Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Οι ημερομηνίες των ημιτελικών αγώνων του Κυπέλου Κορινθίας

Ανακοινώθηκαν από την  Ε.Π.Σ Κορινθίας οι ημερομηνίες των ημιτελικών του Κυπέλλου .
Στις 20 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι αγώνες ,Αετός Κρυονερίου - Π.Α.Ο Λουτράκι και Πέλοπας Κιάτου - Παννεμεατικός , ενώ στις 6 Μαρτίου θα γίνουν οι επαναληπτηκοί  Π.Α.Ο Λουτράκι - Αετός Κρυονερίου και Παννεμεατικός - Πέλοπας. Ώρα έναρξης των αγώνων στις 15:00 μ.μ

Αυτός είναι ο Εμίρης "με τις παντόφλες" που του ανήκει η μισή Ευρώπη!


- Ο 58χρονος Εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Καλίφα αλ Τάνι, τον οποίο θα δει ο Αντώνης Σαμαράς, έχει τρείς συζύγους και 24 παιδιά
- Εχει όμως και αμέτρητες επενδύσεις σε όλο τον κόσμο σε μέρη που δεν φαντάζεστε! To 2012 ξεπερνούσαν τα 30 δισ€!
- Δείτε την λίστα με όλες τις επενδύσεις του στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ


Ο εμίρης Αλ Τανί είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Η ζωή του εμίρη του Κατάρ

Εκλογές πριν από το Σεπτέμβριο ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη

Προκαταβολή σύνταξης από το Δημόσιο σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο
Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση διεξαγωγή εκλογών στην Ελλάδα επανέφερε το ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ζήτησε η χώρα να προσφύγει άμεσα στις κάλπες και σε κάθε περίπτωση πριν από τις εκλογές στη Γερμανία που είναι προγραμματισμένες για το Σεπτέμβριο. Για «επίδειξη πολιτικού τυχοδιωκτισμού» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τα όσα είπε στη συνέντευξη ο κ. Τσίπρας. «Σε μια νέα επίδειξη πολιτικού τυχοδιωκτισμού, ο κ. Τσίπρας, τώρα που βλέπει ότι το καράβι σώζεται, εμφανίστηκε να αλλάζει ρότα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σίμος Κεδίκογλου. Αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι είναι έτοιμος για συμμαχία ακόμα και με τον διάβολο για να σωθεί η χώρα, ο κ. Κεδίκογλου, είπε: «Ακόμα και αν συμμαχήσει με τον διάβολο, παραμένει χωρίς πυξίδα».
Πάντως, αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα ότι ακόμα και σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει την αυτοδυναμία, τότε και πάλι θα επιδιώξει μια «πραγματική κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας», καθώς όπως είπε...

Αλ. Παπαρήγα: «Εμένα δεν θα με καλούσε ο Σόιμπλε» - Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ

 

Αλ. Παπαρήγα: «Εμένα δεν θα με καλούσε ο Σόιμπλε» - Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑΣΤο ΚΚΕ θα επιμείνει «στην αναδιοργάνωση, ανασύνταξη και αναγέννηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος», είπε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης και τόνισε ότι «ανατροπή δεν σημαίνει να αλλάζουν κυβερνήσεις και να παραμένει η ίδια πολιτική». Η κ. Παπαρήγα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel, εξαπέλυσε και νέα επίθεση προς το ΣΥΡΙΖΑ, όταν σχολιάζοντας ταξίδια του Αλ. Τσίπρα σε Γερμανία και ΗΠΑ, είπε ότι στα ταξίδια αυτά «εκφράστηκε η πλήρης υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ». Επισήμανε, πάντως, ότι το ΚΚΕ δεν δαιμονοποιεί τα ταξίδια αυτά καθεαυτά, αλλά...

Στουρνάρας: Η Ελλάδα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014

Στουρνάρας: Η Ελλάδα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014Την αισιοδοξία του ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2014, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο BBC. Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει για τη χώρα και πως είναι πολύ μικρή πλέον η πιθανότητα εξόδου από το ευρώ. Την ίδια αισιοδοξία ότι η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει και να γίνει βασικός παράγοντας στο νέο διεθνές περιβάλλον, εξέφρασε και ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε. για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ. Πάντως ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, υποστήριξε πως «πετύχαμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση στην οικονομία. Από τις αγορές υπάρχει πολλή περισσότερη αισιοδοξία. Οι καταθέσεις...

Το Ολοκαύτωμα και ο αντισημιτι​σμός της «σταλινική​ς» Αριστεράς

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης


Η ευθύνη: Η ευκολία με την οποία αποδίδει η οργανική διανόηση της σταλινικής και (μετα)σταλινικής Αριστεράς την άνοδο του νατσιστικού φαινομένου στην Ελλάδα σε αποκλειστικώς οικονομικά αίτια δεν είναι άδολη: ούτως επιχειρείται να συγκαλυφθούν οι πολιτικές ευθύνες και η υπαρκτή συμβολή της Αριστεράς στη διατήρηση των αντισημιτικών στερεοτύπων και τη συντήρηση του αντισημιτικού μίσους στην ελληνική κοινωνία – ο λανθάνων ή φανερός αντισημιτισμός της Αριστεράς κινιόταν και κινείται πίσω από το παραπέτασμα μιας αντιιμπεριαλιστικής ρητορείας και ενός καιροσκοπικού φιλοαραβισμού.

Αντισημιτικός αντιιμπεριαλισμός: Το παλαιστινιακό ζήτημα και οι εξάρσεις βίας στην περιοχή, η πολύ συχνά απαράδεκτη και σκληρή στάση των Ισραηλινών απέναντι στους Άραβες, και, κυρίως, το γεγονός ότι το Ισραήλ συγκαταλέγονταν – και εξακολουθεί να συγκαταλέγεται- στο στρατόπεδο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ήταν μόνιμες αφορμές για αντισημιτικά ξεσπάσματα στον αριστερό τύπο: ένα μέρος της αντισημιτικής πολιτικής κουλτούρας της Αριστεράς. Και τούτη επιβεβαίωνε από άλλη κατεύθυνση και με άλλες προθέσεις τον διάχυτο στην ελληνική κοινωνία αντισημιτισμό: η συμβολή της στην ενίσχυση του φαινομένου του αντισημιτισμού από την εποχή της μεταπολίτευσης και δώθε υπήρξε σημαντική – ο «φιλοαραβισμός» της ήταν πρωτίστως αντισημιτικός και δευτερευόντως διεθνιστικός και αντιιμπεριαλιστικός.

Η Αριστερά ήταν – εξακολουθεί να είναι;- δέσμια της τρέχουσας λαϊκής αντισημιτικής ιδεολογίας. Ο αντισημιτισμός της είχε ως άξονα του το Ισραήλ και την πολιτική του: η πιο έκδηλη και ανήθικη μορφή αντισημιτισμού σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ταύτιση του ισραηλινού κράτους με τον χιτλερισμό και τη «βαρβαρότητά» του.

Ο Αλέξης, ο διάβολος και ο… Κουράκης

Alexis-Tsipras
Έκτακτο συμβούλιο της απανταχού Ορθοδοξίας, συγκαλείται από την Μεγάλη Ρωσική Εκκλησία, ύστερα από τις συνεχιζόμενες εκτροπές που παρουσιάζει στη χώρα μας, ο σταλινικός σχηματισμός συνιστωσών.
Τη στιγμή που η σύγχρονη Ρωσία έχει αγκαλιάσει την Ορθοδοξία και συμπορεύεται μαζί της για την παγκόσμια κυριαρχία της, την ίδια στιγμή στην Ελλάδα οι λάτρεις του αφελληνισμού, προχωρούν σε δηλώσεις και πράξεις που δυναμιτίζουν την κοινωνία, διαγράφοντας ιστορία και παραδόσεις.
Κι ενώ όλοι περίμεναν πως η πρόταση του καθηγητή Κουράκη για τον «ειδικό φόρο» που πρέπει να πληρώνουν οι Χριστιανοί, θα έφερνε τη διαγραφή του από το ΣΥΡΙΖΑ,…. colpo grosso!! …η δήλωση στη δημόσια Ελληνική τηλεόραση, του Προέδρου Τσίπρα, πως έχει προσχωρήσει στις υπηρεσίες του Εωσφόρου, προκειμένου να σωθεί το έθνος μας, τρομοκράτησε την παγκόσμια εκκλησιαστική κοινότητα που είδε σε συνιστώσες και σε εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ την αρχέγονη πάλη μεταξύ Χριστού και Σατανά να αναβιώνει.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του επισήμου ΠΑΣΟΚ (εγγυητή της σταθερότητας στη χώρα, ως γνωστόν), πως δεν πρόκειται να πληγούν οι μισθοί των ιερέων στην πατρίδα μας, από τους αριστερούς του Κολωνακίου, ωστόσο! οι ανησυχίες παραμένουν στο Χριστιανικό ποίμνιο, που ζητά επεξηγήσεις για το κατά πόσο κοντά βρίσκεται στον Σατανά, ο Πρόεδρος Τσίπρας.
Ορθόδοξοι και καθολικοί, επιθυμούν να προσαχθεί ο νεαρός Πρόεδρος, στο έκτακτο συμβούλιο που διοργανώνει η Ρωσική Εκκλησία, προκειμένου να εξεταστεί από ιερείς όλων των φυλών, και αν κριθεί απαραίτητο με τις κατάλληλες τελετές να εξαγνισθεί, αν βρεθεί δαιμονισμένος!
Όλοι φοβούνται πως η επίσκεψη του Προέδρου Τσίπρα, πρώτα στη Γερμανία και στη συνέχεια στην Αμερική και ειδικά στο ΔΝΤ, συνετέλεσε στη μύησή του σε αποκρυφιστικές θρησκείες και λατρείες αντίθετες της αγάπης και του Χριστού.
Ως γνωστόν ο αρχηγός των δαιμόνων, ο Σατανάς για να εισχωρήσει στην κοινωνία, βρίσκει ως θύματα πρόσωπα που επιθυμούν διακαώς την εξουσία και προσφέρει πληθώρα υλικών και άλλων απολαύσεων.
Σε Φανάρι και Μόσχα, αυτό φοβούνται πως συνέβη στον άπειρο Αλέξη… κάπου εκεί μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ.
Ας προσευχηθούμε λοιπόν (στον Χριστό), όλα να πάνε καλά για τον Πρόεδρο Αλέξη και να σωθεί! από τον Διάβολο, για να μπορέσει στη συνέχεια να σώσει κι εμάς! από τους φόρους… τους κλασικούς και τους Χριστιανικούς.
Αμήν!

