Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Η τελευταία ομιλία του Σαμαρά στη Βουλή;


samaras-antonis-vouliΊσως είναι η αποψινή, η τελευταία ομιλία του τέως Πρωθυπουργού στη Βουλή με την ιδιότητά του, ως Προέδρου της ΝΔ κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Αντώνης Σαμαράς που απέφευγε, έτσι κι αλλιώς τη Βουλή κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας, θα παρουσιαστεί απόψε απέναντι σε μία αποδεκατισμένη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για να υπερασπιστεί το «έργο» του και όπως όλοι περιμένουν να μοιράσει ακόμη μερικούς τόνους φόβου.

Ότι και να επικαλεστεί, ότι και να υποστηρίξει, τα λάθη που τον βαραίνουν είναι πολλά, μεγάλα και ασυγχώρητα. Και είχαν επιπτώσεις πρωτίστως στον Ελληνικό λαό και δευτερευόντως στη ΝΔ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ που το παρέσυραν (κι άλλο) στη συρρίκνωση.


Είναι γνωστά σε όλους, ακόμη και σε εκείνους που στήριξαν την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της ΝΔ και που τώρα (κατόπιν εορτής) υποστηρίζουν πως έπραξαν μέγα λάθος, διότι έδωσαν την παράταξη σε κάποιον που είχε εμμονές, εμπάθειες και προσωπικά μίση.

Η αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, είναι δεδομένη και έχει εκφραστεί δημόσια από πολλούς. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ήδη η μετεκλογική διαχείριση της ήττας της ΝΔ από τον Πρόεδρό της, κρίνεται ως επιεικώς απαράδεκτη και για αυτό σχεδόν όλα τα ικανά κορυφαία στελέχη, αρνήθηκαν επιτελικές θέσεις στο πλευρό του.
Κανείς πλέον δεν θέλει να συνδέσει την πολιτική καριέρα του με τον Αντώνη Σαμαρά. Τον πολιτικό που οδήγησε τη ΝΔ σε τραγικά κυβερνητικά λάθη και που δεν αναγνώρισε προσωπικές ευθύνες στη μεγάλη ήττα (τη μεγαλύτερη που γνώρισε η κεντροδεξιά παράταξη), όπως έκαναν όλοι οι προκάτοχοί του και όπως γίνεται σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα.
Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr