Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Και το όνομα αυτής… Ωκεανίς – Στο «πόδι» όλες οι υπηρεσίες για την «λυσσασμένη» κακοκαιρία


Καιρός: Και το όνομα αυτής… Ωκεανίς – Στο «πόδι» όλες οι υπηρεσίες για την «λυσσασμένη» κακοκαιρία | Newsit.gr
Μας έχουν συνηθίσει η αλήθεια είναι οι μετεωρολόγοι στην… ονοματοδοσία, κάθε φορά που ο καιρός χαλάει και ακραία φαινόμενα πλήττουν την χώρα μας.
Αυτή τη φορά λοιπόν, η κακοκαιρία που αναμένεται να «σαρώσει» την χώρα πήρε την ονομασία «Ωκεανίς». Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» λοιπόν, αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 22/02/2019 και κυρίως το διήμερο Σάββατο 23/02/2019 – Κυριακή 24/02/2019.
Σύμφωνα με το meteo.gr, κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σε εκδήλωση της Γραμματείας Οργανωτικού του κόμματος: 90 ημέρες για τις εκλογές – Φύγετε να ανασάνει η Ελλάδα

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/02/mitsotakis-meli-5-500.jpg _DPT3557.jpg
Φίλες και φίλοι, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, σας ευχαριστώ από καρδιάς για αυτήν την πολύ θερμή υποδοχή. Σας ευχαριστώ που είστε πάντα κοντά στη μεγάλη μας παράταξη. Σας ευχαριστώ που θα είστε στην πρώτη γραμμή, στον μεγάλο αγώνα για να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση. Θέλω ξεκινώντας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Στέλιο Κονταδάκη, ο οποίος έχει κάνει μία εξαιρετική δουλειά στη Γραμματεία Οργανωτικού.
   
Είμαστε σήμερα πολύ περισσότεροι. Είμαστε ισχυρότεροι και είμαστε έτοιμοι να στείλουμε σε όλη την Ελλάδα ένα μεγάλο μήνυμα πολιτικής αλλαγής.

Επικεφαλης ο Βαγγελης Μεϊμαρακης Νέα Δημοκρατία: Αυτοί είναι οι 15 νέοι υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές 2019

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/10/nd-nea-dimokratia-neo-sima-1.jpg
Τους 15 υποψηφίους της για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.
Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ θα είναι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί ως υποψήφιοι οι νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ, Θοδωρής Ζαγοράκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Κύρτσος, όπως και οι βουλευτές της ΝΔ κ. Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου. Οι περισσότεροι εξ αυτών διεκδικούν για πρώτη φορά την ψήφο των πολιτών και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που ανακοινώνονται πριν από την πλήρη λίστα του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ που θα ακολουθήσει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να έχουν το χρόνο να γίνουν ευρύτερα γνωστοί στο σύνολο της επικράτειας.
«Με την ανακοίνωση των 15 νέων υποψηφίων ευρωβουλευτών συνεχίζεται η διαδικασία ανανέωσης και διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που αποτελεί σταθερό στόχο του Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία Αναλυτικά:

Ταρακουνήθηκε η Μυτιλήνη από ισχυρό σεισμό 5,5 Ρίχτερ στην Τουρκία


Σεισμός 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα παράλια της Τουρκίας, απέναντι από το νησί της Μυτιλήνης.
Από τον ισχυρό σεισμό ταρακουνήθηκε και η Μυτιλήνη. Σύμφωνα με το
Ευρωμεσογειάκο Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός είχε μέγεθος 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 8 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 53 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Μυτιλήνης. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Λεσβου με τους κατοίκους να βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: «ΤΟ ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»


Σημεία ομιλίας, ως εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, στην Ολομέλεια της Βουλής  για το νομοσχέδιο του ΥΠΟΜΕΔΙ «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών για την χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων» 1.    Θλιβερή κυβέρνηση, παρακμής, σήψης, χυδαιότητας. Κυβέρνηση δεξιοσυριζαίων και λοιπών γυρολόγων, της οποίας ο Πρωθυπουργός διορίζει ως υφυπουργό έναν άνθρωπο που πριν λίγες εβδομάδες τον χαρακτήριζε ως τυχοδιώκτη.
Κυβέρνηση, όπου η προσωπική αξιοπρέπεια ανταλλάσσεται με μια τριμηνίτικη θητεία υφυπουργού. Αυτή η κυβέρνηση δεν μας αξίζει και πρέπει γρήγορα να

"Ανοιχτοί λογαριασμοί" για Κορινθος 2006 και ΠΑΣ Κόρινθος . Ισόπαλοι 1 - 1 στον πρωτο ημιτελικό του Κυπέλλου Κορινθίας

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjumqXuW-env_j38uDrYrYaVHrNCpjWJpqrVlmJOYLOrFq38EuizKjBymUVc2EOm_hgz8twbg_KE5_wTWggriqrEKepLkp_vPCMI4BTbeyZ8BOLnzdaZLLVN0WDgJJQZegQ26fMsFG0T0M_/s1600/17021983_417594118578939_6163849590492572992_n.jpg
Κατά τους σημερινούς πρώτους αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας η μεν Θύελλα Πετρίου νίκησε με 1 – 0 τον Σαρωνικό Γαλατακίου και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στο τελικό του Κυπέλλου. Από την άλλη πλευρά η Κόρινθος 2006 και ο ΠΑΣ Κόρινθος , άφησαν «ανοικτούς  λογαριασμούς» μετά το ισόπαλο 1 – 1 στο σημερινό αγώνα στο ΔΑΚ. Ο  Τζανέτος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 5΄με δυνατό σουτ , για να φέρει τον αγώνα στα ίσια με κεφαλιά ο Σιδέρης στο 62 , για τους φιλοξενούμενους. 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 :Σκούρτης, Τσακα, Φιλης, Μαγγινας, Τριμπονιας, Στασινόπουλος  (60′ Γκουριωτης ), Καμπιωτης  (46′ Τσατσοπουλος ), Χατζησοφρωνιου, Μυργιώτης  (79′ Κάρλος ), Τζανετος, Καπλατζης.
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ :Λουτριωτης, Ιορδανιδης  (46′ Λαδενογλου ), Ντοκο, Βαρδακώστας, Βελέντζας  (87′ λτ Ira Vasser ), Καραγιάννης, Δόσης, Σιδέρης, Μαναριωτης, Ραπτης  (93′ Αδαμιδης ), Τσακυργιαννης (55′ Fairbanks ).

  Όλα πλέον θα λυθούν κατά τον επαναληπτικό αγώνα που θα γίνει στην έδρα του ΠΑΣ ,στο γήπεδο του Συνοικισμού, την άλλη Τετάρτη 6/3/2019 στις 15:00. Την ίδια ώρα και ημέρα θα διεξαχθεί στο Γαλατάκι και ο έταιρος επαναληπτικός άγωνας της
ημιτελικής φάσης μεταξύ του τοπικού Σαρωνικού και της Θύελλας Πετρίου.
Οι σημερινοί αγώνες:
Θύελλα Πετρίου – Σαρωνικός Γαλατακίου 1 – 0
Κόρινθος 2006 – ΠΑΣ Κόρινθος 1 - 1

Κλάδεμα δέντρων στο Πύργο

 Τα συνεργεία του Δήμου μας, χρησιμοποιώντας γερανοφόρο όχημα, ολοκλήρωσαν το κλάδεμα και τον καθαρισμό των επικίνδυνων δέντρων στο δημοτικό σχολείο και στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Πύργος.
https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/galleries/4793/IMG_0313.JPG

Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης

https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/items/cache/59437b685c157fee8ac8f48879cdf516_M.jpg 

Η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2007 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Φεβρουαρίου.
Στόχος της είναι η προσπάθεια να αντιμετωπισθούν με διεθνείς δράσεις η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός, μέσα σε μια ανοιχτή και παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική αρμονία και την ισότητα των πολιτών ενός κράτους.