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ / ysterografa.gr

Ποιοί αγρότες εξαιρούνται από την έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης


Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή τροπολογία με την οποία εξαιρούνται οι αγρότες, παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση φυσικού αερίου, από την έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
Η ρύθμιση ισχύει μονάχα για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και για τους σταθμούς τους Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΥΘΗΑ) που χρησιμοποιούν την παραγόμενη θερμική ενέργεια για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

Με την ίδια τροπολογία, ορίζεται πως για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς για τους οποίους έγινε αίτηση ενεργοποίησης σύνδεσης από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Ιουνίου του 2012, ισχύει ως τιμή αναφοράς η τιμή που αντιστοιχεί στον χρόνο υπογραφής της σύνδεσης.

Για τους σταθμούς μέχρι 100 kW των κατ' επάγγελμα αγροτών, για τους οποίους έχει συναφθεί σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από 1/7/2011 έως 12/11/2012, ορίζεται ως τιμή αναφοράς η τιμή που ίσχυε κατά την ημερομηνία σύναψης της σύμβασης.

newsit.gr

Ανοίγουν" 50 χιλιάδες θέσεις εργασίας στους Δήμους με σύμβαση ενός έτους - Τις επόμενες ημέρες θα βγουν οι προκηρύξεις

50.000 θέσεις εργασίας στους δήμους «ανοίγουν» το προσεχές διάστημα στα πλαίσια προγράμματος για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στη χώρα, το ποσοστό της οποίας ξεπερνά αυτή τη στιγμή το 57%.
"Ανοίγουν" 50 χιλιάδες θέσεις εργασίας στους Δήμους με σύμβαση ενός έτους-ΔΕΙΤΕ ποιους αφορά το πρόγραμμα Τις επόμενες ημέρες θα βγουν οι προκηρύξειςΤο πρόγραμμα θα αφορά νέους από 18 έως 26 ετών άνεργους κατά προτεραιότητα αλλά και νέους που ολοκλήρωσαν την κατάρτισή τους και θα μπορούν μέσω του προγράμματος να αποκτήσουν την πρώτη εργασιακή τους εμπειρία.
Η διάρκεια απασχόλησης θα είναι ένα έτος, όμως θα υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης για ένα χρόνο επιπλέον. Οι νέοι θα απασχοληθούν μεταξύ άλλων σε δημοτικές υπηρεσίες, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία και σε άλλους παρεμφερείς φορείς.
Οι ειδικότητες που αναζητούνται είναι βρεφονηπιοκόμοι, παιδαγωγοί, καθηγητές φυσικής αγωγής, δάσκαλοι ειδικής αγωγής, φύλακες, βιβλιοθηκονόμοι, μουσικοί, βοηθητικό προσωπικό κ.α.

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου  Από το αρχείο της δημόσιας τηλεόρασης

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού Νίκου Κούρκουλου που έφυγε από τη ζωή στις 30 Ιανουαρίου του 2007 ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr τη θεατρική παράσταση «Η ανταπόκριση» από το «Θέατρο της Δευτέρας» (1984), με τον αξέχαστο ηθοποιό στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Το δράμα του Ιταλού Ούγκο Μπέτι (1892-1953) «Η ανταπόκριση», γραμμένο το 1952, είναι ένα έργο με πολιτικές αναφορές στην Ευρώπη μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Μίνωα Βολανάκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Διονύση Φωτόπουλου, η τηλεσκηνοθεσία του Στέλιου Ράλλη και η διεύθυνση παραγωγής του Στέλιου Αντωνιάδη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται ακόμα οι Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Κατερίνα Βασιλάκου, Γιώργος Μοσχίδης και Έλενα Κούρκουλα.

Έλληνας Τουρίστας σε Γ. Παπανδρέου: Ρε συ, εδώ κρύβεσαι; Μέχρι και στην Κωνσταντινούπολη τον... "καταδίωξαν"


Έλληνας Τουρίστας σε Γ. Παπανδρέου: Ρε συ, εδώ κρύβεσαι; Μέχρι και στην Κωνσταντινούπολη τον... "καταδίωξαν"Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, προσκεκλημένος του Global Relations Forum. Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», ο Γιώργος Παπανδρέου εθεάθη έξω από το πολυόροφο φημισμένο ζαχαροπλαστείο Σαράι με τα πολίτικα γλυκά.
Τη στιγμή εκείνη περνούσαν από την περιοχή και κάποιοι Έλληνες τουρίστες που φυσικά μίλησαν στον κ. Παπανδρέου.
«Ρε συυυ, εδώ κρύβεσαι;», φώναξε ο Έλληνας τουρίστας, όταν είδε τον Γιώργο Παπανδρέου να βολτάρει, συνοδευόμενος από τον Γιώργο Πεταλωτή.
Ο Γ. Παπανδρέου φυσικά τον αγνόησε και απομακρύνθηκε με γρήγορο προς την πλατεία Ταξίμ.
Ούτε ένα γλυκό δεν μπορεί να φάει ο Γιώργος Παπανδρέου, αν κάπου κοντά παραμονεύει Έλληνας. Ξινό του το βγάζουν!

thebest.gr

Καταδικάστηκε ο γιατρός για το θάνατο 32χρονης μετά τη γέννα!


Σε φυλάκιση 2 ετών, με τριετή αναστολή, καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Ναυπλίου 60χρονο γυναικολόγο από την περιοχή της Αργολίδας, για το θάνατο μίας 32χρονης κοπέλας, η οποία παρουσίασε λοίμωξη και στη συνέχεια εγκεφαλικό, μετά τον τοκετό.
Όπως διαβάζουμε στο thesstoday, o γιατρός, που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν είχε φροντίσει να καλύψει θεραπευτικά την άτυχη κοπέλα με αποτέλεσμα, λίγες ημέρες, αφότου έφερε στη ζωή το αγοράκι της, να καταλήξει στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

Το τραγικό αυτό περιστατικό συνέβη το 2005. Η κοπέλα, αφού γέννησε και βγήκε από την κλινική παρουσίασε λοίμωξη και θρόμβωση οβελιαίου.
Ο γυναικολόγος, ωστόσο, όπως ανέφερε το κατηγορητήριο, δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση και δεν φρόντισε να της χορηγήσει την κατάλληλη αντιβίωση, με αποτέλεσμα, η υγεία της να επιδεινωθεί.
Ετσι, ύστερα από νοσηλεία 20 ημερών στον "Ευαγγελισμό", η κοπέλα πέθανε αφήνοντας ορφανό το μόλις λίγων ημερών αγοράκι της.

Πρωτόδικα το δικαστήριο, με μειοψηφεία, είχε αθωώσει τον γυναικολόγο ωστόσο, ύστερα από έφεση του εισαγγελέα ξανακάθισε στο εδώλιο.
Οι συνήγοροι της οικογένειας της άτυχης κοπέλας, Νίκος Διαλυνάς από Θεσσαλονίκη και Γιώργος Νικολάου από το Ναύπλιο δηλώνουν ότι "μετά από πολυήμερη διαδικασία, το εφετείο Ναυπλίου κατέληξε στην ύπαρξη ευθύνης του γυναικολόγου δικαώνοντας τους γονείς της κοπέλας, το σύζυγο αλλά και το ορφανό παιδάκι της. Μία απόφαση σίγουρα δεν μπορεί να αναπληρώσει το κενό της απώλειας, ωστόσο οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι μία πρώτη δικαίωση."

"Ισως είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις" είπε χαρακτηριστικά στο Thesstoday ο κ. Νίκος Διαλυνάς "που ήρθε από το Λονδίνο και κατέθεσε ελληνίδα γιατρός, συμβάλλοντας με τις γνώσεις της στο "μηχανισμό" του θανάτου. Βέβαια αυτή η συνεργασία με την εδικό γιατρό, είναι κάτι που θα συνεχισθεί και στο μέλλον.

newsit.gr

Ο "Γιώργος Παπανδρέου" κάνει το Παρίσι να ξεκαρδίζεται! (VIDEO)


Φυσικά, δε μιλάμε για τον πραγματικό Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ο "πρωταγωνιστής" της θεατρικής παράστασης Vive la crise του Αλέξανδρου Κολλάτου, που παίζεται από το καλοκαίρι στα θέατρα της Γαλλίας.
Ο Έλληνας σκηνοθέτης έφτιαξε μια θεατρική παράσταση για όλα όσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα από το 2010. Από το "λεφτά υπάρχουν" μέχρι τον... νευρικό κλονισμό που προκάλεσε σε Άνγκελα Μέρκελ, Κριστίν Λαγκάρντ και Νικολά Σαρκοζί το δημοψήφισμα του Νοεμβρίου του 2011.

Η θεατρική παράσταση, που έκανε περιοδεία το καλοκαίρι στη Γαλλία (παίχτηκε και στο φεστιβάλ της Αβινιόν τον Ιούλιο), ανεβαίνει τώρα στο θεάτρο Saint Michel του Παρισιού.
Η επιλογή μάλλον δεν είναι τυχαία, αφού το θέατρο βρίσκεται στο Cartier Latin της γαλλικής πρωτεύουσας, την "καρδιά" της ελληνικής κοινότητας στο Παρίσι εδώ και πολλά χρόνια.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στην παράσταση "Vive la crise", που ανεβαίνει από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 30 Μαΐου 2013.
Στην παράσταση θα είναι παρών ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, που κάνει λαμπρή καριέρα ως ομιλητής και μας τιμά με το ταλέντο του.
Το θέατρο βρίσκεται στο Saint-Michel, περιοχή συμβολική, όπου οι Έλληνες ήταν πρόσφυγες κατά τη δικτατορία των Συνταγματαρχών.
Σήμερα, αυτή η ίδια περιοχή φιλοξενεί Έλληνες και Γάλλους ηθοποιούς σε μια παράσταση στα γαλλικά, για την κωμικό-τραγική κατάσταση του ελληνικού λαού», αναφέρει το κείμενο για το θεατρικό.

Στην παράσταση εκτός από το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν", ο... Γιώργος Παπανδρέου κάνει γυμναστική, αποθεώνεται και αποδοκιμάζεται. Γίνεται επίσης αναφορά στις αυτοκτονίες χιλιάδων Ελλήνων που δεν άντεξαν.

