Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Η πτήση ελικοπτέρου της αστυνομίας ξεσκέπασε χασισοφυτεία στο Παναρίτι Ξυλοκάστρου

Κορινθία: Η πτήση ελικοπτέρου της αστυνομίας ξεσκέπασε χασισοφυτεία στο Ξυλόκαστρο! 
 Εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ασφάλειας Κορίνθου σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εναερίων Μέσων της Αστυνομίας, σε δασική περιοχή  στο Παναρίτι του Ξυλοκάστρου, μια φυτεία χασίς αποτελούμενη από 135 δενδρύλλια σε πλήρη ανάπτυξη.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχείων που είχαν περιέλθει σε γνώση τους, πραγματοποίησαν επιχείρηση και εξερεύνηση (18.9.2015) σε δασική περιοχή του δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, κατά την οποία, εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν 135 χασισόδεντρα, ύψους έως 3 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης. Η ασφάλεια Κορίνθου ενεργεί προανάκριση, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών. 
Στο μεταξύ στο χωριό Στύλια Ξυλοκάστρου συνελήφθη 70χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της συζύγου του, καθώς και σε αγροτική περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 δενδρύλλια κάνναβης και  96  γραμμάρια αποξηραμένων φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης.