Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Πέτρος Τατούλης «Πρότυπο άδολου και έμπρακτου πατριωτισμού η προσφορά του Ιωάννη Καραμάνου»


«Αυτό που χρειάζεται σήμερα ο τόπος είναι το μέγεθος της μίμησης. Το πώς θα μπορούμε να μιμούμαστε όλους αυτούς που έδειξαν μια ευρύτερη αντίληψη. Δεν κοίταξαν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, αλλά θυμόνταν πάντοτε ότι από τα μικρά χωριά, από αυτούς τους μικρούς τόπους ξεκίνησαν ξυπόλητοι, γυρεύοντας τη δική τους στιγμή σε άγνωστους κόσμους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του ευεργέτη Ιωάννη Καραμάνου στην Προσύμνη Αργολίδας, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018.

Ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ με τις τελευταίες αλλαγές (24/10/2018)

Σας παραθέτουμε ολόκληρο τον ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ του ΕΟΠΥΥ, όπως έχει διαμορφωθεί μετά από αλλαγές σήμερα 24/10/2018 από το ΔΣ του οργανισμού.
Πρόκειται για την τελική διαμόρφωση του ΕΚΠΥ από τον ΕΟΠΥΥ προς το Υπουργείο Υγείας και μετά από επανειλημμένες επεμβάσεις του Υπουργείου Υγείας στο σχέδιο του ΕΚΠΥ. ....................

Η… εκδίκηση της μνήμης για την εποχή λεηλασίας της Ελλάδας


Της Μαρίκας Λυσιάνθ 
Η φωτογραφία του Γιάννου Παπαντωνίου με το σακάκι πάνω από τις χειροπέδες, διεκδικεί ρόλο ιστορικού ντοκουμέντου.
Μια φωτογραφία ταυτότητας για μια εποχή σκοτεινή και αποκρουστική.
Την εποχή λεηλασίας της Ελλάδας από τη διαπλοκή, τότε που τα συμφέροντα έστησαν

Πέθανε ο «φαρμακοποιός» του ΡΕΤΙΡΕ, Νίκος Κούρος

Πέθανε ο «φαρμακοποιός» του ΡΕΤΙΡΕ, Νίκος Κούρος | tlife.gr
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 χρονών ο ηθοποιός Νίκος Κούρος. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια το θέατρο ενώ σε μας έγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός από τη συμμετοχή του στο δημοφιλές σήριαλ «Το ρετιρέ».
Ο Νίκος Κούρος γεννήθηκε το 1928 στη Χαλκίδα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πιάνο και τραγούδι στο «Ωδείο Αθηνών» και θέατρο στη δραματική σχολή του «Ελληνικού Ωδείου». Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1957 με το θίασο Άννας Λώρη – Άλκη Παπά (θέατρο «Διονύσια», Καλλιθέα).

Πέτρος Τατούλης «Είναι αδιανόητο στον 21ο αιώνα η αυτοδιοίκηση να θεωρείται βραχίονας πολιτικών και κομματικών σχηματισμών»


«Οφείλουμε να προστατεύουμε διαρκώς την αυτονομία και την αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης, όπως συνταγματικά ορίζεται, απέναντι σε όλους όσους την επικαλούνται, θέλοντας να κάνουν τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς βραχίονα των δικών τους Κυβερνητικών πολιτικών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από το Μυστρά και το συνέδριο του διτκύου ΦΟΔΣΑ σχετικά με τον ΕΣΔΑ και τον ΠΕΣΔΑ, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018.

Πρόεδρος της Βουλής: Η δημοσιοποίηση του Φακέλου της Κύπρου είναι το ελάχιστο χρέος για τη διαμόρφωση συλλογικής εθνικής συνείδησης μνήμης για την κυπριακή τραγωδία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Σαράντα τρία χρόνια μετά την κυπριακή τραγωδία του 1974 και τριάντα περίπου χρόνια μετά τη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων το 1985, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα οι τέσσερεις πρώτοι τόμοι του Φακέλου της Κύπρου. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής κ. Κώστα Αθανασίου, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στους οποίους παρέδωσε το ιστορικό αυτό υλικό, το οποίο παράλληλα δόθηκε σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο της Ελληνικής Βουλής. Όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης, το σύνολο των τόμων που θα εκδοθούν υπερβαίνει τους τριάντα με ρυθμό εκτύπωσης και δημοσίευσης έναν τόμο ανά μήνα.
Κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Τα αποκαλυπτήρια της εθνικής λεηλασίας. Όταν ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για τη διαφθορά του συστήματος Σημίτη…