Η σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Κολλάτου και παίζουν: Laura de Boischevalier, Δήμητρα Χαριτοπούλου, Joachim Delmotte Brice Landwerlin, Matthieu Moerlen, Ηλέκτρα Παρικου.

Μια γεύση από την παράσταση μέσα από τα video που ανέβασε στο YouTube ο Αλέξανδρος Κολλάτος.








newsit.gr

Ο Βρούτσης εξήγγειλε την ενοποίηση των ασφαλιστικών φορέων

vroutsis6
Την αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος με την οικονομική ενοποίηση των διαφόρων τομέων, τη δημιουργία ενιαίων κανόνων μέσα σε κάθε φορέα κύριας ασφάλισης εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, μετά τη σημερινή πρώτη συνάντηση της επιτροπής συντονισμού έργου για την οικονομική και λογιστική ενοποίηση των τομέων ασφάλισης των υφιστάμενων ταμείων κύριας ασφάλισης.
Πρόκειται για την διοικητική και λειτουργική ενοποίηση 90 διαφορετικών μητρώων συνταξιούχων και 60 διαφορετικών κλάδων ασφάλισης, που ενώ είχαν ενταχθεί κατά το παρελθόν στους 6 κύριους ασφαλιστικούς φορείς διατηρούν έως σήμερα την «οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια» τους.

Συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν

saer
Πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα του Κατάρ ολιγόλεπτη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Οι δύο Πρωθυπουργοί συμφώνησαν, στις 5 Μαρτίου να γίνει ευρεία διακυβερνητική διάσκεψη στην Άγκυρα, όπου μαζί με τον κ. Σαμαρά θα μεταβούν για να συμμετάσχουν και αρκετοί Έλληνες υπουργοί.
Ο κ. Εντοργάν έθεσε στον Έλληνα ομόλογό του το θέμα της πρόσφατης ρύθμισης για τους ιμάμηδες της Θράκης, ζητώντας του να ακυρωθεί και ο Πρωθυπουργός διατύπωσε για άλλη μια φορά την ελληνική θέση.
Στη συνάντηση των δύο συζητήθηκαν οι αποκρατικοποιήσεις, καθώς και οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη.
Ο κ. Ερντογάν μάλιστα, δήλωσε στον κ. Σαμαρά: «Εγώ, με τις αποκρατικοποιήσεις ξεπέρασα την κρίση».

Τουρκικά ΜΜΕ: Τι συζήτησαν Σαμαράς – Ερντογάν
Στις 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, δήλωσε στη Ντόχα μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού» αναφέρει ότι ο Ερντογάν έθεσε θέμα μειονότητας στη Θράκη και έδωσε συμβουλές στον Έλληνα πρωθυπουργό. Επίσης υπογραμμίζουν ότι κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκε και το ζήτημα του τεμένους στην Αθήνα.
Το πρακτορείο «Αναντολού» αναφέρει ότι ο Ερντογάν «έδωσε συμβουλές στον κ. Σαμαρά σχετικά με την ελευθερία λατρείας και τα ευαγή ιδρύματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, καθώς και για τα μέτρα που περιορίζουν την απόκτηση ακινήτων και το νόμο σχετικά με το διορισμό 240 δασκάλων για το μάθημα των θρησκευτικών στη μειονότητα».
Η εφημερίδα «Χουριέτ» στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι σε δηλώσεις του ο ίδιος ο Ερντογάν είπε πως η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας «θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στην Άγκυρα» και σημείωσε: «Κατά τη συνάντηση μου είπε πως πέρασε από τη Βουλή ο νόμος για την κατασκευή του τεμένους κι εγώ του είπα πως δεν είναι ανάγκη να το κατασκευάσετε εσείς, μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς. Αρκεί οι μουσουλμάνοι που θα πηγαίνουν στην Αθήνα να έχουν χώρο λατρείας. Ο κ. Σαμαράς επέδειξε θετική στάση».
ysterografa.gr

«Ελλήνων Πρωτοβουλία», η νέα πολιτική κίνηση

Manolis12
Κατατέθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών το καταστατικό του σωματείου-forum «ΕλλήνωνΠρωτοβουλία» το οποίο θα είναι ένα ίδρυμα παραγωγής πολιτικής και προτάσεων.
Επί της ουσίας, όμως, το συγκεκριμένο σωματείο θεωρείται ο προπομπός ενός πολιτικού σχήματος, που θα αποτελείται σε πρώτη φάση από στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Το καταστατικό κατατέθηκε από τον πρώην γραμματέα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μιχάλη Γιαννάκη, τον πρώην βουλευτή του ίδιου κόμματος Δημήτρη Σταμάτη, καθώς και τον Γιώργο Νούλα, ο οποίος είχε καταθέσει τη μήνυση για την υπόθεση των CDS.
Σύμφωνα με ιδρυτικό στέλεχος του σωματείου, στόχος αυτής της κίνησης είναι να δημιουργηθεί μέσα από το Forum μια πρόταση αντιμνημονιακή και ρεαλιστική, η οποία θα προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Το ίδιο στέλεχος καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να βοηθήσουν την προσπάθεια.
Τα πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν είναι μόνο οι κ.κ. Γιαννάκης και Σταμάτης, ενώ κοντά στην προσπάθεια βρίσκονται ο Χρήστος Ζώης και ο Γιάννης Μανώλης.
Μεταξύ άλλων το καταστατικό του σωματείου υπογράφουν: Ν. Δαναλάτος καθηγητής πανεπιστημίου, Σ. Τζούμας επικοινωνιολόγος, Γ. Βαμβούκας καθηγητής ΑΣΟΕ, Σ. Μακρίδης λέκτορας Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, Π. Αλεξανδράκης πρόεδρος ΑΜΕΑ Λακωνίας, Β. Κουντουριώτη φοιτήτρια, Αικ. Ζαγκανά δικηγόρος, Ευ. Σουφλέρης γεν. διευθυντής ΠΑΕ Πανιώνιος, Ν. Βασιλειάδης, Δ. Δεληγιάννης μηχανικός, Δ. Μακρυνικόλας διπλωμάτης, Κ. Αργυρού πρ. διευθυντής υπ. Εσωτερικών, Όλ. Ζαφειρίου κτηνοτρόφος, Ελ. Πανταζή γενική διευθύντρια ενδοκρινολογίας Νοσοκομείου Αλεξάνδρα.

ysterografa.gr

Απαλλαγή της Ντόρας Μπακογιάνη για την υπόθεση δήλωσης πόθεν έσχες

dora
Απαλλάσσεται οριστικά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών η Ντόρα Μπακογιάννη για την υπόθεση της «ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες».
Η υπόθεση αφορούσε ποσό 1 εκατομμυρίου δολαρίων, του συζύγου της, Ισίδωρου Κούβελου, το οποίο δεν καταγράφηκε στη δήλωση «πόθεν έσχες» της βουλευτή το 2011. Το επίμαχο ποσό προερχόταν από ρευστοποίηση μετοχών του επιχειρηματία στις ΗΠΑ και ακολούθως εμβάστηκε στην Μ. Βρετανία για ναυπήγηση πλοίου.
Το θέμα με το επίμαχο ποσό είχε έρθει στη δημοσιότητα ύστερα από αναφορά του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Με το βούλευμα του (αριθμ. 231/13) το Συμβούλιο Εφετών κλείνει ουσιαστικά την υπόθεση, αφού ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο έχει απαλλαγεί με βούλευμα ο κ. Κούβελος, ο οποίος αντιμετώπιζε την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μπακογιάννη είχε ζητήσει από την ολομέλεια της Βουλής να άρει την ασυλία της, ώστε η υπόθεση να κριθεί επί της ουσίας και να μη μείνει καμία σκιά για το θέμα.
 
Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μετά το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα αποδεικνύεται ότι ο φυσικός δικαστής όλων είναι η δικαιοσύνη. Μόνο όποιος έχει να φοβηθεί κάτι προσπαθεί να την αποφύγει.
Από την πρώτη στιγμή, ζήτησα από τη Βουλή την άρση της ασυλίας μου, για να λάμψει η αλήθεια στη δικαιοσύνη και να μην μείνει καμία σκιά. Τώρα πλέον αποδείχθηκε περίτρανα, ότι δεν υπήρξε επαύξηση της περιουσίας ούτε της δικής μου, ούτε του συζύγου μου που να μην δικαιολογείται.
Δέχθηκα μια συκοφαντική επίθεση λάσπης την άνοιξη του 2012 που μου στοίχισε προσωπικά και πολιτικά. Αισθάνομαι όμως ικανοποίηση ότι έστω και τώρα, γι΄ αυτό το μεγάλο πολιτικό θέμα που έθιγε την τιμή και την υπόληψη τόσο τη δική μου όσο και του συζύγου μου, η ελληνική δικαιοσύνη αποκάλυψε την αλήθεια, δικαιώνοντάς με.
Το συμπέρασμα είναι ότι οι βουλευτές δεν έχουν ανάγκη από ειδικούς νόμους «περί ευθύνης υπουργών» και βουλευτικής ασυλίας, γι’ αυτό και επιβάλλεται με την επόμενη συνταγματική αναθεώρηση να καταργηθούν».

Κώστας Κόλλιας: «Βελτιωμένες ρυθμίσεις φέρνει η Κυβέρνηση


Προτάσεις για βελτίωση των διατάξεων που αφορούν στην παράταση της ισχύος των συμβάσεων που έχουν υπογράψει οι αγρότες με φωτοβολταϊκά πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΝΔ Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, εισηγητής του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Αναφορικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Οι διατάξεις του άρθρου 24 του νομοσχεδίου που συζητείται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου καταδεικνύουν σαφώς την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να επανορθώσει  τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών από κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Πλην όμως ως εισηγητής, και λόγω της προϋπηρεσίας μου στη ΔΕΗ, διαπίστωσα άμεσα ότι ορισμένα σημεία των διατάξεων απαιτούσαν βελτίωση και αποσαφήνιση, γεγονός το οποίο επεσήμανα και στον κύριο Υπουργό. Συγκεκριμένα τόνισα ότι, εφόσον η πολιτεία θέλει να εγγυηθεί την τιμή πώλησης του ρεύματος που παράγεται από αγροτικά φωτοβολταϊκά, ώστε να είναι στο ύψος της αρχικής συμφωνίας και όχι μειωμένη, η διατύπωση θα πρέπει να αλλάξει. Θα πρέπει να αναφέρεται ρητά η παράταση ισχύος των συμβάσεων πώλησης.

