Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

ΔΕΡΒΕΝΙ: Με επιτυχία η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Γιάννη Παπουτσάκη ''Η θάλασσα της σιωπής'',

https://scontent.fath4-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/118116854_10158650932674660_6370143913342789352_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=_ebtsG5O58gAX-j7ENQ&_nc_ht=scontent.fath4-2.fna&oh=7ae69871948e37093d2f13701c8a129a&oe=5F65DA79 https://scontent.fath4-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p180x540/118156194_748981435937939_5868652154913907016_o.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=0debeb&_nc_ohc=ANuZk2RhdVsAX-Ru1gN&_nc_ht=scontent.fath4-2.fna&_nc_tp=6&oh=3301e5508c78206618b7cc734b50db4b&oe=5F655959 

Από τη βραδιά στο Δερβένι! στη φωτο ο Γιάννης Παπουτσάκης με τους: Χρυσάνθη Αυλωνίτου, Νάντια Καραγιάννη, Γιώργο Κλεφτογιώργο, Νίκο Ανδρουλάκη, Ευανθία Χριστοπούλου, Ανδρέα Γλυνιά, Τάκη Κωνσταντακόπουλο!

 
 
" Στους κόρφους της ψυχής μας
ζεσταίνεται η ελπίδα
πως οι άνθρωποι θα ανακαλύψουν ξανά την αγάπη
για να συνεχίσουν να λέγονται ανθρωποι"...
 
Απόσπασμα από την ποιητική συλλογή του Γιάννη Παπουτσακη 'Η Θάλασσα της Σιωπής', που παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Δερβένι, με την αιγίδα του ΝΠΔΔ 'Ηλίας Κατσουλης " του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.
Ακούστηκαν εξαιρετικές απαγγελίες και υπέροχες μελωδίες όπως το ποιήμα.

Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας του Προαστιακού στο σταθμό του Ξυλόκαστρου

  . Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας του Προαστιακού στο σταθμό του Ξυλόκαστρου 

Εκτός σιδηροδρομικής γραμμής βγήκε το μεσημέρι της Πέμπτης, το πρώτο βαγόνι του συρμού της αμαξοστοιχίας 300 του Προαστιακού που εκτελούσε το δρομολόγιο Κιάτο - Αίγιο, 500 μέτρα πριν από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ξυλοκάστρου χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κανένας τραυματισμός.   

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ από το πρωί έχουν ανασταλεί τα δρομολόγια στην διαδρομή Κιάτο – Αίγιο – Κιάτο.  Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Π.Υ, περιπολικά καθώς και ΕΚΑΒ

 


Το τελευταίο αντίο στον θρυλικό Σάββα Θεοδωρίδη - Μαρινάκης για Θεοδωρίδη: Πολυαγαπημένε Σάββα οι γίγαντες του Ολυμπιακού σε περιμένουν στην πόρτα του Παραδείσου.

  

Το τελευταίο «αντίο» στον Σάββα Θεοδωρίδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Δευτέρα σε ηλικία 85 ετών είπε σήμερα σύσσωμος ο Ολυμπιακός.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού πέθανε στα 85 του χρόνια “βυθίζοντας” στο πένθος την αγαπημένη του ομάδα και ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η κηδεία του Σάββα Θεοδωρίδη με σύσσωμο τον Ολυμπιακό να δίνει το παρών αλλά και πολλούς άλλος να αποτίουν φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που αφιέρωσε όλη του την ζωή στο ποδόσφαιρο.

Όλοι οι παίκτες, ντυμένοι ίδια και φορώντας μάσκες με το σήμα του Ολυμπιακού, πήγαν συγκινημένοι για να αποχαιρετήσουν τον θρύλο της ομάδας.

«Έπεσαν» Gmail, Drive και άλλες υπηρεσίες της Google σε όλο τον κόσμο

  

Διάφορες ευρείας χρήσης υπηρεσίες της Google διαταράχθηκαν σήμερα σε όλο τον κόσμο λόγω μιας παγκόσμιας, πολύωρης βλάβης η οποία αποκαθίσταται, ανέφερε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

«Η υπηρεσία Gmail έχει ήδη αποκατασταθεί για ορισμένους χρήστες, και αναμένουμε μια επίλυση του προβλήματος για όλους τους χρήστες στο εγγύς μέλλον», έγραψε η Google στην ιστότοπό της στις 12:40 ώρα Ελλάδας, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια στη Θάσο – Διασώθηκαν εγκλωβισμένοι

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε στο νησί της Θάσου η ισχυρή καταιγίδα η οποία έπληξε το νησί τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εστιάζονται στο νοτιοδυτικό κομμάτι του νησιού και δη στα Λιμενάρια, όπου πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ οι κεντρικοί δρόμοι του χωριού μετατράπηκαν για λίγα λεπτά σε ποτάμια.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το kavalapost.gr, πλημμύρισαν χείμαρροι και γέμισαν

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές κύριων και επικουρικών συντάξεων

https://www.ert.gr/wp-content/uploads/2017/09/syntaxi-1021x580.jpg

Την επόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η πληρωμή των συντάξεων.

Ειδικότερα, από 24 Αυγούστου θα αρχίσουν να πληρώνονται δικαιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής των χρημάτων:

Πόσες σχολικές καθαρίστριες δικαιούται κάθε Δήμος στην Π.Ε. Κορινθίας (Λίστα)

 
 

Εξ. επείγον έγγραφο απέστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών στους Δήμους (αριθμ. 52360/19.8.2020), για να τους ενημερώσει ότι εκδόθηκε Απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 ως ισχύει, με την οποία εγκρίθηκαν οι προσλήψεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης ή μερικής απασχόλησης, για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων.

Ο Υπουργός επισημαίνει στους Δήμους ότι αμελλητί από τη γνωστοποίηση των θέσεων που τους εγκρίθηκαν, πρέπει να προβούν στην έκδοση Ανακοίνωσης, σύμφωνα με το Υπόδειγμα της ΚΥΑ, και αφού λάβουν υπόψη τις προθεσμίες της.

Υπογραμμίζεται πάντως ότι η Κυβέρνηση άλλαξε τα προσόντα πρόσληψης, καθώς με νεότερη ΚΥΑ (Φ.Ε.Κ. Β’ 3447/18.8.2020  ) τροποποίησαν την προηγούμενη  και όρισαν ότι για την πρόσληψη «δεν απαιτείται το τυπικό προσόν της κατοχής απολυτηρίου τίτλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης».

Ακολουθεί ο αριθμός που εγκρίθηκε για κάθε Δήμο της Π. Ε. Κορινθίας:

Α/Α

ΔΗΜΟΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ

54

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

7

2

9

163

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

21

20

41

182

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

11

13

24

217

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

4

2

6

228

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

3

10

13

281

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

10

17

27

282

ΣΥΝΟΛΟ

 

          56

                     64                      120

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΑΣΟΥ ΓΚΙΟΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής πραγματοποίησε χθες Τρίτη 18 Αυγούστου, ενημερωτική επίσκεψη στην Περαχώρα, στο Αλεποχώρι, στον Σχίνο, στα Στραβά, στη Στέρνα και στη Λίμνη Ηραίου, μετά από πρόσκληση των επικεφαλής των Δημοτικών Συνδυασμών  «’Ωρα για Δράση» και «Αλλάzουμε ΜΑΖΙ» , κ.κ. Δημήτρη Βασιλείου και Ιωάννη Καραπανάγου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συνοδευόμενος από τους δύο επικεφαλής των Δημοτικών Συνδυασμών, συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας 

 Πισίων κ. Δημήτρη Λάμπρου, καθώς και με επιχειρηματίες και κατοίκους των προαναφερθέντων περιοχών, ακούγοντας, με ιδιαίτερη προσοχή, τα προβλήματα που του εξέθεσαν. Αναφέρθηκαν ακόμα στην αναγκαιότητα βελτίωσης των δρόμων  Σχίνου, Στραβά, Στέρνας, καθώς και στην ολοκλήρωση της Επαρχιακής οδού Περαχώρας-Ηραίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης σε συνεργασία με το Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων και τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γκιώνη - όπου ενημερώθηκε άμεσα για την επίσκεψή του στις ανωτέρω περιοχές - τόνισε πως άμεση προτεραιότητα της ΠΕ Κορίνθου αποτελεί η καθημερινότητα του πολίτη με ότι αυτό συνεπάγεται και πως βασική επιδίωξη όλων είναι η επίλυση των προβλημάτων αυτών, στο πλαίσιο ενός εφικτού χρονοδιαγράμματος.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Champions League: Η Μπάγερν προκρίθηκε στον τελικό και έστειλε τον Ολυμπιακό απευθείας στα πλέι οφ

 Μπουντεσλίγκα: Αγκαλιά με τον τίτλο η Μπάγερν Μονάχου - 1-0 εκτός έδρας τη Ντόρτμουντ 

Ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» την παρουσία του στα play off του Champions League και στους ομίλους του Europa League αν δεν καταφέρει να περάσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η Μπάγερν ολοκλήρωσε το καλό για τον Ολυμπιακό και τον έστειλε στα play offs του Champions League. Οι Βαυαροί απέκλεισαν με 3 -0  τη Λιόν  και προκρίθηκαν στον τελικό του Chmpiosn League όπου θα αντιμετωπίσουν την Παρί Σεν Ζερμέν

Έτσι στον Πειραιά πλέον μπορούν να είναι ήσυχοι ότι απέφυγαν τον τρίτο

Σε «κόκκινο συναγερμό» η ΑΕΚ: Βρέθηκε κρούσμα κορωνοϊού και διέκοψε την προετοιμασία

  

H ΚΑΕ AEK ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό παίκτης της ομάδας μπάσκετ που συμμετέχει στην αποστολή της στα Γιάννινα, για την προετοιμασία της για την νέα σεζόν και η οποία διεκόπη..

Η κατάστασή του παίκτη  θα παρακολουθείται συστηματικά  από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας,

Tα υπόλοιπα μέλη και οι αθλητές πρόκειται να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις, σύμφωνα με το πρωτόκολλο Υγείας του ΕΟΔΥ.