Του Νίκου Φυλάγγελου

Αξίζει τον κόπο να δείτε όλη την ομιλία.
Βρισκόμαστε στο γύρισμα του αιώνα, στην τελική ευθεία για τις περίεργες εκλογές του 2000.
Τότε που, η Ελλάδα κοιμήθηκε με τη Νέα Δημοκρατία νικήτρια των βουλευτικών εκλογών του Απριλίου, και ξύπνησε με… κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Και πάλι.
Ή μάλλον, με κυβέρνηση Σημίτη.
Στο βήμα της Βουλής, ο τότε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής.
Στοχοποιημένος και κακοποιημένος από τη διαπλοκή.
Σε μια ομιλία, ανατριχιαστική αναφορικά με τις λεπτομέρειες της εθνικής λεηλασίας από το καθεστώς Σημίτη.
Τα αποκαλύπτηρια της διαφθοράς ενός συστήματος, που υποθήκευσε το μέλλον της χώρας, και άνοιξε το δρόμο για την εθνική χρεοκοπία του 2010.
Ο Κώστας Καραμανλής είχε αποκαλέσει τον Κώστα Σημίτη “Αρχιερέα της Διαπλοκής”.
Και είχε πει κάτι, ακόμη πιο στοχευμένο: “Αλλάξατε τον αξιακό κώδικα της κοινωνίας”.
Και, δυστυχώς… δεν ήταν μακέτο.
Δείτε το βίντεο:
ysterografa.gr

Μεγάλη έκπληξη στο Κύπελλο Κορινθίας. Ο Ολυμπιακός Άσσου απέκλεισε τον ΑΟ Ζευγολατιού


Με  μια μεγάλη έκπληξη  συνεχίστηκε  σήμερα το κύπελλο Κορινθίας στη δεύτερη σειρά νοκ άουτ αγώνων στα πλαίσια της Β’ φάσης ( Φάση των 32).
Ο Ολυμπιακός Άσσου ( ομάδα της Β΄ κατηγορίας Κορίνθιας), στο γήπεδο Λεχαίου, επικράτησε με 1 – 0 επί του ΑΟ Ζευγολατιού και τον απέκλεισε από το Κύπελλο Κορινθίας. Η «ερυθρόλευκη» ομάδα πήραν μεγάλη  πρόκριση στους

Τσίπρας και μυστικά κονδύλια: Κοίτα ποιος μιλάει!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σοκ! Αποτροπιασμός! Κροκοδείλια δάκρυα. Το Μέγαρο Μαξίμου, δηλαδή ο κ. Τσίπρας, στηλιτεύει τον «πρώην ρεπόρτερ του Μέγκα» (ιδιότητα που προφανώς είναι συνώνυμη με… εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου), για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του σχετικά με τον τρόπο διάθεσης ενός εκατομμυρίου ευρώ από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου των Εξωτερικών.
Και, όμως, ο ίδιος άνθρωπος που σήμερα καταγγέλλει τον Τύπο και την αντιπολίτευση για υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων, το 2011 είχε παρουσιάσει απόρρητα έγγραφα του υπουργείου των Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου!
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
Μιλάμε για τρεις κωδικούς, για τους οποίους

Η αλλαγή ώρας: ποιό ρόλο παίζει στον ύπνο μας

ASdASDASDSDSDASDASDAS.jpgΤα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μια ώρα πίσω. Η διάρκεια των φωτεινών ωρών μας καθημερινά μικραίνει και το σκοτάδι πέφτει πλέον νωρίτερα από πριν. Η αλλαγή ώρας επηρεάζει τον ρυθμό του ύπνου και του ξυπνήματός μας.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

Νόσος Paget, καρκίνος μαστού που μιμείται την μαστίτιδα

Η 25η Οκτωβρίου μπορεί να σηματοδοτεί την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού αλλά οι αγώνες για την καταπολέμησή του μετρούν δεκαετίες.
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πιο συχνή μορφή εμφάνισης καρκίνου στις γυναίκες παγκοσμίως, με πάνω από 1,7 εκατομμύρια νέες διαγνώσεις το χρόνο σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία (του 2012) αποτελώντας

Πρόσκληση σε εκδήλωση της διαΝΕΟσις και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ της ΕΕΔΕ για το success story της Πορτογαλίας


Η Πορτογαλία τα κατάφερε. Εμείς μπορούμε;
Ένα success story που θα μπορούσε να μας δείξει τον δρόμο.

