Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Αυτός ήταν Ολυμπιακός, 2-2 με Ίντερ!

 Τα χέρια του από ικανοποίηση θα πρέπει να τρίβει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αναφορικά με τα όσα είδε στο σπουδαίο αποψινό φιλικό του Ολυμπιακού στη Γενεύη με την Ίντερ. Οι “ερυθρόλευκοι” έπαιξαν κάτι παραπάνω από στα ίσια την κυπελλούχο Ιταλίας, μένοντας στο τέλος τζάμπα στο 2-2.
Ο εξαιρετικός Ολυμπιακός πέρασε το... τεστ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Με δέκα παίκτες από το 28', προηγήθηκε 2-0 της Ίντερ, όμως στο τέλος κουράστηκε και ήρθε το 2-2. Σούπερ Γέστε, Μοντέστο, Μιραλάς.
Με... άριστα δέκα πέρασε ο Ολυμπιακός το τελευταίο φιλικό τεστ κόντρα στην Ίντερ. Οι “ερυθρόλευκοι”, αν και έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 28' εξαιτίας της κόκκινης κάρτας του Μέλμπεργκ, έπαιξαν εκπληκτικά για τριάντα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και προηγήθηκαν 2-0 με τέρματα των Φέισα 47' και Μοντέστο 68'. Στη συνέχεια όμως κουράστηκαν και οι “νερατζούρι” που αποδοκιμάστηκαν από τους φιλάθλους τους, ισοφάρισαν σε 2-2 με τέρματα του Πατσίνι στο 75' και στο 87'.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάντσο, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος (57' Παπάζογλου), Μοντέστο, Ουρτάδο, Φέισα (76' Ποτουρίδης), Φουστέρ (46' Μανιάτης), Γέστε (57' Χολέμπας), Φετφατζίδης (57' Χαβίτο), Μιραλάς (63' Πάντελιτς).
ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Ζανέτι, Σάμουελ (51' Ρανόκια), Κίβου (74' Φαραόνι), Τζόναθαν (46' Πατζίνι), Τιάγκο Μότα, Καμπιάσο (90'+1 Κρισέτιγκ), Όμπι, Αλβάρεζ (46' Πάντεφ), Μίλιτο, Καστάνιος (64' Σαντόν).

Με αίτημα για εκλογές στην Δ.Ε.Θ. ο Αντώνης Σαμαράς

Ολοκληρωμένη πρόταση διακυβέρνησης θα καταθέσει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Ν.Δ., όπου θα μεταβεί στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, ως «ο επόμενος» Πρωθυπουργός.
Ο Αντώνης Σαμαράς για πρώτη φορά θα θέσει με τόση έμφαση το αίτημα της αποχώρησης της κυβέρνησης και της διενέργειας πρόωρων εκλογών με το σκεπτικό ότι «όσο μένει αυτή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και ο Γιώργος Παπανδρέου Πρωθυπουργός, τόσο θα βουλιάζει η χώρα και η οικονομία».
Το μήνυμα που επιθυμεί να εκπέμψει ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόσο με την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς, όσο και με την συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει συνίσταται σε δύο φράσεις. «Φτάνει πια, δεν θα σας αφήσουμε να καταστρέψετε τη χώρα», θα πει προς την κυβέρνηση και τον Γιώργο Παπανδρέου, ζητώντας την άμεση προκήρυξη εκλογών ενώ απευθυνόμενος σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό -και όχι μόνο το κομματικό του ακροατήριο- θα επιχειρήσει να πείσει ότι είναι «έτοιμος να κυβερνήσει, με λύσεις - όχι εύκολες- αλλά αποτελεσματικές που εγγυώνται ταχύτερη έξοδο της χώρας από την κρίση».

Μέσα στην Τρίπολη οι αντικαθεστωτικοί - Καντάφι: "Θα μείνω μέχρι τέλους"

Στη λιβυκή πρωτεύουσα μπήκαν οι αντικαθεστωτικοί από τη δυτική Λιβύη τους οποίους υποδέχθηκε με ενθουσιασμό το πλήθος, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Οπως μεταδίδει, οι αντικαθεστωτικοί από την ορεινή περιοχή της Νεφούσα μπήκαν στην πρωτεύουσα υπό τους ήχους μουσικής στους δρόμους ενώ άμαχοι έτρεχαν κατά μήκος της αυτοκινητοπομπής σε κλίμα ευφορίας.

