Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Εορτάζει ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού στα Ροζενά

Τρίτη 1/02/2011 : Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας
Ώρα 6:00 μ.μ

Τετάρτη 2/02/2011: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
Ώρα 7:30: Έναρξη Ακολουθίας Όρθρου

Ώρα 09:45: Προσέλευση Αρχών

Καλείσθε όπως συμμετάσχετε στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΖΕΝΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΒΕΣΚΟΥΚΗΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Ένα ακόμα πλήγμα στον Κορινθιακό


Ένα από τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Κορινθιακού κόλπου που αποτελεί παγκόσμια μοναδικότητα είναι ότι διαβιούν σ’ αυτόν τέσσερα εί8δη δελφινιών στις ίδιες ομάδες (τoνοδέλφινα, σταχτοδέλφινα, ρινοδέλφινα και κοινό δελφίνι) και τούτο έχει προκαλέσει το επιστημονικό ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και όλους τους αρμόδιους φορείς και οργανώσεις καθημερινά, διαπιστώνεται ότι αυξάνεται συνεχώς ο θάνατος αυτών των δελφινιών και μάλιστα είναι διαπιστωμένο ότι έχουν όλα δολοφονηθεί από επαγγελματίες αλιείς (πολλά πρόσφατα περιστατικά).

Η συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται από τις οικολογικές οργανώσεις να ορισθούν ζώνες του Κορινθιακού ως θαλάσσια καταφύγια και να χαρακτηρισθεί ο Κορινθιακός κόλπος ευαίσθητη θάλασσα, θα πρέπει να στηριχθεί από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες γιατί αυτό θα λύσει πολλά προβλήματα ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για μία βιώσιμη ανάπτυξη και των έξι νομών που περιβρέχει.

Οι νέοι δημοτικοί άρχοντες καλούνται να αποδείξουν το ενδιαφέρον τους για τη βιωσιμότητα του Κορινθιακού ορίζοντα τους νέους ευαίσθητους εκπροσώπους στον σύνδεσμο ορθολογικής ανάπτυξης των Δήμων του Κορινθιακού κόλπου «Αρίωνα»

ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ

Πόσα πορτοκάλια μας κοστίζουν τα διόδια;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τι πληρώνουμε στα διόδια; Ας υπολογίσουμε το κόστος των διοδίων σε τρέχουσες τιμές (12 λεπτά για τα πορτοκάλια και 2 ευρώ για το λάδι),που απολαμβάνουν οι αγρότες της Πελοποννήσου:
Þ Όσο 1 κιλό πορτοκάλια κοστίζουν τα 2 χιλιόμετρα της Ε.Ο. Κορίνθου – Καλαμάτας/Σπάρτης.
Þ Όσο 1 κιλό λάδι κοστίζουν τα 30 χιλιόμετρα της Ε.Ο. Κορίνθου – Καλαμάτας/Σπάρτης
Þ Όσο 6 κιλά λάδι ή όσο 100 κιλά πορτοκάλια κοστίζει η διαδρομή Κόρινθος-Καλαμάτα (με επιστροφή).
Þ Όσο 90 κιλά πορτοκάλια πληρώνει ένας παραγωγός από την Αργολίδα που πηγαίνει λαϊκή στην Αθήνα (χωρίς να χρησιμοποιήσει την Αττική Οδό). Αν είναι «άτυχος» και το όχημά του έχει ύψος πάνω από 2,20μ. τότε τα διόδια (με επιστροφή) του κοστίζουν όσο 235 κιλά πορτοκάλια ή όσο 14 κιλά λάδι!
Þ Όσο 330 κιλά πορτοκάλια ή όσο 20 κιλά λάδι επιβαρύνεται η μεταφορά προϊόντων με φορτηγό (4 και άνω αξόνων) από Αθήνα για Αργολίδα. Αντίστοιχα η επιβάρυνση από Αθήνα έως Τρίπολη/ Σπάρτη είναι όσο 465 κιλά πορτοκάλια ή όσο 28 κιλά λάδι. Από Αθήνα για Καλαμάτα η επιβάρυνση είναι όσο 575 κιλά πορτοκάλια ή όσο 35 κιλά λάδι.
Η μετακίνηση έχει γίνει πολυτέλεια. Οι φόροι , τα τέλη που πληρώνουμε τόσα χρόνια πού πήγαν; Γιατί να ξαναπληρώσουμε, και μάλιστα τόσο ακριβά, για να μετακινηθούμε ή για να μεταφέρουμε τα προϊόντα μας; Ότι παράγουμε πρέπει να τα δίνουμε στην ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.;
Ζητάμε κατάργηση των ληστρικών και αποικιακών συμβάσεων παραχώρησης των Εθνικών Οδών. Κατάργηση των διοδίων.
Οι πελοποννήσιοι (και οι επισκέπτες της περιφέρειάς μας) αρνούμαστε να δώσουμε στον κ. Μπόμπολα 700 εκ. ευρώ (τόσο είναι το κόστος του έργου που αναμένει να καλύψει μέσω των διοδίων) και πολλά ακόμα εκατομμύρια ως κέρδη του.
Να σπάσει το μονοπώλιο της μετακίνησης μέσω της Ε.Ο., με την άμεση επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου και τη στήριξή του σαν το πλέον οικονομικό, οικολογικό, κοινωνικό μέσω μετακίνησης.
Βελτίωση των επαρχιακών οδικών δικτύων.
Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Δεν πωλούνται, δεν παραχωρούνται.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τη γενική εκποίηση/ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου και των υποδομών. Αντί να προστατεύει τα κέρδη των επιχειρηματιών να υλοποιήσει τα αιτήματα των χιλιάδων πολιτών που συμμετέχουν στο κίνημα κατά των διοδίων.
Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική κινητοποίηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων.
Την Κυριακή 6 Φλεβάρη στις 15.00 ανοίγουμε όλα τα διόδια (Ισθμός, Σπαθοβούνι, Νεστάνη, Μάναρη)
».

Κίνηση Συντονισμού Πολιτών Πελοποννήσου

Νεότερα για τη ληστεία στη Συκιά

Υπάρχουν νεότερες εξελίξεις σχετικά με τη ληστεία που γράψαμε το πρωί στη Συκιά. Σε δελτίο τύπου από την αστυνομία αναφέρεται:«Στις 19:30΄ώρα της 31-01-2011 στη Συκιά Κορινθίας, τρείς ή τέσσερεις άγνωστοι δράστες, εισήλθαν σε μονοκατοικία στην οποία διέμεναν δύο ηλικιωμένες γυναίκες ηλικίας -81- και -84- ετών αντίστοιχα, τις έδεσαν και αφού έψαξαν όλους τους χώρους του σπιτιού αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Οι δράστες στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Οι ηλικιωμένες γυναίκες κατάφεραν να λυθούν πλην όμως η 81χρονη αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετά από λίγη ώρα κατέληξε στην τουαλέτα του σπιτιού της.
Επακολούθησαν εκτεταμένες κινητοποιήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σύμφωνα με ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος δεν οφείλεται σε βίαιο γεγονός αλλά σε παθολογικά αίτια.. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου
».

"Κομμένα" τα «χαράτσια» που επιβάλλουν επιλεκτικά οι Ο. Τ. Α.

Το ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε εισφορά που επέβαλε Ν.Α. σε όλους τους ιδιοκτήτες δεύτερης κατοικίας. Παράνομα και ανίσχυρα κρίνονται τα «χαράτσια» με τα οποία οι ΟΤΑ επιβαρύνουν τους πολίτες εφόσον επιβάλλονται σε βάρος συγκεκριμένης κατηγορίας προσώπων. Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε εισφορά που επέβαλε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε όλους τους ιδιοκτήτες δεύτερης (παραθεριστικής) κατοικίας, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα επισκευής - συντήρησης δρόμων, προστασίας-καθαρισμού ακτών, πυρασφάλειας, καταστολής αυθαιρέτων οικοδομικών εργασιών, κτλ. Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ανίσχυρη την επίμαχη εισφορά, γιατί όλα τα οικονομικά βάρη που προβλέπει ο Κώδικας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να έχουν «ανταποδοτικό χαρακτήρα». Όμως, ενώ η εισφορά βαρύνει αποκλειστικά τους κατόχους β’ κατοικίας, η ωφέλεια από τα χρηματοδοτούμενα (μέσω της εισφοράς) έργα και υπηρεσίες δεν περιορίζεται μόνο στους παραθεριστές ιδιοκτήτες β’ κατοικίας, αλλά επεκτείνεται και σε πολλούς άλλους, όπως στους μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι όμως δεν καλούνται να πληρώσουν εισφορά. Έτσι, χάνεται ο ανταποδοτικός χαρακτήρας της εισφοράς και η επιβολή της δεν είναι νόμιμη. Σύμφωνα με το ΣτΕ, παρόλο που στη νομαρχιακή απόφαση επιβολής της, η εισφορά χαρακτηρίζεται «ανταποδοτική», στην πραγματικότητα δεν έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα για τους βαρυνόμενους με αυτήν κατόχους β’ κατοικίας, αφού οφελούνται όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι, επισκέπτες του νομού κτλ. Οι οποίοι δεν επιβαρύνονται καθόλου.

