Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Με Αρχαία Ελληνικά η ομιλία Ζουράρι στη Βουλή

  Κώστας Ζουράρις: Πᾶσαν μὲν θάλασσαν καὶ γῆν ἐσβατὸν τῇ ἡμετέρᾳ τόλμῃ καταναγκάσαντες γενέσθαι, πανταχοῦ δὲ μνημεῖα κακῶν τε κἀγαθῶν ἀίδια ξυγκατοικίσαντες

Αίσθηση προκάλεσε στη Bουλής η ομιλία του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστα Ζουράρι, στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Ο κ. Ζουράρις χρησιμοποίησε στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας γλώσσα αρχαιοπρεπή και άφησε άναυδους, αν όχι απορημένους, τους υπόλοιπους βουλευτές.
Επιτέθηκε με έντονο και δεικτικό ύφος κατά της Γερμανίας και αναφέρθηκε στον έρωτα των Ελλήνων για την Ελευθερία: «Εμείς η Ολύμπιοι διδάξαμε στην Οικουμένη εδώ ότι η Ερις γίνεται Έρως, έρως ελευθερίας».
Σε άλλη αποστροφή του λόγου του ανέφερε: «Και επειδή θα επανέλθουν πάλι οι δυσσεβείς και οι άλλοι Αλλεμανοί ως αρχέκακος όφις, εμείς ξέρουμε ότι θα συμπαραταχθούμε θα συμπορευθούμε, θα συμπολεμήσουμε τη Υπερμάχω Στρατηγώ που’ χει στα μάτια της ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης».
Ο κ. Ζουράρις κατέληξε λέγοντας: «Και φυσικά ξέρω πολύ καλά πως ξεκινάμε ως ηττημένοι. Ως ηττημένοι θα δώσουμε σε αυτό τον πλανήτη των πεπλανημένων πλανητών και των πλανήτων την καθ’ημάς καθεστηκυίαν πολιτείαν. Και ποια είναι η καθ ημάς καθεστηκυία πολιτεία; Μία και μόνη: Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»!
Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Ζουράρις υποκλίθηκε προς τους βουλευτές που τον χειροκρότησαν θερμά. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Το πιο θερμό χειροκρότημα εδικαιούτο πάντως η υπάλληλος της Βουλής που έκανε τη μετάφραση στη νοηματική γλώσσα, που με άψογο επαγγελματισμό έφερε εις πέρας το δύσκολο έργο...

Διαβάστε επίσης:
Newsroom ΔΟΛ
in.gr

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, Προγραμματικές δηλώσεις: «Δεν θα αφήσουμε να πέσει η χώρα στα βράχια.. Θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση»

Σαμαράς: Δεν θα αφήσουμε να πέσει η χώρα στα βράχια
Ξεπερνώ Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι τα φληναφήματα που μόλις ακούσαμε του Υπουργού Επικρατείας και σας το λέω καθαρά από την πρώτη στιγμή: Όποιος αγαπά την Πατρίδα του, θέλει να επιτύχει η νέα Κυβέρνηση. Αλλά και ακριβώς επειδή αγαπάμε κ. Υπουργέ την Ελλάδα, δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο το Ευρωπαϊκό της μέλλον και η Ευρωπαϊκή της πορεία.
            Εμείς δεν θα κάνουμε, κ. Τσίπρα, αυτά που κάνατε εσείς επί δυόμιση χρόνια από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Δεν θα μηδενίζουμε το έργο σας. Θα αναγνωρίζουμε τα όποια θετικά επιτύχετε. Και σας εύχομαι ειλικρινά να πετύχετε
Δεν θα καταψηφίζουμε τα πάντα. Μακάρι να μας δώσετε την ευκαιρία να στηρίξουμε ο,τιδήποτε είναι προς το συμφέρον της Χώρας. 
            Αλλά και δεν θα σας αφήσουμε να πάτε τη Χώρα στα βράχια! Πολύ περισσότερο, που αποκαλύπτεται σήμερα, ότι κανένα πρόγραμμα δεν είχατε! Καμία επαφή με την πραγματικότητα δεν είχατε. Εκβιάσατε πρόωρες εκλογές και τις κερδίσατε με ψέματα που τώρα πια αποδεικνύονται.
            Να ξέρετε κάτι, σας το λέω προκαταβολικά, αλλά δεν σας το λέω με αντιπαλότητα: Η «συνέπεια» στο ψέμα και την πλάνη - δηλαδή η εμμονή σε πράγματα που αποδεικνύονται ψέματα και πλάνες - δεν είναι αρετή! Είναι ελάττωμα βαρύτατο…
            Αντίθετα, αρετή είναι, να λες στον άλλο: «μπορεί να με υπονόμευσες σε κάθε μου βήμα, αλλά εγώ θα σε στηρίξω, γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον του τόπου. Κοίτα μονάχα μη βλάψεις τη χώρα μας...»
            Και αυτή είναι η αρετή της Νέας Δημοκρατίας!

BILD : ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ;


Δημοσίευμα στη Bild: Μήπως οι Έλληνες πραγματικά δικαιούνται αποζημίωση;
Η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε την Τρίτη άρθρο, με το οποίο αμφισβητεί τη συμφωνία του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου με τον καγκελάριο της Δυτικής Γερμανίας, Κόνραντ Αντενάουερ το 1960, βάσει της οποίας το Βερολίνο υποστηρίζει ότι έχει κλείσει νομικά το θέμα των αποζημιώσεων στην Ελλάδα.
Στο κείμενο της Bild που φέρει τίτλο «Μήπως οι Έλληνες πραγματικά δικαιούνται αποζημίωση;», ο συντάκτης αναφέρεται εκτενώς στην αξίωση της ελληνικής κυβέρνησης να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και κάνει λόγο για «ηθική ευθύνη».
Για τις ανάγκες της ιστορικής μνήμης, η εφημερίδα ανασύρει από το παρελθόν τη συνθήκη που υπέγραψαν το 1960 ο τότε καγκελάριος Αντενάουερ με το βασιλιά Κωνσταντίνο, σύμφωνα με την οποία έκλεινε το θέμα.
Ωστόσο στις επανορθώσεις δεν συμπεριλήφθηκε το αναγκαστικό δάνειο στο οποίο προχώρησε η Ελλάδα το 1942 προς χάριν των ναζί και είχε ύψος 476 εκατομμυρίων κατοχικών μάρκων ή σε σημερινές τιμές 11 δισεκατομμύρια ευρώ.
Από αυτή την οπτική απορρέει η απαίτηση της Ελλάδας και επομένως, όπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος της Bild, η συμφωνία Αντενάουερ-Κωνσταντίνου δεν έκλεισε οριστικά το θέμα

sfedona.gr

Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΕΞΙΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ

Κάθε παραμύθι έχει ένα δράκο. Για πολλούς αυτός είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής. Η Ελλάδα έζησε από το 2009 το παραμύθι της με το Μνημόνιο ως τον κακό το δράκο, που βόλεψε πολιτικούς και λαό.
Ο σκηνοθέτης, το παρακράτος που λυσσαλέα επιδιώκει τη διάλυση της χώρας, φρόντισε να αυτοκαταστρέφεται η χώρα και οι καταθέσεις των λήσταρχων της Ελλάδας να παραμένουν ανέγγιχτες. Μέσα σε μία ανούσια μάχη τίποτα σχεδόν δεν άλλαξε, η Ευρώπη κουράστηκε, ο λαός κουράστηκε και η Οικουμένη κουράστηκε με την Ελλάδα. Η απόλυτη επιτυχία ώστε να πέσει η Ελλάδα απομονωμένη ως ώριμο φρούτο στα χέρι των διαλυτών της. 
Ο κ.Παπανδρέου που εισήγαγε το μισητό Μνημόνιο κατάλαβε νωρίς ότι οι δομικές αμαρτίες του λαού μας ήταν πολύ βαριές για να τις σηκώσει και προσέφυγε στη βοήθεια του αντιμνημονιακού κ.Σαμαρά. Αυτός αρνήθηκε για να καταλάβει την εξουσία, να γίνει μνημονιακός και να συνειδητοποιήσει σύντομα ότι και αυτός ήταν λίγος για να σηκώσει τις αμαρτίες του λαού μας. Προσέφυγε στον αντιμνημονιακό κ.Τσίπρα που και αυτός με τη σειρά του αρνήθηκε για να καταλάβει την εξουσία μαζί με τον επίσης αντιμνημονιακό κ.Καμμένο και να γίνουν 70% μνημονιακοί  πριν ακόμα δεχτεί ψήφο εμπιστοσύνης η Κυβέρνησή τους.
Στο παρασκήνιο ο εσωτερικός εχθρός της χώρας, ο Γκιουλέν της Ελλάδας, αγαλλιάζει αναμένοντας το συνταγματικό μνημονιακό τόξο να πέσει σύντομα ως ώριμο φρούτο στις αντισυνταγματικες εθνικιστικές διεξόδους και να βυθίσει τη χώρα στο φασισμό.
Είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία ούτε αύριο  ούτε μεθαύριο ενώ ο κ.Τσίπρας θα πετάει τη μπάλα στην κερκίδα θεωρώντας ότι επιτελεί εθνικό σκοπό. Ταυτόχρονα λίγο πιο ανατολικά στη Μόσχα η άλλη λύση θα προβάλλει που φυσικά δεν υπάρχει αλλά αποτελεί τη χρυσή ευκαιρία για να κοιμίσει το λαό και την Κυβέρνηση. Το ανύπαρκτο plan B που αναζητούσε και η Κύπρος πρόσφατα με την παραπαίουσα Ρωσία, η οποία ξαφνικά θα διαφωτίσει την Ελλάδα, αν οι μισητοί Ευρωπαίοι αρνηθούν την αποδοχή ύπαρξης του παρακράτους της χώρας εντός του ευρώ. Κινέζοι και Αμερικάνοι πότες τσαγιού της Ανατολής θα συνδράμουν στην επίλυση της αιώνιας υποταγής των Ελλήνων, οι οποίοι και θα πανηγυρίζουν.
Φυσικά το τέλος σε αυτό το παραμύθι δεν θα είναι καλό αν συνεχιστεί, ακόμα και για τους λαμβάνοντας το αντίτιμο της συναλλαγής τους. 
 
Οι πολιτικοί αρχηγοί που ενδιαφέρονται πραγματικά για την Ελλάδα οφείλουν να καθίσουν στο τραπέζι της ομόνοιας σύντομα, να παραμερίσουν ανύπαρκτους ιδεολογικούς αναχρονισμούς και προαιώνια οράματα και να μεταφράσουν τον πλούτο της Ελλάδας, υπέργειο, επίγειο και υπόγειο, σε πλούτο των Ελλήνων.
Οτιδήποτε λιγότερο είναι προδοσία, όπως οι μεγάλοι καταθέτες των λιστών με τους πολιτικούς και δημόσιους υπάλληλους τους, που κυνηγούσαν το μαύρο χρήμα από το 2009 και το έβρισκαν μόνο στους φόρους του λαού…
 
thedayaftergr.blogspot.gr

Ομιλία Χρίστου Δήμα στη Βουλή στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων και της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (video)


Στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων και της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τοποθετήθηκε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής. Ο Χρίστος Δήμας στην αρχή της ομιλίας του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση τονίζοντας: «παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ενδεχόμενες πολιτικές διαφορές πάνω από όλα είμαστε όλοι Έλληνες και θέλουμε το καλό της πατρίδας μας». Ωστόσο, επεσήμανε τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις της νέας κυβέρνησης και υπογράμμισε την ανάγκη η Ελλάδα να εφαρμόσει έναν εθνικό σχεδιασμό που δεν θα αναχαιτίζει μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση. Παράλληλα, έθεσε δύο αντικειμενικούς στόχους για τη νέα συμφωνία με τους εταίρους. Πρώτον, την χαλάρωση του στόχου για την επίτευξη μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων προκειμένου να αντιμετωπιστούν επείγοντα κοινωνικά προβλήματα και να τονωθεί η ανάπτυξη και δεύτερον την σημαντική αύξηση των δημοσίων επενδύσεων. Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη στάση που θα κρατήσει η αντιπολίτευση ο κ. Δήμας υπογράμμισε πως όπου λαμβάνονται σωστές αποφάσεις θα τις στηρίζει αλλά όπου βλέπει κινδύνους θα τους υπογραμμίζει.

Συγκεκριμένα ο κ. Δήμας είπε:

ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΤΑ ΟΙ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΑΣ-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

Εμφάνιση ag.Haralampos#0011.jpgΕμφάνιση ag.Haralampos#0015.jpg 
 
Εμφάνιση Filarmoniki-Akrtas#0034.jpgΜε τη λαμπρότητα και τη δέουσα θρησκευτικότητα εόρτασε η Ακράτα τον πολιούχο της Αγιο Χαράλαμπο στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό. 
Παρά το τσουχτερό κρύο και τις σκόρπιες "χιονονιφάδες", οι Φιλαρμονικές Ακράτας και Αιγείρας δεν πτοήθηκαν και συνόδευσαν με εορταστικές θρησκευτικές μελωδίες τη λιτανεία της ιερής εικόνας του Αγίου.
Εμφάνιση Filarmonikes#0031.jpg
Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αιγιάλειας, κ. Θανάσης Παναγόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιαλείας κ. Θεοφάνης Σταυρόπουλος,η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Ακράτας κ. Μαρία Καρρά, ο τέως Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Άγγελος Τσιγκρής, το σύνολο των αρχών του τόπου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κλπ.

Εμφάνιση Arhi#0019.jpg
 Μετά το τέλος του θρησκευτικό μέρους ακολούθησε καφές στην Αίθουσα του πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννηση», όπου, απηύθυναν χαιρετισμούς:

Εμφάνιση kosmos#0039.jpgα)η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Ακράτας Κ. Μαρία Καρρά, που καλωσόρισε τους προσκεκλημένους,
β) ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας κ. Θεοφάνης Σταυρόπουλος,
γ) ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγόπουλος.

Το φωτογραφικο υλικό ανήκει στο φωτογράφο κ. Γιώργο Σπανό.
 
Εμφάνιση Panagiotis-maria-Hristos#0096.jpgΕμφάνιση maria-anastasia-hristos-panagiotis#0098.jpg  
 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ

 

Προγραμματικές δηλώσεις : H "μάχη" των πολιτικών αρχηγών και η ψήφος εμπιστοσύνης ( LIVE μετάδοση)


Στην τελική ευθεία έχει μπει η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής και θα ολοκληρωθεί σήμερα τα μεσάνυχτα με την «μάχη» των πολιτικών αρχηγών και την ψήφο εμπιστοσύνης
Mετά τις 6 το απόγευμα  θα μιλήσουν η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου και ο υπουργός Διεθνών οικονομικών σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ενώ θα τοποθετηθούν οι υπουργοί Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Αμυνας Νίκος Τόσκας, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, Επικρατείας Νίκος Παππάς και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ρίξει την αυλαία της συζήτησης και αναμένεται να ξεκαθαρίσει την στάση «αξιοπρέπειας» που θα κρατήσει η χώρα στο κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος θα αποφύγει να μιλήσει για ποσοστά αποδοχής ή μη του μνημονίου. 
Νωρίτερα θα έχει τοποθετηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς που θα καλέσει την κυβέρνηση «να μην παίξει την τύχη της χώρας στα ζάρια».
Δευτερολογία θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
Με την ολοκλήρωση των ομιλιών θα ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία από το αποτέλεσμα της οποίας θα διαπιστωθεί εάν η κυβέρνηση απολαύει την εμπιστοσύνη της Βουλής ώστε να μεταβεί στις Βρυξέλλες πιο ισχυρή.
Την κυβέρνηση στηρίζουν οι 162 βουλευτές των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ (149) και Ανεξάρτητων Ελλήνων (13) ενώ Νεα Δημοκρατία, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Εξάψαλμος από την αντιπολίτευση για τις διαφορετικές θέσεις Λαφαζάνη

Εξάψαλμος από την αντιπολίτευση για τις διαφορετικές θέσεις Λαφαζάνη 
Πρόσκληση προς τους υπουργούς να συντονιστούν, ώστε να μην λένε διαφορετικά πράγματα ο καθένας, ειδικώς για τα ζητήματα των επενδύσεων, απηύθυνε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με αιχμή την ομιλία του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με σκωπτικό τόνο καταλόγισε στον υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη αφορισμό των επενδυτών.

Liberation:«Ο Αλέξης Τσίπρας βάζει την πρώτη (ταχύτητα) όλο αριστερά».

Liberation: Στροφή του Αλέξη Τσίπρα... «όλο αριστερά»Τις προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, αναλύει σήμερα η εφημερίδα «Λιμπερασιόν» σε άρθρο της Μαρίας Μαλαγαρδή με τίτλο: «Ο Αλέξης Τσίπρας βάζει την πρώτη (ταχύτητα) όλο αριστερά» Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι παρά τις πιέσεις του Βερολίνου και της ΕΚΤ, η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να τηρήσει τις υποσχέσεις της και τα κοινωνικά μέτρα που έχει εξαγγείλει.

Αναφέρεται, στις δραστικές οικονομίες για τα λειτουργικά έξοδα του κράτους, αλλά και στην αύξηση του κατώτατου μισθού, τις υπεσχημένες επαναπροσλήψεις, καθώς και την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ.

Η συντάκτης θεωρεί ότι το γεγονός πως ο Ντέιβιντ Κάμερον οργάνωσε χθες έκτακτη συνάντηση γύρω από τις πιθανές συνέπειες μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σημαίνει ότι «κατανόησε πλήρως» τις δηλώσεις Γιάνη Βαρουφάκη ότι «το ευρώ είναι εύθραυστο σαν χάρτινος πύργος και εάν αφαιρέσετε μια κάρτα θα σωριασθεί».

Το σκίτσο με τη Μέρκελ φορτωμένη ευρώ και τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο τζίτζικα κοσμεί το άρθρο του Ζαν Κατρεμέρ και δημοσιεύεται στη Liberation:

Τι θα κάνετε για την ανταγωνιστικότητα;

Η νέα κυβέρνηση έχει εστιάσει μέχρι στιγμής τις προσπάθειές της στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, επιδιώκοντας μια νέα συμφωνία για το χρέος. Ευχή όλων είναι η προσπάθεια αυτή να έχει θετικό αποτέλεσμα, για το καλό του τόπου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γίνουν σαφείς οι προθέσεις της κυβέρνησης στα θέματα που αφορούν την οικονομία και την ανάπτυξη. Μέχρι τώρα έχουμε ακούσει δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν τέλος στο πελατειακό κράτος και τη διαφθορά, θα βελτιώσουν τη δημόσια διοίκηση και θα καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή. Δεν έχουμε ακούσει, όμως, να προβάλλεται ως προτεραιότητα η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, που αποτελεί και την κορυφαία προϋπόθεση για την επιστροφή σε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης.

Για το 2016 αναβάλλεται η προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ

Για το 2016 αναβάλλεται η προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ
Αναβάλλεται για το 2016 η υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης για καθιέρωση αφορολογήτου ορίου εισοδήματος 12.000 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημ. Μάρδας.

ΗΠΑ: Ανεξάρτητος γερουσιαστής ζητά παρέμβαση της κυβέρνησης για να στηριχθεί η Ελλάδα - O Μπέρνι Σάντερς από το Βερμόντ

ΗΠΑ: Ανεξάρτητος γερουσιαστής ζητά παρέμβαση της κυβέρνησης για να στηριχθεί η Ελλάδα
Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής από την πολιτεία του Βερμόντ και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας, Μπέρνι Σάντερς, ζητά από την επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζάνετ Γέλεν, «να παράσχει διαβεβαιώσεις ότι οι αμερικανικές πολιτικές δανεισμού δεν θα κάνουν την τρομακτική οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ακόμη χειρότερη».

Ανείπωτη τραγωδία: Πέθανε και η δεύτερη κόρη της Βέφας Αλεξιάδου

Από τις πιο δύσκολες ώρες της ζωής της ζει η γνωστή μαγείρισσα και συγγραφέας Βέφα Αλεξιάδου. Πριν από λίγους μήνες έχασε την κόρη της Αλεξία στα 44 χρόνια της ενώ πριν λίγες ώρες, έφυγε  νικημένη από καρκίνο και η δεύτερη κόρη της, Αγγελική.
Η κηδεία της Αγγελικής θα γίνει αύριο στη 1 το μεσημέρι από το νεκροταφείο της Νέας Ερυθραίας.

Η οικογένεια της Βέφας Αλεξιάδου είναι συγκλονισμένη, μην μπορώντας να πιστέψει την δεύτερη απώλεια στην οικογένεια μέσα σε λίγους μήνες . Η Άντζη Αλεξιάδου ήταν παντρεμένη με τον συνθέτη και τραγουδιστή  Γιάννη Ντόντορο. Συμμετείχε στις οικογενειακές επιχειρήσεις και πάλευε με τον καρκίνο τα τελευταία τρία χρόνια.

Συντετριμμένος και ο σύζυγός τη Γιάννης που παρά το γεγονός ότι το πάλευε τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί να πιστέψει ότι χάθηκε η σύντροφος της ζωής του.

tlife.gr

Ο Κατρούγκαλος περιγράφει το νέο Δημόσιο: Αποκατάσταση αδικιών, νέα συστήματα αξιολόγησης & επιλογής προϊσταμένων, νέο μισθολόγιο αλλά και virtual ΚΕΠ

Σκληρή κριτική στην «προηγούμενη πενταετία της αντιμεταρρύθμισης» αλλά και περιγραφή του νέου Δημοσίου που έχει στο μυαλό του ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, περιείχε η ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

Βρώμα και δυσωδία: Ο Δήμος Αθηναίων καθάρισε τη Νομική Σχολή και μάζεψε 4,5 τόνους σκουπίδια!

Ο δήμος Αθηναίων μετά από επείγον αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συνέδραμε στο έργο καθαρισμού του κτιρίου της Νομικής Σχολής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση στους χώρους του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Διαχείρισης Απορριμμάτων του δήμου Αθηναίων, κ. Ανδρέα Βαρελά, οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων προχώρησαν στην αποκομιδή περίπου 4,5 τόνων απορριμμάτων από το κτίριο της Νομικής Σχολής, ενώ συμμετείχαν ενεργά στον καθαρισμό του κτιρίου του Μεγάρου Θεωρητικών Επιστημών.

Ο δήμος Αθηναίων υπενθυμίζεται ότι και κατά το παρελθόν έχει ανταποκριθεί σε ανάλογα κατεπείγοντα αιτήματα (σοβαρά ζητήματα δημόσιας υγείας) των Πρυτανικών Αρχών για τον καθαρισμό των κτιρίων της Νομικής και της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

airetos.gr

Διαγωνισμοί για 11.000 προσλήψεις στο Δημόσιο μέσα στο 2015. Δείτε που


Με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης "κλείδωσε" η διεξαγωγή διαγωνισμών για 11.000 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσα στο 2015 σε υπουργεία, περιφέρειες, νομικά πρόσωπα και άλλους οργανισμούς του Δημοσίου.

Σε αυτές τις προσλήψεις δεν περιλαμβάνονται οι επαναπροσλήψεις απολυμένων και ορισμένες θέσεις οι οποίες προκηρύχθηκαν το 2014 και ακόμα δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες.

Που είναι το σχέδιο σας για τα σκουπίδια κα Δούρου; Με Διεθνές Συνέδριο η Περιφέρεια ψάχνει την πρόταση ...

Ακύρωσε τους 4 διαγωνισμούς για τις νέες Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, κάλεσε τους δήμους να παρουσιάσουν τοπικά σχέδια για τη διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς να βρει μέχρι στιγμής καμία ανταπόκριση, βγήκε μπροστά με πολύ θόρυβο και τελικά αποδείχτηκε ότι δεν έχει πρόταση!

Ο λόγος για την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου η οποία προκειμένου να διαμορφώσει πρόταση για τα απορριμμάτα οργανώνει διεθνές συνέδριο που θα στοιχίσει 40.000 ευρώ.

Η υπόθεση αυτή δημιούργησε μάλιστα... 
Διαβάστε περισσότερα   airetos.gr

Η τελευταία ομιλία του Σαμαρά στη Βουλή;


samaras-antonis-vouliΊσως είναι η αποψινή, η τελευταία ομιλία του τέως Πρωθυπουργού στη Βουλή με την ιδιότητά του, ως Προέδρου της ΝΔ κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Αντώνης Σαμαράς που απέφευγε, έτσι κι αλλιώς τη Βουλή κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας, θα παρουσιαστεί απόψε απέναντι σε μία αποδεκατισμένη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για να υπερασπιστεί το «έργο» του και όπως όλοι περιμένουν να μοιράσει ακόμη μερικούς τόνους φόβου.

Ότι και να επικαλεστεί, ότι και να υποστηρίξει, τα λάθη που τον βαραίνουν είναι πολλά, μεγάλα και ασυγχώρητα. Και είχαν επιπτώσεις πρωτίστως στον Ελληνικό λαό και δευτερευόντως στη ΝΔ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ που το παρέσυραν (κι άλλο) στη συρρίκνωση.


Είναι γνωστά σε όλους, ακόμη και σε εκείνους που στήριξαν την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της ΝΔ και που τώρα (κατόπιν εορτής) υποστηρίζουν πως έπραξαν μέγα λάθος, διότι έδωσαν την παράταξη σε κάποιον που είχε εμμονές, εμπάθειες και προσωπικά μίση.

Η αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, είναι δεδομένη και έχει εκφραστεί δημόσια από πολλούς. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ήδη η μετεκλογική διαχείριση της ήττας της ΝΔ από τον Πρόεδρό της, κρίνεται ως επιεικώς απαράδεκτη και για αυτό σχεδόν όλα τα ικανά κορυφαία στελέχη, αρνήθηκαν επιτελικές θέσεις στο πλευρό του.
Κανείς πλέον δεν θέλει να συνδέσει την πολιτική καριέρα του με τον Αντώνη Σαμαρά. Τον πολιτικό που οδήγησε τη ΝΔ σε τραγικά κυβερνητικά λάθη και που δεν αναγνώρισε προσωπικές ευθύνες στη μεγάλη ήττα (τη μεγαλύτερη που γνώρισε η κεντροδεξιά παράταξη), όπως έκαναν όλοι οι προκάτοχοί του και όπως γίνεται σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα.
Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr

Με εντολή του λαού!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εκλογές έγιναν, η κυβέρνηση άλλαξε, οι προγραμματικές δηλώσεις διαβάστηκαν, αλλά το προαιώνιο ερώτημα παρέμεινε αναπάντητο: Πού θα βρεθούν τα λεφτά;

Οι «πηγές» στις οποίες αναφέρεται η κυβέρνηση είναι θολές, ασαφείς και αβέβαιες.

Οι ομιλίες που ακούστηκαν στη Βουλή θύμιζαν περισσότερο προεκλογικές εξαγγελίες και ακούγονταν απειλητικές, αν λάβουμε υπ’ όψη το κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη και που δεν επιδέχεται καμιά ωραιοποίηση.

Το γενικό κλίμα θυμίζει ημέρες Οκτωβρίου 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου και οι περί αυτόν διακήρυσσαν ότι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, προκαλώντας την οργή του Αλμούνια και την περίφημη φράση του Γιούνκερ «The game is over».

Η ένοχη σιωπή που δεν αντέχει ούτε και την αλήθεια - οι εξάρσεις και οι ολέθριες συνέπειες -

Γράφει ο
 Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Εμφάνιση DSC00008.JPGΗ Ευρώπη και η παγκόσμια κοινή γνώμη ασχολείται εδώ και 6 χρόνια με το πρόβλημα της κρίσης  χρέους της χώρας μας, χωρίς  ακόμη να διαφαίνεται η λύση αυτού. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι οι συνέπειες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου διευθετήθηκαν εντός ελαχίστου και μόνον  χρόνου. Είναι λυπηρό, ότι ενώ  η χώρα μας ευρίσκεται εις το επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας, εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμη και σήμερα  τις πραγματικές αιτίες και τις διαστάσεις του μακροχρόνιου  προβλήματός μας, και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Αυτό οφείλεται εις την εσωστρέφεια, την σύγχρονη παθογένειά μας, αλλά και εις την απομάκρυνση από τις ρίζες μας και τις αρετές των προγόνων μας.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Για δεύτερη ημέρα μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία στο ορεινό και ημιορεινό δίκτυο της Κορινθίας.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
__________________________________________________________­­___________

Ταχ. Δ/νση:  Κύπρου  89 -  201 00 -  Κόρινθος.  ΤΗΛ.: 2741084654   FAX: 2741073110


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Tμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας σήμερα 10/2/15 δεύτερη μέρα κακοκαιρίας, στο ορεινό και ημιορεινό δίκτυο του Νομού θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι πάρα πολύ ολισθηροί λόγω και του παγετού πού πιθανόν να επικρατήσει.
Για τον λόγο αυτό:
Σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όταν οδηγούμε.
Αποφεύγουμε να κινούμαστε σε δρόμους όπου έχει δημιουργηθεί παγετός εάν αυτό δεν είναι αναγκαίο.
Η κυκλοφορία των οχημάτων σας πρέπει να γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Ενημερωθείτε εκ των προτέρων για την κατάσταση του οδικού δικτύου και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρμοδίων υπηρεσιών.
Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε: 112, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, Αστυνομία 100.
Οι καιρικές συνθήκες θα εξακολουθούν να υφίστανται μέχρι και την 11/2/2015.

Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 ΔΙΕΥΘΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ :
   Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
   α. Επαρχιακή οδός Περαχώρας-Πισία – Σχοίνου 1ο  χλμ. και άνω .
   β. Επαρχιακή οδός Γκούρας – Κιάτου, από το 5ο έως το 20ο  χλμ.
   γ. Επαρχιακή οδός Γκούρας – Δερβενίου , από το 5ο έως το 18ο  χλμ.
   δ. Επαρχιακή οδός Γκούρας – Λυκουριας  , από το 10ο έως το 18ο  χλμ..
   ε. Επαρχιακή οδός Ξυλοκάστρου – Τρικάλων , από το 12ο  χλμ και άνω .
   στ. Επαρχιακή οδός Ξυλοκάστρου – Ζεμένου , από το 8ο  χλμ και άνω .
   ζ. Επαρχιακή οδός Τρικάλων - Καρυάς, από το 1ο  χλμ. και άνω .
   η. Επαρχιακή οδός Δερβενίου - Γκούρας από το 16ο  χλμ. και άνω.
   θ. Επαρχιακή οδός Λυγιας  - Πύργου από το 6ο  χλμ. και άνω.
   ι. Επαρχιακή οδός Λουτρού – Βρυσούλων , από το 6ο  χλμ. και άνω .
  ια.  Επαρχιακή οδός Καλλιθέας – Ελληνικού, από το 5ο  χλμ και άνω .
  ιβ. Επαρχιακή οδός Καστρακίου-Μποζικά-Τιτάνης   .
  ιγ. Επαρχιακή οδός Κιάτου – Γκούρας από το 15ο χλμ. και άνω.

Συνάντηση διαβούλευσης στη Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, για το Πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για τους Απόρους» μεταξύ των Δήμων και Κοινωνικών Φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpncpQW8hY6Wl7thBNpKb8stczK35bw52lJStVig1pkcFAvarxXmx4ZZux9xmFAkVKXKBErVoBYu9AmjAJDm88nU_sft_UPxD1lZQnUEWl93dJz0eXK6YtkwfXmODATRvWynnm2LhU0ss/s1600/epidoma-ftoxias.jpg
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020», πραγματοποιήθηκε χθες 09 Φεβρουαρίου, 2015 η συνάντηση διαβούλευσης μεταξύ των φορέων εταίρων που προτίθεται να συμμετάσχουν στην υπό συγκρότηση «Κοινωνική Σύμπραξη» για την υλοποίηση του προγράμματος, μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κορινθίας, κ. Καλλίρη Πελοπίδα, σε συνεργασία με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη για Κοινωνικά Θέματα, κ. Στεφανόπουλο Θεοφάνη.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας, κ. Καλλίρης Πελοπίδας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για Κοινωνικά Θέματα, κ. Στεφανόπουλος Θεοφάνης καθώς και υπηρεσιακή παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Προϊσταμένη της Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της έδρας, κ. Πουλοπούλου Αγγελική, και στέλεχος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Μασούρης Αναστάσιος.

Οι φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση μέσω εκπροσώπων τους είναι οι ακόλουθοι:

• Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, Πατήρ Θεοδώρου Γρηγόριος, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη, Ιερά Μητροπόλεως Κορινθίας
• Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κ. Χαραλαμπίδου Ραχήλ, (Σύμβουλος Δημάρχου)
• Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Κορινθίας, κ. Τσίγκου Παρασκευή (Γραμματέας)
• Ευθύμειο Κέντρο, κ. Νικολοπούλου Αργυρώ (Πρόεδρος)
• Κιβωτός των Παιδιών, κ. Κράτζ-Λάρεν Μαρία (Πρόεδρος), κ. Παυλοπούλου Έλενα
• Το χαμόγελο του Παιδιού, κ Γκίκα Μαρούλα
• Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Κορινθίας, κ. Λαφαζάνος Θεόδωρος (Πρόεδρος), κ. Ρούσσης Παναγιώτης
• Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Κορινθία – Τρίτεκνοι Κορινθίας, κ. Τσαντήλα Γεωργία (Πρόεδρος), κ. Παναγόπουλος Παναγιώτης (Γραμματέας), κ. Θεδοσιάδου Γλυκερία (Ταμίας)
• Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Κορινθίας, κ. Παραλόπουλος Ηλίας (Πρόεδρος)

Πραγματοποιήθηκε εισήγηση τόσο από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, κ. Καλλίρη Πελοπίδα όσο και από τον Θεματικό Αντιπεριφειάρχη για Κοινωνικά Θέματα, κ. Στεφανόπουλο Θεοφάνη για το επιχειρησιακό πρόγραμμα και τη σημαντικότητα της συγκρότησης «Κοινωνικής Σύμπραξης» σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας για την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Η Πρωτοβουλία χαιρετήθηκε θετικά από το σύνολο των παρευρισκομένων, ενώ τέθηκε ως αναγκαία προϋπόθεση η τακτική συνεργασία ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, καθώς και τοπικών Κοινωνικών Φορέων, στη βάση της ωφέλειας του κοινωνικού συνόλου, της χάραξης ενιαίου στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της φτώχιας.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας

Που χρειάζονται αλυσίδες στην Πελοπόννησο

Από ώρα 07.30 σήμερα (10-02-2015), αίρουμε την ανωτέρω (11) σχετική Απόφασή μας και ορίζουμε ότι η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων (άνω των 3.5 τόνων) στο Ε.Ο. Τρίπολης – Σπάρτης από 12ο μέχρι 24ο χλμ θα πραγματοποιείται κανονικά.
2. Η παρούσα να δημοσιευθεί στις τοπικές εφημερίδες και να ανακοινωθεί από τα τοπικά  Ραδιοτηλεοπτικά μέσα, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 109 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι δε παραβάτες αυτής τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 (ΚΟΚ)
Ανακοινώνεται ότι, λόγω χιονοπτώσεων - παγετού, στο παρακάτω οδικό δίκτυο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί ή διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, ως ακολούθως:
Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ:
   Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων:
    α. Από το 17ο χλμ έως το 20ο  χλμ της Επαρχιακής οδού Άργους- Καρυάς .
   Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
    α.  Από το 20ο χλμ έως το 32ο  χλμ της παλαιάς Εθνικής Οδού Άργους – Τριπόλεως .
    β. Επαρχιακή οδός Νεμέα – Κανδήλας
 Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:
    Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
      α. Εθνική Οδός Τρίπολης – Λεβιδίου – Νεμέας από 47ο έως 51ο χλμ.
      β. Επαρχιακή Οδός Βυτίνας – Μαγούλιανων – Βαλτεσινίκου .
      γ. Ορεινό δίκτυο Μαινάλου (Χρυσοβίτσι , Αλωνίσταινα , Στεμνίτσα , Καρδαρά)
      δ. Επαρχιακή Οδός Άστρους – Κατσάνιστας – Αγίου Πέτρου από 10ο χλμ.
      ε. Επαρχιακή οδός Τρίπολης - Καστρίου  (περιοχή Δραγούνι )- Αγίου Πέτρου.
     στ. Επαρχιακή οδός Βλαχοκερασιάς – Κολλίνες .
     ζ. Επαρχιακή οδός Γαρέας – Μαυρικίου – Βερβένων από 3ο έως 13ο χλμ.
     η. Επαρχιακή οδός Λεωνιδίου - Κοσμά, από 20ο  έως 34ο  χλμ.
     θ. Επαρχιακή οδός Λεωνιδίου – Μαρίου, από 15ο έως 40ο χλμ.
     ι. Ορεινό δίκτυο Πάρνωνα ( Άνω Δολιανά – Δραγούνι – Καστρί- Άγιος Πέτρος – Παλαιοχώρι- Άγιος Βασίλειος – Βασκίνα)
Γ. ΔΙΕΥΘΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ :
   Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
   α. Επαρχιακή οδός Περαχώρας-Πισία – Σχοίνου 1ο  χλμ. και άνω .
   β. Επαρχιακή οδός Γκούρας – Κιάτου, από το 5ο έως το 20ο  χλμ.
   γ. Επαρχιακή οδός Γκούρας – Δερβενίου , από το 5ο έως το 18ο  χλμ.
   δ. Επαρχιακή οδός Γκούρας – Λυκουριας  , από το 10ο έως το 18ο  χλμ..
   ε. Επαρχιακή οδός Ξυλοκάστρου – Τρικάλων , από το 12ο  χλμ και άνω .
   στ. Επαρχιακή οδός Ξυλοκάστρου – Ζεμένου , από το 8ο  χλμ και άνω .
   ζ. Επαρχιακή οδός Τρικάλων - Καρυάς, από το 1ο  χλμ. και άνω .
   η. Επαρχιακή οδός Δερβενίου - Γκούρας από το 16ο  χλμ. και άνω.
   θ. Επαρχιακή οδός Λυγιας  - Πύργου από το 6ο  χλμ. και άνω.
   ι. Επαρχιακή οδός Λουτρού – Βρυσούλων , από το 6ο  χλμ. και άνω .
  ια.  Επαρχιακή οδός Καλλιθέας – Ελληνικού, από το 5ο  χλμ και άνω .
  ιβ. Επαρχιακή οδός Καστρακίου-Μποζικά-Τιτάνης   .
  ιγ. Επαρχιακή οδός Κιάτου – Γκούρας από το 15ο χλμ. και άνω.
Δ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ:
    Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
     α) Από το 22ο χλμ έως το 44ο χλμ της Επαρχιακής οδού Σπάρτης- Λογγανίκου-
          Μεγαλόπολης.
     β) Από το 23ο χλμ έως το 50ο χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Σπάρτης
     γ) Από το 15ο χλμ έως το 19ο χλμ της Επαρχιακής οδού Πετρίνας – Άρνας
     δ) Από το 1ο χλμ έως το 6,5ο χλμ της Επαρχιακής οδού Άρνας – Γοράνων.
     ε) Από το 34ο χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης –Σπάρτης (διασταύρωση Καρυών – Βαρβίτσας – Βαμβακούς)
        έως την Δ.Κ. Βαμβακούς Δήμου Σπάρτης.
Ε. ΔΙΕΥΘΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :
   Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
   Από το 28ο χλμ έως το 42ο  χλμ της Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Σπάρτης .

ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΙ ΟΛΑ !!! Οι ακροδεξιοί στηρίζουν με μανία…Τσίπρα..!

Την αρχή έκανε, προεκλογικά, η επικεφαλής του Ακροδεξιού Γαλλικού κόμματος Λεπέν, η οποία μίλαγε για τον Τσίπρα και έσταζε μέλι.
Ακολούθησαν οι μετεκλογικές, επίσημες, ανακοινώσεις στήριξης του Τσίπρα απο την “Χρυσή Αυγή”.
Την σκυτάλη πήρε ο χουντο – Αμβρόσιος, γνωστό λιβανιστήρι του Παπαδόπουλου και του Παττακού κατά το παρελθόν, του Κασιδιάρη σήμερα.
Λίγες μέρες πριν ο ακροδεξιός Μπαλτάκος έπλεξε το εγκώμιο του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα ο κύκλος των υποστηρικτών του κυβερνώντος κόμματος  στον χώρο του Τύπου, διευρύνθηκε σημαντικά.
Αφού και η ‘Ελεύθερη ΄Ωρα” ψηφίζει… δαγκωτό Αλέξη!
Τα σχόλια περιττεύουν…

Χιόνια, θύελλες και καταιγίδες – Η χειρότερη ημέρα της κακοκαιρίας σήμερα

 
Χιόνια, θύελλες και καταιγίδες – Η χειρότερη ημέρα της κακοκαιρίας σήμερα Από το ξημέρωμα και ύστερα ο χιονιάς έχει αρχίσει να επηρεάζει τις περιοχές από τη Στερεά και κάτω και στο δυτικό τμήμα της Πελοποννήσου.
Τα χιόνια και η κακοκαιρία θα συνεχιστούν ενώ το μεσημέρι προς το απόγευμα αναμένεται κορύφωση της κακοκαιρίας στην Αττικής.
Από το πρωί η Αττική ολόκληρη ξύπνησε με πολύ δυνατό αέρα, χιόνι ή χιονόνερο, ενώ το θερμόμετρο είναι 2 με 3 βαθμούς κάτω από το μηδέν στα βόρεια και 2 με 4 βαθμούς πάνω από το μηδέν στα νότια προάστια.
Ήδη όπως έχει ανακοινωθεί από τον δήμο πως σε Πεντέλη και Νέα Πεντέλη τα σχολεία θα είναι κλειστά, ανοιχτά θα είναι τα σχολεία στα Μελίσσια.
Λόγω του χιονιού είναι κλειστός ο δρόμος από Ελευσίνα προς Θήβα, ο δρόμος προς την Πάρνηθα από το τελεφερικ, αλλά και από το στρατιωτικό νοσοκομείο και πάνω ο δρόμος από Πεντέλη προς Νέα Μάκρη.
Ενδεικτικό των ισχυρών ανέμων είναι και το ότι τη νύχτα η πυροσβεστική δέχθηκε 25κλήσεις για κοπή δέντρων που έριξε ο αέρας.
Θυελλώδεις άνεμοι 9 με 10 μποφόρ πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, ήδη από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για το βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ενώ τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου και κατά κρίση πλοιάρχου.
Τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια γίνονται κανονικά ενώ η γραμμή Μέγαρα Σαλαμίνα είναι κλειστή.
Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνια της Ραφήνας και  του Λαυρίου.
Κλειστές είναι οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά. Ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντίρριου.
Το ΛΣ συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδεύσουν, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

Οι χιονοπτώσεις και οι βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα και στο ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης, στη διαδημοτική οδό από την Περιστέρα της Αιγιάλειας προς το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. Επίσης, με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους Πατρών – Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας, Καλαβρύτων – Αιγίου, μέσω Πτέρης, Καλαβρύτων – Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και Λουσών, Πτέρης – Καλαβρύτων στη θέση Πυργάκι, Δεμέστιχα – Λεόντιο, μέσω Χαλανδρίτσας και από τα Καλάβρυτα προς το χιονοδρομικό κέντρο.

Με αμείωτη ένταση, παράλληλα, συνεχίζεται η χιονόπτωση στην κεντρική Πελοπόννησο κι έχει δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλές περιοχές, ενώ συνεργεία των δήμων, της Περιφέρειας, της κοινοπραξίας λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου και μισθωμένα μηχανήματα ιδιωτών καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο.
Με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας, στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από το 124ο έως το 198ο χλμ του αυτοκινητοδρόμου.
Επίσης, μόνο με αλυσίδες και με δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης, Τρίπολης – ‘Αστρους, Τρίπολης – Πύργου, Τρίπολης – Καλαβρύτων.
Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία και στον δρόμο Σπάρτης-Μεγαλόπολης, στην παλαιά εθνική οδό Άργους-Τρίπολης και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής δυτικής Κορινθίας στην ορεινή Αρκαδία και στα ορεινά χωριά του Πάρνωνα.
Ακόμα, από τις 10.00 το βράδυ της Δευτέρας, με απόφαση της αστυνομίας, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των πάσης φύσεως φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων με τη σφοδρή χιονόπτωση. Επιπλέον, κλειστή είναι η εθνική οδός Λεβίδι – Νεμέα.
Λόγω της χιονόπτωσης δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Τρίτη, τα σχολεία στο δήμο Γορτυνίας και τα σχολεία σε Καστρί και Άγιο Πέτρο του δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Η 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE

«Ζωντανός» για την 3η θέση ο Ολυμπιακός Βόλου  Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας «τρίποντο» κατέκτησε για την 16η αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Football League, ο Άλιμος νικώντας σ' ένα ματς ντέρμπι, αναφορικά με τη θέση στην κατάταξη, 2-0 με σκόρερ τον Μπεριέξ (13', 35'), τον Ηρακλή Ψαχνών, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής. Και οι δύο ομάδες τέλειωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς αντίκρισαν 2η κίτρινη κάρτα ο Καραμέρης στο 85΄ για τον Άλιμο ενώ προηγήθηκε στο 80΄ ο Παληγεώργος από την ομάδα των Ψαχνών.
Λίγο αργότερα η ομάδα της Εύβοιας, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητούσε συγγνώμη από τους φιλάθλους που ακολούθησαν την ομάδα στην Καισαριανή, ενώ έδωσε συγχαρητήρια σε διαιτητές και γηπεδούχους.

ΑΛΙΜΟΣ (Πέτρος Δημητρίου): Σταυριανός, Κάρδαρης, Καρακώστας,
Ιωάννου, Γαβριήλ, Τσατσαρής (61' Τιάγκο), Μπεριέξ (86' Μπονγκ), Παντελής, Σαγανάς (87' Σταύρου), Καραμέρης, Νικολόπουλος.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Γιώργος Φοιρός): Μελίσσας, Παληγεώργος, Παλαιολόγος (60' Σικαλιάς), Μπακομήτρος (43' Τσεβάς), Ραπτάκης, Ίβκοβιτς, Β. Πατσατζόγλου, Τσιμότζι, Γουόρντεν, Ενρίκο, Μπαλαράμπε (43' Χρ. Πατσατζόγλου

Στο άλλο ματς της Δευτέρας  ο Φωστήρας κατάφερε να φύγει «αλώβητος» από το Μενίδι, παίρνοντας ισοπαλία 1-1 από τον Αχαρναϊκό. Στο σκορ προηγήθηκε η ομάδα του Μενιδίου με τον Νιάρο στο 32΄, ενώ ισοφάρισε στο 67΄με πέναλτι ο Σμυρλής γιά τον Φωστήρα
Οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το «τρίποντο» στο 89', αλλά ο Γέσιτς εκτέλεσε το πέναλτι (που κέρδισε ο Ατανάσοφ από το Μουκίδη) στο δοκάρι.


ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Βαζάκας): Παγούδης, Μωυσιάδης, Ζώνας, Ιωαννίδης (68' Χριστόπουλος), Εμέκα, Καλογερόπουλος (57' Σκαθαρούδης), Νιάρος, Παπατόλιος, Ιορδανίδης, Ταμπάκης (80' Ατανασόφ), Γέσιτς.
ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κριστόφ Βαζέχα): Μπότος, Βλάχος, Γρομητσάρης, Γενιτσαρίδης, Αχείμαστος (90'+3' Παντελάκης), Ράμα, Μουκίδης, Μπελέρης (66' Υμεράι), Μουστόγιαννης, Σμυρλής (84' Σιώπης), Γκατσέσα.

Η 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE
1ος Όμιλος
Παναχαϊκή-Επισκοπή 1-0 (79' Κυβελίδης)
Καλλιθέα-Παναιγιάλειος 1-0 (60' Φράγκος)
ΑΕΚ-Χανιά 18:00 4-1 (3', 53' Ανάκογλου, 29' Λαμπρόπουλος, 82' Αραβίδης - 36' πεν. Πάγκαλος)
Πανηλειακός-Απόλλων Σμύρνης/0-3 ά.α.
Άλιμος-Ηρακλής Ψαχνών 2-0 (13', 35' Μπεριέξ)
Αχαρναϊκός-Φωστήρας 1-1 (32' Νιάρος – 67' πεν. Σμυρλής)

Μοιράστηκαν εντυπώσεις και βαθμούς Καλλονή και Ξάνθη

Μοιράστηκαν εντυπώσεις και βαθμούς Καλλονή και Ξάνθη
Μετά από εξαιρετικό ματς που έγινε κάτω από  κακές καιρικές συνθήκες, στη Μυτιλήνη, Καλλονή και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.
Η ακριτική ομάδα προηγήθηκε με το Σολτάνι στο 32΄, αλλά με δύο γκολ του Χουάνμα (68΄, 72΄) οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα. Στο 78΄ ο Λουσέρο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Β.Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Κεϊτά, Μίνγκας (82΄ Χωριανόπουλος), Άλβες (46΄ Πετρόπουλος), Πιπίνης (59΄ Λεοζίνιο), Τσαμπούρης, Γιορέντε, Μανούσος, Χουάνμα.
ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκομσί, Μπέρτος, Παπάζογλου, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (59΄ Ομπόντο), Φλίσκας (79΄ Βάλτερ), Λισγάρας, Μπέλιτς (63΄ Καπετάνος).

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής
Αστέρας Τρίπολης-Νίκη Βόλου 3-0 α.α.
Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2
Εργοτέλης-ΟΦΗ 3-2
Βέροια-Ατρόμητος 1-1
Πανιώνιος-Κέρκυρα 0-0
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 1-0
Πλατανιάς-Πανθρακικός 2-0
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0
Καλλονή-Ξάνθη 2-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 23 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 55
2. Παναθηναϊκός 49
3. ΠΑΟΚ 47
4. Αστέρας Τρίπολης 41
5. Παναιτωλικός 38
6. ΠΑΣ Γιάννινα 37
7. Ξάνθη 33
8. Ατρόμητος 31 -22αγ.
. Βέροια 31
10. Καλλονή 28
11. Κέρκυρα 27
12. Πλατανιάς 25
13. Πανθρακικός 24
14. Λεβαδειακός 22
15. Εργοτέλης 21 -22αγ.
. Πανιώνιος 21 -22αγ.
17. ΟΦΗ 13 -22αγ.
18. Νίκη Βόλου 7

* Στον ΟΦΗ έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών.
** Η Νίκη Βόλου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Δυναμικός ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Καμμένος προσπάθησε να διαφοροποιηθεί από το παρελθόν και τους προκατόχους του, στις προγραμματικές δηλώσεις ενώπιον των βουλευτών και της κοινής γνώμης.
Έθιξε νέα θέματα που αλλάζουν την συνήθη επί δεκαετίες αμυντική πολιτική με την εμμονή σε μία απειλή που δεν εκδηλώθηκε σε ελληνικό έδαφος ποτέ από το 1923 που συστάθηκε η Τουρκική Δημοκρατία και όταν δε αυτή επέδειξε ψήγματα επιθετικότητας αντιμετωπίστηκε διπλωματικά.

Συνεργασία με την Κομισιόν για έλεγχο νομιμότητας και φορολόγησης καταθέσεων Ελλήνων σε ευρωπαϊκές τράπεζες



Με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις της ερευνητικής δημοσιογραφίας για το ρόλο της ελβετικής τράπεζας HSBC (SwissLeaks) στην φοροδιαφυγή και φοροαπάτη αλλά και στην κάλυψη παράνομων δραστηριοτήτων,

Με δεδομένο ότι η φοροαποφυγή, φοροαπάτη, η διαφθορά και το έγκλημα αποστερούν από τα δημόσια έσοδα σε επίπεδο ΕΕ ποσά που ξεπερνούν το 1 τρις Ευρώ ετησίως

Λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, της φοροαπάτης και της φοροαποφυγής μέσω του τραπεζικου συστήματος και των offshore εταιριών

οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ζητάνε από την ελληνική κυβέρνηση