Ωστόσο, κατά την προέλασή τους σημειώθηκαν και ανταλλαγές πυρών με στρατιώτες πιστούς στο Μουάμαρ Καντάφι. Οι άνδρες του Καντάφι είχαν ανοίξει πυρ με βαρύ πυροβολικό και οι αντικαθεστωτικοί απαντούσαν στα πυρά τους.

Το καθεστώς του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι πρόκειται "να καταρρεύσει" απόψε, ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ. "Αυτό που πρόκειται να παρακολουθήσουμε απόψε είναι η κατάρρευση του καθεστώτος", δήλωσε η εκπρόσωπος της συμμαχίας Οάνα Λουνγκέσκου."Όσο πιο γρήγορα αντιληφθεί ο Καντάφι ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει, τόσο το καλύτερο θα είναι για όλον τον κόσμο", προσέθεσε.

"Δεν φεύγω, θα μείνω μέχρι τέλους"

Ασχήμη εμφάνιση της Κορίνθου ( 2-2) στο φιλικό με την Ενωση Ερμιονίδας

Αν και βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και μάλιστα με 0-2, η Κόρινθος αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Ένωση Ερμιονίδας, αλλά σίγουρα ο Γιώργος Τόγιας, δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από την εμφάνιση.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς – νωρίς με φάουλ του Μενίκου, υστερα, από αδράνεια της άμυνας  και του τερματοφύλακα Παπαδόπουλου. Λίγο αργότερα, ήρθε και το 0-2, όταν ο Δερμιτζάκης σούταρε έξω από την περιοχή, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε ασθενώς και στην επαναφορά ο Κούσης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, ο Δημητριάδης βρήκε υπέροχα τον Μπαλάφα και αυτός μείωσε σε 1-2. Ο ίδιος στην επανάληψη ισοφάρισε στο τελκο 2 - 2..
Πολύ καλοί οι Δημητριάδης, Μπαλάφας, ενώ βοήθησε αρκετά ο Μπαλτζής. Αρνητικός ο υπό δοκιμή τερματοφύλακας, Παπαδόπουλος.
Επόμενο φιλικό για την «Μπάρτσα», την Τετάρτη με τον Πανηλειακό, στον Πύργο.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Παπαδόπουλος (30’ Καρνέσης), (60’ Δημαράκης), Σπυρόπουλος, Παπαευθυμίου, Δανιήλ (80’ Γκιώνης), Φραγκάκης (46’ Τσοχαντάρης), Ζάρκος (46’ Παππάς Σ.), Νικολάου (70’ Σγούρος), Αράπογλου (25’ Μπαλάφας), Δημητριάδης (46’ Ντερτιλής), Μπαλτζής
ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ : Καταχανάκης, Σωπιάδης, Λαμπρούσης, Cojocaru, Μπροδήμας, Δερμιτζάκης, Στάικος, Κούσης , Μενίκου. Στο Β ημίχρονο αγωνίστηκαν : Καλυβόπουλος, Τζιέρης, Τσιρτσίκος, Δημαράκης Β , Δημαράκης Γ, Κέλλυς, Νίκας, Τζώρτζης, Χατζησταύρου, Λαζάρου, Γιαννακόπουλος, Μπούρας

Πάνος Παναγιωτόπουλος...Η Τουρκία προκαλεί βάναυσα την Διεθνή Κοινότητα και προσβάλλει κάθε έννοια Διεθνούς Νομιμότητας και Διεθνούς Δικαίου


Ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας,  Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Η συνεχιζόμενη προσπάθεια της Τουρκίας να ματαιώσει τα σχέδια της Κύπρου για έρευνες για υδρογονάνθρακες σε υποθαλάσσιο χώρο της Μεσογείου, που ανήκει στην Κυπριακή ΑΟΖ, προκαλεί βάναυσα την Διεθνή Κοινότητα και προσβάλλει κάθε έννοια Διεθνούς Νομιμότητας και Διεθνούς Δικαίου.

