Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Πτώση βράχων στην Πατρών-Κορίνθου – Εγκλωβίστηκαν άτομα στην Ακράτα!


H διάβρωση και ο παγετός προκάλεσαν κατολισθήσεις από το 81ο έως και το 83ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου χθες το βράδυ.
Από την πτώση των βράχων, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία, τόσο στην παλαιά όσο και στην Ολύμπια οδό.
Στα σημεία που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα γίνονται αντιδρομήσεις. Σε ό,τι

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας, τη “Σοφία”, που θα σαρώσει την Ελλάδα Οδηγίες προς τους πολίτες

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η ήδη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους

Ο Π. Πολάκης πρέπει να κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία, υποστήριξε ο Αδ. Γεωργιάδης. Τι είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχετικά με την υπόθεση της Novartis


Για καταφανώς στημένη απόπειρα σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση Novartis, μετά τις εξελίξεις με τον έναν από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, ενώ υποστήριξε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, θα πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Παράλληλα,

ΔΕΡΒΕΝΙ: Πρωτοχρονιάτικη ΣΥΝΑΥΛΙΑ και κοπή πίτας Δημοτικής φιλαρμονικής Δερβενίου

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Καιρός… Σιβηρίας λόγω της "Σοφίας" που θα σαρώσει τη χώρα. Οι περιοχές που θα “ντυθούν” στα λευκά

Καιρός: Συναγερμός στους δήμους – Το σχέδιο για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας | Newsit.gr
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων… μαμούθ από την ΕΜΥ. Η κακοκαιρία “Σοφία” πλησιάζει και από το βράδυ θα χτυπήσει με μανία παντού! Δείτε που θα χιονίσει αύριο Πέμπτη (03.01.2019) και μεθαύριο Παρασκευή (04.01.2019) και πότε θα “γλυκάνει” ο καιρός.
Η νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη θα είναι δύσκολη και… άγρια, με χιόνια στα ορεινά

Πέτρος Τατούλης «Επιτακτικό το αίτημα των πολιτών για συνεννόηση και συνεργασία



«Θεωρώ πώς το 2019 θα πρέπει να είναι ο χρόνος της ειλικρίνειας και της αλήθειας. Ο χρόνος που απαιτεί θυσίες από όλους τους πολίτες, κυρίως όμως από τους πολίτες που στέλνουν ένα μήνυμα προς όλες τις πολιτικές ηγεσίες του τόπου. Να βρουν τρόπο συνεννόησης και συνεργασίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας την Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2018.

Προσοχή: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Το κύμα κακοκαιρίας εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία κυρίως του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Απόλυτη η αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο κλεισίματος του καταστήματος της Εθνικής στα Τρόπαια»


Αποτέλεσμα εικόνας για τροπαια
Την αποτροπή κλεισίματος του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Τρόπαια και την ενίσχυση λειτουργίας του ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με επιστολή του στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της κ. Παύλο Μυλωνά και τα αρμόδια όργανα διοίκησής της.
Στην επιστολή του ο κ. Τατούλης επισημαίνει τα μείζονα προβλήματα κοινωνικής και οικονομικής συνοχής που θα δημιουργήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο όχι μόνο στα Τρόπαια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, και υπογραμμίζει την αναγκαιότητα λειτουργίας χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για να ενισχυθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές της, τόσο στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, όσο και στον τουρισμό.


Η ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ



Της Λέττας Καλαμαρά

Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις και η πλήρης επιβεβαίωση του thedayaftergr για τις κρίσεις εν όψει, το ότι «Ένας ισχυρός κύκλος εξουσίας εντός και εκτός της επικράτειας δεν θέλει τον Πάνο Καμμένο να αποφασίζει για τη νέα ηγεσία των Ενόπλων
Ο “Ραφαήλ” έφυγε, η “Σοφία” έρχεται και μάλιστα με άγριες διαθέσεις. Από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα έως και τη Θράκη, θα χιονίζει κατά περιόδους ακόμη και στα πεδινά!
Ο Γιάννης Καλλιάνος έδωσε, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, έναν χάρτη με τις περιοχές όπου θα χιονίσει περισσότερο και είναι πιθανόν να προκληθούν προβλήματα.
Από τα μεσάνυχτα και από τη βόρεια Ελλάδα θα αρχίσει η ψυχρή «εισβολή», καθώς θα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Υ.Π.Ε.Κ.Α.



Τηλεφωνική επικοινωνία με το Γραφείο του Υπουργού Υ.Π.Ε.Κ.Α., κ. Σταθάκη,  είχε εκτάκτως σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Πελοπίδας Καλλίρης.  
Με αίτημα την κατεπείγουσα και αποτελεσματική ενίσχυση των συνεργείων και της Δ.Ε.Η. στις ορεινές περιοχές του Νομού, προς άμεση αποκατάσταση των βλαβών που προκλήθηκαν από την ακραία χιονόπτωση, ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι ενόψει και δεύτερου κύματος κακοκαιρίας, είναι αδιανόητο και εξαιρετικά επικίνδυνο να μείνουν οι εν λόγω περιοχές χωρίς ηλεκτροδότηση.
Ως εκ τούτου, καλείται το αρμόδιο Υπουργείο και ο Υπουργός να αναλάβουν άμεση δράση.

                                    ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

H γενική αίματος γίνεται χωρίς να είστε νηστικοί. Για ποιες εξετάσεις δεν πρέπει να φάτε ή πιείτε πριν;

Οι εξετάσεις αίματος δίνουν στο γιατρό σας μια εικόνα για τη γενικότερη κατάσταση του οργανισμού σας. Είναι πολύ χρήσιμο σε περιοδικά διαστήματα, συνήθως ενός έτους, εκτός αν συντρέχουν λόγοι για πιο σύντομα, να κάνουμε προληπτικές

Πρωτοχρονιάτικα έθιμα από τις γωνιές της Ελλάδας

Τα έθιμα που κατά κανόνα τηρούνται την πρώτη μέρα του χρόνου στην χώρα μας χαρακτηρίζονται από την ποσότητα και την ποικιλία. 
Τα περισσότερα από αυτά σχετίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την τύχη όπως είναι το ποδαρικό, το ρόδι και η χαρτοπαιξία. 

Με μικρές αλλαγές, από σήμερα, δυναμώνουμε την καρδιά μας και κερδίζουμε χρόνια

Με μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες και στη διατροφή μας, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών νοσημάτων, τα οποία ευθύνονται για