιο συνέβη νωρίτερα και στον Σταύρο Θεοδωράκη. "Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας. Πρέπει να τελειώσει η άγονη συζήτηση του δικομματισμού" σημείωσε μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος σε σχολείο στη Νέα Ιωνία. Επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να μην εμπλακεί σε άγονες αντιπαραθέσεις και κάλεσε όλους όσοι εμπιστεύθηκαν το κόμμα στο παρελθόν να το κάνουν και πάλι.

Στο Μαρούσι ψήφισε ο πρόεδρος της ΝΔ Μεϊμαράκης: Οι πολίτες θέλουν να διώξουν τους δήθεν - Αισιοδοξία για νίκη στη ΝΔ...

Μεϊμαράκης: Οι πολίτες θέλουν να διώξουν τους δήθεν
Στο Μαρούσι ψήφισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε:
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ψήφισε στο 1ο Γενικό Λύκειο στο Μαρούσι, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη. Τον πρόεδρο της ΝΔ περίμεναν φίλοι του κομματός του για μια χειραψία αλλά και για να ακούσουν από κοντά τις δηλώσεις του.

Χαλαρός και χαμογελαστός ο κύριος Μεϊμαράκης έριξε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο και στη συνέχεια βγήκε και σταμάτησε μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες για να κάνει δηλώσεις.

 

«Σήμερα είναι ημέρα γιορτής. Δεν μιλάνε οι πολιτικοί αλλά οι πολίτες με την ψήφο τους. Θέλουν να διώξουν το γκρίζο το ψέμα τη μιζέρια, τους δήθεν και με την ψήφο τους να φέρουν την αλήθεια και τους αυθεντικούς για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους Έλληνες γιατί ανεξαρτήτως τι θα ψηφίσουν εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί και πρέπει να έχουμε την εμπιστοσύνη όλων. Και πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι το καλύτερο για όλη την οικογένεια. Για τη γυναίκα, τη μητέρα τη γιαγιά, την εργαζόμενη, την αγρότισσα, την άνεργη. Απόψε το βράδυ, όλοι οι Έλληνες μαζί, θα γιορτάσουμε τη νέα Ελλάδα που ξημερώνει τη Δευτέρα», δήλωσε, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Μαρούσι.
Κουτσούμπας: Καλούμε όλους να πάνε όλοι στην κάλπη. Να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας
«Όλα αυτά τα χρόνια ο λαός μας τα έχει δοκιμάσει όλα, τα έχει δει σχεδόν όλα. Ήλθε η στιγμή σήμερα να αξιοποιήσει αυτήν την μεγάλη πείρα του, να πάει μαζικά στην κάλπη, να ενισχύσει την μόνη δύναμη που μπορεί και αύριο να βρεθεί μαζί του μπροστά που της έχει εμπιστοσύνη, που έχει δείξει συνέπεια και αυτή είναι το ΚΚΕ» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος Δ. Κουτσούμπας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Ν. Ιωνία.

«Καλούμε όλους να πάνε στην κάλπη, να μην καθίσουν σπίτι τους σήμερα, είναι κρίσιμες οι εποχές, έρχονται δύσκολες μέρες και με ένα δυνατό ΚΚΕ θα μπορέσουμε να ανοίξουμε ένα καλύτερο δρόμο για εμάς και τα παιδιά μας» πρόσθεσε.
«Ταυτόχρονα θα ήθελα να πω ότι μόλις πριν από λίγο επικοινώνησα με την Πρωθυπουργό κ. Θάνου και της έθεσα το εξής σοβαρό ζήτημα: ενώ υπήρχε υπόσχεση, εκτός από την απόφαση της διακομματικής, αλλά και απόφαση της κυβέρνησης να είναι αυτές τις μέρες ανοιχτά τα διόδια έτσι ώστε ο λαός μας που πληρώνει τόσα χαράτσια και τόσους φόρους, σήμερα τουλάχιστον να μπορεί να πάει να ψηφίσει» ανέφερε οκ. Κουτσούμπας.

Επισήμανε ότι «αντίθετα ερχόμενος το πρωΐ από την Λιβαδειά που είναι η δεύτερη εκλογική μου περιφέρεια, είδα ότι ουρές των ανθρώπων που έβγαιναν να πάνε να ψηφίσουν πλήρωναν στα διόδια».

«Η κ. Πρωθυπουργός με ευχαρίστησε για την ενημέρωση καταρχήν, η ίδια είχε ενημέρωση ότι σήμερα θα δινόταν εντολή για να είναι ανοιχτά τα διόδια αλλά μέχρι στιγμής δεν ισχύει. Μου είπε ότι θα επιληφθεί του θέματος, ελπίζω να ευοδωθεί αυτή η προσπάθειά μας, δεν μπορεί ο λαός μας ακόμα και σήμερα που πάει να ψηφίσει και να επιλέξει τα κόμματα που θα τον εκπροσωπήσουν να πληρώνει χαράτσια στους εθνικούς δρόμους, που άλλωστε έπρεπε να είναι λαϊκή περιουσία» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Θεοχαρόπουλος: Η συνεργασία είναι ο δρόμος για την επίλυση των πολυσύνθετων προβλημάτων της χώρας

Θεοχαρόπουλος: Η συνεργασία είναι ο δρόμος για την επίλυση των πολυσύνθετων προβλημάτων της χώρας
«Ο ελληνικός λαός σήμερα ψηφίζει και αποφασίζει για την πορεία της χώρας. Τα προβλήματα είναι πολλά και η επίλυση τους απαιτεί αποφασιστικότητα, γνώση, εμπειρία, και όραμα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος που ψήφισε νωρίς το πρωί στη Ν. Σμύρνη

Ο κ. Θεοχαρόπουλος πρόσθεσε ότι ένα νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης είναι απαραίτητο για να υπερβεί η χώρα την κρίση, να μειωθεί η ανεργία και να στηριχθεί η ελληνική οικογένεια.

«Επιδιώκουμε να υπάρξει πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Να δημιουργηθεί ένα ισχυρό προοδευτικό ρεύμα ρεαλισμού και λογικής με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Διεκδικούμε να αποτελέσουμε τον προοδευτικό τρίτο πόλο που θα δώσει την λύση. Εμείς, στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η συνεργασία είναι ο δρόμος για την επίλυση των πολυσύνθετων προβλημάτων της χώρας. Σήμερα είναι ο ελληνικός λαός που επιβάλει με την ψήφο του τις συνεργασίες» υπογράμμισε.

Θεοδωράκης: Είμαστε αποφασισμένοι για μικρούς, δίκαιους συμβιβασμούς

Θεοδωράκης: Είμαστε αποφασισμένοι για μικρούς, δίκαιους συμβιβασμούς
Την ανάγκη η χώρα να κάνει ένα άλμα προς το μέλλον τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης που άσκησε στις 10 το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων στην περιοχή της Χαλέπας.

Κατά την έξοδο του από το εκλογικό τμήμα δήλωσε: « Ελπίζω να έχουμε μικρή αποχή να σηκωθεί ο κόσμος να ψηφίσει, να ψηφίσει και να ψηφίσει για το μέλλον των παιδιών του. Να μην γυρίσουμε στις παλιές ημερομηνίες, να μην γυρίσομε στον Γενάρη του 15 , να μην γυρίσομε στα προηγούμενα χρόνια, αλλά να φύγομε μπροστά. Η Ελλάδα μπορεί και νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον. Η Ελλάδα μπορεί, μπορούμε να τα καταφέρουμε και η Κρήτη και τα Χανιά δείχνει το δρόμο».

Καμμένος: Οι πολίτες σήμερα θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνταχθούν με το σήμερα ή με το χθες

Καμμένος: Οι πολίτες σήμερα θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνταχθούν με το σήμερα ή με το χθες
«Ο σημερινές εκλογές έχουν ένα μήνυμα που πρέπει ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει να στείλει. Αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο ή αν θα δώσει ψήφο ασυλίας στο χθες» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στις 09:15 το πρωί στο 72ο Εκλογικό Τμήμα, στο χωριό Λαράνι του Δήμου Γόρτυνας του νομού Ηρακλείου.

Παράλληλα ο κ. Καμμένος, που είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ΑΝΕΛ στο Ηράκλειο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το βράδυ θα έχουμε κυβέρνηση».

Στις δηλώσεις του ο κ. Καμμένος ανέφερε ακόμη: «Εδώ από τη λεβεντογέννα Κρήτη από την πατρίδα του Ελευθερίου Βενιζέλου που δίδαξε Δημοκρατία, από την Ελληνική Περιφέρεια θέλω να στείλω ένα μήνυμα ενότητας του Ελληνικού λαού και ομοψυχίας. Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι η διχόνοια αλλά και ο μεγαλύτερος εχθρός μας στην εικόνα της χώρας προς τα έξω είναι η διαφθορά. Ο ελληνικός λαός σήμερα ασκεί το συνταγματικό του δικαίωμα. Ελπίζω να διεξαχθούν οι εκλογές σε ήρεμο κλίμα και είμαι βέβαιος ότι το βράδυ θα έχουμε κυβέρνηση».

Λαφαζάνης: Να πούμε ένα μεγάλο «όχι» στα μνημόνια και τη λιτότητα

Λαφαζάνης: Να πούμε ένα μεγάλο «όχι» στα μνημόνια και τη λιτότητα
Στο 5ο Λύκειο Κορυδαλλού ψήφισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε δηλώσεις,

«Για μας προτεραιότητα σε αυτές τις εκλογές έχει η νεολαία της πατρίδας μας. Η νεολαία καλείται να πει «όχι» στην αποχή από τις κάλπες και «στο όλοι το ίδιο είναι» γιατί αυτά οδηγούν και φέρνουν μνημόνια και λιτότητα. Καλούμαστε όλοι να πούμε ξανά «όχι» στα μνημόνια και τη λιτότητα για να μπορούν οι νέοι να βρουν δουλειά και να μην ξενιτεύονται από την πατρίδα τους", ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Στον Άγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής

Στον Άγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής
Στο 310ο εκλογικό τμήμα στον Άγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης ψήφισε λίγα λεπτά πριν από τις 08.00 ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Τον κ. Καραμανλή υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στο νομό Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης, υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Κατά την αποχώρησή του ο κ. Καραμανλής δεν έκανε κάποια δήλωση.

Τσίπρας: Ανοίγουμε δρόμους ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν

Τσίπρας: Ο λαός θα δώσει εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση
Στο 661ο εκλογικό τμήμα στο κτίριο των 27ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών, στην Κυψέλη, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Μετά την ολοκλήρωση του εκλογικού δικαιώματός του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα των δημοκρατικών παραδόσεων προσέρχεται σήμερα στις κάλπες. Ο ελληνικός λαός με τη συμμετοχή του δεν θα αφήσει άλλους να αποφασίσουν γι΄αυτόν. Θα πάρει το μέλλον στα χέρια του και έτσι θα επισφραγίσει τη μετάβαση σε μια νέα εποχή. Δίνοντας εντολή συνέχειας, σταθερότητας και προοπτικής, δίνοντας εντολή για μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας που έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά και για μια κυβέρνηση μάχης προκειμένου να συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα την ίδια αυταπάρνηση να δίνει τις μάχες για την υπεράσπιση του δίκαιου του λαού, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά αυτή τη φορά και μέσα στη χώρα. Για τις μεγάλες συγκρούσεις που είναι αναγκαίες προκειμένου να προχωρήσουμε στις τομές, στις αλλαγές, στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να ανασάνει. Για να ξεφύγουμε από το παλιό καθεστώς που μας κρατά καθηλωμένους, να δώσουμε την προοπτική οι νέοι άνθρωποι να μπορέσουν να ζήσουν σε αυτόν τον τόπο, να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν, να μείνουν εδώ. Αλλά και να γίνει η χώρα μας ένας ισχυρός και ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη. Είμαι αισιοδόξος, αύριο ξεκινάει μια καινούργια μέρα, μια μέρα που μπορούμε να την κερδίσουμε από σήμερα. Οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν, με σταθερά βήματα, γνωρίζοντας το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε, είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουμε μπροστά ανοίγοντας δρόμους. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ανοίγουμε δρόμους ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν όταν ο λαός μας είναι στην πρώτη γραμμή και η νέα γενιά, τα πάντα είναι δυνατά. Να είστε καλά».