Η Τουρκία αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι «γράφει στα παλαιότερα υποδήματά  της»  τους διεθνείς Κανόνες και τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών της χωρών και διαμορφώνει την πολιτική της με πυξίδα τους επεκτατικούς σχεδιασμούς κυβερνητικών και στρατιωτικών κύκλων, οι οποίοι – παρά τις μεταρρυθμίσεις «βιτρίνας» και την εσωτερική διαπάλη εξουσίας μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και παραγόντων των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων- παραμένουν τελικά οι ίδιοι από την εισβολή των στρατευμάτων του Αττίλα στην Κύπρο, το 1974, μέχρι και σήμερα.

Οι Διεθνείς Οργανισμοί, που είναι θεματοφύλακες της εννόμου τάξεως στο διεθνές πεδίο, η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και οι ισχυροί του σημερινού κόσμου δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν αδιάφοροι μπροστά στην πολιτική συμπεριφορά ενός κράτους, που ναρκοθετεί την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία των λαών στην Ανατολική Μεσόγειο, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση, αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες στο διπλωματικό πεδίο σε όλα τα επίπεδα.»

Λιβύη: Νατοϊκές δυνάμεις, βομβάρδισαν την Τρίπολη

Δυνάμεις του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν σήμερα το οχυρωμένο συγκρότημα Μπαμπ αλ-Αζιζίγια του Μουάμαρ Καντάφι στο κέντρο της Τρίπολης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα.
Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της εξέγερσης δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως λίβυοι εξεγερμένοι, οι οποίοι έφτασαν δια θαλάσσης από τη Μιζουράτα, 200 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, έχουν διεισδύσει στην πρωτεύουσα και συμμετέχουν στις μάχες που διεξάγονται εκεί αυτή τη στιγμή.
"Προωθημένα στοιχεία των εξεγερμένων της Μιζουράτα έφτασαν σήμερα το πρωί στην Τρίπολη από τη θάλασσα. Ενώθηκαν με τους εκεί εξεγερμένους και μάχονται αυτή τη στιγμή στο πλευρό τους", δήλωσε ο Αμπντάλα Μελιτάν, του Κέντρου Μέσων Ενημέρωσης του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μιζουράτα, οι δηλώσεις του οποίου δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

"Πρόκειται για περίπου 200 μαχητές, έχουν αναπτυχθεί στη ζώνη Σουκ Τζομάα (στη βορειοδυτική Τρίπολη)", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. "Θα τους στείλουμε ενισχύσεις" από τη Μιζουράτα, πρόσθεσε
ΕΤ

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Μπεγλίτης, στον Τύπο της Κυριακής: "Η Τουρκία ας αναλάβει τις ευθύνες της, η Ελλάδα, θα αναλάβει τις δικές της"


Σαφή προειδοποίηση προς την Τουρκία στέλνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης με αφορμή τις απειλές προς την Κύπρο για το θέμα των γεωτρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι η δέσμευση της Ελλάδας για την άμυνα της Μεγαλονήσου είναι απόλυτη. Παράλληλα απαντά με σκληρή γλώσσα στα σενάρια περί θερμού επεισοδίου τονίζοντας ότι ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και η Ελλάδα τις δικές της… Αποκαλύπτει ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί αμυντική συμφωνία με το Ισραήλ, ενώ σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ΕΕ επισημαίνει ότι η επιβολή του γερμανικού μοντέλου έχει φθάσει στα όρια της...

Μεγάλος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς και αυριο. Πύρινα μέτωπα παντού!

Στο μεταξύ σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Αγίου Νικολάου Σπάτων Αχαϊας. Το έργο της Πυροσβεστικής είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και του δύσβατου της περιοχής.Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 3 χθες το μεσημέρι. Αμέσως στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός για το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Το δύσβατο της περιοχής δυσκόλευε ακόμη περισσότερο το έργο της κατάσβεσης, γι’ αυτό και επιστρατεύτηκαν εναέρια μέσα. Η πυρκαγιά δεν απείλησε το μοναστήρι, αλλά ούτε κατοικημένη περιοχή. Επεκτάθηκε όμως γρήγορα στο βουνό, καταστρέφοντας αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης. Στο έργο της κατάσβεσης , εκτός από 15 οχήματα με 24 άνδρες και 27 πυροσβέστες του πεζοπόρου τμήματος πήραν μέρος από αέρος ένα ελικόπτερο, και πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη.Φωτιά και σε αγροτοδασική έκταση στη Νεάπολη Ηλείας με 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες. Από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Στις φλόγες και το Ρέθυμνο, καθώς πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στις Πρασιες. Επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.
Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε Λαγονήσι και Μαγούλα Αττικής. Αντίθετα, δύσκολη είναι η κατάσταση στη Λίμνη Ευβοίας, καθώς τα εναέρια μέσα κατάσβεσης επιχειρούν οριακά, εξαιτίας των ανέμων που πνέουν με ένταση 7 μποφόρ.

