Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Έξι ρομαντικοί προορισμοί στην Πελοπόννησο

Τα 99 μυστικά της Ελλάδας

Δάσος Στροφιλιάς, Ηλεία, Πελοπόννησος

Στην ακτή της Καλογριάς τα μάτια συναντούν ένα θέαμα μοναδικό. Το απέραντο της θάλασσας αγκαλιάζει μια τεράστια αμμουδιά που φιλοξενεί ένα απέραντο δάσος.
Το δάσος της Στροφιλιάς στολίζεται από άπειρες διαφορετικές εικόνες, ένα ανάγλυφο δημιούργημα της φύσης. Οι υπεραιωνόβιες κουκουναριές μοιάζουν με τεράστιες ομπρέλες, ενώ πεύκα και βελανιδιές φιλοξενούν στα μεγάλα τους κλαδιά σπάνια πουλιά, αφού το δάσος αποτελεί πέρασμα αποδημητικών.
Θαλάσσιες χελώνες βρίσκουν εκεί καταφύγιο, ενώ σε πολλά σημεία σχηματίζονται μικρές λιμνοθάλασσες...
 Τα 99 μυστικά της Ελλάδας 

Δάσος Φολόης, Ηλεία, Πελοπόννησος

ΑΥΗΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ



Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου. Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από...
και προς τα αστικά κέντρα και εν όψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας.

Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει :

Μπέζας: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις

antonis-mpezas

Ο υφυπουργός Εργασίας, Αντώνης Μπέζας ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δεσμευτικές οι προτάσεις του ΚΕΠΕ και τόνισε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις.

«Τίποτα από τις προτάσεις του ΚΕΠΕ δεν αποτελούν δεσμεύσεις. Κάποιες από αυτές θα υιοθετηθούν γιατί βρισκόμαστε σε μια διαδικασία αναδιοργάνωσης του ασφαλιστικού συστήματος. Αυτό έχει ζητηθεί από την τρόικα και είναι ανάγκη του ίδιου του συστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέζας στον Real FM και συνέχισε:

«Αναγκαστικά πρέπει να πάμε σε ένα περεταίρω νοικοκύρεμα του ασφαλιστικού συστήματος που θα ολοκληρωθεί με την διοικητική ενοποίηση των ταμείων. Αυτή η ενοποίηση θα γίνει χωρίς να θιγούν καθόλου παροχές και συντάξεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνολογεί με όλα τα πράγματα. Με όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Το ΚΕΠΕ χαρτογραφεί την κατάσταση. Η μελέτη του ΚΕΠΕ δεν έχει παραδοθεί ακόμα. Οι περισσότερες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αποτελούσαν για χρόνια μια ακριβή πολυτέλεια. Ωστόσο δεν προβλέπεται κάποια νέα παρέμβαση που να αλλάζει τον προγραμματισμό συμπολιτών μας οι οποίοι θεμελίωσαν η θεμελιώνουν το επόμενο διάστημα, δικαίωμα συνταξιοδότησης», πρόσθεσε.

«Οι αναπηρικές συντάξεις δεν πρέπει να ανακόπτονται περεταίρω. Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να βρισκόμαστε σε μία συνεχή κατάσταση παροχολογίας. Δίνονται παροχές οι οποίες δεν αντιστοιχούν στις εισφορές που έχουν δοθεί», είπε ακόμα ο κ. Μπέζας

 ysterografa.gr

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων… ξεμπλοκάρει τις επιστροφές φόρων

gsis
Την έκδοση απόφασης με την οποία θα αντιμετωπίζεται το φαινόμενο επιστροφές φόρων να μην αποδίδονται στους δικαιούχους εξαιτίας της βεβαίωσης του ΕΝΦΙΑ, προαναγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά το πρόβλημα που διαπιστώθηκε με την επιστροφή του φόρου εισοδήματος σε όσους παρέλαβαν πιστωτικά εκκαθαριστικά για τη χρήση του 2013.
Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι:
Η ύπαρξη βεβαιωμένων μη ληξιπρόθεσμων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση (π.χ. ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος) δεν εμποδίζει τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας.
Αποδεικτικό ενημερότητας μπορεί να χορηγηθεί μέσω διαδικτύου με διάρκεια ισχύος δύο μηνών σε περιπτώσεις μη ύπαρξης βεβαιωμένων οφειλών.
Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, το πιστοποιητικό εκδίδεται με διάρκεια ισχύος ενός μήνα και χορηγείται από οποιαδήποτε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία ή Ελεγκτικό Κέντρο. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και μέσω των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.) του υπουργείου Οικονομικών.
Από τον Σεπτέμβριο θα χορηγείται και ηλεκτρονικά, αποδεικτικό ενημερότητας για τις περισσότερες περιπτώσεις με διάρκεια ισχύος ενός μήνα.
Σε ότι αφορά στον συμψηφισμό χρηματικών απαιτήσεων κατά του Δημοσίου με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α.) θα υπάρξει σύντομα, τις επόμενες ημέρες, απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που θα ρυθμίζει το ζήτημα.