Μυτιλήνη: Θρίλερ με 26 αγνοούμενους μετανάστες - Τους εντόπισε ελικόπτερο στη θάλασσα

Ένα 24ωρο μετά τον θάνατο του 6χρονου κοριτσιού ανοιχτά της Μυτιλήνης, ένα νέο τραγικό συμβάν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με 26 μετανάστες να βρίσκονται στη θάλασσα και να δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

Οι άτυχοι αγνοούμενοι εντοπίστηκαν από ελικόπτερο της Frontex σε θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του νησιού. Σκάφη του λιμενικού έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να διασώσουν 20 από τα 46 άτομα που επέβαιναν στο δουλεμπορικό. 26 άτομα όμως δεν έχουν βρεθεί με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη...
Mega

Αυτοκτόνησε 24χρονος μόνιμος κάτοικος Ξυλοκάστρου στο Μαραθιά Αμαλιάδας για ερωτικούς λόγους

kremalaΈνας 24χρονος ομογενής από την Αλβανία, έβαλε τέλος στη ζωή του δια του απαγχονισμού, το μεσημέρι του Σαββάτου στο δάσος της Μαραθιάς. Ο νεαρός που διαμένει μόνιμα στο Ξυλόκαστρο, εντοπίστηκε από διερχόμενο λουόμενο σε σημείο κοντά στην παραλία, ο οποίος και ειδοποίησε τις Αρχές. Ο νεαρός είχε χρησιμοποιήσει σχοινί, ενώ στην πλάτη του έφερε σακίδιο μέσα στο οποίο οι αστυνομικοί βρήκαν ένα τετράδιο στο οποίο εξηγούσε τους λόγους της πράξης του. Σύμφωνα με πληροφορίες οι λόγοι μεταξύ άλλων ήταν και ερωτικοί και φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες ο 24χρονος βρισκόταν στην Αμαλιάδα για το πρόσωπο που τον ενδιέφερε.

ilialive.gr

Προκόπης Παυλόπουλος:"... το εκλογικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις τεράστιες θυσίες του λαού μας..."


''Είμαι βέβαιος ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν και θα ολοκληρωθούν με τρόπο που ταιριάζει στη δημοκρατική μας παράδοση'' δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που ψήφισε στο Ψυχικό.

«Είμαι βέβαιος ότι όλη η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί και θα ολοκληρωθεί με τρόπο που ταιριάζει στη δημοκρατική μας παράδοση και την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Εύχομαι και ελπίζω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις τεράστιες θυσίες του λαού μας και ιδίως της νεολαίας μας μέσα σε μια Ευρώπη, η οποία επιτέλους αντιλαμβάνεται ότι το βασικό της μέγεθος είναι ο Ανθρωπος και η μεγαλύτερη αποστολή της η προστασία της αξίας του και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του».
Αυτές ήταν οι δηλώσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 583o Εκλογικό Τμήμα του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, όπου τον υποδέχθηκε και τον συνόδευσε ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Π. Ξυριδάκης.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σήμερα ψηφίζεις για κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Για την Ελλάδα μας! - Βίντεο

meimarakis-athina-omilia-xairetismos
Η επιλογή των πολιτών σήμερα είναι καθοριστική.

Θα αποφασίσουν αν η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας, επιτέλους θα μπει σε τροχιά ευημερίας ή θα συνεχίσει να τρώει τις σάρκες της.

Θα αποφασίσουν αν θα σταματήσει ο φαύλος κύκλος των εκλογών και των δημοψηφισμάτων ή θα συναντιούνται κάθε μήνα στις κάλπες με κλειστές Τράπεζες και ανεργία.

Θα αποφασίσουν αν θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει πολιτικά και κοινωνικά ενωμένη ή αν θέλουν να αφήσουν τις τύχες τους στους αριστερούς ιδεοληπτικούς ψυχαναγκασμούς.