 

"Σαπουνάς" μήκους 4,5 μέτρων στα δίχτυα ψαρά το Διακοπτό, επιστράτευσαν γερανό για να το μετακινήσουν

 

Ένας σαπουνάς μήκους 4,5 μέτρων, μπλέχτηκε στα δίχτυα ψαράδων στην παραλία του Διακοπτού.
Όπως είναι φυσικό οι λουόμενοι υπέστησαν σοκ, βλέποντας το τεράστιο καρχαροειδές το οποίο "κολυμπούσε" ανάμεσα τους.

Οι ψαράδες της περιοχής δεν μπορούσαν να το μετακινήσουν από την τράτα που το αλίευσε, εξαιτίας του βάρους του και επιστράτευσαν γερανό για να το μετακινήσουν. Το άκακο καρχαριοειδές, που τρέφεται αποκλειστικά με πλαγκτόν, έχει αρκετά νόστιμο κρέας και σίγουρα θα αξιοποιηθεί καταλλήλως από τους λάτρεις της κουζίνας.

thebest. gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Θ. ΔΑΒΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΘΕΜΕΛΗ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας,  βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, για την απώλεια του Νίκου Θέμελη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
«Μια σπουδαία προσωπικότητα των Ελληνικών Γραμμάτων, ο συγγραφέας Νίκος Θέμελης δεν είναι πια κοντά μας.Νικημένος από την επάρατο νόσο, ο Νίκος Θέμελης υπέκυψε στο μοιραίο. Ορθολογιστής διανοούμενος, άνθρωπος της σύγχρονης σκέψης, κατένειμε ισόποσα την δημιουργικότητα του στα Γράμματα και την πολιτική δράση.
 Και τα δύο καταγράφουν την σημαντική απώλεια του. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους του». 

Ο λογαριασμός δεν βγαίνει

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη RealNews:

«Ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Για τον πρωθυπουργό δεν αρκούν πλέον οι καλές προθέσεις. Με τις συνεχείς καθυστερήσεις και τις παλινωδίες της κυβέρνησής του, ο λογαριασμός δεν βγαίνει.
Και επειδή πλέον ο ελληνικός λαός συνειδητοποιεί ότι κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, επιβάλλεται να υπάρξει εθνική συνεννόηση και ομοψυχία για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων».

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΑ στην Πελοπόννησο

Τη διοικητική συγχώνευση των Ραδιοφωνικών Σταθμών Τρίπολης και Καλαμάτας της ΕΡΑ (θα αποτελούν πλέον την ΕΡΑ Πελοποννήσου), καθώς και των Ραδιοφωνικών Σταθμών Πατρών και Πύργου (θα αποτελούν πλέον την ΕΡΑ Δυτικής Ελλάδας) προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, που παρουσιάστηκε από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο. Στο σχέδιο δεν αποσαφηνίζεται η έννοια της «συγχώνευσης» αναφέρεται μόνο ότι οι εν λόγω περιφερειακοί ραδιοσταθμοί της ΕΡΑ. Ασαφές παραμένει, εξ άλλου, και πώς θα γίνει η διαχείριση του προσωπικού στους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το σχέδιο αναφέρει ωστόσο ότι θα υπάρξει «αξιολόγηση βάσει αντικειμενικών, διαφανών και αξιόπιστων διαδικασιών». Πάντως, στο πλαίσιο του νέου επιχειρησιακού σχεδίου -όπως αναφέρεται στην πρόταση Μόσιαλου- «θα εξεταστεί η δυνατότητα περαιτέρω συνεργειών των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τους ΟΤΑ». Στο ίδιο πλαίσιο «αναδιοργάνωσης των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών» θα εξεταστεί -όπως σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας- «η δυνατότητα ανάπτυξης πλέγματος συμπράξεων με ιδιωτικούς περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς». Ακολουθείται και εδώ το μοντέλο του Καλλικράτη στις Περιφέρειες. Έτσι με βάση το σχεδιασμό αυτό οι Περιφερειακοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί γίνονται εννέα από 19.