Ισόβια για τον φόνο που συντάραξε το Αργος

Ενα από τα πιο στυγερά εγκλήματα, που συγκλόνισαν τον περασμένο Φεβρουάριο το πανελλήνιο, έλαβε τέλος καθώς οι ένοχοι ένιωσαν τον βαρύ πέλεκυ της Δικαιοσύνης στην αίθουσα του Πρωτοβάθμιου Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κορίνθου. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ο 66χρονος οικοδόμος Σπύρος Λάτσης, η 28χρονη κόρη του Ευαγγελία και ο 25χρονος εραστής της Γεώργιος Παναγής, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι το βράδυ της 2ας Φεβρουαρίου 2010 σκότωσαν με ένα καδρόνι και έπειτα πέταξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού Ερασίνου τον εν διαστάσει σύζυγο της νεαρής γυναίκας Κωνσταντίνο Καραμούντζο.

Σκύλος μυρίζει τον καρκίνο του παχέος εντέρου


Σκύλος ειδικά εκπαιδευμένος για να οσφραίνεται στον καρκίνο του παχέος εντέρου έχει τόσο ακριβή αποτελέσματα όσο και η κολονοσκόπηση, σύμφωνα με έρευνα.
Το Λάμπραντορ Ριτρίβερ έχει τουλάχιστον 95% επιτυχία στο να εντοπίζει τον καρκίνο όταν μυρίζει δείγματα αναπνοής και 98% επιτυχία με δείγματα κοπράνων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Gut. Η όσφρηση του σκυλιού είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική κατά τα πρόωρα στάδια του καρκίνου και επιπλέον μπορεί να διακρίνει καλοήθεις από κακοήθεις καρκίνους, κάτι που δεν μπορεί η κολονοσκόπηση.

Επιτυχής επαναπατρισμός από την Αίγυπτο για182 πολίτες έλληνες και υπηκόους άλλων χωρών


VIDEO NET
Τα τρία αεροσκάφη C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας αφίχθησαν, προ ολίγου, στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» της Αιγύπτου, μεταφέροντας 182 άτομα από την Αλεξάνδρεια. Εξ αυτών οι 155 είναι Έλληνες πολίτες και οι υπόλοιποι 27 έχουν την ιθαγένεια των εξής κρατών: Αίγυπτος, Κύπρος, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βουλγαρία, Η.Π.Α.

ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ / Δήμος Αιγιάλειας: Πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη από ανεξόφλητα τιμολόγια

«Θηλιά» στο λαιμό είναι τα 10 περίπου εκατομμύρια ευρώ από χρέη για ανεξόφλητα τιμολόγια για τον δήμο Αιγιαλείας. Μέσα από ένα μεγάλο όγκο χαρτιών προσπαθεί ο νέος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Οικονομικών του Δήμου Αιγιάλειας Λεωνίδας Μαυρουδής να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα όπως προκύπτει.
Σύμφωνα με τον κ. Μαυρουδή, το υπέρογκο χρέος που κληρονόμησε ο διευρυμένος Δήμος από τις συνενώσεις του «Καλλικράτη», αφορά περίπου 5,5 εκ. ευρώ τον δήμο Αιγίου, 1,7 εκ. ευρώ από τον δήμο Συμπολιτείας, 1,5 εκ. ευρώ από τον δήμο Ακράτας.

Η εταιρία "ΛΑΡΣΙΝΟΣ" και χορηγός και μέτοχος στη « Μπάρτσα»!

