Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Περιοδεία Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στο Δερβένι

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και παπούτσιαΠεριοδεία στο Δερβένι και στη γύρω περιοχή πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από κλιμάκιο συνεργατών του.
Ο Πέτρος Τατούλης περπάτησε στους δρόμους του Δερβενίου συνομίλησε  με τους καταστηματάρχες και με κατοίκους της περιοχής συνομίλησε με συμπατριώτες του, ακούγοντας τις ανησυχίες τους και ανέπτυξε το όραμά του για το αύριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
«Η Κορινθία αποτελεί την πύλη της Πελοποννήσου και για το λόγο αυτό αποτελεί σημαντικό και στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξής της» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογραμμίζοντας ότι «όλα αυτά τα χρόνια έχουμε επενδύσει πολύ σημαντικούς πόρους στην Κορινθία σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε λύσει σημαντικά προβλήματα και έχουμε έμπρακτα στηρίξει την αναπτυξιακή προοπτική της. Κάναμε μια δύσκολη αρχή. Σήμερα, βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης δεκάδες έργα, τα οποία θα παραδοθούν στους πολίτες αλλάζοντας για πάντα τη ζωή των πολιτών».


 

Δικαστικοί αντιπρόσωποι οι Καραμανλής, Βενιζέλος, Αχτσιόγλου και Δένδιας! Η γκάφα


Πολλούς από τους δικηγόρους που δεν είχαν κάνει αίτηση εξαίρεσης φαίνεται ότι συμπεριέλαβαν στις λίστες των φετινών δικαστικών αντιπροσώπων.
 
Το αποτέλεσμα της διαδικασίας ήταν να οριστούν εκλογικοί αντιπρόσωποι εν ενεργεία πολιτικοί, βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης.
 
Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν τα ονόματα των κ.κ. Κώστα Καραμανλή, Έφης Αχτσιόγλου, Ευάγγελου Βενιζέλου και Νίκου Δένδια.
 
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κληθεί ως δικαστικοί αντιπρόσωποι ακόμη και δικηγόροι που είχαν καταθέσει αίτηση να εξαιρεθούν από τη διαδικασία. 

Ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου το έργο της ανάπλασης των εισόδων της Τρίπολης


Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται το έργο της ανάπλασης των εισόδων της Τρίπολης που ήδη εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το έργο έχει εγκριθεί εδώ και αρκετό καιρό, διαδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες και καιρικές συνθήκες ωστόσο δεν επέτρεψαν την εκτέλεσή του νωρίτερα. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί σημαντικά τμήματα των εθνικών οδών – εισόδων της Τρίπολης.

Το έργο μελετήθηκε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας με 1 εκατομμύριο ευρώ, δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια, εκτελείται από τον ανάδοχο που ανέδειξε ο διαγωνισμός της Περιφέρειας και παρακολουθείται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Δεδομένου ωστόσο ότι υφίστανται προβληματικά οδικά τμήματα εντός του αστικού ιστού της πόλης της Τρίπολης, που χρήζουν άμεσης παρέμβασης, απαιτήθηκε για λόγους νομιμότητας των παρεμβάσεων να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Τρίπολης, η οποία και έχει γίνει.
 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


Δελτίο τύπου
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιεί ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, την Τρίτη 14 Μαΐου και ώρα 8:00 μ.μ., στην Κόρινθο-θέατρο Θωμάς Θωμαΐδης, με ομιλητές τους:
·         Παπαδημούλη Δημήτρη, Ευρωβουλευτή, Αντ. Ευρωκοινοβουλίου
·         Σωτήρη Βαλντέν, Πανεπιστημιακό, Πρ. Στελ. Ευρ. Επιτροπής
·         Στέργιο Καλπάκη, Εκπαιδευτικό, Γραμ, Κ.Ε ΔΗΜΑΡ
·         Βλάση Τσιόγκα, Αγρότη, Υπ. Ευρωβουλευτή
Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς-προοδευτικούς πολίτες του Ν. Κορινθίας ώστε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ».

Πρόσκληση σε παράσταση από το ΓΕΛ Ξυλοκάστρου




Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Φιέστα στην Κόρινθο, αγωνία στο Δερβένι - Πέφτει αυλαία στην Α΄ κατηγορία Κορινθίας

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για αστερασ δερβενιου - αγιοσ γεωργιοσ
Φινάλε αύριο Σάββατο 11 Μαΐου στις 16;00, και στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας με την διεξαγωγή της 30ης (τελευταίας) αγωνιστικής. 
Απομένουν ακόμα μια στροφή (90΄ λεπτά αγώνα) για την λήξη του μαραθωνίου του πρωτάθληματος των 30 αγωνιστικών ημερών.  Την αγωνιστική αυτή την περίμενε η Κόρινθος 2006 τρια χρόνια για να πανηγυρίσει την άνοδό της στην Μικρά λίγκα - Γ΄ Εθνική, που αν και πρωταγωνίστρια του πρωταθλήματος,

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του σκιτσογράφου Γιάννη Ιωάννου

Πέθανε ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου | in.gr 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη θλίψη του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, για τον θάνατο του καταξιωμένου Έλληνα σκιτσογράφου, Γιάννη Ιωάννου. Ο κ. Βούτσης δήλωσε:
«Αποχαιρετούμε με θλίψη έναν εκ των σημαντικότερων πολιτικών σκιτσογράφων της Μεταπολίτευσης, τον Γιάννη Ιωάννου.

Μεγαλειώδης η πανηγυρική λήξη των μαθημάτων της Σχολής Επιμορφώσεως Οικογένειας του Δήμου κορινθίων!!! ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ..!!


Στο ασφυκτικά κατάμεστο από ανθρώπους όλων των ηλικιών δημοτικό θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης» Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 8 Μαΐου, μια υπέροχη και συνάμα λαμπρή πανηγυρική λήξη των μαθημάτων της σχολής οικογένειας, σε μια άκρως οικογενειακή και λαμπρή ατμόσφαιρα.
Η τελετή λήξης τα είχε όλα: Μεγαλειώδη παρουσία κόσμου, εξαιρετικό μάθημα από τον εξέχοντα καθηγητή εξελικτικής ψυχολογίας Της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ηλία Μπέζεβέγκη, με θέμα: «εφηβική ταυτότητα: η πορεία προς την ενηλικίωση», κήρυξη της λήξης των μαθημάτων από τον