Το κάλεσμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, είναι ενωτικό. Καλεί όλους τους Έλληνες που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και την άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας, να συμμετέχουν στην κυβέρνηση της επόμενης ημέρας. Καλεί και τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πανεθνικό κάλεσμα σε προεκλογική περίοδο.

Αξίζει να δώσουμε στη ΝΔ και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη την πρώτη εντολή.

Η χώρα δεν μπορεί να χάσει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία να συσπειρωθεί.

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα δώσει δύναμη στο ΣΥΡΙΖΑ που αρνείται συνεργασία με τους πάντες, που έχει στις τάξεις του συνιστώσες, που ακόμη και σήμερα αρνούνται να ψηφίσουν αλλαγές στο κράτος, που μαθηματικά μας οδηγεί σε νέες εκλογές!

Ας μην χάσουμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία!
Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com

Εκλογές 2015: Πώς κατανέμονται οι αδιάθετες έδρες

Συνολικά 288 βουλευτές εκλέγονται από τις 56 περιφέρειες της χώρας και 12 από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας.
Για την κατανομή τυχόν αδιάθετων εδρών υπολογίζεται η διαφορά των εδρών που έχουν διατεθεί, από τις έδρες που δικαιούται κάθε σχηματισμός.
Στη συνέχεια υπολογίζονται τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα ψήφων των εκλογικών σχηματισμών σε κάθε εκλογική περιφέρεια εκτός από τις μονοεδρικές. Το υπόλοιπο αυτό είναι η διαφορά του γινομένου των εδρών που κατέλαβαν οι παραπάνω σχηματισμοί στην εκλογική περιφέρεια επί το εκλογικό της μέτρο από το σύνολο των ψήφων που έλαβαν στην ίδια εκλογική περιφέρεια.
Τυχόν αδιάθετες έδρες διεδρικών και τριεδρικών εκλογικών περιφερειών διατίθενται, κατά σειρά και ανά μία, στον εκλογικό σχηματισμό που εμφανίζει σε καθεμία από αυτές τα μεγαλύτερα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα.
Εάν σε κάποιο εκλογικό σχηματισμό διατεθούν συνολικά περισσότερες έδρες από όσες δικαιούται, οι πλεονάζουσες αφαιρούνται, ανά μια, από τις τριεδρικές περιφέρειες και αν υπάρξει ανάγκη από τις διεδρικές, στις οποίες εμφανίζει τα μικρότερα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα.
Οι εκλογικές περιφέρειες που εξακολουθούν να έχουν αδιάθετες έδρες διατάσσονται κατά φθίνουσα σειρά, με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα του εκλογικού σχηματισμού με το μικρότερο αριθμό εγκύρων ψηφοδελτίων στην επικράτεια που δικαιούται έδρα. Στον εκλογικό σχηματισμό που έχει το μικρότερο αριθμό εγκύρων ψηφοδελτίων στην επικράτεια παραχωρείται ανά μία έδρα από καθεμία από αυτές τις εκλογικές περιφέρειες και ως τη συμπλήρωση του αριθμού των εδρών που ο εκλογικός σχηματισμός δικαιούται.
Αν πάλι παραμείνουν αδιάθετες έδρες, η διαδικασία επανεφαρμόζεται διαδοχικά για όλους τους εκλογικούς σχηματισμούς που συμμετέχουν σε αυτή, αρχίζοντας από όποιον συγκέντρωσε το μικρότερο αριθμό εγκύρων ψηφοδελτίων σε όλη την επικράτεια προς αυτόν με τον αμέσως μεγαλύτερο.

aftodioikisi.gr

ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ : ΨΗΦο ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ...