Τη συμφωνία της με νέο χορηγό, ο οποίος μάλιστα απέκτησε και το 31% της υπό σύσταση ΠΑΕ, ανακοίνωσε η διοίκηση της Κορίνθου.
Ετσι λοιπόν η συνεργασία αυτή αναμένεται να αποτελέσει σημαντική βοήθεια για την προσπάθεια της "Μπάρτσα" να πετύχει την άνμοδο στη Football Legue.
Η ανακοίνωση του ΤΑΠ μάλιστα έχει ως εξής:

"1)Σημαντικές στιγμές αναμένεται να έρθουν για το Κορινθιακό ποδόσφαιρο και κυρίως για το μέλλον της ιστορικής ΜΠΑΡΤΣΑ. Η μεγάλη εταιρεία του νομού «ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε.» θα είναι ο μέγας χορηγός και υποστηρικτής της ομάδας για όλα τα χρόνια, με απόφαση της ομόφωνα.
Από σήμερα 1/2/2011 απέκτησε το 31% της υπό σύσταση ΠΑΕ. Έτσι πλέον μετά την μεγάλη εκτός έδρας νίκη στα Χανιά, ένα σημαντικό γεγονός ανοίγει νέους ορίζοντες για το μέλλον της ιστορικής ΜΠΑΡΤΣΑΣ.
2)Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν τα εισιτήρια του αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ και αναμένεται να δώσει το παρόν όλη η ποδοσφαιρική Κορινθία
".

Ερασιτεχνική: "κ. Κούγια... Άντε γειά"

Κάνοντας αυτό που θα έπρεπε εδώ και χρόνια, η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή επιτέλους αποφάσισε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πει έστω κάποια πράγματα στους φίλους της ομάδας, από αυτά που έχουν συμφωνηθεί με την ΠΑΕ, ώστε να μπορέσουν όλοι να βγάλουν σωστά και ασφαλή συμπεράσματα...
Η ανακοίνωση της ΠΓΕ...

Μηνύσεις κατά πάντων από τον Αλέξη Κούγια!


Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Παναχαϊκή:

"1) Μήνυση για απάτη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Κωνσταντίνου Μακρή και των μελών του ΔΣ κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου του 2009 θα καταθέσει αύριο το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή κ. Αλέξιος Κούγιας.".

«Πυρά» της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική


 Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική εξαπέλυσε, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχαλάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.


 
Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε πως το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στη λήψη και νέων μέτρων, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, τόνισε πως η όποια παράταση της αποπληρωμής του χρέους θα πρέπει να γίνει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως είναι η μείωση του επιτοκίου, η λήψη συγκεκριμένων μέτρων που να οδηγούν στην ανάπτυξη και η θέσπιση του ευρωομολόγου.

«Κουαρτέτο» στο Αίγιο

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τέσσερις μεταγραφές πραγματοποίησε ο Παναιγιάλειος χθες τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου. Συγκεκριμένα οι «μελανόλευκοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση των Δημήτρη Γκίγκα (26 ετών, μέσος), Γιάννη Μπαλτιμά (28 ετών, τερματοφύλακας), Βασίλη Γιαννίκου (29 ετών, μέσος), αλλά και του Γιώργου Γραμματικόπουλου (25 ετών, επιθετικός).
Ο τελευταίος προορίζεται να καλύψει το κενό του Νίκου Ιορδανίδη που τραυματίστηκε στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Αίαντα Σαλαμίνας και θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους για περίπου έναν μήνα.
Ο πρώην στράικερ του Τριταιικού, που τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει σκοράρει 58 φορές, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για το άλμα αυτό στην καριέρα του, καθώς, όπως τόνισε: «Είναι ένα όνειρο ζωής. Μου φαίνεται απίστευτο. Από το βράδυ της Κυριακής δεν μπορώ να κοιμηθώ». Στον αγωνιστικό τομέα ήδη από χθες ο Παναγιώτης Τζαναβάρας ξεκίνησε την προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του για το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ηρακλή Ψαχνών.


Ένταση στη Βουλή, μετά τις καταγγελίες του προέδρου εργαζομένων στο μετρό για απειλές απολύσεων από τη διοίκηση της εταιρείας - Έντονη αντίδραση Δ. Ρέππα


Ελλάδα: Ένταση στη Βουλή, μετά τις καταγγελίες του προέδρου εργαζομένων στο μετρό για απειλές απολύσεων από τη διοίκηση της εταιρείας - Έντονη αντίδραση Δ. Ρέππα

Ένταση σημειώθηκε στην επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής και καταθέτουν τις απόψεις τους οι αρμόδιοι φορείς.
    Αφορμή αποτέλεσαν οι καταγγελίες του προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας Αντώνη Σταματόπουλου, ότι ο πρόεδρος και η διοίκηση του Μετρό απειλούν τους εργαζόμενους ότι όποιος απεργήσει θα απολυθεί.
  

ΩΡΑ 12.30: Ετοιμο για απογείωση το πρώτο C-130 από την Αλεξάνδρεια - Η Σ.Λιάτσου μεταδίδει


Άρχισαν να συγκεντρώνονται οι Αιγύπτιοι – Μεγάλη διαδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας

Συνεχίζεται το χάος στην Αίγυπτο! Σήμερα η μεγάλη διαδήλωση στο Κάιρο - Ο στρατός στο πλευρό των διαδηλωτών


Η Google βοηθάει τους Αιγύπτιους να στέλνουν μηνύματα μέσω Twitter

- Χωρις προβλήματα η επιβίβαση των ελλήνων στα C-130
- Φορτισμένο το κλίμα - Κατάσταση πολιορκίας στο αεροδρόμιο
- 'Αρχισε η συγκέντρωση στην πλατεία Ταχρίρ - Πάνω από 100.000 κόσμος
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Πάνω από 200 έλληνες ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν την Αλεξάνδρεια και να επιστρέψουν στην Ελλάδα αφού η πόλη που φιλοξένησε δεκαετίες τον ελληνισμό φλέγεται.

ΩΡΑ 12.30 Εκλεισαν οι πόρτες στο πρώτο C-130. 'Eτοιμο για απογείωση

Ο τρικλοποδιστής...


Μιλώντας στο Δερβένι ο κ. Κλαδούχος είπε οτι εύχεται να μην κόψει το έργο της αποχέτευσης ο “γνωστός επώνυμος τρικλοποδιστής”... Στο συμβούλιο την Τετάρτη ο κ.Σκούρας του είπε οτι έργο μπορεί να του κόψει μόνο ο Μπεγλίτης ή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ζήτησε να κατονομάσει τον... τρικλοποδιστή για να τον καταγγείλουν μαζί. Εκεί στριμώχθηκε ο κ. Κλαδούχος και το γύρισε λέγοντας οτι είπε...να μην βρεθεί κανένας... τρικλοποδιστής... Παρά την πίεση του Σκούρα δεν απάντησε.. Εννούσε φυσικά τον Σκούρα αλλά πως να το έλεγε;

ΠΗΓΗ: sfika

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Δήμου Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης

Σας προσκαλούμε 


στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου μας που
θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Σάββατο και ώρα
21:30 στην αίθουσα «FOX» στο Ξυλόκαστρο.
 Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο μας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Αντώνης Κλαδούχος

ΤΡΙΟΔΙΑ*...

*Παλιά που μας ζήταγαν να πληρώνουμε 2 ευρώ και κάτι, τα έλεγαν διόδια. Τώρα που ζητάνε τρία και κάτι λέγονται τριόδια.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της κοινής δράσης πολιτών από την Πελοπόννησο για την κινητοποίηση της ερχόμενης Κυριακής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η μετακίνηση έχει γίνει πολυτέλεια. Στα ύψη η βενζίνη, τα τέλη κυκλοφορίας, τα διόδια. Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Δεν πωλούνται, δεν παραχωρούνται.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τη γενική εκποίηση/ιδιωτικοποίηση δημόσιου πλούτου και υποδομών. Αντί να προστατεύει τα κέρδη των επιχειρηματιών να υλοποιήσει τα αιτήματα των χιλιάδων πολιτών που έχουν δημιουργήσει το κίνημα κατά των διοδίων.
Ζητάμε κατάργηση των ληστρικών και αποικιακών συμβάσεων παραχώρησης των Εθνικών Οδών. Κατάργηση των διοδίων.
Αρνούμαστε να δώσουμε στον κ. Μπόμπολα 900 εκ. ευρώ (τόσα είναι τα χρήματα που αναμένει να εισπράξει από τα διόδια) και πολλά ακόμα εκατομμύρια ως κέρδη του.
Να σπάσει το μονοπώλιο της μετακίνησης μέσω της Εθνικής Οδού με την άμεση επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου και τη στήριξή του σαν το πλέον οικονομικό, οικολογικό, κοινωνικό μέσο μετακίνησης.
Βελτίωση των επαρχιακών οδικών δικτύων.
Την Κυριακή 6 Φλεβάρη 3:00 το απόγευμα ανοίγουμε τα διόδια του Ισθμού . Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική κινητοποίηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων.

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ
κίνηση συντονισμού πολιτών Πελοποννήσου
kdrasi@gmail.com

Αλ. Κούγιας:«Τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα στην Πάτρα»



Με παρέμβαση του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό», ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας,  μίλησε για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην ομάδα του και κατ' επέκταση στην Πάτρα:

Χάσαμε το ...δρόμο! Στοπ...


