Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

24 νέα κρούσματα κορωνοϊού – Πού εντοπίστηκαν .

 Κορωνοϊός: Τα πέντε αναπάντητα ερωτήματα που βασανίζουν τους ειδικούς
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 24 νέα κρούσματα κορωνοϊού τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020.

Από τα 24 τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα:

  • τέσσερα (4) κρούσματα κατά.τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • έξι (6)  κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
  • τέσσερα (4)  κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς,
  • τρία (3)  κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης,
  • ένα (1)  κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας από τον Δήμο Αλεξάνδρειας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3826, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.
1007 (26.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2002 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 3 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Παιχνίδια στην παραλία: Τι θα πρέπει να προσέξετε

Παιχνίδια στην παραλία: Τι θα πρέπει να προσέξετε | imommy.gr 
Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και τα παιχνίδια στην θάλασσα καλά… κρατούν. Αν και τα καλοκαιρινά παιχνίδια στην ακρογιαλιά αποτελούν την χαρά των παιδιών στους περισσότερους γονείς μπορεί να προκαλέσουν εκτεταμένη ανησυχία. Η προσοχή που θα πρέπει να δίνουμε στην ασφάλεια του παιδιού, δεν σχετίζεται όμως με ζητήματα που περιλαμβάνουν το κολύμπι στην θάλασσα. Ένα

Το χαμόγελο της Kelly Preston έσβησε για πάντα

 Το χαμόγελο της Kelly Preston έσβησε για πάντα


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b7/John_Travolta_Deauville_2013_2.jpgΠόσο θλιβερό… Το Χόλιγουντ θρηνεί τον χαμό της Kelly Preston, η οποία “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, νικημένη από τον καρκίνο, με τον οποίο πάλευε τα δυο τελευταία χρόνια.
Η διάσημη ηθοποιός ήταν από τις πιο αγαπητές προσωπικότητες στη Μέκκα του κινηματογράφου. Παντρεμένη για 28 ολόκληρα χρόνια με τον John Travolta, δημιούργησαν μια υπέροχη οικογένεια, χωρίς να απασχολήσουν αρνητικά τα φώτα της δημοσιότητας.
Το ζεύγος έχει δυο παιδιά, την 20χρονη Ella και τον 9χρονο Benjamin, ενώ το 2009 είχαν χάσει τον τότε 16χρονο γιο τους, Jett.

Ποια ήταν Κέλι Πρέστον

Πέθανε η κόρη του Νέλσον Μαντέλα, Ζίντζι


Πέθανε στα 59 της χρόνια η κόρη του νοτιοαφρικανού ηγέτη Νέλσον Μαντέλα, Ζίντζι. Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του , η κόρη του άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο στο Γιοχάνεσμπουργκ και τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
Η Ζίντζι Μαντέλα ήταν πρέσβης της Νότιας Αφρικής στην Δανία. Είχε 4 παιδιά.
Ήταν κόρη του Νέλσον και της Γουίνι Μαντέλα και από μικρή έδωσε μάχη κατά του απαρτχάϊντ που είχε φυλακίσει τον πατέρα της από όταν εκείνη ήταν 18 μηνών. 
Εκείνη την περίοδο φυλακίστηκε και η μητέρα της και την μεγάλωσε η μεγαλύτερη αδερφή της. 
Μεγαλώνοντας τόσο εκείνη όσο και η αδερφή της λειτουργούσαν ως εκπρόσωποι των φυλακισμένων γονιών τους.
Το 1985 όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο η Ζίντζι είχε διαβάσει τον λόγο του πατέρα της με τον οποίο αρνιόταν την αποφυλάκισή του υπό όρους από τον τότε Πρόεδρο Μπότα.

Κυβερνητική πρόταση για απαγόρευση πανηγυριών - Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό εξήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας,

Κορωνοϊός- Πέτσας: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Ελλάδα μέχρι τις 4 Μαΐου
Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό εξήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας, μετά και την αύξηση των κρουσμάτων.
Σε αυτά ξεχωρίζει η εισήγηση της κυβέρνησης στην επιτροπή λοιμωξιολόγων που θα συνεδριάσει το απόγευμα να απαγορευτούν τα πανηγύρια μέχρι το τέλος του Ιουλίου.
Αναλυτικά ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι στην σύσκεψη που έγινε το πρωί το Μαξίμου αποφασίστηκαν τα εξής:  

Κορωνοϊός: Ο «φορτωμένος» χάρτης με κρούσματα, οι τρεις νομοί που αντιστέκονται και οι αποφάσεις

 Κορωνοϊός: Χαμηλά ο δείκτης μεταδοτικότητας παρά την άρση μέτρων στην χώρα
Με ένα χάρτη «φορτωμένο» κατά 285 περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα, από τα οποία τα 179 εισαγόμενα, ξεκινά μια ιδιαίτερα «κομβική» εβδομάδα, κατά την οποία συμπληρώνονται 15 ημέρες από το τουριστικό άνοιγμα, καθώς και προστίθεται η Μεγάλη Βρετανία στη λίστα των χωρών που συνδέονται αεροπορικά με την Ελλάδα.
Η διασπορά της νόσου Covid-19 αγγίζει πλέον τις περισσότερες «γωνίες» της Ελλάδας, παρόλο που τρεις νομοί εξακολουθούν να βρίσκονται στο …

Η ενημέρωση και το συριζόμετρο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που όταν βρέθηκε στην κυβέρνηση δεν είχε άλλο μέλημα από τον ασφυκτικό έλεγχο της ενημέρωσης και κατάργησε το ΕΣΡ, έχει σηκώσει τον κόσμο στο ποδάρι για τον τρόπο με τον οποίο μοιράστηκε το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ στα μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία ενημέρωση του λαού και την προστασία του από τον κορωνοϊό.
Δεν διαμαρτυρήθηκαν τα 1.232 μέσα ενημέρωσης που ενισχύθηκαν, δεν έθεσαν θέμα για το ποιος πήρε τι οι ίδιοι οι ωφελούμενοι, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την ΠΝΠ για την διαφημιστική καμπάνια, προφανώς επειδή δεν τη θεωρούσε αναγκαία, αλλά τώρα έχουν ανέβει στα κεραμίδια.

Του «έκλεψε» το αήττητο - Ήττα του Ολυμπιακού στο 90΄ από τον ΠΑΟΚ στο "Καραισκάκη.

Ο Ολυμπιακός έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και έχασε 1-0 στο Καραϊσκάκη από τον ΠΑΟΚ και έτσι πέταξε και το αήττητο. Ο Μιχάι το νικητήριο γκολ, φωνάζουν οι Πειραιώτες για το γκολ του Χασάν που ακυρώθηκε.
Ο μεγάλος στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος χωρίς ήττα χάθηκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης με