Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Τηλεδιασκέψεις: Εκδόθηκε KYA και Εγκύκλιος για τον τρόπο διεξαγωγής

Με Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Επικρατείας (Ψηφιακής Διακυβέρνησης), Εσωτερικών και Οικονομικών, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 850/13.3.2020) αντικαταστάθηκε ΚΥΑ του 2005 με αντικείμενο τη “Συνεδρίαση συλλογικών οργάνων με τηλεδιάσκεψη”.

Οι κ.κ. Πιερρακάκης, Θεοδωρικάκος και Σκυλακάκης, καθόρισαν τις λεπτομέρειες για

Εκκληση κυβέρνησης: Όχι σε gaming, ταινίες και Netflix για να αντέξει το δίκτυο

 
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε στην τηλεόραση του Open για την προετοιμασία και τον φόρτο που θα δοκιμάσει τις δυνατότητες των δικτύων το επόμενο διάστημα ελέω κορωνοϊού, την τηλεργασία, την τηλεμάθηση, αλλά και την ανάγκη για ψυχαγωγία. Εδωσε συμβουλές για την αποφόρτιση του δικτύου σε ώρες αιχμής και μίλησε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με τους παρόχους.
«Πολύ εύκολα μπορεί να γίνει η διαχείριση. Η μία είναι από συνήθεια ότι οι κλήσεις γίνονται επί το πλείστον από τα κινητά, μην ξεχνάμε ότι έχουμε και τα σταθερά κι όσες κλήσεις γίνονται από εκεί να τις κάνουμε. Επίσης θα πρέπει τις ώρες αιχμής 9 το πρωί με 6 το απόγευμα, να πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση στις εφαρμογές ψυχαγωγίας.
Το δεύτερο στάδιο ενεργειών και πρωτοβουλιών για ψηφιακή αλληλεγγύη είναι το εξής. Καλέσαμε τους παρόχους να κάνουν προσφορές σε μία πλατφόρμα που έχει ανοίξει και έχει γίνει ήδη με μεγάλη επιτυχία στην Ιταλία και λιγότερο στην Βουλγαρία. Εχουν γίνει ήδη προσφορές, αναμένουμε άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για δωρεάν υπηρεσίες.
Ηδη ξεκίνησε από χθες μία εταιρία να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μεγάλη ανταπόκριση τις επόμενες ημέρες» τόνισε.
Για τα παιδιά που δεν έχουν τρόπο πρόσβασης στην τηλεμάθηση είπε: «Υπάρχει δυνατότητα από την ΠΝΠ για τη βοήθεια του πληθυσμού. Θα το εκτιμήσει η κυρία Κεραμέως να μην υπάρξει πρόβλημα ειδικά στις μεγάλες τάξεις και δη στην Γ’ Λυκείου».
 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ


Αγαπητές φίλες & αγαπητοί φίλοι,
η κρίση υγείας που ζούμε είναι πρωτοφανής σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο επόμενο διάστημα θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος.
Το σημαντικό είναι να περιορίσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων και να μην χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι που θα μπορούσε να σωθούν. Αυτό είναι το κύριο μέλημά μας και αυτό είναι το μέλημα του Πρωθυπουργού και Προέδρου του Κόμματός μας Κυριάκου Μητσοτάκη που λαμβάνει δύσκολες αλλά κρίσιμες αποφάσεις για να περιορίσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα.
Το πρόβλημα με αυτή την ασθένεια είναι οι ευάλωτοι, όσοι έχουν χρόνιες παθήσεις, οι ηλικιωμένοι οι οποίοι μπορεί να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη ή μπορεί να χρειαστούν πρόσβαση σε εντατική. Κανένα κράτος δεν μπορεί να ελέγξει το πρόβλημα σε απόλυτο βαθμό.
Αυτό που μπορεί να κάνει το κράτος - και ήδη γίνεται - είναι να παίρνει σταδιακά και ανάλογα με τη διασπορά του ιού, όλο και περισσότερα μέτρα για να αποτρέψει τις συναθροίσεις και να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Η Κυβέρνηση έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας, λαμβάνει πρωτοφανή μέτρα και απευθύνει έκκληση σε όλους να μείνουν σπίτι, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Είναι μια άσκηση ατομικής ευθύνης, αλλά και κοινωνικής υπευθυνότητας.
Τηρούμε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. για την ατομική μας υγιεινή και παρακολουθούμε τις τροποποιήσεις στις οδηγίες (https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/). ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ !!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Γιάννης Μπρατάκος
Γενικός Διευθυντής ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Ο ΑΤΥΧΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Της Λέττας Καλαμαρά