Από τον Νάσο Σκούρα
www.iliaoikonomia.gr/

Την ώρα που η κατασκευή του πολυπόθητου νέου αυτοκινητόδρομου Ελευσίνας - Κορίνθου - Πάτρας - Πύργου (άντε να προσθέσουμε τυπικά και ως Τσακώνα για τους ...υπεραισιόδοξους) έχει «βαλτώσει» για τα καλά, έρχεται τον τελευταίο καιρό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών δια στόματος του αρμόδιου υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη να παραδέχεται ότι υπάρχει κίνδυνος να...
 ακυρωθούν όλα τα συγκεκριμένα έργα!
Κι έχει βέβαια προηγηθεί ένας χρόνος παλινωδιών και αναποφασιστικότητας του υπουργείου Υποδομών για τη διευθέτηση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στην υλοποίηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδικών αξόνων της χώρας.


Νεκρή από σοκ μετα από ληστεία στο σπίτι της ηλικιωμένη στη Συκιά

.
Άφωνοι έχει μείνει η κοινή γνώμη με άγριο περιστατικό που έγινε το βράδυ στη Συκιά με θύματα δυο ηλικιωμένες αδελφές. Πιο συγκεκριμένα:
Άγνωστοι κουκουλοφόροι μπήκαν στην κατοικία των δύο ηλικιωμένων γυναικών με σκοπό την ληστεία. Οι δράστες αφού τις έδεσαν , πήραν χρήματα και κάποια αντικείμενα αξίας από το σπίτι και τράπηκαν σε φυγή.αφήνοντάς τες δεμένες . Οι ηλικιωμένες κατάφεραν να λυθούν μόνες τους, όμως η μία εκ των δύο δεν άντεξε το σοκ και έπαθε ανακοπή. Η άλλη αδερφή της είναι σοκαρισμένη και από αυτά τα οποία έχει αναφέρει δεν βοηθάει πολύ στο έργο των αστυνομικών της ασφάλειας που έχει αναλάβει και την προανάκριση. Ακόμα δεν γνωρίζει κανείς τι πήραν οι δύο ληστές από το σπίτι!Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπέστη εγκληματική ενέργεια καθώς στο σώμα της δεν υπάρχουν σημάδια από κακώσει καθώς οι  δράστες δεν πείραξαν τις ηλικιωμένες .  Η υπόθεση ερευνάται Η Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμό και εξαπόλυσε ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβει τους δράστες. Οι κάτοικοι της Συκιάς είναι αναστατωμένοι καθώς τις τελευταίες μέρες στην περιοχή οι κλοπές βρίσκονται σε έξαρση , ενώ παράλληλα καταγγέλλουν την έλλειψη αστυνόμευσης.

Πείτε πως την ελληνική σημαία την πήρε ο αέρας!

Image


15 χρόνια απʼ την κρίση των Υμίων

(31-01-1996)


Image


Γράφει ο Νίκος Κώνστας,
Μέλος Δ.Ε. Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Δ. Κορινθίων


Η κρίση στα Ύμια: Η ελληνικότητα της Δωδεκανήσου και τα τραγικά
γεγονότα της πρώτης διακυβέρνησης Σημίτη

Προβλήματα των νέων και τρόποι αντιμετώπισης


Image


Γράφει ο Γιάννης Κουτσογκίλας, Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Σολυγείας


Image Η εκάστοτε νέα γενιά έχει τα δικά της
ιδιαίτερα γνωρίσματα, που έχουν άμεση
σχέση με τον τρόπο ζωής των νέων,
με τις ιδιότητες του χαρακτήρα τους,
τις αντιλήψεις, αλλά και τα ενδιαφέροντά τους.

Οι λόγοι που προαναφέρθηκαν διαμορφώνουν
την προσωπικότητα των νέων, οι όποιοι είναι
επηρεασμένοι και από την κοινωνία που τους
περιβάλλει και μέσα στην οποία αναπτύσσονται,
αλλά και την εποχή που ζουν.

Εξωτερική πολιτική ουσίας και όχι επικοινωνίας

Image

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε την επικοινωνιακή προσπάθεια που επιχειρείται έντεχνα και μεθοδικά τους τελευταίους μήνες ώστε να προβληθεί η αποτελεσματικότητα και η «πυγμή» της ελληνικής κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Ας προσπαθήσουμε όμως να δούμε σε τρεις πράξεις την πορεία των εξελίξεων.