Οι συμβάσεις πώλησης εγγυώνται την τιμή για 18 μήνες, όσο δηλαδή διαρκεί η ισχύς της σύμβασης. Εφόσον ο αιτών συνδεθεί στο δίκτυο εντός 18 μηνών από την στιγμή της υπογραφής της σύμβασης πώλησης, συνδέεται με την τιμή που έχει συμφωνήσει. Εάν όμως καθυστερήσει πέραν των 18 μηνών, μπορεί μεν να συνδεθεί στο δίκτυο, η τιμή όμως αναδιαμορφώνεται.

Ακριβώς εδώ έχει παρουσιαστεί το πρόβλημα. Άνθρωποι που υπέγραψαν συμβάσεις πώλησης τον Ιούλιο του 2011 πρέπει να έχουν συνδεθεί στο δίκτυο μέχρι τέλη Ιανουαρίου για να κλειδώσουν την τιμή. Λόγω των καθυστερήσεων στην έγκριση και εκταμίευση των δανείων, λόγω της συγχώνευσης  Αγροτικής – Πειραιώς, κάποιοι αγρότες δεν είναι έτοιμοι. Εάν χάσουν την προθεσμία και συνδεθούν, για παράδειγμα τον Φεβρουάριο, θα συνδεθούν όχι με την τιμή που συμφώνησαν το καλοκαίρι του 2011, αλλά με όποια νέα τιμή οριστεί. Ζήτησα επιπλέον την παράταση της σύμβασης πώλησης όχι κατά δύο, αλλά κατά τρεις μήνες από την δημοσίευση του νόμου.

Ο κύριος Υπουργός έκανε δεκτές τις επισημάνσεις μου και κατέθεσε σχετική τροπολογία πριν από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Η τροπολογία θεραπεύει με σαφείς διατάξεις το πρόβλημα, αφού προβλέπει ότι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι είχαν συνάψει σύμβαση πώλησης από 1/07/2011 αλλά δεν μπόρεσαν να ενεργοποιήσουν τη σύνδεσή τους, παίρνουν παράταση τριών μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου προκειμένου να προλάβουν να ενεργοποιήσουν τη σύνδεσή τους με την τιμή αναφοράς που είχαν συμφωνήσει αρχικά.
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πρωτοβουλία του Υπουργείου, η οποία θα βοηθήσει και θα δώσει εκ νέου κίνητρα στους αγρότες να υλοποιήσουν την επένδυσή τους, βοηθώντας τους να αναπληρώσουν το εισόδημά τους, σε μία περίοδο που ο αγροτικός κόσμος χρειάζεται επειγόντως την αρωγή της ελληνικής πολιτείας»

Π. Τατούλης: Θέλουμε μια ουσιαστική αναθεώρηση του Περιφερεια​κού Χωροταξικο​ύ Πλαισίου


Θέλουμε μια ουσιαστική αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου το οποίο να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της χώρας και στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι να αποτελέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου πιλότο αναθεώρησης των Περιφερειακών Χωροταξικών Πλαισίων για όλη τη χώρα».

 «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει και όραμα και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της και μπορεί να ανοίξει δρόμους για τον περιφερειακό χωροταξικό σχεδιασμό σε όλη τη χώρα» τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «ήμουν ο πρώτος που διαφώνησα με την πολιτική ηγεσία και τόνισα ότι η ευθύνη αναθεώρησης των Περιφερειακών Χωροταξικών Πλαισίων θα έπρεπε να είναι ευθύνη των αιρετών Περιφερειών, κυρίως γιατί η μεγάλη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη έδωσε για πρώτη φορά την ευθύνη του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού στις αιρετές Περιφέρειες».
Οι σχεδιαζόμενες πολιτικές από το ΥΠΕΚΑ θα πρέπει, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, να λαμβάνουν υπόψιν τους τις βασικές αρχές της Συνθήκης της Λισαβόνας, αυτές της εδαφικής και κοινωνικής συνοχής.   

Βασικοί άξονες/στόχοι, όπως τους έθεσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης στην εισήγησή του είναι:

Μιχελάκης κατά Σημίτη, με αιχμές για Στουρνάρα

Giannis-Mixelakis
Σφοδρή επίθεση στον Κώστα Σημίτη εξαπέλυσε ο Γιάννης Μιχελάκης με αφορμή το άρθρο του πρώην Πρωθυπουργού και τις προσπάθειες που κάνει να δικαιολογήσει τις πράξεις της κυβέρνησής του. Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί ευθέως τον κ. Σημίτη για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα ενώ από τα πυρά του δεν φαίνεται να γλιτώνει ούτε και ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος και φωτογραφίζεται από τον κ. Μιχελάκη ως ο άνθρωπος που “κομπορρημονεί για τη “δήθεν χρυσή εποχή”.
Ακολουθεί το σχετικό άρθρο του Γιάννη Μιχελάκη στον “Ελεύθερο Τύπο”:
Η … ‘’χρυσή’’ εποχή του κ. Σημίτη

Βιοποικιλότητα και Ποικιλομορφία... στο Ελληνικό Κοινοβούλιο













Της 24χρονης Σίας Μαρίνου
Όταν όλες οι «κοινωνίες», «κοινότητες» «κοινωνικά σύνολα» (με την ευρεία έννοια) αλλάζουν, εμπλουτίζονται, εξελίσσονται, αναπτύσσονται, αναδιανέμονται, συντίθενται και αποσυντίθενται, διασπόνται και ανασυγκροτούνται…. Έτσι και στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου.
Κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση επήλθε η «τομή», το κομβικό σημείο που άλλαξε τη Βουλή για πάντα. Άλλαξε την σύνθεση της Βουλής, νέα είδη εμφανίστηκαν, κάποια παλιότερα ανανεώθηκαν, κάποια άλλα νομίζουν ότι ανανεώθηκαν, κάποια επαναπατρίστηκαν, άλλα αποχώρησαν και κάποια άλλα στάλθηκαν στον Καιάδα για να πληρώσουν το τίμημα της αλλαγής αυτής.
Άλλοι πάλι μετανάστευσαν και αυτοεξορίστηκαν σε άλλες κοινότητες. Είναι μια λογική αντανάκλαση της ελληνικής κοινωνίας που αλλάζει … αλίμονο αν οι συνθήκες και τα πρόσωπα έμεναν τα ίδια.
Επομένως ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τις ενδυματολογικές επιλογές των βουλευτών μας που στην ουσία είναι μια αντανάκλαση της κοινωνίας των πολιτών όπου το νέο συναντά το παλιό. Αν υπήρχε και ο περιορισμός στον τρόπο που μπορούν να ντυθούν δε θα ήταν η Ελληνική Βουλή αλλά ένα στρατόπεδο με πειθαρχία και ομοιομορφία. Είναι θέμα της προσωπικής επιλογής αλλά και αισθητικής του καθένα και της κάθε μιας να εμφανίζεται όπως θεωρεί ο ίδιος/α ως ευπρεπές ντύσιμο που να αρμόζει στο χώρο αυτό. Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα αυτά είναι αποδεκτά αλλά έχουμε μια Δημοκρατία σε κρίση … είναι λοιπόν δυνατό να ασχολούμαστε με κάτι τόσο ανούσιο τη στιγμή που οι τέσσερεις κάλπες και το αποτέλεσμα τους είναι περισσότερο ουσιώδες; Ας συγκεντρωθούμε λοιπόν και ας επικεντρωθούμε στην πραγματικότητα και στα γεγονότα …. Ή απλά θα ασχολούμαστε με τον «νέο» που είναι ωραίος και τον «παλιό» που είναι αλλιώς ;

pinakio.blogspot.gr

Υπάρχουν ΜΕΘ που διατηρούν στη ζωή μουμιες!!!!

Σάλο προκαλεί το γεγονός ότι στο μνημόνιο υπήρχε και διάταξη σύμφωνα με την οποία ολοι οι Έλληνες γίνονται δότες οργάνων χωρίς απαραίτητα να έχουν δηλώσει δωρητές.
Απευθυνθηκαμε στο γιατρο κύριο Πατσογιαννη για το θέμα αυτο ο οποίος δήλωσε πως είναι σωστή κινηση αρκεί να μην παρατηρούνται φαινόμενα δολοφόνων για εκμετάλλευση ανθρωπίνων οργάνων ενω ταυτόχρονα κατήγγειλε ότι πολλές μονάδες εντατικής θεραπείας αξιοποιούνται για να κρατούν σε κατάσταση μουμιας νεκρούς ανθρώπους.

Σίγουρα οι δηλώσεις του κυρίου Πατσογιαννη θα συζητηθούν.

networkedblogs.com

TΡΙΓΜΟΙ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚ​Ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜ​ΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Τριγμούς στην εκπαιδευτική κοινότητα προκαλεί ο νόμος Διαμαντοπούλου ο οποίος προβλέπει εξετάσεις των μαθητών από την ΣΤ’ Δημοτικού στην Α’ Γυμνασίου και από την Γ’ Γυμνασίου στην Α’ Λυκείου.
Για το φλέγον αυτό ζήτημα τοποθετήθηκε η Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου, η οποία μέσω Επίκαιρης Ερώτησης, ζητά από τον υπουργό Παιδείας να την ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Ακριβή μου εκπαίδευση
Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και μαθητών του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Σκουφά και Λυκαβηττού), αρκετοί καθηγητές, εν μέσω οικονομικής κρίσης, αναγκάζουν τους ανήλικους μαθητές να προμηθεύονται ηλεκτρονικές ταμπλέτες (Ipad), προκειμένου να είναι σε θέση να παρακολουθούν τα μαθήματα.
Aπό την άλλη πλευρά, τα αντικείμενα που θεωρούνταν δεδομένα -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- για το σχολικό περιβάλλον, όπως μολύβια, ξύστρες, γόμες και στυλό έχουν εκλείψει και στον βωμό της τεχνολογικής εξέλιξης έχουν αντικατασταθεί από ακριβές ηλεκτρονικές ταμπλέτες.
Ως αποτέλεσμα των προαναφερομένων είναι το γεγονός ότι αρκετοί γονείς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις επιταγές του σχολείου και σκέφτονται την μετεγγραφή των παιδιών τους!!!
Ενδεικτική της κατάστασης που λαμβάνει χώρα στο συγκεκριμένο σχολείο είναι τα όσα καταγγέλλει γονέας:
«Προτρέπουν όλα τα παιδιά από 4η δημοτικού και πάνω να προμηθευτούν ipad από συγκεκριμένο κατάστημα του Κολωνακίου με έκπτωση. Σε περίπτωση που δεν το προμηθευτούν, δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα με τους ίδιους ρυθμούς με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους. Τα προγράμματα σπουδών, η εισαγωγή μαθητών με αυξημένες ικανότητες και η υιοθέτηση της 'ψηφιακής τάξης' με ipadλειτουργούν αντιθετικά με τις αρχές της παιδαγωγικής επιστήμης.
Στυλό, μολύβια, τετράδια και γραπτές εργασίες έχουν καταργηθεί γιατί όλα γίνονται μέσω της ταμπλέτας.
Αυτό συνιστά κοινωνικό ρατσισμό, εφόσον δεν έχουν όλα τα παιδιά τις ίδιες οικονομικές δυνατότητες και δη εν μέσω κρίσης.
Δυστυχώ, πρόκειται για Παιδεία δύο ταχυτήτων. Φανταστείτε τι κινδύνους διατρέχει ένα εννιάχρονο παιδί κουβαλώντας στην τσάντα του ένα μηχάνημα 700 ευρώ» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Να καταργηθούν οι εισαγωγικές εξετάσεις»
Εκτός όμως από την οικονομική αφαίμαξη, οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους και όσον αφορά στις εισαγωγικές εξετάσεις που απαιτούνται προκειμένου ένας μαθητής να εισαχθεί από το Γυμνάσιο στο Λύκειο.
Οι κηδεμόνες των παιδιών, υποστηρίζουν ότι οι εξετάσεις που διενεργούνται αντίκεινται στον Νόμο 3966/11, που για την εισαγωγή των μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία ορίζει σαφώς ότι «έχει θέση τυχαίο δείγμα μαθητών που επιλέγεται με συγκεκριμένη διαδικασία».
Το παράδοξο είναι ότι ο ίδιος ο νόμος αναιρεί τον εαυτό του και απαιτεί τη διενέργεια εισαγωγικών εξετάσεων από το Γυμνάσιο στο Λύκειο.
Έτσι, το σχολείο μετατρέπεται όχι σε πεδίο άμιλλας αλλά ανταγωνισμού μεταξύ των μαθητών όταν με αυτού του είδους τις εξετάσεις υπάρχει κίνδυνος αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος για κάποιους μαθητές όπου στη διαδικασία εξετάσεων θα φέρουν υψηλή βαθμολογία δεν θα είναι εισακτέοι.
 
Παναγιώτης Κουφάκος

Χαμός στην Αλβανία από συνέντευξη του Χρ. Παππά - Τίναξε την Αλβανική σημαία στα μούτρα δημοσιογράφου (video)

«Με την Αλβανία είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, όταν γίνουμε κυβέρνηση θα ελευθερώσουμε τη Βόρειο Ήπειρο με όπλα…»
Ο βουλευτής επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, έγινε πασίγνωστος στην Αλβανία καθώς πριν από τρείς μήνες επικέντρωσε τους φακούς των αλβανικών μέσων στις επεισοδιακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στη Βόρειο Ήπειρο.

Οι αλβανικές εφημερίδες φιλοξενούν τις συχνές ερωτήσεις του στη Βουλή των Ελλήνων για θέματα που αφορούν το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό ενώ κάποιο μάλιστα τον θεωρούν αλβανό γιατί κατάγεται από το Σούλι !!!
Το εθνικής εμβέλειας αλβανικό κανάλι “NEWS24” που ανήκει στον ίδιο ανθελληνικό δημοσιογραφικό όμιλο με τη “Gazeta Shqiptare” και το ιστολόγιο balkanweb, προβάλει σε σποτάκι την αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισε ο δημοσιογράφος Arur Zhej και θα προβληθεί σύντομα στο κανάλι.

Στο λίγα που προβάλει το σποτάκι, ο κ. Παππάς χωρίς να μασάει τα λόγια του, σου δίνει την εντύπωση πως απευθύνεται σε ομοϊδεάτες του και όχι στο αλβανικό κοινό.

Μάλιστα κάποια στιγμή τινάζει στο πρόσωπο του δημοσιογράφου την αλβανική σημαία λέγοντας του πως «αυτή είχε το θράσος να επιτεθεί στην Ελλάδα…». «… Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση... Το εμπόλεμο δεν μπορεί να ακυρωθεί με μία δήλωση του Παπούλια αλλά πρέπει να περάσει στη βουλή των δύο χωρών, κάτι που δεν έγινε, άρα είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση μαζί σας… Υπογράψατε το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και είναι ακόμα σε ισχύ, αφού δεν ακυρώθηκε με κάποιο άλλο, γιατί δεν το τηρείται; Όταν γίνουμε κυβέρνηση, με το στρατό μας θα ελευθερώσουμε τη Βόρειο Ήπειρο…»
Αυτό είναι το περιεχόμενο του σπότ που προβάλει το NEWS24, σε κάθε διαφημιστική ενότητα.

Δείτε παρακάτω ένα μέρος από την συνέντευξη από το http://aftonomi.gr


borioipirotis.blogspot.gr
Πηγή: parakato.gr

Κοινός συκοφάντης και ψεύτης, για τη Χρυσή Αυγή, ο Τσίπρας

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Τσίπρας στη ΝΕΤ - 28/1/13: "Η Χρυσή Αυγή είναι μία εγκληματική συμμορία που καθημερινά δολοφονεί ανθρώπους"
Εκτός από κωλοτούμπας του μνημονίου ο Τσίπρας αποδεικνύεται επίσης κοινός συκοφάντης, γελοίος και ψεύτης. Υβρίζει μονίμως την Χρυσή Αυγή, εντός και εκτός Ελλάδος, γιατί αποτελεί και αυτός μέρος του Συστήματος που πολεμά το Κίνημά μας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣ​ΜΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Την απόλυτη εξόντωση, φυσική και οικονομική των Ελλήνων πολιτών, η φοροδοτική ικανότητα των οποίων έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, λόγω των ανάλγητων μνημονιακών μέτρων αλλά και της άρνησης της τρικομματικής συγκυβέρνησης για γενναία ρύθμιση δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο, καταγγέλλει με νέα Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
«Οι πάνω από 1 εκατομμύριο Έλληνες που χρωστούν στις Εφορίες δεν είναι ούτε φοροφυγάδες, ούτε λαμόγια, ούτε σε καμία από τις λίστες Λαγκάρντ» υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και υπενθυμίζει στον Ιωάννη Στουρνάρα ότι «πέρυσι τέτοιο καιρό, η Βουλή των Ελλήνων «κατάπιε» απόφαση που είχε πάρει για ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο με 60 δόσεις, επειδή… θύμωσε ο κ. Τόμσεν που δεν τον ερώτησε ο τότε Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για τη ρύθμιση που έφερε στη Βουλή, αξιώνοντας ως ύπατος κυβερνήτης της χώρας να καταργηθεί ο σχετικός νόμος και να διαγραφεί από το ΦΕΚ!».
Όπως επισημαίνει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, «οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στις εφημερίδες, (η τελευταία σήμερα στη Δημοκρατία), σε συνδυασμό και με τη συνέντευξη που έδωσε ο Πωλ Τόμσεν την Κυριακή (Real News) αναφέρουν ότι η Τρόικα με ύφος Σουλτάνου, επιβάλλει στην τρικομματική συγκυβέρνηση να περιορίσει σε απαράδεκτα ελάχιστο αριθμό τις δόσεις προς τις Εφορίες, να προχωρήσει σε κατασχέσεις συντάξεων και μισθών κατευθείαν από τις τράπεζες, να προχωρήσει σε κατασχέσεις ακινήτων και να ποινικοποιήσει με συλλήψεις τον όποιον Έλληνα που εξαιτίας της μνημονιακής της οικονομικής πολιτικής δεν μπορεί να φοροδοτήσει».

Λοβέρδος: Η Μέρκελ μας έφερε το ΔΝΤ


loverdosΟ Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο BHMA FM υπογράμμισε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενεπλάκη στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας ύστερα από επιθυμία της ίδιας της Μέρκελ.
«Η συμβολή του ΔΝΤ στο όλο οικονομικό πρόγραμμα είναι πάρα πολύ μικρή, σε σχέση με αυτά που έδωσαν οι λαοί της Ε.Ε. Μιλάμε για κάπου 25 δισ. σε σύνολο 250 δισ. δανείων που πήρε η χώρα τα τρία τελευταία χρόνια. Η παρουσία του ήταν επιθυμητή από τους Γερμανούς στο μηχανισμό που συγκροτήθηκε εκείνη την εποχή. Συμμετείχε, λοιπόν, το ΔΝΤ και αυτό αποτέλεσε εργαλείο πολιτικής πειθούς της Μέρκελ προς τους Γερμανούς πολίτες για τα μέτρα του Νότου», ανέφερε ο πρώην υπουργός, αρχικά και συμπλήρωσε:
«Στην πορεία αποδείχθηκε ότι το ΔΝΤ δεν είχε συμβολή στην εφαρμογή των προγραμμάτων, καθώς η επίβλεψη των προγραμμάτων γίνεται από την Ε.Ε. Σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό, από δύο υπουργεία που πέρασα. Άρα, ούτε συμμετοχή στα χρήματα είχε καθοριστική ούτε στην καθημερινότητα εφαρμογής του προγράμματος. Από εκεί και πέρα, με τις δικές του εκθέσεις, καθώς ασχολείται με το φτωχότερο κόσμο, αποτελεί θρυαλλίδα των πολιτικών κρίσεων κάθε λίγο και λιγάκι. Δείτε τώρα την έκθεση και όσα λένε τα στελέχη του για πρόσθετα μέτρα κτλ.
Για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στο εν λόγω ζήτημα, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι «δεν δίνω σημασία σε διαρροές».
Παράλληλα, επανέλαβε ότι στηρίζει την κυβέρνηση. «Έχω πει ότι τώρα είναι ώρα για αντιυφεσιακές πολιτικές, τις οποίες δεν έχουμε δει. Έχω κάνει μια πρόταση π.χ. για την αυτοαδειοδότηση των επιχειρήσεων. Αν δεν γίνει δεκτή ως τις 15 του μήνα, θα καταθέσω εγώ πρόταση νόμου», επισήμανε ο κ. Λοβέρδος.