Πολεμοχαρής εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, αν και η Ελλάδα δεν πολέμησε ποτέ από τη Χούντα της Ιωαννίδη και μετά. Ο πόλεμος στη δημοκρατία είναι το μοναδικό γεγονός που την καταλύει επίσημα και ο κ.Μητσοτάκης οφείλει να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες εκφράσεις του. Αν υπάρχει πόλεμος ή έστω πολεμικές συνθήκες σήμερα στην

ΣΙΒΥΛΛΙΚΟΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ

Με μορφή Πυθίας στο Μαντείο των Δελφών ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για πόλεμο εναντίον ενός αόρατου εχθρού, χωρίς να έχει κηρύξει κατάσταση πολέμου ακόμα. Μίλησε και για εφιαλτικό δίμηνο που είναι μπροστά μας και για νέες κοινωνικές ταυτότητες.

Ανακοίνωση ΤΕΕ: Virtual POS για πιστωτικές κάρτες από την ΕΤΕ στα μέλη του ΤΕΕ, χωρίς συνδρομή - πάγια χρέωση. Διαδικτυακές υπηρεσίες είσπραξης


Σε συνέχεια πρόσφατων εξελίξεων στην αγορά σχετικά με τις υπηρεσίες πληρωμών – πιστωτικών καρτών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ανακοινώνει νέα ειδική προσφορά της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) προς τους Μηχανικούς μέλη του – ελεύθερους επαγγελματίες και εταιρείες εγγεγραμμένες στο βιβλίο Τεχνικών επωνυμιών - για είσπραξη των αμοιβών τους μέσω χρέωσης πιστωτικών καρτών, σύμφωνα με τη νομοθεσία για υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής (όπως POS).

Συγκεκριμένα, η νέα προσφορά αφορά τη δυνατότητα  υποστήριξης είσπραξης μέσω πιστωτικών καρτών μέσω virtual POS ή διαδικτυακού περιβάλλοντος, χωρίς χρήση εξοπλισμού (τερματικό POS) χωρίς χρέωση πάγιου κόστους αλλά με χρέωση μόνο ανά συναλλαγή, αφού προηγηθεί σχετική σύμβαση με την τράπεζα.

Αναλυτικότερα:

Πώς η αγιορείτικη «Παλαίστρα των Καιρών» προέβλεπε τον καιρό με ακρίβεια

https://www.dogma.gr/wp-content/uploads/2019/11/P2110567-387x500.jpg
Αγιορείτικο Βαρόμετρο. Πυρογραφία. διαστάσεις 20Χ25.   
Δια χειρός Ευσταθίου Μοναχού

Το ζωικό βασίλειο έχει δικό του τρόπο να προβλέπει την κακοκαιρία. Ο άνθρωπος παρατήρησε τη συμπεριφορά των ζώων και τη χρησιμοποίησε ως σημάδι για τη δική του πρόγνωση. Ωστόσο, η παρατήρηση και των φυσικών φαινομένων οδήγησε στην πρακτική πρόβλεψη του καιρού.