ysterografa.gr

Αυτοκτον'ια 49χρονου στο Δάρα Αρκαδίας

http://dara98.tripod.com/images/2.jpgΝεκρός βρέθηκε ένας 49χρονος στο χωριό Δάρα του νομού Αρκαδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Arcadiaportal.gr ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία. 
Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε από τους οικείους του τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τραύμα από κυνηγετική καραμπίνα.

Παρέμβαση Αθανασίου για τις φοροεπιδρομές σε σπίτια: Η κατοικία του καθενός είναι άσυλο

athanasiou1

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, τάχθηκε εμμέσως κατά της απόφασης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις φοροεπιδρομές σε σπίτια.

«Το επιτρεπτό της κατ’ οίκον έρευνας από όργανα των φορολογικών αρχών, πρέπει να μελετηθεί και να κριθεί στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 9 του Συντάγματος μας με την οποία διακηρύσσεται ότι η κατοικία του καθενός είναι άσυλο και ότι η έρευνα σε αυτή γίνεται πάντοτε με την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας. Η ίδια προστασία παρέχεται και με το άρθρο 8 παρ. 1 της ΕΣΔΑ», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

ysterografa.gr

Η Υπουργός Μεταρρυθμίσεων του Ρέντσι… με bikini (photo)

20140812_boschi

Η Μαρία Έλενα Μπόσκι είναι η Υπουργός Μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι, που κέρδισε από την πρώτη στιγμή το… ενδιαφέρον του ανδρικού πληθυσμού για την εμφάνισή της.
Η 33χρονη Ιταλίδα δικηγόρος, στην οποία ο Ματέο Ρέντσι εμπιστεύτηκε ένα από τα πλέον νευαραλγικά πόστα της κυβέρνησής του, εμφανίστηκε με bikini στην παραλία, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών διακοπών της, και οι… παπαράτσι πήραν φωτιά.
Δείτε τη σχετική φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα ιταλικά ΜΜΕ.

ysterografa.gr

Φωτια στο Άνω Λουτρό


Φωτιά ξέσπασε  Άνω Λουτρό Ξυλοκάστρου.  και καίει ξερά χόρτα, χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχειρούν έξι αυτοκίνητα από την πυροσβεστική υπηρεσία Kίατου, δυο οχήματα ενίσχυση από την π.υ Κορίνθου  και η εθελοντική ομάδα πυρασφάλειας Αθικίων.


ΤΩΡΑ: Απεγκλωβίστηκαν 3 άτομα - Αυτοκίνητο έπεσε από τη νέα εθνική Κορίνθου-Πατρών στην παλιά εθνική στο Κιάτο με τρείς τραυματίες

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνοµία και Πυροσβεστική καθώς αυτοκίνητο έπεσε από τη νέα εθνική Κορίνθου-Πατρών στην παλιά εθνική στο 110χλμ στο ύψος του Διμηνιού στο Κιάτο.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής όπου απεγκλωβησε 3 άτομα τραυματίες, από το ΙΧ αυτοκίνητο
Οι τραυματίες με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. 
 

Θολό Ζαχάρως: Ο Αιγιαλός «πνίγει» τις καντίνες...



Σε περιόδους οικονομικής κρίσης όλοι αποζητούν μια δροσερή γωνιά στην παραλία για να νιώσουν σε διακοπές έστω και με 5 ευρώ στην τσέπη!
Όταν αυτές οι γωνιές είναι δεκάδες γύρω μας και εκτείνονται σε χιλιόμετρα αμμουδερών παραλιών της Ηλείας τότε αυτό λέγεται «μεγάλη ευκαιρία» !
 Όταν όμως αντί για «μπράβο» όσοι εργάζονται γι’ αυτό τον σκοπό, απολαμβάνουν «χολή» τότε  μάλλον στραβός είναι ο γιαλός! Και για την ακρίβεια ο αιγιαλός γιατί περί αυτού του αιγιαλού  πολλά πρόστιμα επισείονται και την πληρώνουν όσοι έχουν όραμα και διάθεση να πάει αυτός ο τόπος λιγάκι παραπέρα…!
 Οι  λουόμενοι που απολαμβάνουν μια  δροσερή γωνιά  σε κάθε παραλία, φαίνεται να αγνοούν τα τεράστια ποσά που καλούνται να δαπανήσουν από τσέπη τους οι καντινιέρηδες που ρισκάρουν να τοποθετήσουν ομπρέλες και ξαπλώστρες παρέχοντάς τους δωρεάν στους υποτιθέμενους πελάτες τους για να τους δελεάσουν να επισκεφθουν τον χώρο ! Αν δεν υπήρχαν οι ανέσεις αυτές δε θα προτιμούσε κανείς να έρθει με την οικογένειά του να κάνει μπάνιο χωρίς ίσκιο και δροσερά αναψυκτικά ή φαγητό.
 Θα προτιμούσε να πάει οπουδήποτε κοντά στο σπίτι ή το εξοχικό του για μια βουτιά και δεν θα μετακινούνταν ίσως και χιλιόμετρα μακριά προκειμένου να βρει μια όαση αναψυχής! Όσοι μεταβαίνουν στις  οργανωμένες παραλίες συνήθως συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου όμως κι αυτό ο κρατικός παραλογισμός της χώρας μας το κάνει εξαιρετικά δύσκολο ! Όσοι δεν αντέχουν να πληρώνουν πρόστιμα εγκαταλείπουν την εποχική επιχειρηματικότητα που και έσοδα στις τοπικές οικονομίες αποφέρει και ανάγκη οι παραθεριστές και τουρίστες, έχουν!
Μπάζα και ερήμωση συναντά κανείς καθόλο το μήκος των παραλιών Ζαχάρως - Καλού Νερού και σαν όαση αληθινή μοιάζουν οι λιγοστές καντίνες που στέκονται με νύχια και δόντια από πλευράς ιδιοκτητών τους!
Καντίνα Θολού (δυτική πλευρά παραλίας) Μια καντίνα που τα έχει όλα για φαγητό και διασκέδαση κάθε στιγμή της ημέρας και της νύχτας κι όμως όπως μας εξηγεί ο ιδιοκτήτης της Χρήστος Μανιάτης, λόγω προστίμων  που πέφτουν βροχή και στενότητας στους παραθεριστές και λουόμενους, τα έξοδα υπερκαλύπτουν τα έσοδα και γίνεται απλά μια συντήρηση της επιχείρησης καθόλη την διάρκεια της  σεζόν για όσο αντέχουν οι «πλάτες» του καθενός!
Παρά το χαμόγελό του ο κ. Νίκος Μανιάτης 15 χρόνια τώρα εισπράττει μόνον πίκρες από την λειτουργία καντίνας στο Θολό, λόγω των παράλογων απαιτήσεων του Κράτους, όπως μας εξηγεί
 «Παραλογίζονται όσοι δε στηρίζουν την προσπάθεια των καντινών για τοποθέτηση ομπρελών  και ξαπλωστρών στην παραλία» μας είπε ο κ. Γιάννης Μαρτίνης από το Θολό που ως ετεροδημότης παραθερίζει στη γενέτειρά του και εξαιτίας της ύπαρξης καντίνας καταφέρνει να φέρνει στην παραλία τα νεογέννητα δίδυμα του ώστε να δροσιστούν από την καυτή Αθήνα!
 Καντίνα Θολού (στην ανατολική μεριά της παραλίας) μεγάλη, σύγχρονη και με πολλά έξοδα όπως μας εξηγεί η ιδιοκτήτρια Αλεξάνδρα Νεοφωτίστου που σημειώνει ότι ο λουόμενος θέλει ξαπλώστρα και ομπρέλα τσάμπα και δεν έχει την υποχρέωση ούτε ένα καφέ να αγοράσει …ενώ αυτή διώκεται και για την τοποθέτησή τους και πληρώνει μια περιουσία για να συντηρήσει την επιχείρηση της!
 Καντίνα Νεοχωρίου …πιο απλή δεν γίνεται κι όμως τα πρόστιμα από τη μια και το απλησίαστο κόστος λειτουργίας της με δεδομένη την απροθυμία των λουομένων να αγοράσουν έστω και ένα μπουκαλάκι νερό οδηγούν τον ιδιοκτήτη της Κώστα Κέντρο να πάρει την απόφαση να κλείσει μια για πάντα!
Σαράντα χρόνια παραλιακός καταστηματάρχης ο κ. Νίκος Κουρούβανης στον Κακόβατο μας εξομολογήθηκε ότι θα τον συνέφερε να ήταν υπάλληλος παρά ιδιοκτήτης επιχείρησης σήμερα! Και να φανταστείτε ότι ο Κακόβατος φέτος είναι η Μύκονος της νότιας Ηλείας!

Έρχεται από την Φιγαλεία για να δροσιστεί στον Κακόβατο ο κ. Γιάννης Βάγιας και δεν διανοείται η περιοχή από Επιτάλιο έως το Καλό Νερό να είναι τόσο αναξιοποίητη !
Διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους στην «Αύρα» στο Μπισχινόκαμπο με μοναδικό μήνα δουλειάς τον Αύγουστο… άντε να κρατηθεί επιχείρηση μας λένε οι ίδιοι οι  εργαζόμενοι!
 Φάντασμα του εαυτού της θυμίζει πια η παραλία Ζαχάρως στο τουριστικό περίπτερο « Παραθιν΄αλός» καθώς δόθηκε άτυπα μια παραχώρηση χρήσης στους προηγούμενους ιδιοκτήτες αφού η περιοχή βρίθει παραθεριστών και τουριστών αυτήν την εποχή!
Η μόνη καντίνα στην παραλία Ζαχάρως είναι φέτος «Η Καντίνα του Σκύλου» όπως λέγεται αλλά ο Γιώργος Χρονόπουλος που την άνοιξε μας εξομολογείται ότι τον φάγανε τα «σκυλόψαρα» του αιγιαλού και της παραλίας …!
Στον Καϊάφα ούτε λόγος να γίνεται για ανάπτυξη… πλέον ούτε και οι χελώνες δε τον προτιμούν κι αυτό έχει τις εξηγήσεις και τις αιτιάσεις του!

Από την Μαρία Χρυσικοπούλου
mariaxrisi@yahoo.gr

'Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων! Για καύσωνα πολλών ημερών προειδοποιεί η ΕΜΥ - Θα περάσει τους 40 βαθμούς το θερμόμετρο

 'Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων! Για καύσωνα πολλών ημερών προειδοποιεί η ΕΜΥ - Θα περάσει τους 40 βαθμούς το θερμόμετρο
 Την ανιούσα παίρνει από σήμερα η θερμοκρασία και ο υδράργυρος δεν θα πέσει εύκολα για πολλές ημέρες.  Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στα ηπειρωτικά της Ελλάδας, κατά τόπους, θα φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου, ιδιαίτερα την Παρασκευή και στα ανατολικά το Σάββατο. Στις Κυκλάδες θα φτάσει τους 35 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 38. Πτώση αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου από τα δυτικά και βόρεια, αλλά θα γίνει αισθητή σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή. Παράλληλα θα αυξηθούν οι βόρειοι άνεμοι στα 7 με 8 μποφόρ.

Εξηγώντας γιατί εκδώθηκε το έκτακτο δελτίο, η Τμηματάρχης Προγνώσεων Επαγρύπνησης της ΕΜΥ Αγγελική Μαρινάκη επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως είναι η πρώτη φορά για φέτος που η θερμοκρασία θα κυμανθεί πάνω από 37 βαθμούς Κελσίου. «Υπάρχει μια διάρκεια του φαινομένου, μια εμμονή για 2-3 μέρες, γι αυτό και βγάλαμε έκτακτο δελτίο» αναφέρει η κ. Μαρινάκη.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά κυρίως την Κυριακή, ο καιρός θα αλλάξει αισθητά με ενισχυμένους βόρειους ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς σε ορισμένες ηπειρωτικές περιοχές και πιθανές καταιγίδες, ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά σε περιόδους καύσωνα να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία, το βάδισμα, το τρέξιμο και η βαριά σωματική εργασία. Να προτιμούνται τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα καθώς και τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά με περιορισμό των λιπαρών τροφών. Συχνά χλιαρά ντους, καπέλα και γυαλιά ηλίου συνιστούνται επίσης. Τα νεογνά, τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Σταδιακή άνοδο Θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας από σήμερα έως και την Παρασκευή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 και κατά τόπους του 40 και 41 βαθμούς κελσίου.
Σταδιακή πτώση θα υπάρξει από το απόγευμα του Σαββάτου ενώ την Κυριακή θα έχει βορειάδες που θα φτ'ανουν τα 8 μποφώρ.

Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38, στις Κυκλάδες τους 34 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 35-37 βαθμούς κελσίου.

Την Πέμπτη, στα ηπειρωτικά του 39, στις Κυκλάδες τους 34 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 35 - 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή στα ηπειρωτικά τους 40 και 41, στις Κυκλάδες τους 35 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 38 βαθμούς.

Το Σάββατο, στα δυτικά τους 36 με 37 και στην υπόλοιπη χώρα τους 38 - 41 βαθμούς Κελσίου.

 Newsit.gr

6o ZIRIA MUSIC FESTIVAL "ΝΙΚΟΣ ΔΟΪΚΑΣ"

"Ρουκέτα" Νικήτα στο Twitter για το αντιρατσιστικό.

Nikitas-Kaklamanis

Το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που σχεδιάζει να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση στα τέλη Αυγούστου, προκαλεί ήδη τις πρώτες έντονες αντιδράσεις στον χώρο της Κεντροδεξιάς, με τον ανεξάρτητο βουλευτή και πρώην δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη να “πυροβολεί” μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter.
“Μη διανοηθεί η κυβέρνηση να εξαιρέσει τις Γενοκτονίες που αναγνώρισε η Βουλή (Ελλήνων, Ποντίων, Αρμενίων), από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Πρέπει τα μέλη της κυβέρνησης να καταλαβουν πως όλα έχουν και ένα όριο…”, σημείωσε με νόημα στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Σημειώνεται ότι το σχετικό θέμα αποκάλυψαν με σημερινό ρεπορτάζ τους τα “Νέα”, την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ… πανηγυρίζουν, εκτιμώντας ότι πέρασαν τις απόψεις τους, και στο μέλλον θα εισπράξουν πολιτικά κέρδη.

Σαμαράς: Κάντε υπομονή λίγες μέρες - – Φήμες για ανακάλυψη του τάφου της Περσίδας συζύγου του Μ. Αλεξάνδρου, Ρωξάνης

samaras

Ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Αμφίπολης πραγματοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία και τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα.
Ο Πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ απευθύνθηκε στους κατοίκους της Αρχαίας Αμφίπολης με την σύσταση «κάντε υπομονή λίγες μέρες».
Ο κ. Σαμαράς ξεναγήθηκε στον χώρο της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά από την υπεύθυνη αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη και ενημερώθηκε για τα ευρήματα.
Σύμφωνα με σχετική φημολογία που αναπτύχθηκε σε διεθνή ΜΜΕ, τα ταφικά ευρήματα ανήκουν στην Περσίδα σύζυγο του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ρωξάνη, και τον γιο τους, φυσικό διάδοχό του.
Μετά την ξενάγηση ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα. Η γη της Μακεδονίας μας εξακολουθεί να μας συγκινεί και να μας εκπλήσσει αποκαλύπτοντας από τα σπλάχνα της μοναδικούς θησαυρούς, που συνθέτουν, υφαίνουν όλοι μαζί αυτό το μοναδικό μωσαϊκό της Ελληνικής μας Ιστορίας, για το οποίο όλοι οι Έλληνες είναι πολύ υπερήφανοι. Πρόκειται εδώ για ένα μνημείο με μοναδικά χαρακτηριστικά: Ένας περίβολος γύρω-γύρω 497 μέτρα, σχεδόν ένας τέλειος κύκλος σμιλεμένος σε μάρμαρο Θάσου. Το λιοντάρι της Αμφίπολης πάνω από 5 μέτρα, 5,20 μέτρα, ας το σκεφτούμε στην κορυφή του τύμβου. Δυο ολόγλυφες Σφίγγες που βλέπετε, που είναι εκεί σαν να φυλάσσουν- και πράγματι είναι εκεί για να προφυλάξουν την είσοδο του τάφου. Ένας δρόμος πλατύς, με πλάτος 4,5 μέτρα, που οδηγεί στην είσοδο με τοίχους που μιμούνται σε φρέσκο τον τρόπο δόμησης του περίβολου. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα στοιχεία έχουν επιτρέψει στην κ. Περιστέρη, την ανασκαφέα, την αρχαιολόγο, να είναι αισιόδοξη ότι πρόκειται για ένα μοναδικό ταφικό μνημείο, που- όπως μας είπε- χρονολογείται μεταξύ του 325 και του 300 π.Χ.. Βέβαια, στο καίριο ερώτημα η ανασκαφή είναι αυτή η οποία θα αποκαλύψει την ταυτότητα του νεκρού. Η ανασκαφή θα συνεχιστεί με ρυθμούς που υπαγορεύει τόσο το εύρημα όσο, βέβαια, και η επιστημονική δεοντολογία.
Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στην κ. Περιστέρη και τους συνεργάτες της».
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος σημείωσε ότι «η επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας σημαίνει πως κάτι πολύ μεγάλο και σημαντικό έχει δώσει η ανασκαφή» και πρόσθεσε ότι «η περιοχή και όλη η Ελλάδα πρόκειται να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο».

Ο Τσίπρας προβλέπει εκλογές και ξεκινάει περιοδείες

Alexis-Tsipras-vote

Πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο προβλέπει πλέον ανοιχτά η Κουμουνδούρου, και μετά τον Δεκαπενταύγουστο ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να ξεκινήσει στοχευμένες περιοδείες σε όλη τη χώρα, προκειμένου να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει ρεύμα νίκης και στις επικείμενες εθνικές εκλογές.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το “Έθνος” σε σχετικό ρεπορτάζ του, στον ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζουν να έρθουν σε άμεση επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, μέσω κλιμακίων στελεχών και βουλευτών που θα οργώσουν την περιφέρεια.
Στόχος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι να φέρει σε πρώτο πλάνο τα προβλήματα που προκαλούν στην κοινωνία οι μνημονιακές δεσμεύσεις, αλλά και την ίδια στιγμή να προβάλει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ίδιο ρεπορτάζ του “Έθνους” επισημαίνεται ότι πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο, θα πραγματοποιηθούν 4 μεγάλες εκδηλώσεις εκτός Αττικής, με την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

ysterografa.gr

Στο εδώλιο και πάλι ο Παπαγεωργόπουλος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Papageorgopoulos
Οι δικαστικές περιπέτειες του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου δεν έχουν τελειωμό, καθώς ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο αυτήν την φορά για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ το συμβούλιο εφετών Θεσσαλονίκης -με το υπ’ αριθμό 566/2014 βούλευμα- τον στέλνει σε δίκη στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση.

Στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, γίνεται αναφορά σε τραπεζικό λογαριασμού που διατηρούσαν από κοινού ο κ. Παπαγεωργόπουλος με τον άλλοτε γενικό γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια.

Όπως αναφέρεται, μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού διακινήθηκαν χρηματικά ποσά, προερχόμενα από την υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά το πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα, από τον Αύγουστο του 1999 έως τον ίδιο μήνα του 2001 κατατέθηκαν στον παραπάνω λογαριασμό συνολικά 259.791 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αναλήφθηκε από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ενώ ένα υπόλοιπο ποσό 49.000 ευρώ μεταφέρθηκε σε λογαριασμό που ο τέως δήμαρχος διατηρούσε από κοινού με τον πρώην αντιδήμαρχο, Βασίλη Γάκη. Την ίδια ώρα, το αρμόδιο συμβούλιο απαλλάσσει τον κατηγορούμενο για επιμέρους πράξεις του ίδιου αδικήματος.

Με το ίδιο βούλευμα, το συμβούλιο εφετών αποφαίνεται να μην γίνει κατηγορία σε βάρος της συζύγου του κ. Παπαγεωργόπουλου, Ελένης, η οποία αντιμετώπιζε την ίδια πράξη. Ακόμη, το δικαστικό συμβούλιο διατηρεί την χρηματική εγγύηση ύψους 120.000 ευρώ που είχε επιβάλει στον τέως δήμαρχο μετά την απολογία του στον ανακριτή για την συγκεκριμένη υπόθεση.

ysterografa.gr

R.I.P... O Captain! My Captain! Σοκ για τον θάνατο του Robin Williams

Robin-Williams-John-Keating

Νεκρός βρέθηκε τη Δευτέρα στο σπίτι του στη βόρεια Καλιφόρνια ο διάσημος ηθοποιός Robin Williams.
Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι ο θάνατος του 63χρονου ηθοποιού προήλθε από αυτοκτονία.
Συγκεκριμένα, η αστυνομία του Λος Άντζελες κάνει λόγο για ασφυξία, που προήλθε από αυτοκτονία. Ωστόσο, σημειώνει πως θα πρέπει να γίνει ιατροδικαστική εξέταση για να ανακοινωθούν και επίσημα τα αίτια του θανάτου του.
Ο τηλεοπτικός σταθμός KTVU, πάντως, μετέδωσε πως ο Robin Williams βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του!

Ποιες αλλαγές έρχονται στο μισθολόγιο του Δημοσίου – Ποιος ο ρόλος της αξιολόγησης – Τι προβλέπει το νέο καθεστώς στον τρόπο προσλήψεων

 
Σημαντικές αλλαγές στους μισθούς αλλά και γενικότερα στη φιλοσοφία με την οποία λειτουργεί το Δημόσιο ως εργοδότης φέρνει το νέο ενιαίο μισθολόγιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η μελέτη για το που βρισκόμαστε και το τι πρέπει να αλλάξει είναι έτοιμη και έχει παρουσιαστεί στην τρόικα, με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επεξεργάζονται αυτή την περίοδο τις λεπτομέρειες του προσχεδίου του νέου μισθολογίου, που θα πρέπει να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.
Βασική ιδέα των αλλαγών είναι να διευρυνθεί η μισθολογική διαφορά μεταξύ των υπαλλήλων με πανεπιστημιακή ή τεχνολογική εκπαίδευση και εκείνων με δευτεροβάθμια ή υποχρεωτική.
Παράλληλα, το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα νέο καθεστώς στον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνει το Δημόσιο τους υπάλληλους και να συνδέσει αυτές τις αλλαγές με τη νέα μέθοδο αξιολόγησης τους.
Για παράδειγμα, το σχέδιο προβλέπει την πρόσληψη για ένα έτος των υπαλλήλων με αμοιβές ιδιωτικού τομέα και, μετά την πάροδο του έτους, θα αξιολογείται η απόδοση τους, ενώ, εφόσον κρίνονται κατάλληλοι για τη θέση, τότε θα γίνεται κανονική πρόσληψη με αποδοχές δημόσιου τομέα.

aftodikioisi.gr

Φύγαμε για Πελοπόννησο: Αυτές είναι οι 10 κορυφαίες παραλίες της!!!!!

Φύγαμε για Πελοπόννησο: Αυτές είναι οι 10 κορυφαίες παραλίες της!!!!!
 Η Πελοπόννησος είναι διάσπαρτη με μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας, αν όχι του κόσμου ολόκληρου. Κι έχουμε δέκα πολύ καλά παραδείγματα για να υποστηρίξουμε του λόγου μας το αληθές.

Στο “κόκκινο” σήμερα Αχαΐα και Ηλεία - Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Στο “κόκκινο” σήμερα Αχαΐα και Ηλεία - Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής και τη νότια Εύβοια προβλέπει για σήμερα Τρίτη 12 Αυγούστου, ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείςα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Πιο κάτω, στο επίπεδο επικινδυνότητας "ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3" βρίσκεται η δυτική Αχαΐα, μαζί με την Ηλεία, την Αργολίδα και την Λακωνία στην Πελοπόννησο.
Με βάση τα προβλεπόμενα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΔΗΜΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                          
                                                                    Ξυλόκαστρο, 12/08/2014


Από το 2000 οι Δημοτικές/Κοινοτικές  αρχές Ξυλοκάστρου, Ευρωστίνης και Φενεού πήραν την καινοτόμο (τότε) και γενναία (διαχρονικά) απόφαση δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή Ξυλοκάστρου.
Πάνω από δέκα χρόνια (10), η κατασκευή παρά το αρχικό ενθαρρυντικό ξεκίνημα ατυχώς δεν είχε ολοκληρωθεί.
Μετά από νέα χρηματοδότηση και αποτελεσματική συνεργασία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου το έργο ολοκληρώνεται με επιτυχία (2014).
Την επιτυχία αυτή δεν μπορούν, οι Δημότες και οι χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής μας, να την δεχθούν ως μετατρεπόμενη σε τυπική και άτυπη τιμωρία.
Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τιμωρηθεί η συλλογικότητα και προνοητικότητα των τοπικών αρχών του 2000 αλλά και η τωρινή προσπάθεια όλων μας για ολοκλήρωση της εγκατάστασης.