Ο νέος χάρτης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: «Φεύγω απ' την ΑΔΕΔΥ»

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις του Σεπτέμβρη θα βρουν την ΑΔΕΔΥ με άλλο πρόεδρο. «Είμαι στη φάση της εξόδου.
Ο Σπ. Παπασπύρος αγωνίστηκε για μια καταξιωμένη δημόσια διοίκηση αλλά τώρα φεύγει απογοητευμένος, καθώς βλέπει τη δύναμη των συνδικάτων να φθίνει όσο επικρατεί η «λογική της ανάθεσης». 
Ο Σπ. Παπασπύρος αγωνίστηκε για μια καταξιωμένη δημόσια διοίκηση αλλά τώρα φεύγει απογοητευμένος, καθώς βλέπει τη δύναμη των συνδικάτων να φθίνει όσο επικρατεί η «λογική της ανάθεσης». Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχω φύγει» δηλώνει ο Σπ. Παπασπύρος, κλείνοντας έναν κύκλο 11 ετών.

Ο Εγκέλαδος ...κόβει βόλτες στην Πελοπόννησο- Σεισμός 4,4 Ρίχτερ το πρωί στην Αργολίδα

Έντεκα σεισμικές δονήσεις μέσα σε 12 ώρες σε Μεσσηνία, Αχαία, Αργολίδα και Ιόνιο

Βόλτες" κόβει ο Εγκέλαδος στην Πελοπόννησο τα τελευταία εικοσιτράωρα, έστω κι αν δεν γίνεται αντιληπτός, καθώς τα ...βήματά του είναι μικρής ισχύος, μεταξύ 2 και 4 Ρίχτερ. Πάντως, κάποιες δονήσεις γίνονται ιδιαίτερα αισθητές, όπως αυτή των 5 Ρίχτερ που ταρακούνησε Αχαϊα και Ηλεία στις 5 το πρωί του Σαββάτου, αλλά και αυτή των 4,4 Ρίχτερ που ταρακούνησε σήμερα Κυριακή στις 9:14 την Αργολίδα. Από τις 11 το βράδυ του Σαββάτου έως τις 11:30 σήμερα το πρωί (μέσα σε 12 ώρες δηλαδή), εκδηλώθηκαν οι εξής σεισμικές δονήσεις:
11:25: Σεισμός 3,9 Ρίχτερ με επίκεντρο 105 χιλιόμετρα νότια της Κορώνης, 133 χιλιόμετρα δυτικά της Καλαμάτας και 265ωχιλιόμετρα νότια της Πάτρας
10:09: Σεισμός 2,7 Ρίχτερ με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα νότια των Γαργαλιάνων, 41 χιλιόμετρα δυτικά της Καλαμάτας και 136 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας
9:28: Σεισμός 2,5 Ρίχτερ με επίκεντρο 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καλαμάτας και 130 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας
9:14: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Νέας Επιδαύρου και 36 χιλιόμετρα ανατολικά του Ναυπλίου.
7:33: Σεισμός 2 Ρίχτερ με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα νότια της Ζακύνθου και 94 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας.
5:47: Σεισμός 2,1 Ρίχτερ με επίκεντρο 43 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 128 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας.
4:23: Σεισμός 2 Ρίχτερ με επίκεντρο 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Πεταλιδίου, 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καλαμάτας και 142 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας.
3:50: Σεισμός 2,6 Ρίχτερ με επίκεντρο 2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μελιγαλά, 24 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καλαμάτας και 116 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας.
1:04: Σεισμός 2,4 Ρίχτερ με επίκεντρο 16 χιλιόμετρα νότια του Κάτω Μαζαρακίου, 31 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αμαλιάδας και 35 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας.
00:25: Σεισμός 2,8 Ρίχτερ με επίκεντρο 2 χιλιόμετρα νότια της Καλαμάτας και 140 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας.
23:05: Σεισμός 3,6 Ρίχτερ με επίκεντρο 77 χιλιόμετρα νότια της Μεθώνης, 112 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καλαμάτας και 234 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας.
thebest.gr