Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ηλεία: Δεν ξέχασαν τα θύματα της τραγωδίας στη Ζαχάρω - Βίντεο!


το βίντεο του ilialive.gr...

Οι μνήμες δεν σβήνουν. Οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε ακόμα στις καρδιές εκείνων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στις φονικές πυρκαγιές της 24ης Αυγούστου του 2007.

Οι μνήμες δεν σβήνουν. Οι φλόγες της Αρτέμιδας συνεχίζουν να καίνε ακόμα. Στις καρδιές αυτών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στις φονικές πυρκαγιές της 24ης Αυγούστου του 2007. Χθες ημέρα μνήμης για την περιοχή της Ζαχάρως ο κόσμος δεν ξέχασε. Οι συγγενείς και οι φίλοι όλων αυτών που χάθηκαν τόσο άδικα τόσο γρήγορα σε μια συμφορά που όμοιά της δεν έχει ζήσει ποτέ η χώρα.

Λίγο πριν τις 19.00 με βήμα αργό, βαρύ, ο περισσότερος κόσμος πήρε το μονοπάτι για το ξωκλήσι που έχει χτιστεί ανάμεσα στους λόφους, εκεί που χάθηκε η οικογένεια Παρασκευόπουλου και τόσοι άλλοι που προσπαθώντας να γλιτώσουν από τις φλόγες έτρεξαν προς τα εκεί που πίστευαν ότι μπορούν να σωθούν.

Στη δέηση που έγινε εκεί και στο μοιραίο σημείο του δρόμου, όπου τα μνήματα στέκουν για να θυμίζουν το κακό, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος. Το δάκρυ των συγγενών και των φίλων πέντε χρόνια μετά δεν έχει στερέψει… και χθες τα δάκρυα ήταν πολλά για αυτούς που χάθηκαν.

Νωρίτερα το πρωί οι πυροσβέστες έκαναν το δικό τους καθήκον απέναντι στους συναδέλφους τους που χάθηκαν και αυτοί μαζί με τους πολίτες εγκλωβισμένοι στις φλόγες εκείνο το μεσημέρι. Με επικεφαλής τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Νίκο Νικολακόπουλου, μόνιμοι, πενταετής και εποχικοί πυροσβέστες βρέθηκαν στο ίσιο σημείο να αποτίσουν φόρο τιμής στους Ανδρέα Τζούμα, Θανάση Νιάρχο και Γιάννη Δρακόπουλο μαζί με συγγενείς και φίλους τους.
newsit.gr


Δε θα πάρουμε ανάσα! 41+ και αύριο ο υδράργυρος!

Η Τρίτη, όταν ο υδράργυρος θα πέσει έως και 10 βαθμούς, αργεί ακόμη. Καύσωνας και την Κυριακή μας περιμένει. Μόνη διέξοδος, η παραλία!

Η θερμοκρασία και αύριο θα είναι σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τους 40 και πιθανώς κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι, αλλά θα φτάσουν έως 6 μποφόρ.
 Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι κι το απόγευμα στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 25 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές και το Ιόνιο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι κι το απόγευμα στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια την ημέρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 25 έως 40 και πιθανώς κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.
ΑττικήΚαιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 25 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Σε παραθαλάσσιες περιοχές 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων κατά τις ημέρες του καύσωνα σε Δερβένι - Ξυλόκαστρο


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σας ενημερώνει ότι κατά τις ημέρες του καύσωνα διαθέτει στο κοινό τις ακόλουθες κλιματιζόμενες αίθουσες:
1. Κ.Α.Π.Η. στο Ξυλόκαστρο
2. Κ.Α.Π.Η. στο Δερβένι
3. Αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου
 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα: κ. Περικλής Μενούνος 6973-986683 κ. Χριστίνα Καζάνη 6947-892874

1ο FESTIVAL BEACH VOLLEY στην παραλία Ξυλοκάστρου.

afissa
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης διοργανώνει στις 24, 25 και 26 Αυγούστου 2012 το 1ο FESTIVAL BEACH VOLLEY στο γήπεδο Beach Volley «Σφυρή - Καραντάσιου» στην παραλία Ξυλοκάστρου.

4ο Ziria Music Festival «Νίκος Δόικας»

zireia.2012
Την Παρασκευή 24 & το Σάββατο 25 Αυγούστου στο Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας, 4ο Ziria Music Festival «Νίκος Δόικας». Διήμερο ελεύθερο μουσικό φεστιβάλ που διοργανώνεται στη μνήμη του Ξυλοκαστρίτη μουσικού Νίκου Δόικα από φίλους του, σε συνεργασία με το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (www.ziriafestival.gr)
Είσοδος Ελεύθερη.

Η μπάλα στη... σέντρα – Ξεκινά η Σούπερ Λίγκα!


Μετά από ένα καλοκαίρι όπου εμφανίστηκαν σε μεγάλο βαθμό τα τεράστια διοικητικά και οικονομικά προβλήματα τα οποία έχουν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, το πρωτάθλημα ξεκινά! Τρεις αναμετρήσεις βρίσκονται στο πρόγραμμα του Σαββάτου, από τις οποίες ξεχωρίζουν αυτές του ΟΑΚΑ και της Λιβαδειάς. Με -2 ξεκινάει ο Παναθηναϊκός, πρωτόγνωρες καταστάσεις στην ΑΕΚ.
Αφού η εξασφάλιση της άδειας των ομάδων από την ΕΕΑ πέρασε από... σαράντα κύματα (ο ΟΦΗ δεν πήρε αδειοδότηση, ενώ η ΑΕΚ τα κατάφερε την τελευταία στιγμή) το πρωτάθλημα βρίσκεται στην γραμμή εκκίνησης!

Το 7ο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκας έχει μία σημαντική ιδιαιτερότητα, αφού η παρουσία περισσότερων Ελλήνων παικτών στα ρόστερ των ομάδων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση.

Οι 16 ομάδες μπαίνουν -όπως πάντα- στη μάχη με διαφορετικούς στόχους. Η κατάκτηση του τίτλου, η έξοδος στην Ευρώπη, η καθιέρωση σαν μία δυνατή ομάδα, ή επίτευξη της παραμονής στην κατηγορία...
ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 19:15
Για πολλούς λόγους η αναμέτρηση αυτή συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ των χιλίων οικονομικών προβλημάτων, εμφανίζεται ριζικά... ανανεωμένη και νεανική. Ο Βαγγέλης Βλάχος θα προσπαθήσει να χτίσει μία ομάδα από τα “θεμέλια”, να κάνει τα “πιτσιρίκια” του να πιστέψουν πως μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας που ακολουθεί τον δικέφαλο και να μπει με το... δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Η Ένωση, που είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για το πόσο ανταγωνιστική μπορεί να εμφανιστεί, θα έχει τελικά τον κόσμο στο πλευρό της κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Απ' την άλλη, οι Αρκάδες, που παρουσίασαν ένα πολύ καλό πρόσωπο στους τέσσερις πρώτους του ευρωπαϊκούς αγώνες, δεν θέλουν να την... πατήσουν από τα “πιτσιρίκια” του Βλάχου και επιθυμούν να φύγουν με το “διπλό” από το ΟΑΚΑ. Άξιο αναφοράς είναι πως η ομάδα της Τρίπολης πήρε τη θέση της ΑΕΚ στην Ευρώπη ως πρώτη επιλαχούσα, καθώς τερμάτισε στην έκτη θέση της περσινής Σούπερ Λίγκας.

ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς 19:15

Έτοιμος για το πρώτο ματς της ιστορίας του στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία είναι ο Πλατανιάς Χανίων που ταξιδεύει στα Γιάννενα για να αντιμετωπίσει τον τοπικό ΠΑΣ.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στις τελευταίες αγωνιστικές του περασμένου πρωταθλήματος να εξασφαλίσουν την παραμονή, κάτι που θέλουν να ξεκαθαρίσουν πιο γρήγορα φέτος. Απ΄ την άλλη, οι Κρητικοί φαίνεται ότι πήραν ζεστά το θέμα της παραμονής στην μεγάλη κατηγορία και αυτό φαίνεται από τις κινήσεις που έκαναν στο μεταγραφικό παζάρι.

Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 21:30

Οι “πράσινοι” δεν εμφάνισαν καθόλου καλό πρόσωπο στο "Ροσαλέδα" κόντρα στη Μάλαγα για τα πλέι οφ του Τσάμπονς Λιγκ, αλλά θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ και να συγκεντρωθούν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Κόντρα στον Λεβαδειακό ο Παναθηναϊκός θέλει να φύγει με το τρίποντο και να πάει στο +1(ξεκινάει από το -2 μετά την τιμωρία από τα επεισόδια στο περσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ).

Αυτό βέβαια μόνο εύκολο δεν θα είναι, αφού ο Λεβαδειακός αποδεικνύεται δύσκολος αντίπαλος για το τριφύλλι”. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι πέρυσι ο Παναθηναϊκός έχασε στην Λιβαδειά με 1-0, ενώ είχαμε και επεισόδια με συλλήψεις οπαδών.

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

A.E.K. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 19:15 NS2
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 19:15 NS3
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 21:30 NS2

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 19:15 NS4
Ο.Φ.Η. - SKODA ΞΑΝΘΗ 19:15 NS3
Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 19:15 NS1
ΒΕΡΟΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 21:30 NS1

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΡΗΣ 20:30 NS1

Αρχίζει το πρωτάθλημα του... μνημονίου

O Βαγγέλης Μπραουδάκης γράφει

Φτάσαμε στην έναρξη του 54ου πρωταθλήματος από καταβολής ενιαίας κατηγορίας το 1959. Τόσο προβληματικό στα οργανωτικά του όσο και το αμέσως προηγούμενο. Θυμίζω πέρυσι ότι είχαν δικαίωμα να ξεκινήσουν μόλις 13 ομάδες και οι άλλες τρεις βρέθηκαν με πραξικοπηματικές διαδικασίες στην πορεία.

Φέτος ξεκινούν και οι 16, αλλά με έξι απ' αυτές χωρίς την απαραίτητη «αγωνιστική» άδεια των προτύπων της UEFA και τέσσερις εξ αυτών χωρίς και την «εταιρική» άδεια των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων της πολιτείας!
Ξεκινούν, ωστόσο, καθώς φρόντισαν, επικαλούμενες το «αυτοδιοίκητο», να αλλάξουν τους κανονισμούς και τις ποινές, να τα προσαρμόσουν -σκανδαλωδώς- στα πώς τους βολεύει

Πρωτάθλημα που πρέπει να γίνει έτσι για τα συμφέροντα της τηλεόρασης που το χρηματοδοτεί και ας καταστρατηγούνται οι κανονισμοί και το αίσθημα δικαίου (άλλων, που την πλήρωσαν ακριβά νωρίτερα)! Ενα πρωτάθλημα φυσικά «φτωχό» και «μνημονιακό», σε αρμονία με την οικονομική κατάσταση της κοινωνίας

Πρωτάθλημα που καλωσορίζει, για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια, ένα ακόμα νέο μέλος του, το 65ο στην ιστορία, τον Πλατανιά. Και παράλληλα καλωσορίζει και τον 27ο νομό της χώρας, των Χανιών, στα μεγάλα σαλόνια!

Μόνο οι μισοί και κάτι από τους 51 νομούς της Ελλάδας είχαν την τύχη αυτά τα 53 χρόνια να δώσουν έναν ή και περισσότερους (Αττική 21 ομάδες, Θεσσαλονίκη 7 ομάδες, Ηράκλειο, Αχαΐα, Ημαθία, Μαγνησία, Κορινθία, Εύβοια και Δωδεκάνησα από δύο) εκπροσώπους στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

Εξακολουθεί να μην τα έχει καταφέρει ομάδα από τον Εβρο, το Ρέθυμνο, το Λασίθι, την Αργολίδα, τη Λακωνία, την Καρδίτσα, την Πρέβεζα, την Αρτα, τη Θεσπρωτία, το Κιλκίς, τη Χαλκιδική, τη Φθιώτιδα, την Ευρυτανία, τη Φωκίδα, τη Φλώρινα, τα Γρεβενά, την Κοζάνη, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τις Κυκλάδες και το Ιόνιο, πλην Κέρκυρας

Πρωτάθλημα με σχεδόν βέβαιο πρωταθλητή τον Ολυμπιακό. Θεωρητικά, υπερέχει μακράν των υπολοίπων σε όλους τους τομείς και η όποια ανταγωνιστικότητα (συναρπαστική ή μη) δεν θα αφορά τον τίτλο αλλά τις παρακάτω θέσεις.

Πρωτάθλημα που, όπως είπε και ο νέος του πρόεδρος, είναι αμφίβολο αν θα τελειώσει με 16 ομάδες! Αυτός, άλλωστε, είναι και ο ρεαλιστικός στόχος των περισσότερων μελών της Super League.

Η -οικονομική- επιβίωση και όχι η διάκριση! Και ορισμένοι νοικοκυρεμένοι μικρομεσαίοι ήδη ονειρεύονται για τις ομάδες τους ευρωπαϊκά εισιτήρια, όπως πρόπερσι του Βόλου και πέρυσι της Τρίπολης
sentragoal.gr

Ολάντ: Για μένα η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης - Σαμαράς: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει


Δεν υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο των Ιλισίων και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ήταν και πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρώπης.
Σε μία ένδειξη αβρότητας ο Γάλλος πρόεδρος δέχθηκε να κάνει κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα τον πρωθυπουργό, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο των Ιλισίων, κάτι που δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο της γαλλικής προεδρίας.

Ο κ. Ολάντ υπογράμμισε ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός. Πρόσθεσε «ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει την αξιοπιστία της και οι Έλληνες πολιτικοί βούληση ότι θα συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις», σημείωσε, ωστόσο, ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν «με τρόπο που να μπορεί να τα αντέξει ο ελληνικός λαός». Παράλληλα, τόνισε ότι η έκθεση της τρόικας πρέπει να επιβεβαιώσει ότι τηρούνται οι δεσμεύσεις -όχι μόνο οι οικονομικές- αλλά και οι μεταρρυθμίσεις και η Ευρώπη να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει.

«Ορισμένοι ποντάρουν στην έξοδο της Ελλάδα από την ευρωζώνη», ανέφερε, από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Ολάντ ότι «η χώρα θα κάνει ότι πρέπει και θα τα καταφέρει να κερδίσει την θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη».

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα, ώστε να βγει άμεσα από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και επισήμανε ότι με τον Γάλλο πρόεδρο συμφωνούν στο θέμα της ανάκαμψης της οικονομίας, καθώς, όπως είπε, είναι ο μόνος τρόπος η Ελλάδα και η Ευρώπη να πετύχουν τους στόχους τους.
«Είμαστε λαός υπερήφανος, δεν μας αρέσει να δανειζόμαστε και να εξαρτώμαστε από δανεικά. Ευρώπη σημαίνει δημοκρατία και αξιοπρέπεια, και οι λαοί που υποφέρουν θα πρέπει να βοηθηθούν να διατηρήσουν τη δημοκρατία, την αξιοπρέπειά τους, αλλά και την κοινωνική συνοχή», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Στην πολιτική δεν κερδίζουν (πάντα) οι Γερμανοί

Διαβάζοντας κανείς προσεκτικά την πρόσφατη ιστορία της Ευρώπης, δυσκολεύεται να μην διαπιστώσει ότι οι Γερμανοί… παρεξήγησαν την επική πλέον ρήση του Γκάρι Λίνεκερ πως «το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο αγωνίζονται 11 εναντίον 11, αλλά στο τέλος… κερδίζουν οι Γερμανοί».
Η ρήση, μέσα στην κατανοητή υπερβολή της, δεν αφορά ούτε καν το ποδόσφαιρο, ούτε φυσικά κάποιο άλλο ομαδικό ή ατομικό άθλημα. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να αφορά την πολιτική. Και αυτό, αρχίζει να το κατανοεί η Άνγκελα Μέρκελ. Το κατάλαβε πρώτος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Και σίγουρα, δεν έχει διαφύγει της προσοχής των Γερμανών βιομηχανών, δηλαδή των… χορηγών του πολιτικού συστήματος του Βερολίνου, σε όλες τις ιδεολογικές αποχρώσεις του.
Η σκληρή λιτότητα την οποία επέβαλε η Γερμανία στην ευρωζώνη, ξεκινώντας από την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, και απειλώντας να συνεχίσει με την Ισπανία και την Ιταλία, απέφερε μέχρι σήμερα σημαντικά κέρδη για το Βερολίνο. Κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης από την οποία δεν κερδίζει κανείς άλλος. Ούτε καν οι Ηνωμένες Πολιτείες, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που θα προσδοκούσε η Ουάσινγκτον.
Κάπου εδώ ωστόσο, η… παράσταση τελειώνει για το Βερολίνο. Στην Ευρώπη, σε επίπεδο κοινωνιών και όχι ακόμη πολιτικών ηγεσιών, η αγανάκτηση περισσεύει, καθώς όλοι φοβούνται ότι θα εξελιχτούν στην «επόμενη Ελλάδα». Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, η διαφαινόμενη επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία των ΗΠΑ, θα επιτρέψει στον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου να… ασχοληθεί με τη Γερμανία. Όχι μόνο εκείνος αλλά και οι Οίκοι Αξιολόγησης, που πολιτικά ακολουθούν τον βηματισμό της εκάστοτε ηγεσίας της Ουάσινγκτον.
Ακόμη και στο εσωτερικό της Γερμανίας ωστόσο, τα πράγματα δυσκολεύουν για τη Μέρκελ. Σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα, τον Σεπτέμβριο του 2013, η Καγκελάριος θα καρδιοχτυπά για την ετυμηγορία της κάλπης στις εθνικές εκλογές για τη νέα Μπούντεσταγκ. Όλες οι δημοσκοπήσεις, αλλά και… η κοινή λογική, δείχνουν στην κατεύθυνση του Μεγάλου Συμβιβασμού, συγγνώμη… του Μεγάλου Συνασπισμού.
Το CDU δεν θα μπορεί να συγκροτήσει κυβέρνηση με την ισχνή βοήθεια που θα μπορούν να του δώσουν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες των Ρέσλερ-Βεστερβέλε, και έτσι θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων σε νέα συγκατοίκηση με το SPD. Αυτή δε τη φορά, οι Σοσιαλδημοκράτες θα είναι περισσότερο υποψιασμένοι, και δεν θα δεχθούν αδιαμαρτύρητα όσα θα τους επιβάλλει η Μέρκελ. Επομένως, η χαλάρωση της μέχρι σήμερα σκληρής γραμμής της Γερμανίας, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Η πιο «σκοτεινή» παράμετρος την οποία καλείται να διαχειριστεί η Άνγκελα Μέρκελ, έχει να κάνει με τις αποστάσεις που κρατούν πλέον από την πολιτική της οι Γερμανοί βιομήχανοι. Εκείνοι που, όπως δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία, έχουν σταματήσει να επενδύουν στο εσωτερικό της Γερμανίας, ανησυχώντας για το «τυχαίο… μοιραίο», που θα μπορούσε να προκαλέσει για την ίδια την ύπαρξη της ευρωζώνης η πολιτική των Μέρκελ-Σόιμπλε.
Αποτέλεσμα της παραπάνω διστακτικότητας των Γερμανών βιομηχάνων είναι να… φλερτάρει ευθέως με την ύφεση η γερμανική οικονομία, που εκ των πραγμάτων δεν θα μπορεί για καιρό ακόμη να στηρίζεται στην κατανάλωση και τις εξαγωγές. Γιατί, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι οι Γερμανοί θα συνεχίσουν να έχουν για να ξοδεύουν, οι εξαγωγές θα καταρρεύσουν. Δεν θα βρίσκουν δυνητικούς αγοραστές, από τη στιγμή που η κρίση της ευρωζώνης, για τη διαιώνιση και εμβάθυνση της οποίας ευθύνεται η τακτική της Γερμανίας, επηρεάζει καθοριστικά τις οικονομίες όλων των υπόλοιπων χωρών του κόσμου. Των… αγοραστών των γερμανικών προϊόντων.
Μπροστά σε ένα τέτοιο μωσαϊκό παραμέτρων και εξελίξεων, είναι εύλογο από την πλευρά της Γερμανίας να επιδοθεί σε… κατενάτσιο, τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα. Ώστε να κερδίσει χρόνο, και κάποια… εκατομμύρια ευρώ ακόμη. Μόνο που το κατενάτσιο δεν αποτελεί γερμανική επινόηση. Επομένως, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μπορούν να το εφαρμόσουν με επιτυχία.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ 6Ο ΣΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ Κορίνθου, χθες Πέμπτη 23-8-12,   που είχε ως κύριοθέμα της ημερήσιας διάταξης την αιφνίδια μετατροπή του 6ου Σ.Π. σε Κέντρο Προσωρινής Φύλαξης παράνομων μεταναστών, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας ΠάνοςΜπεγλίτης έκανε την παρακάτω δήλωση:

" Η αποψινή συνεδρίαση είναι απο τις πιο κρίσιμες της τελευταίας περιόδο, γιατί συνδέεταιμε ένα θέμα πολιτικής αρχής, λειτουργίας θεσμών, κυβερνητικής λειτουργίας καιαφορά στις σχέσεις της κυβέρνησης με τους νόμιμους κυβερνητικά εκλεγμένουςεκπροσώπους του Κορινθιακού λαού  στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Υπάρχει όμωςκι ένα δεύτερο επίπεδο, ιδιαίτερα κρίσιμο στην συγκυρία που βρισκόμαστε, το οποίο συνδέεται με το μέλλον της Κορινθίας.

3η Γιορτή Ντομάτας στη Βελίνα


Η κόρη του Ρασούλη απαγορεύει τραγούδι στην Χρυσή Αυγή με αναφορές στον δήμο Κορίνθου

Σε διαδοχικά «tweets» η Ναταλία Ρασούλη κόρη του Μανώλη Ρασούλη, απαγόρευσε στη Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεών της το τραγούδι του πατέρα της «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ» και το αιτιολόγησε.
«Μέχρι να δοθεί το επίσημο ανακοινωθέν σε σχέση με τη χρήση του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ" ως μουσική υπόκρουση, σε εμπόλεμη συγκέντρωση της οργάνωσης...
"Χρυσή Αυγή" στο στρατόπεδο Κορίνθου και σε συμφωνία με τη συνθέτρια του τραγουδιού, Βάσω Αλαγιάννη, εγώ, ως δικαιούχος διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του πατέρα μου και στιχουργού του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", Μανώλη Ρασούλη, απαγορεύω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ τη χρήση του εν λόγω τραγουδιού από την οργάνωση "Χρυσή Αυγή", λόγω εξαιρετικά μεγάλου πολιτικού και ιδεολογικού χάσματος της έννοιας του τραγουδιού αυτού, με τις δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης. Οποιαδήποτε χρήση του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ" από την οργάνωση "Χρυσή Αυγή", τη θεωρώ άκρως επικίνδυνη και εθνικά παραπλανητική» αναφέρει η ίδια στο Twitter.
Διαβάστε τα όσα έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter
«Πολλοί μας λένε ότι η χρήση του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ" έγινε κατά κόρον από τον δήμο Κορίνθου και όχι από ίδια την ΧΑ... Διασταυρώνουμε τις πληροφορίες. Η παρουσία της ΧΑ και με παρουσία βουλευτών της στο στρατόπεδο Κορίνθου, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που ο δήμος κάλεσε για διαμαρτυρία, δείχνει σαφώς την συν-διοργάνωσή της. Γνωρίζουμε ότι ο δήμος την κάλεσε εκεί».

»Όπως και να έχει, σε συγκεντρώσεις όπως αυτή της Κορίνθου, με απάνθρωπα έκτροπα, ξύλο, διακοπή νερού του στρατοπέδου, με τους "αμπαρωμένους" μετανάστες μέσα, διακοπή από τον ίδιο τον δήμο, δείχνει ότι ο δήμος δεν κατανοεί τραγούδια που γράφτηκαν για την υπεράσπιση της ανθρώπινης πατρίδας».

»Ήδη, οι εθνικιστές έχουν αναρτήσει πολλά βίντεο του "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", προβάλλοντας και προσβάλλοντας την ουσία του τραγουδιού».

»Αλλά, με την επίσημη παρουσία της ΧΑ, τα πράγματα παύουν να ανήκουν στην σφαίρα της προσωπικής έκφρασης γνώμης και χρήσης της τέχνης. Η πρόσκληση του δήμου Κορίνθου στην ΧΑ, για να δημιουργήσει εντάσεις με την υπόκρουση: "η πιο γλυκειά πατρίδα είναι η καρδιά", ανατριχιάζει».

madata.gr