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΌΓΕΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΟΙ ,
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΜΟΥ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ, ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ...΄΄ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ΄΄!
ΣΑΣ ΟΦΕΙΛΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ...
ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΝ ΔΕ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ...ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ!
ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Μην ψηφίσεις αν δεν δεις αυτό το βίντεο

tsipras-varoufakis


Σε λιγότερο από 4 λεπτά η πορεία του Αλέξη Τσίπρα τον τελευταίο χρόνο.
Παρουσιάζεται, το πως έβαζε τρικλοποδιές στην προηγούμενη κυβέρνηση.
Το πως υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες.
Το πως κατάφερε με την απειρία και την ανικανότητα του να φέρει ένα μνημόνιο 90 δις ευρώ.
Και φυσικά τον λόγο για τον οποίο με τον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει πάντα πολιτική αστάθεια.

 
tokentro.com

Τα βρήκε με μαντάμ Μέρκελ και Ολαντρέου και δεν μπορεί (θέλει) να τα βρει με τους Έλληνες;



Μείζον εθνικό και πολιτικό ζήτημα προκύπτει από την προεκλογική και εν γένει συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα που αρνείται τη συνεργασία με τα κόμματα φιλοευρωπαϊκής πορείας.
Πήγε στο εξωτερικό και υποτίθεται πως διαπραγματεύτηκε για 7 μήνες με αυτούς που έβριζε, με αυτούς που χρησιμοποίησε για να στήσει την πολιτική του καριέρα. Βρίζοντας Γερμανούς και Γάλλους ο Αλέξης Τσίπρας έφτιαξε τον εχθρό. Επάνω σε αυτό τον εχθρό κόλλησε και τις Ελληνικές πολιτικές δυνάμεις που τόλμησαν να συνάψουν συμφωνία δανεισμού.
Από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας σύναψε και αυτός συμφωνία με αυτούς που έβριζε και από τη στιγμή που έγινε Μνημονιακός με αποτέλεσμα της διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ποιος ο λόγος να συνεχίζει να αρνείται τη συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ;

Ποιος είναι ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας ενισχύει το διχασμό;
Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει την αριστερή άρρωστη προπαγάνδα που δεν οδηγεί πουθενά;

Ποιος κερδίζει από αυτή την εθνικά ανήθικη συμπεριφορά;
Με ποιο δικαίωμα αρνείται τη συμμετοχή σε κυβέρνηση του 70% της κοινωνίας, αν αυτός είναι το πρώτο κόμμα; Αλλά και δεύτερο να είναι... πάλι την Κουμουνδούρου βάζει πρώτη;

Οι πολίτες να σκεφτούν σοβαρά προτού ψηφίσουν. Να συγκρίνουν συμπεριφορές και έργα. Που ήμασταν τον Ιανουάριο και που καταντήσαμε! Φτάσαμε να γίνεται προεκλογική δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα ... ανοίξει κάποια στιγμή τις Τράπεζες...


Τρύφων Γ. Θεοδοσιάδης

www.newshot.gr

Πού ψηφίζει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

http://www.triklopodia.gr/wp-content/uploads/2015/01/EKLOGES-banner-760-x-3501.png 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στις 10:00 το πρωί, στο 583o Εκλογικό Τμήμα του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, το οποίο στεγάζεται στο 3ο- 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού (Φάβη και Ουράνη).
Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στις 11.30 στη Χαλκίδα, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, στο 661ο εκλογικό τμήμα (14ο εκλογικό διαμέρισμα του 6ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων), στο κτίριο των 27ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών, το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κερκύρας, Κασταλίας και Χιλιανδαρίου, στην Κυψέλη. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθει στο εκλογικό τμήμα στις 9.30 το πρωί.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στις 11:00, στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου (Λεωφόρος Κηφισίας 213).

Η Πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας στην Α' Αθήνας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο 5ο Γυμνάσιο Αθήνας (Εμμανουήλ Μπενάκη και Αραχώβης) στις 12 το μεσημέρι.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης θα ψηφίσει στις 10 το πρωί στα Χανιά, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων στη Χαλέπα.

Ο γγ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα ψηφίσει στις 10 το πρωί, στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας.

O επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 9 το πρωί, στο 5ο Λύκειο Κορυδαλλού.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 9 το πρωί στo 72ο Εκλογικό Τμήμα (Δημοτικό Σχολείο Λαρανίου) του Δήμου Γόρτυνας του νομού Ηρακλείου.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα, στις 11:15 το πρωί, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας. (Κιλκίς 1)

Ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Α. Παπανδρέου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμά στις 12:00, στο 320 εκλογικό τμήμα - Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας, Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου