Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Η μπάλα στη... σέντρα – Ξεκινά η Σούπερ Λίγκα!


Μετά από ένα καλοκαίρι όπου εμφανίστηκαν σε μεγάλο βαθμό τα τεράστια διοικητικά και οικονομικά προβλήματα τα οποία έχουν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, το πρωτάθλημα ξεκινά! Τρεις αναμετρήσεις βρίσκονται στο πρόγραμμα του Σαββάτου, από τις οποίες ξεχωρίζουν αυτές του ΟΑΚΑ και της Λιβαδειάς. Με -2 ξεκινάει ο Παναθηναϊκός, πρωτόγνωρες καταστάσεις στην ΑΕΚ.
Αφού η εξασφάλιση της άδειας των ομάδων από την ΕΕΑ πέρασε από... σαράντα κύματα (ο ΟΦΗ δεν πήρε αδειοδότηση, ενώ η ΑΕΚ τα κατάφερε την τελευταία στιγμή) το πρωτάθλημα βρίσκεται στην γραμμή εκκίνησης!

Το 7ο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκας έχει μία σημαντική ιδιαιτερότητα, αφού η παρουσία περισσότερων Ελλήνων παικτών στα ρόστερ των ομάδων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση.

Οι 16 ομάδες μπαίνουν -όπως πάντα- στη μάχη με διαφορετικούς στόχους. Η κατάκτηση του τίτλου, η έξοδος στην Ευρώπη, η καθιέρωση σαν μία δυνατή ομάδα, ή επίτευξη της παραμονής στην κατηγορία...
ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 19:15
Για πολλούς λόγους η αναμέτρηση αυτή συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ των χιλίων οικονομικών προβλημάτων, εμφανίζεται ριζικά... ανανεωμένη και νεανική. Ο Βαγγέλης Βλάχος θα προσπαθήσει να χτίσει μία ομάδα από τα “θεμέλια”, να κάνει τα “πιτσιρίκια” του να πιστέψουν πως μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας που ακολουθεί τον δικέφαλο και να μπει με το... δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Η Ένωση, που είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για το πόσο ανταγωνιστική μπορεί να εμφανιστεί, θα έχει τελικά τον κόσμο στο πλευρό της κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Απ' την άλλη, οι Αρκάδες, που παρουσίασαν ένα πολύ καλό πρόσωπο στους τέσσερις πρώτους του ευρωπαϊκούς αγώνες, δεν θέλουν να την... πατήσουν από τα “πιτσιρίκια” του Βλάχου και επιθυμούν να φύγουν με το “διπλό” από το ΟΑΚΑ. Άξιο αναφοράς είναι πως η ομάδα της Τρίπολης πήρε τη θέση της ΑΕΚ στην Ευρώπη ως πρώτη επιλαχούσα, καθώς τερμάτισε στην έκτη θέση της περσινής Σούπερ Λίγκας.

ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς 19:15

Έτοιμος για το πρώτο ματς της ιστορίας του στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία είναι ο Πλατανιάς Χανίων που ταξιδεύει στα Γιάννενα για να αντιμετωπίσει τον τοπικό ΠΑΣ.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στις τελευταίες αγωνιστικές του περασμένου πρωταθλήματος να εξασφαλίσουν την παραμονή, κάτι που θέλουν να ξεκαθαρίσουν πιο γρήγορα φέτος. Απ΄ την άλλη, οι Κρητικοί φαίνεται ότι πήραν ζεστά το θέμα της παραμονής στην μεγάλη κατηγορία και αυτό φαίνεται από τις κινήσεις που έκαναν στο μεταγραφικό παζάρι.

Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 21:30

Οι “πράσινοι” δεν εμφάνισαν καθόλου καλό πρόσωπο στο "Ροσαλέδα" κόντρα στη Μάλαγα για τα πλέι οφ του Τσάμπονς Λιγκ, αλλά θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ και να συγκεντρωθούν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Κόντρα στον Λεβαδειακό ο Παναθηναϊκός θέλει να φύγει με το τρίποντο και να πάει στο +1(ξεκινάει από το -2 μετά την τιμωρία από τα επεισόδια στο περσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ).

Αυτό βέβαια μόνο εύκολο δεν θα είναι, αφού ο Λεβαδειακός αποδεικνύεται δύσκολος αντίπαλος για το τριφύλλι”. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι πέρυσι ο Παναθηναϊκός έχασε στην Λιβαδειά με 1-0, ενώ είχαμε και επεισόδια με συλλήψεις οπαδών.

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

A.E.K. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 19:15 NS2
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 19:15 NS3
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 21:30 NS2

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 19:15 NS4
Ο.Φ.Η. - SKODA ΞΑΝΘΗ 19:15 NS3
Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 19:15 NS1
ΒΕΡΟΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 21:30 NS1

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΡΗΣ 20:30 NS1