Eργασιές αποκατάστασης στον κόμβο της Λυκοποριάς

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του ισόπεδου κόμβου της Λυκοποριάς, που ταλαιπώρησε σημαντικά τους κατοίκους της περιοχής. Η υλοποίηση της νέας γέφυρας στο ρέμα Σκουπέικο παρέχει ασφαλή διέλευση τόσο στα οχήματα όσο και στους πεζούς και δίνει λύση στο χρόνιο αίτημα του Δήμου μας.
Η υπόσχεση μας για ένα νέο κόμβο και μια νέα, ασφαλή γέφυρα γίνεται πραγματικότητα.
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Ύμνοι για τον Τσίπρα, αφόρητη πίεση στον Σαμαρά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Από τη στιγμή που διαφάνηκε ότι επίκειται συμφωνία για το Σκοπιανό χάρη στις… άοκνες προσπάθειες Τσίπρα και Κοτζιά, η «Deutche Welle», η γερμανική δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν σταμάτησε να φιλοξενεί συνεντεύξεις και δηλώσεις υπέρ της «λύσης».
Σήμερα, που η συμφωνία έχει πλέον υπογραφεί και ψηφιστεί, τα εκθειαστικά σχόλια παίρνουν και δίνουν.
Στις 17 Φεβρουαρίου, μεταδόθηκε και δημοσιεύθηκε (στην ιστοσελίδα) ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «H Ελλάδα καλωσορίζει τις επενδύσεις» η «Deutche Welle». Εκεί αναφερόταν ότι «η
Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει προορισμός για επενδυτές, αν και αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό σε πολλούς. H «Εnterprise Greece» προσπαθεί να κάνει πιο

Συντριπτική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει νέα δημοσκόπηση –Η «μάχη» για την 3η θέση, ποιοι μένουν εκτός Βουλής και η έκπληξη!

Έχει «κλειδώσει» την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία με βάση νέα δημοσκόπηση. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 39% και αυξάνει τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συγκεντρώνει 24,5%.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή. Η Ελληνική Λύση, τέλος είναι ακριβώς στο πολυπόθητο – για την ένταξη στη Βουλή – 3%.
Προβάδισμα 14,5 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue.
Στην εκλογική επιρροή η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39% έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 8,5% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7,5%, ΚΚΕ με 6,5%, Ελληνική Λύση στο 3%, Ένωση Κεντρώων με 1,5%, Ποτάμι και ΑΝΕΛ με 1%.

ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ .


 https://anagnostis.org/sites/default/files/article-imgs-1/img_1821.jpg
Δελτιο Τύπου: Μαντώ Μπελεγρή 

Εδώ και  τρία χρόνια η Περιφέρεια Πελοποννήσου  έχει αναπτύξει  ισχυρούς  πολιτιστικούς  και επιστημονικούς δεσμούς  με τη Βόρεια Ιταλία και ειδικά με το Μιλάνο και τη Λομβαρδία  γενικότερα
Η γνωστή πρωτοβουλία της  εντεταλμένης. Συμβούλου  Τουρισμού και Πολιτισμού  Μαντώς Μπελεγρή  να  συνδέσει  τη προβολή της Πελοποννήσου  με τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας  Ελληνικής Γλώσσας ,που πραγματοποιείται πανηγυρικά στην Ιταλία και αποδίδει απτά  ποιοτικά αποτελέσματα . Όπως το Φεβρουάριο του 2018 , που στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Μιλάνο  κατά τον εορτασμό της Ημέρας αυτής και με

Με υπογραφή Τατούλη η προμήθεια σωλήνων πυρόσβεσης σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου


https://www.farenews.gr/wp-content/uploads/2018/07/%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%B1-%CF%83%CF%89%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B2%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-770x375.jpgΤο έργο της προμήθειας σωλήνων πυρόσβεσης για την πυροπροστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019.
Με τη σύμβαση αυτή η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προμηθεύσει σωλήνες πυρόσβεσης σε όλη την Περιφέρεια επικουρώντας σημαντικά το έργο των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Πελοποννήσου.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Απάντηση Αλλαγη Πορείας σε κ.Μανιάτη



                                                                                                   Άργος,20/2/2019

Ανακοίνωση
«Τα πράσινα και μπλε καφενεία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί κ. Μανιάτη»
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, κατά την εκδήλωση της κοπής της πίτας της παράταξης μας «Αλλαγή Πορείας», επισήμανε ότι προχωράμε χωρίς διχασμούς και διαιρέσεις, όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας από όποιο χώρο και αν προέρχεται ο καθένας. Αυτό εξάλλου απαιτεί πλέον και ο κόσμος. Θεωρούσαμε ότι όλοι έχουν πλέον αντιληφθεί, αυτό που εύστοχα ανέφερε ο κ. Δήμαρχος, ότι οι διαχωρισμοί του παρελθόντος και τα πράσινα και μπλε καφενεία  έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι αυτό δεν το έχουν αντιληφθεί κάποιοι και αν και επιδιώκουν να παρουσιάσουν για τον εαυτό τους ένα σύγχρονο τεχνοκρατικό προφίλ, δυστυχώς μία και μόνο