ysterografa.gr

Η Καλαμάτα 1 - 0 τον Φωστήρα

Η Καλαμάτα 1-0 τον Φωστήρα
 
Στο ματς με το οποίο, έπεσε η αυλαία της 11ης αγωνιστικής του Νοτίου ομίλου της Γ' Εθνικής, η Καλαμάτα επικράτησε 1-0 του Φωστήρα και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε με γκολ του Πούτσι  στο 27' με σουτ.  Έτσι, η ομάδα του Ταύρου έμεινε στην 5η θέση με 18 βαθμούς, ενώ η Καλαμάτα έφτασε τους 10.
 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κοψαχείλης, Τρίψας, Τριανταφυλλάκης, Τσόπελας, Ψυχογιόπουλος, Τσιμικλής, Ηλιόπουλος (57' Σκαρλάτος), Πούτσης, Σαραντόπουλος, Νουχάνοβιτς (69' Ρήγας), Γκαλίν
ΦΩΣΤΗΡΑΣ:
Μπότος, Κόπελας, Πεταυράκης, Παραράς, Τασούλης (76' Κετσετζόγλου), Τσώνης, Τσαγκαράκης (61' Βλάχος), Βαβάτσικος (67' Κούτρος), Στάμος, Δωροβίνης, Κάμπας

Βαθμολογία
1. Παναιγιάλειος (21-8) 25
2. Αστέρας Μαγ. (14-10) 20
3. Επισκοπή (17-10) 20
4. Αχαρναϊκός (17-9) 20
5. Φωστήρας (13-6) 18
6. Πανηλειακός (18-15) 15
7. Χανιά (14-13) 14
8. Κόρινθος (12-10) 13
9. Προοδευτική (14-15) 10
10. Καλαμάτα (7-9) 10
11. ΑΟ Γλυφάδας (14-21) 10
12. Ρούβας (9-14) 7
13. Εθνικός Αστ. (0-30) -6

Τέλος ο Χριστοδουλόπουλος από τον πάγκο του Αστέρα Δερβενίου

Παρελθόν από τον πάγκο του  Αστέρα Δερβενίου αποτελεί ο προπονητής Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Η δίοικηση της ομάδας της Δυτικής Κορινθίας μέσα απο την ιστοσελίδα της ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του Αστέρα "με το προπονητή  Χρήστο Χριστοδουλόπουλο τον οποίο "ευχαριστεί για τη προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του."

Κηδεία Ντερτιλή. Ποιοι "πιέζουν" για "κλειστή κηδεία" και τι λέει η οικογένεια


Την Πέμπτη στις 10 το πρωί θα γίνει η κηδεία του Νίκου Ντερτιλή από το Α’ Νεκροταφείο. Από χθες το βράδυ που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, έγιναν κάποιες “κινήσεις” προς την οικογένεια, ώστε η κηδεία να γίνει “σε κλειστό οικογενειακό κύκλο”,καθώς στην κυβέρνηση ανησυχούν για το πως η Χρυσή Αυγή και άλλοι ακροδεξιοί κύκλοι θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν τη στιγμή.

Η οικογένεια φυσικά δεν δέχεται κάτι τέτοιο αλλά επιθυμεί άπαντες να σεβαστούν το πένθος τους. Κι όταν λένε άπαντες, το εννοούν.

Ντερτιλής: Πως ένας αναπτήρας τον έστειλε στη φυλακή,απ΄ όπου πεισματικά αρνήθηκε να βγει
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ηλεία: Τσιγγάνος μπήκε σε... hi-tech κοτέτσι και το μετάνιωσε οικτρά!

Πίστευε πως είχε βρει τον τρόπο να ''ψωνίζει'' τα πουλερικά της εβδομάδας - Την τελευταία φορά που μπήκε στο κοτέτσι όμως, τον περίμεναν δυσάρεστες εκπλήξεις...

Η τεχνολογία έρχεται όλο και πιο κοντά στην αγροτοκτηνοτροφική ζωή, στον τομέα της ασφάλειας. Τα ντουφέκια και τα σκάγια από αλάτι, δίνουν τη θέση τους, στις κάμερες παρακολούθησης. Μια τέτοια τοποθέτησε ένας κτηνοτρόφος στο Τραγανό, στον Κάμπο της Ηλείας, για να πιάσει τον άνθρωπο που είχε ρημάξει το κοτέτσι του και τα κατάφερε.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η κάμερα κατέγραψε τον δράστη στις 20 Ιανουαρίου, ο ιδιοκτήτης είδε το υλικό «έκοψε» φωτογραφίες και πήγε στην Αστυνομία μια εβδομάδα μετά παραδίδοντας τα «πειστήρια».

Όπως αποδείχθηκε, δράστης είναι ένας 40χρονος τσιγγάνος, από γειτονικό καταυλισμό, που «ψώνιζε» συχνά πουλερικά από το συγκεκριμένο κοτέτσι. Τα τελευταία «ψώνια» του, δέκα κοτόπουλα βάρους 2,5 κιλών το καθένα, φαίνεται πως ήταν τα τελευταία του...

Νέα κατολίσθηση στην Εθνικό Οδό Πατρών-Καλαβρύτων

katolisthisi-dromos
Με δυσκολία διεξάγεται από το πρωί η κίνηση στην Εθνική Οδό Πατρών-Καλαβρύτων, καθώς το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα είναι κλειστό, λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε.
Οι κατολισθήσεις είναι συνηθισμένο φαινόμενο για την περιοχή, γι’ αυτό οι αρχές ζητούν από τους οδηγούς να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, ενώ λαμβάνονται πάντοτε και προληπτικά μέτρα.

Πατρών - Κορίνθου: Μόνο το 0,5% των οδηγών αρνείται να πληρώσει διόδια

Πατρών - Κορίνθου: Μόνο το 0,5% των οδηγών αρνείται να πληρώσει διόδια  Στοιχεία της Κοινοπραξίας

Μπορεί να έχει ξεφουσκώσει, ελέω αυστηρότητας του νομοθετικού πλαισίου, αλλά το κίνημα «Δεν Πληρώνω» διόδια παραμένει ζωντανό. Αλλωστε, το εν λόγω κίνημα αποτελεί και πολιτικό φορέα και η απήχηση που γνώρισε, ώθησε στη δημιουργία και άλλων, παρόμοιων σχημάτων.
Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» είναι υπαρκτό, κυρίως στον οδικό άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη και δη στο τμήμα Μαλιακός - Κλειδί το οποίο διαχειρίζεται η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».
Σύμφωνα με στελέχη της κοινοπραξίας, το ποσοστό όσων δεν πληρώνουν διόδια ανέρχεται στο 10%. Η πλειονότητα αφορά επαγγελματίες οδηγούς και μεταφορικές εταιρείες, ενώ μόνο το 1% αφορά επιβατικά οχήματα.
Στον άξονα Αθήνα - Λαμία, τον οποίο διαχειρίζεται η «Νέα Οδός», το ποσοστό του «Δεν Πληρώνω» ανέρχεται στο 6%-8%. Αντίστοιχα, στον άξονα Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα, τον οποίο διαχειρίζεται η «Νέα Οδός», το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται μόλις στο 0,5%.
Πάντως, σε όσους επανειλημμένως δεν πληρώνουν διόδια, οι κοινοπραξίες έχουν στείλει εξώδικα, ενώ έχουν υπάρξει και δικαστικές αποφάσεις υπέρ των κοινοπραξιών, για αποζημιώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ, όπως γράφει η "Ελευθεροτυπία". Συνήθως, τα εμπλεκόμενα μέρη προχωρούν σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς.

thebest.gr

Η… μισή κυβέρνηση κάνει απόβαση στο Κατάρ

Antonis-Samaras
Πολλαπλής σημασίας είναι το ταξίδι που πραγματοποιεί στο Κατάρ ο Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από αρκετά μέλη της κυβέρνησής του, καθώς και από επιχειρηματίες. Ο Πρωθυπουργός προσδοκά να ανοίξει τον δρόμο για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, και την ίδια στιγμή να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής της ψυχολογίας στην ελληνική οικονομία.
Αυτό άλλωστε δείχνει και η σύνθεση της αποστολής, που αποτελείται από υπουργούς παραγωγικών τομέων, επιχειρηματίες, εκπροσώπους του τραπεζικού χώρου, καθώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ.
Μεταξύ άλλων, στο τραπέζι θα τεθεί και το θέμα και του Ελληνικού, από το οποίο αποσύρθηκε προσωρινά το Κατάρ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποί του είχαν απογοητευτεί από τις καθυστερήσεις της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί σήμερα με με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζάσεμ μπιν Τζαμπρ αλ Θανί, και θα ακολουθήσει υπογραφή διακρατικής πολιτιστικής συμφωνίας.
Την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, θα δει τον διάδοχο του θρόνου του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι. Αμέσως μετά, θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι. Θα ακολουθήσει υπογραφή συμφωνίας σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας – Κατάρ.
Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι του τραπεζικού κλάδου, καθώς και ο βουλευτής Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης

ysterografa.gr

Σε εξάμηνη φυλάκιση καταδικάστηκε ο Δημήτρης Ρίζος


rizosΕχθές εκδικάστηκε η μήνυση της Ελένης Λαδοπούλου από τις 3/7/2012, κατά του Δημητρίου Ρίζου και Απόστολου Ρίζου ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Ο Δημήτρης Ρίζος φέρει ευθύνη ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ (που εξέδιδε τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ), ενώ ο Απόστολος Ρίζος ως μέλος του ΔΣ της εταιρείας, με αυξημένα όμως δικαιώματα.
Σύμφωνα με τις Typologies.gr η μήνυση αφορούσε διαφορές δεδουλευμένων αποδοχών από 1/1/2007 έως τον Μάιο του 2012. Η απόφαση ήταν καταδικαστική: έξι μήνες φυλάκιση και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ σε καθένα από τους κατηγορούμενους, με τριετή αναστολή.

“Ωρολογιακή βόμβα” στις επικουρικές

syntaxeis
Αποκαλυπτικό δημοσίευμα των “Νέων” κάνει λόγο για ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας η οποία υποκρύπτει νέο ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις από το 2015, καθώς σε συνέχεια υλοποίησης υποχρέωσης την οποία έχει αναλάβει η Ελλάδα λόγω του Μνημονίου, το νέο Ταμείο που δημιουργείται θα χορηγεί συντάξεις ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητές του, ενώ το ύψος των συντάξεων θα ποικίλει ανάλογα με τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων κάθε χρονιάς, σε μια προσπάθεια να αποτρέπεται η δημιουργία νέων ελλειμμάτων.
Με τις κύριες συντάξεις απ΄την άλλη, νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών φέρνει προσωρινή σύνταξη που θα φτάνει στο ύψος του μισού μισθού κατά την έξοδο από την υπηρεσία, για τους εν αναμονή συνταξιούχους του Δημοσίου.
Επιπροσθέτως, αυξάνεται στα 65 το όριο ηλικίας για τη χορήγηση ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους του Δημοσίου, ενώ καθιερώνεται η τελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα ως ημερομηνία πληρωμής των συντάξεων.

ysterografa.gr

«Ελλάδα»

Γράφει η Χριστιάννα Λούπα
Για την Ελλάδα τη μεγάλη, τη θεόρατη, που ανοίγει την αγκαλιά της και μας κλείνει όλους μέσα, αλλά και για εκείνη τη μικρούλα, τη θλιμμένη, που ο καθένας από μας μέσα του κουβαλά, θα ήθελα σήμερα να σας μιλήσω, φίλοι μου. Με το δικό μου τρόπο…

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας λίγους στίχους που έγραψα τις μεταμεσονύκτιες ώρες κάποιας λευκής νύχτας, λίγους μήνες πριν, όταν με έπνιγε το παράπονο για τούτη εδώ τη χώρα που σπαράζει. Ένιωσα σα να βλέπω ένα πρόσωπο αγαπημένο να χάνεται, να βουλιάζει, να μου ζητά βοήθεια κι εγώ να μην μπορώ να κάνω κάτι να το σώσω και να τρελαίνομαι... Πόσο σίγουρη είμαι, ότι οι περισσότεροι από σας έχετε δοκιμάσει παρόμοια αισθήματα!

Κι όσο το παράπονό μου μεγάλωνε κι όσο πελώρια ερωτηματικά ορθώνονταν μπροστά μου, τόσο ο νους ξεμάκραινε κι η σκέψη ταξίδευε όλο και πιο μακριά, προς τα Κοράλλια νησιά… Εκεί, που κάποια πλάσματα παράξενα αυτοκαταστρέφονται, οδεύοντας κατευθείαν προς το θάνατο…

Ελλάδα*

Κάθε που για τη γλυκύτατη πατρίδα μου μιλώ
στο νου μου έρχονται των Κοραλλίων Νήσων οι χελώνες,
που ολόισια για το θάνατο τραβούν.
Άφρονες κι αστόχαστες
– κανείς δεν ξέρει το γιατί –
το λάθος δρόμο παίρνουν
και κόντρα στα ρεύματα κινούν,
μέχρι που αποκάμουν να παλεύουν
και χάνονται στα βάθη του ωκεανού.

Μα είναι και κάποιες σοφές και μετρημένες,
που το κοπάδι δεν ακολουθούν.
Μόνες πορεύονται, σαν καταφρονεμένες,
όμως καλά γνωρίζουν,
πως αυτές στα χέρια τους το είδος ολόκληρο κρατούν.

Κι έτσι ζουν, γεννούν, γερνούν
κι όλο και περισσότερη σοφία αποκτούν
οι λιγοστές χελώνες,
που στη ζωή τους όλη
το φορτίο ενός αλλόκοτου κι αχάριστου λαού
στην πλάτη κουβαλούν.

*Το ποίημα τιμήθηκε με Έπαινο στον 31ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.


www.palmografos.com

"Ιστορικές" φράσεις από το καθημερινό μας φρασεολόγιο

Γράφει ο Γιώργος Πιπερόπουλος
καθηγητής πανεπιστημίου
 
Το παρακάτω κείμενο μου το έστειλε καλός φίλος χωρίς να μου δώσει την «πατρότητά» του. Επειδή είναι επίκαιρο και «πιπεράτο» σας το προωθώ για να το φιλοξενήσετε. Προσθέστε δικές σας φράσεις!

Πού να βρεις τέτοια ώρα ταξί.
Με τηλεφώνησαν από την τράπεζα και μου είπαν ότι εγκρίθηκε το δάνειο σπιτιού.
Σήμερα ο προϊστάμενος μου ανακοίνωσε αύξηση μισθού.
Ήμουνα για ψώνια στα μαγαζιά.
Φούλαρα το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου και γέμισα την δεξαμενή πετρέλαιο για όλο τον χειμώνα.
Σήμερα στην δουλειά μας έδωσαν το καθιερωμένο ετήσιο μπόνους.
Μου ήρθε το εκκαθαριστικό της εφορίας. Έχω επιστροφή.
Βρήκα δουλειά!
Προτιμήσαμε να πάρουμε σπίτι με δάνειο. Οι δόσεις πια είναι σαν ενοίκιο.
Άνοιξα λογαριασμό καταθέσεων, στην τράπεζα.
Στην Αθήνα δεν έχουμε άστεγους, όπως έχουν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Άσε, κερνάω εγώ σήμερα.
Αν κόψεις λεφτά από τον έλληνα θα ξεσηκωθεί!...Κανείς δεν θα το τολμήσει
να περικόψει μισθό και επιδόματα, γιατί θα γίνει χαμός. Είναι ατίθασος!.
Έγραψα το παιδί στο ιδιωτικό, στο φροντιστήριο, στα αγγλικά και το χορό.
Έχω πάντα φυλαγμένα στο σπίτι δυο τρείς χιλιάδες ευρώ, για μια άμεση ανάγκη.
Καλές δουλειές! (σε εγκαίνια μαγαζιού).
Πάω κάθε μέρα στη δουλειά με το αυτοκίνητο. (δύο στα δύο)
Μα δεν βλέπεις ότι το γάλα έχει λήξει. Πέτα το μην πάθουμε τίποτα.
Τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς σου; (σε ανυποψίαστα παιδάκια)
Σου έχω αφήσει λεφτά για να πληρώσεις το ΤΕΒΕ.
Πετάξου ως το φαρμακείο για να πάρεις το φάρμακο που πρέπει.
Με καλύπτει η συλλογική σύμβαση εργασίας.
Θα λείψουμε για τριήμερο.
Χαθήκαμε τι έγινε; Έχω πολύ δουλειά τις τελευταίες μέρες. Πνίγομαι.
Απολύθηκε, αλλά τουλάχιστον, μετά από τόσα χρόνια, πήρε καλή αποζημίωση..
Τι να πουν και οι Ισπανοί με 20% ανεργία;
Βρήκε και δεύτερη δουλειά για συμπλήρωμα (για τον νιόπαντρο ανιψιό)
Σε δύο χρόνια βγαίνω στην σύνταξη (λόγια ενός αφελούς 62χρονου).
Είστε τυχεροί παιδί μου, που δεν ζήσατε πείνα και κατοχή…


elzoni.gr

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε την Αμερική και το… αγγελικό ΔΝΤ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν γνωρίζουμε αν κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέβη αυτό που ο ίδιος υποστήριξε, ότι δηλαδή «αποδαιμονοποιήθηκε» ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του πρόταση – αν κρίνουμε από την λακωνική ανακοίνωση του ΔΝΤ, μάλλον το αντίθετο συνέβη.

Το βέβαιο είναι ότι μέσω του κ. Τσίπρα καταβλήθηκε προσπάθεια να αποδαιμονοποιηθεί το ΔΝΤ – ου μην αλλά και οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν η προσπάθεια πέτυχε, θα το δείξουν οι «ατίθασες συνιστώσες»…

Πάντως, η βοήθεια που προσφέρθηκε στο ΔΝΤ υπήρξε άνευ προηγουμένου.

Το καημένο (το ΔΝΤ), δεν φταίει σε τίποτε – άλλο αν το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα υπήρξε αποκλειστικής του ευθύνης.

Άδεια ανατροφής και στους δύο εργαζόμενους γονείς

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αποδέχθηκε tη θέση του υπουργείου Εργασίας και της Συνηγόρου του Πολίτη, ότι η 6μηνη ειδική άδεια προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ αποτελεί άδεια μητρότητας, και χορηγείται αποκλειστικά και μόνο στις μητέρες εργαζόμενες, και ότι η 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου, είναι γονική άδεια, που χορηγείται σε οποιονδήποτε από τους δύο ή και στους δύο γονείς, ανεξαρτήτως φύλου, και «συνεπώς δεν επιτρέπεται να θεωρούνται “όμοιες διευκολύνσεις” και να αφαιρείται το 6μηνο που έχει λάβει η μητέρα από το 9μηνο που δικαιούται ο πατέρας», αποδέχθηκε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Το ιστορικό….
Πολίτες κατήγγειλαν στον Συνήγορο ότι οι ∆ιευθύνσεις Προσωπικού πολλών υπηρεσιών αφαιρούν από την 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου που δικαιούνται οι πατέρες υπάλληλοι (ν. 3528/2007, άρθρο 53 παρ. 2) την 6μηνη άδεια μητρότητας που έχουν λάβει οι μητέρες των παιδιών από τον ΟΑΕ∆ (ν. 3655/20008, άρθρο 142).
Πολλές υπηρεσίες είχαν απευθύνει ερώτημα για το συγκεκριμένο θέμα στο υπουργείο ∆ιοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης (Υ∆ΜΗ∆). Το υπουργείο, με σχετική εγκύκλιό του, είχε εκφράσει την άποψη ότι πρόκειται για όμοιες διευκολύνσεις, συνεπώς πρέπει να αφαιρείται η μια από την άλλη.
Η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού, ωστόσο, είχε επανειλημμένα διατυπώσει και εγγράφως την άποψη ότι:
α) πρόκειται για άδεια μητρότητας, την οποία δικαιούνται μόνο μητέρες εργαζόμενες,
ενώ οι άδειες ανατροφής είναι ατομικό δικαίωμα ενός εκάστου γονέα
β) το θέμα πρέπει να λυθεί κατόπιν συνεννόησης μεταξύ του Υ∆ΜΗ∆ και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Το θέμα αυτό διαβιβάστηκε και στην Μονάδα Νομοθεσίας Ισότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προς διερεύνηση τυχόν παραβίασης διατάξεων του ευρωπαϊκού δικαίου. Έπειτα από διαβουλεύσεις που ακολούθησαν μεταξύ των δύο Υπουργείων, το Υ∆ΜΗ∆ μετέβαλε την άποψη του. Αποδέχθηκε την άποψη του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και του Συνηγόρου του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία:
• Η εξάμηνη άδεια προστασίας μητρότητας του ΟΑΕ∆ είναι άδεια μητρότητας, χορηγούμενη αποκλειστικά στις μητέρες εργαζόμενες σε επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα, ασφαλισμένες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
• ∆εν αποτελεί όμοια διευκόλυνση με την 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου που δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι, ανεξαρτήτως φύλου.
• Εάν η μητέρα έχει κάνει χρήση της αδείας αυτής, δεν πρέπει να αφαιρείται από το 9μηνο το οποίο δικαιούται ο πατέρας.

Έγγραφο Στεφάνου, μετά από καταγγελία της Κομισιόν για τις άδειες
Ύστερα από καταγγελία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τη χορήγηση της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρου 142 του Ν. 3665/2008, ο γενικός γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Στεφάνου ενημερώνει, με έγγραφό του, το υπουργείο Εξωτερικών ότι:
«Κατόπιν διαβούλευσης υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΔΜΗΔ και του υπουργείου Εργασίας, σχετικά με τη φύση της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρου 142 του Ν.3655/2008, το υπουργείο μας κατέληξε στην αποδοχή της θέσης του υπουργείου Εργασίας ότι η εν λόγω παροχή αποτελεί άδεια μητρότητας χορηγούμενη αποκλειστικά στις μητέρες υπαλλήλους, ασφαλισμένες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και εργαζόμενες με σχέση εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρου σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις.
»Συνεπώς ανακαλούμε την προηγούμενη θέση της υπηρεσίας μας περί της μη θεώρησης της εν λόγω παροχής ως όμοιας διευκόλυνσης με τη χορήγηση μειωμένου ωραρίου ή συνεχόμενης μετ” αποδοχών άδειας για την ανατροφή τέκνου δυνάμει της διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 53 του Ν.3528/2007 (“Υπαλληλικός Κώδικας”), αφαιρούμενης, στην περίπτωση χρήσης της, από τη διευκόλυνση που δικαιούται ο πατέρας δημόσιος υπάλληλος σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 53 του Υ.Κ.».

aytodioikisi.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ​Α ΣΤΕΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στέβια – καλλιέργεια και ιδιότητες
Εξηγήσεις για την παντελή αδιαφορία της Ελληνικής Πολιτείας απέναντι στις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που ανοίγει για τους Έλληνες αγρότες –και ιδιαίτερα για τους πρώην καπνοπαραγωγούς- η καλλιέργεια στέβιας στη χώρα μας, ζητά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Η Ερώτηση στηρίζεται και σε έκθεση που έχει συντάξει ο Γεωπόνος-ερευνητής Παύλος Καπόγλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι «Οι προοπτικές επέκτασης της καλλιέργειας της στέβιας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλες», και τονίζει πώς «η καλλιέργεια του φυτού μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αγροτική ανάπτυξη και στο ΑΕΠ της χώρας».
Επίσης όπως επισημαίνει η Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νομό Φθιώτιδας και μέλος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Βασιλική Δημητράντζου, «το προϊόν μπορεί να ενταχθεί σε πολλά και διαφορετικά επιδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως αυτά της τυποποίησης και μεταποίησης προϊόντων». «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει συμμετάσχει στις όποιες ενέργειες άλλων κρατών όπως η Ιταλία και η Ισπανία για την απόκτηση δικαιώματος παραγωγής και διάθεσης του προϊόντος στη χώρα μας;» ερωτά ο Τέρενς Κουίκ και ζητά διευκρινίσεις για το αν «έχουν ληφθεί όλα τα προσήκοντα μέτρα προκειμένου να ενταχθεί η στέβια στον Επενδυτικό νόμο και στα προγράμματα χρηματοδότησης για επιχειρηματικότητα».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

Τσίπρας: Το Μνημόνιο είναι νεκρό και θα το θάψουμε


ÄÇËÙÓÅÉÓ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÇÓ Ê.Ï. ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÃÉÁ ÔÇ ÓÕÍÏÄÏ ÊÏÑÕÖÇÓ (EUROKINISSI / ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ ÃÅÙÑÃÉÁ)Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις επιθέσεις που δέχεται από τη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας πως δεν λέει άλλα μέσα κι άλλα έξω από την Ελλάδα, για να υπογραμμίσει πως επιμένει στη θέση του για κατάργηση του Μνημονίου.
Σε συνέντευξη που έδωσε στη ΝΕΤ και την Έλλη Στάη, ο πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε μάλιστα πως ακριβώς αυτό είπε και στις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες. “Τους είπα πως το Μνημόνιο είναι νεκρό και θα το θάψουμε”, τόνισε, προσθέτοντας ακόμη πως θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση για τη Δανειακή σύμβαση.
Ακόμη τόνισε χαρακτηριστικά πως «…θα είχα τρελαθεί, εάν έπαιρνα στα σοβαρά την κριτική, που μου ασκούν για τα ταξίδια που κάνω».
«Η δική μας θέση είναι σταθερή σε όλα τα μήκη κα πλάτη του πλανήτη, να υπερασπιστούμε τη χώρα», είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας.
Για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη ΝΔ πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως τον προβληματίζουν, αλλά δήλωσε βέβαιος πως το κόμμα του θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών.
Στο θέμα της βίας, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως δεν θα δείξει καμία ανοχή σε κάθε μορφή παραβατικότητας, υποστηρίζοντας, πάντως, πως το θέμα που δημιουργήθηκε με τις Βίλες ήταν καθαρά επικοινωνιακό.
Σε ερώτηση για τις απεργίες τόνισε πως είναι αντίθετος με την τακτική της κυβέρνησης και στηρίζει τους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν να διασφαλίσουν τα κεκτημένα τους.
Για το ζήτημα που προέκυψε με τη δήλωση Κουράκη για τους μισθούς των ιερωμένων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως ήταν απλώς μία πρόταση στο πλαίσιο ενός συνεδρίου, που είχε θέμα τις σχέσεις του Κράτους με την Εκκλησία. Πρόσθεσε ακόμη πως με ανάλογο τρόπο πληρώνονται οι κληρικοί σε χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία.
Ο κ. Τσίπρας είπε, πάντως, πως αυτή δεν είναι η θέση του κόμματός του, το οποίο έχει αποφασίσει να κάνει διάλογο με την ηγεσία της Εκκλησίας για να δώσει λύση στο συγκεκριμένο θέμα.
Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως στόχος του είναι να ενώσει τον Ελληνικό λαό και όχι να τον διχάσει, όπως κάνει σήμερα η Κυβέρνηση.
Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως ζητάει εκλογές, υποστηρίζοντας πως όσο πιο γρήγορα γίνουν, τόσο καλύτερο θα είναι για τον Ελληνικό λαό. Δήλωσε σίγουρος για νίκη του κόμματός του και είδε συνεργασίες με νέες δυνάμεις της κεντροαριστεράς που είναι σίγουρος πως θα δημιουργηθούν.

ysterografa.gr

Το παιδικό πρωτάθλημα Κορινθίας

Με τους αγώνες της 12ης ημέρας συνεχίστηκε , το Σαββατοκύριακο, στους 2 ομίλους του ( ανατολικό και δυτικό), το παιδικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Κορινθίας.

Στον πρώτο όμιλο αήττητη και με το απόλλητο συνέχισε τον καλπασμό της η ομάδα του ΑΟ. Λουτρακίου που πέρασε από το Χιλιομόδι και "σκόρπισε" με 6 - 1 την τοπική ομάδα του Ατρομήτου. Νικηφόρα πέρασαν και από το Σοφικό και οι Αγίοι Θεόδωροι με το 2 - 0 επί του Πανσολυγειακού. Με σκορ 2 - 1 νίκησαν  Παννεμεατικός και Κόρινθος ΄06 , Κύψελο Κορίνθου και Δάφνη Εξαμιλίων , αντίστοιχα. Στα "χαρτιά" εκτός έδρας τρίποντο κέρδισε ο ΠΑΣ Κλένια επί του ΑΟ Σπαθοβουνίου.

Στον δεύτερο όμιλο ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου με το απόλλητο συνέχισε την αήττητη επέλασή του, συντρίβοντας με 6 - 0 και τον Αστέρα Δερβενίου. Καταιγιστικό πέρασμα απο τον Συνοικισμό έκανε και ο Απέσσας Χαλκίου όπου σκόρπισε με 7 - 1 τον ΠΑΣ Κόρινθος. Στην Αρχαία Κόρινθο, Ολυμπιακός Άσσου και Ελλάς Βέλου ανεδειχτηκαν ισόπαλοι 1 - 1, ενώ τρίποντο στα "χαρτιά" πήρε ο Ηρακλής Λεχαίου επί του Άρη Αρχαίας Κορίνθου. Τέλος δεν έγινε ο αγώνας του Πέλοπα Κιάτου με την Ακαδημία Λεχαίου.

Τα αποτελέσματα

Παιδικό 1ος όμιλος ( ανατολικός)
  12η αγωνιστική
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 0-2
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 2-1
ΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 2-1
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 0-3 α.α.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.- ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 1-6

H Βαθμολογία
( Σε 12 αγώνες)
 
1
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
12
60-8
36
2
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
12
37-8
33
3
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
12
35-18
24
4
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
12
36-31
21
5
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
12
34-16
19
6
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
12
18-31
16
7
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
12
27-31
12
8
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
12
19-45
9
9
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
12
12-42
9
10
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
12
4-52
-6


Παιδικό 2ος όμιλος (δυτικός)
12η αγωνιστική
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΠΕΣΣΑΣ 1-7
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΕΧΑΙΟΥ -
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ. -ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝ. 6-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 1-1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝ. 3-0 α.α.

Η βαθμολογία

 
1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
11
50-6
33
2
ΗΡΑΚΛΗΣΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
12
49-14
25
3
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΕΧΑΙΟΥ
10
25-14
22
4
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
12
42-23
21
5
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
12
37-11
20
6
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
12
36-23
19
7
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
11
28-36
14
8
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
12
23-43
10
9
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
12
21-72
6
10
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
12
4-84
-6