Σήμερα όλα τα παραπάνω σημάδια έχουν εξηγηθεί επιστημονικά, αφού δεν είναι τίποτε άλλο από μετεωρολογικά και φυσικά φαινόμενα. Ακόμα και σήμερα βρίσκει κανείς ψαράδες στα νησιά, που μπορούν να προβλέψουν τον τοπικό καιρό με μεγαλύτερη ακρίβεια ακόμα και από τη γενική πρόγνωση της ευρύτερης περιοχής.
Η Παλαίστρα των Καιρών

Κοροναϊός : Νέο μήνυμα από το 112 – «Οι στιγμές είναι κρίσιμες, μείνετε σπίτι σας»


Το μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τον κοροναϊό:
 Κοροναϊός : Νέο μήνυμα από το 112 – «Οι στιγμές είναι κρίσιμες, μείνετε σπίτι σας» | in.gr 
Με ένα νέο μήνυμα από το 112, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε τον κόσμο να μείνει σπίτι για τον κοροναϊό.
 

Κορωνοϊός: «Κρίσιμες» χαρακτήρισε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες ο Βασίλης Κικίλιας


«Οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες και όλοι πρέπει να επιδείξουμε ατομική και συλλογική ευθύνη. Να προσέξουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και κυρίως να προσέξουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που κινδυνεύουν απ' αυτή την κρίση της δημόσιας υγείας», δήλωσε σχετικά με τον κορωνοϊό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου (ΠΓΝΕ) στην Αλεξανδρούπολη.
Ο υπουργός Υγείας, σημείωσε πως μετέβη στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος από κοντά, τον τρόπο με τον οποίο

Η ΕΡΤ “βάζει πλάτη”, με τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας



Από το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
 
Η ΕΡΤ κατόπιν συνεννόησης με την Αρχιεπισκοπή και εφαρμόζοντας τη νέα απόφαση της κυβέρνησης (ΚΥΑ 2867/Υ1), η οποία ρητά αναφέρει ότι επιτρέπεται η τέλεση Λειτουργίας αποκλειστικά προς το σκοπό της τηλεοπτικής και της ραδιοφωνικής της μετάδοσης με την παρουσία του απολύτως αναγκαίου προσωπικού του Μέσου, ενημερώνει το κοινό ότι θα συνεχίσει και τις προσεχείς εβδομάδες να μεταδίδει σε απευθείας σύνδεση από τη Μητρόπολη Αθηνών τις Θείες Λειτουργίες που θα διεξάγονται αποκλειστικά προς το σκοπό της μετάδοσής τους, χωρίς την παρουσία πολιτών.
Στο πρόγραμμα της ΕΡΤ2, ήδη έχει προγραμματιστεί η μετάδοση των Χαιρετισμών της Παρασκευής και της Θείας Λειτουργίας της προσεχούς Κυριακής, με ταυτόχρονη ραδιοφωνική μετάδοσή τους και από το Πρώτο Πρόγραμμα.

35 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Πέντε οι νεκροί!

κρούσματα κορονοϊού

Λίγο μετά το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού, ήρθε και η καθιερωμένη ενημέρωση για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.  
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, λοιπόν, 35 είναι τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα και στο σύνολο είναι πια 387.

Έκκληση Μητσοτάκη στις επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε απολύσεις εργαζομένων

 Έκκληση Μητσοτάκη στις επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε απολύσεις εργαζομένων


Σε δραματικούς τόνους για την κρισιμότητα των στιγμών ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους Έλληνες πολίτες, για την επιδημία του κορονοϊού, το απόγευμα της Τρίτης.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε και θα συνεχίσει να παίρνει η κυβέρνησή του, με έμφαση στην υγεία του ανθρώπου, ώστε να αποτρέψει την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στην κοινωνία, και μίλησε για την αναγκαιότητα να επιδείξουν όλοι υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Αίσθηση προκάλεσε η έκκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα, να μην προχωρήσουν σε απολύσεις εργαζομένων, λόγω της κρίσης, υποσχόμενος μέτρα στήριξης.

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορονοϊό

Συμπολίτες μου,
Σας απευθύνομαι και πάλι -για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες- με θέμα την απειλή του κορονοϊού. Γιατί καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται προξενεί χιλιάδες θανάτους σε πολλές χώρες. Αλλά και τις πρώτες σοβαρές απώλειες στην πατρίδα μας.

Κορονοϊός: Η λίστα με όλα τα καταστήματα που θα είναι κλειστά από την Τετάρτη 18 Μαρτίου


Ο κορονοϊός κλείνει από την Τετάρτη 18 Μαρτίου όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις λιανικής πώλησης. Πρόκειται για δεκάδες κωδικούς που αφορούν σχεδόν όλο τον κλάδο του λιανικού εμπορίου. 
Την λίστα με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ανάρτησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Εξαιρούνται σούπερ μάρκετ, φούρνοι, πρατήρια βενζίνης, φαρμακεία, κρεοπωλεία, τράπεζες, παντοπωλεία, περίπτερα, pet shops.
Αυτές, θα παραμείνουν κλειστές βάσει των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού με βάση τις ακόλουθες δραστηριότητες (αναφέρεται ο αντίστοιχος Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας ΚΑΔ) έως 31 Μαρτίου 2020 και είναι:

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Η Τουρκία επιβουλεύεται τα σύνορά μας στον Έβρο – Εμπιστεύομαι τις ΕΔ

Την πρώτη ενημερωτική επίσκεψη σε υπουργείο, μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της, πραγματοποίησε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχτηκαν ο υπουργός Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής καθώς και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.
Μετά την προσφώνησή της από τον κ. Παναγιωτόπουλο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε κοινωνικές δομές ΟΤΑ οι υπάλληλοι υπηρεσιών που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους (εγκύκλιος)

  
Με εγκύκλιο που απέστειλε στους 332 Δήμους και στις 13 Περιφέρειες  της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η  «Ενίσχυση δημοτικών δομών κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης –  Απασχόληση προσωπικού ΟΤΑ και νομικών προσώπων αυτών κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού – COVID 19».
Ουσιαστικά ενισχύεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» με εργαζόμενους που

Εγκύκλιος με τα νέα δεδομένα στη λειτουργία ΟΤΑ και Δημοσίου


Σε συνέχεια έκδοσης της νέας ΠΝΠ , το Υπουργείο Εσωτερικών άμεσα απέστειλε Εγκύκλιο για την εφαρμογή της.

Απευθύνεται, μεταξύ άλλων, και στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και εστιάζει στα ζητήματα λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης κατά την περίοδο του κορωνοϊού.

Σε αυτήν αποτυπώνεται αναλυτικά το νέο θεσμικό πλαίσιο για

Σταϊκούρας για Eurogroup: Δεν ισχύει, πλέον, το 3,5% -Έρχονται σημαντικά μέτρα

 
 Η Ελληνική Κυβέρνηση, τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινώσει επιπρόσθετα, σημαντικά μέτρα που απορρέουν από τη σημερινή απόφαση του Eurogroup, και τα οποία έχουν τύχει συστηματικής επεξεργασίας κατά την προηγούμενη περίοδο», δηλώνει ο Χρ. Σταϊκούρας μετά τις αποφάσεις του Eurogroup. Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι:
-Δεν υφίσταται εφέτος ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για την Ελλάδα
-Θα εξαιρεθούν από την αξιολόγηση της συμμόρφωσης με τους δημοσιονομικούς κανόνες τα δημοσιονομικά μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Νωρίτερα ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο είχε δηλώσει  πως η Ελλάδα θα κάνει πλήρη χρήση της ευελιξίας στο Σύμφωνο Σταθερότητας.
Αναλυτικά η δήλωση Σταϊκούρα

«Σήμερα, το Eurogroup πραγματοποίησε την τακτική συνεδρίασή του, η οποία ήταν, κατά κύριο λόγο, εστιασμένη στην αντιμετώπιση της κρίσης από την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Εκφράσαμε ομόφωνα, την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να ανταποκριθούμε, έγκαιρα και αποτελεσματικά στις προκλήσεις, τόσο στη δημόσια υγεία όσο και στην οικονομία, από την εξάπλωση της νόσου.
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσαμε την υλοποίηση, άμεσα και συντονισμένα, ενός συγκροτημένου σχεδίου παρεμβάσεων, με στόχο τη στήριξη της δημόσιας υγείας, της επιχειρηματικότητας, της ρευστότητας, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.
Οι σημερινές αποφάσεις καλύπτουν απόλυτα τις ελληνικές θέσεις και προτεραιότητες.
1ον. Η μείωση των εσόδων και η ενίσχυση των παροχών για την απασχόληση εξαιτίας της συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας θα ληφθούν υπόψη, για όλα τα κράτη-μέλη, στους δημοσιονομικούς κανόνες, τους στόχους και τις απαιτήσεις, μειώνοντάς τους.
Συνεπώς, δεν υφίσταται εφέτος ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ για την Ελλάδα.
2ον. Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι οι δημοσιονομικές επιπτώσεις των προσωρινών δημοσιονομικών μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως είναι οι παρεμβάσεις για τη συγκράτηση της εξάπλωσης και τη θεραπεία της νόσου, την ενίσχυση της ρευστότητας σε επιχειρήσεις και κλάδους που πλήττονται, και τη στήριξη της απασχόλησης και των εισοδημάτων, θα εξαιρεθούν από την αξιολόγηση της συμμόρφωσης με τους δημοσιονομικούς κανόνες.
Συνεπώς, οι συγκεκριμένες αυτές δαπάνες εξαιρούνται από τη δημοσιονομική επίδοση της Ελλάδας.
3ον. Τα κράτη-μέλη μπορούν θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του τεράστιου προβλήματος, προχωρώντας άμεσα, μεταξύ άλλων, σε δαπάνες για τη στήριξη των συστημάτων υγείας, την ενίσχυση των δομών κοινωνικής προστασίας, τη λήψη δημοσιονομικών – κυρίως φορολογικών – μέτρων για την ενίσχυση επιχειρήσεων σε περιοχές και κλάδους που πλήττονται, με ιδιαίτερη έμφαση στις μεταφορές και τον τουρισμό, την αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, τη λήψη μέτρων για τη στήριξη της απασχόλησης, την επέκταση των παροχών ασθενείας και των επιδομάτων ανεργίας.
Επαναλαμβάνω ότι αυτές οι δαπάνες, και για τη χώρα μας, εξαιρούνται του δημοσιονομικού αποτελέσματος.
4ον. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναλαμβάνονται συντονισμένες πρωτοβουλίες, συμπληρωματικές προς τα εθνικά μέτρα.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεσμοθετεί ειδικό επενδυτικό ταμείο, με πόρους που θα διοχετευθούν στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην αγορά εργασίας και σε άλλους ευάλωτους κλάδους της οικονομίας.
  • Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προχωρά στην κινητοποίηση χρηματοδοτικών πόρων για την παροχή κεφαλαίων κίνησης και για την προώθηση πρόσθετων επενδύσεων, με στόχο την ενίσχυση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιοποιεί όλα τα περιθώρια ευελιξίας στο πεδίο των κρατικών ενισχύσεων, επιταχύνοντας ταυτόχρονα τις εγκριτικές διαδικασίες.
Συμπερασματικά, η χώρα μας, ισότιμα, διαθέτει πλέον τους αναγκαίους βαθμούς ευελιξίας προκειμένου να αναλάβει, άμεσα, συντονισμένα και στοχευμένα, πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορoνοϊού.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την θετική 5η αξιολόγηση της οικονομίας, ετέθη από την ελληνική πλευρά, και αναγνωρίστηκε η ανάγκη εξαίρεσης επιπλέον – αυξημένων τελευταία – δαπανών για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος από το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της χώρας. 
Η Ελληνική Κυβέρνηση, τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινώσει επιπρόσθετα, σημαντικά μέτρα που απορρέουν από τη σημερινή απόφαση του Eurogroup, και τα οποία έχουν τύχει συστηματικής επεξεργασίας κατά την προηγούμενη περίοδο. 
Θα πράξουμε το καλύτερο δυνατόν!
Στο πεδίο της οικονομίας, λειτουργούμε έγκαιρα και μεθοδικά.
Προέχει όμως, πάντα, η υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και η προστασία του αγαθού της δημόσιας υγείας.
Και προς αυτή την κατεύθυνση, πράττουμε ό,τι είναι αναγκαίο και δυνατόν.
Με την ευκαιρία αυτή, καλώ και πάλι, όλους τους παράγοντες της οικονομίας και τους πολίτες, να επιδείξουμε ατομική ευθύνη, συλλογική συνείδηση και αλληλεγγύη, ώστε να ξεπεράσουμε την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με το μικρότερο ατομικό και κοινωνικό κόστος.  
Αισιοδοξώ ότι θα τα καταφέρουμε!»

aftodioikisi.gr

Covid19: Τα τελευταία νέα απ όλο τον κόσμο

 
 Τα ελβετικά νοσοκομεία ίσως καταρρεύσουν, αν η επιδημία του νέου κορωνοϊού εξακολουθήσει να εξαπλώνεται γρήγορα, προειδοποίησε ο επικεφαλής του τομέα μολυσματικών ασθενειών της ομοσπονδιακής υπηρεσίας υγείας της Ελβετίας, ο Ντάνιελ Κοχ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό SRF.
"Ο ιός είναι μεταξύ μας, τώρα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην εξαπλωθεί περαιτέρω. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν μολυνθεί και, αν αυτό συνεχιστεί, τα νοσοκομεία θα καταρρεύσουν", υπογράμμισε. 
Οι αρχές της Ελβετίας κινητοποίησαν έως και 8.000 μέλη του στρατού χθες,

Θέση Εργασίας στο Μπολάτι Κορινθίας



Θέση Εργασίας στο Μπολάτι Κορινθίας

Η Ecorap AE, ζητά να προσλάβει άτομα στις εγκαταστάσεις της στο Μπολάτι Κορινθίας στις εξής θέσεις εργασίας:

•             1 οδηγός οχήματος Ε’ κατηγορίας
•             1 χειριστής μηχανημάτων έργου

Τηλέφωνο επικοινωνίας - πληροφορίες: 27410 56001
Βιογραφικά στο email: eco@rapgroup.gr

ECORAP AE

Επείγουσα Ενημέρωση!

Mέτρα της Βουλής στις συνεδριάσεις


Η Βουλή των Ελλήνων συνεχίζει την νομοθετική λειτουργία της, έχοντας λάβει αυστηρά μέτρα για τον δραστικό  περιορισμό της παρουσίας βουλευτών και εργαζομένων στους χώρους συνεδριάσεων, όπως συστήνουν οι ειδικοί επιστήμονες.
Η εικόνα που υπήρχε σήμερα το πρωί τόσο στην Ολομέλεια,  η οποία ασχολήθηκε μόνο με νομοθετικό έργο, όσο και στη Γερουσία, όπου συνεδρίασε η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ήταν η εξής:  

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Εμμονικό έχει γίνει το χθες στην προσπάθειά του να αποτελέσει το αύριο. Μία κοινωνία χωρίς πίστη, χωρίς σχολείο, χωρίς ελευθερία κίνησης και ζωής. Η ήττα είναι βαριά για το διεθνές οργανωμένο έγκλημα που ζητά ερμητικά κλειστά τα πάντα, τις εκκλησίες και τα τζαμιά, το διαδίκτυο, τους δρόμους και τις παραλίες. Μία φυλακή όλου του Πλανήτη εις το όνομα της σωτηρίας.