 
Μια συνδιοργάνωση της διαΝΕΟσις
με το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετινγκ (ΕΙΜ)

 
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετινγκ (ΕΙΜ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και η διαΝΕΟσις διοργανώνουν μια εκδήλωση με

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Αρδεύονται άμεσα μεγάλες εκτάσεις σε Κουτσοπόδι και Μυκήνες»



Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσσο Χειβιδόπουλο με τον ΤΟΕΒ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ και αγρότες της περιοχής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2018 στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Βασίλη Σιδερη, Φάνη Στεφανόπουλο και Γιάννη Σαρρή, επισκέφθηκε τη δεξαμενή στην περιοχή Μαλαχιά και τα παρακείμενα αντλιοστάσια, από όπου θα αρδευτούν άμεσα μεγάλες εκτάσεις των τέως Δήμων Κουτσοποδίου και Μυκηνών.


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου


Αποδοχές Αιρετών Δήμων και Περιφερειών- Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ καθορισμού τους (ΦΕΚ)

Σε εφαρμογή των μνημονιακών νόμων 4051/2012 και 4093/2012, δημοσιεύθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση Χαρίτση – Χουλιαράκη για τον καθορισμό των αποδοχών Αιρετών των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, κατ’ εξουσιοδότηση του αρ.22 του ν.4354/2015.

Η ΚΥΑ καθόρισε τις αποδοχές Δημάρχων, Περιφερειαρχών, Αντιδημάρχων, Αντιπεριφερειαρχών, Προέδρων Δημοτικών και Περιφερειαρχών Συμβουλίων, καθώς και Γενικών Γραμματέων Δήμων,τηρώντας ήδη εφαρμοζόμενες ρυθμίσεις νόμων του 2012 που –στο πλαίσιο εφαρμογής

Τραγωδία για το Mega λίγο πριν το φινάλε!


Άδειασε η κλεψύδρα του Mega και το κανάλι πλέον μετρά λίγα 24ωρα. Τη Δευτέρα το ΣτΕ καθαρόγραψε την απόφαση που είχε βγάλει πριν από λίγες μέρες και την έστειλε στο ΕΣΡ. Η ανεξάρτητη ραδιοτηλεοπτική αρχή με τη σειρά της θα τη στείλει στην ΕΕΤΤ και στη συνέχεια στη Digea.
Η τελευταία είναι υποχρεωμένη σύμφωνα με το νόμο να ρίξει το σήμα του καναλιού. Αυτό

Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ




Η πρωτόγνωρη υπόθεση του Υφυπουργού Εξωτερικών και μέλους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, που ασκεί την κρατική εξουσία χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση και διαχώρισε τη θέση του από τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το

Ο δίκαιος και βιώσιμος τουρισμός στο επίκεντρο του ελληνικού ενδιαφέροντος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Γαλλοφωνίας


final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Ανδόρα, 23 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Ανδόρα οι εργασίες της 31ης Περιφερειακής Ολομέλειας Ευρώπης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Γαλλοφωνίας, με την ενεργό συμμετοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Αφροδίτη Σταμπουλή (επικεφαλής) και Μάριος Κάτσης.
Οι εργασίες άρχισαν χθες με τη Διάσκεψη των Προέδρων, όπου η κ. Σταμπουλή έκανε αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος της Διάσκεψης που θα λάβει χώρα στην Αθήνα τον Απρίλη του 2019.
Η κ. Σταμπουλή, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας, τοποθετήθηκε στη θεματική

30 Οκτωβρίου 2018 – save the date - Ημερίδα ΤΕΕ: «Φυσικές Καταστροφές: Πρόληψη, Πολιτική Προστασία και Έργα Υποδομής»

Αποτέλεσμα εικόνας για τεε
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Φυσικές Καταστροφές: Πρόληψη, Πολιτική Προστασία και Έργα Υποδομής» με στόχο να αναζητηθούν τρόποι θωράκισης της χώρας έναντι τέτοιων φαινομένων.

Η αύξηση των φυσικών καταστροφών ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής, είναι