Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Πατρών - Κορίνθου: Μόνο το 0,5% των οδηγών αρνείται να πληρώσει διόδια

Πατρών - Κορίνθου: Μόνο το 0,5% των οδηγών αρνείται να πληρώσει διόδια  Στοιχεία της Κοινοπραξίας

Μπορεί να έχει ξεφουσκώσει, ελέω αυστηρότητας του νομοθετικού πλαισίου, αλλά το κίνημα «Δεν Πληρώνω» διόδια παραμένει ζωντανό. Αλλωστε, το εν λόγω κίνημα αποτελεί και πολιτικό φορέα και η απήχηση που γνώρισε, ώθησε στη δημιουργία και άλλων, παρόμοιων σχημάτων.
Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» είναι υπαρκτό, κυρίως στον οδικό άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη και δη στο τμήμα Μαλιακός - Κλειδί το οποίο διαχειρίζεται η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».
Σύμφωνα με στελέχη της κοινοπραξίας, το ποσοστό όσων δεν πληρώνουν διόδια ανέρχεται στο 10%. Η πλειονότητα αφορά επαγγελματίες οδηγούς και μεταφορικές εταιρείες, ενώ μόνο το 1% αφορά επιβατικά οχήματα.
Στον άξονα Αθήνα - Λαμία, τον οποίο διαχειρίζεται η «Νέα Οδός», το ποσοστό του «Δεν Πληρώνω» ανέρχεται στο 6%-8%. Αντίστοιχα, στον άξονα Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα, τον οποίο διαχειρίζεται η «Νέα Οδός», το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται μόλις στο 0,5%.
Πάντως, σε όσους επανειλημμένως δεν πληρώνουν διόδια, οι κοινοπραξίες έχουν στείλει εξώδικα, ενώ έχουν υπάρξει και δικαστικές αποφάσεις υπέρ των κοινοπραξιών, για αποζημιώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ, όπως γράφει η "Ελευθεροτυπία". Συνήθως, τα εμπλεκόμενα μέρη προχωρούν σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς.

thebest.gr