Από το 2010 προεκλογικά και συνεχώς μετεκλογικά τονίζαμε την ανάγκη δημιουργίας  δύο - τριών ΧΥΤΥ ανά αντιπεριφέρεια, έστω και με μικρή διάρκεια χρόνου ζωής αλλά κανείς δεν συναινούσε.

Θα είχε αποκατασταθεί, εάν είχαμε εισακουσθεί,  η νομιμότητα και θα είχαν αποφευχθεί οι παράνομες μεταφορές και η δημιουργία νέων παράνομων χωματερών εντός και εκτός της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δυστυχώς όμως οι τοπικές κοινωνίες και δη οι Δημοτικοί ταγοί τους δεν είχαν και δεν έχουν την υπευθυνότητα που επέδειξαν οι συνάδελφοι τους του Ξυλοκάστρου. Ακόμη και σήμερα (2014) αναμένουμε επέκταση της ανακύκλωσης σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ξεκίνημα κομποστοποίησης και δημιουργία πράσινων σημείων, όπως η κείμενη εθνική και κοινοτική νομοθεσία ορίζει.
Δυστυχώς, όμως παρά τις νομοθετικές προόδους ακόμη και σήμερα χωματερές καίγονται…

Μην ξεχνάμε ότι συνελήφθησαν μεταφορείς απορριμμάτων που παρανόμως τα ενταφίαζαν δημιουργώντας νέες χωματερές χωρίς μέχρι σήμερα η δικαιοσύνη να έχει λάβει απόφαση σχετικά με τους εντολείς τους.

Αυτή την παράνομη και τριτοκοσμική από κάθε άποψη πραγματικότητα δεν θα την βιώσει το διαχρονικά σοβαρό και υπεύθυνο Ξυλόκαστρο.

Για όσους δεν γνωρίζουν, εδώ απονεμήθηκε η 1η Γαλάζια Σημαία σε Μαρίνα (αλιευτικό καταφύγιο) στην χώρα μας, ενώ σχεδόν κάθε παραλία μας φέρει Γαλάζια Σημαία.  Εδώ λειτουργεί από το 1996, αποτελεσματικά και ελεγχόμενα, β’ βάθμια εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων. Από εδώ ξεκίνησε την δεκαετία του 1950 η πρώτη οργανωμένη υποδοχή αλλοδαπών τουριστών, ανά την επικράτεια.

Το Ξυλόκαστρο είναι συνδεδεμένο με τον Σικελιανό, τον Καρυωτάκη, με το μοναδικό αισθητικό πευκοδάσος της χώρας εντός αστικού ιστού: τον περίφημο «Πευκιά», με την Ζήρεια και την περιοχή Natura που την περιβάλει και με τους χιλιάδες θερινούς και χειμερινούς επισκέπτες. Επιδιώκει μία αειφόρο ανάπτυξη.

Δεν θα συνδεθεί με τα απορρίμματα άλλων Δήμων.

Η εγκληματική αδιαφορία άλλων δεν θα βαρύνει την περιοχή μας.


Λάμπρος Μπούκλης
Περιφερειακός Σύμβουλος

Επικεφαλής Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά
Κιν 6944764651

Από που πάνε για τη χαβούζα ή στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου τα σκουπίδια Ερμιονίδας και Τρίπολης;

Σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, θα τη συζητηθεί και θα αποφασιστεί αν θα γίνεται η μεταφορά απορριμμάτων από άλλους Δήμους στον Χ.Υ.Τ.Α. Ξυλοκάστρου. Αλήθεια ο εν λόγω ΧΥΤΑ είναι αδειοδοτημένος; Έχει δυνατότητες για να δεχθεί τα απορρίμματα άλλων Δήμων; Το Ξυλόκαστρο θα γίνει ο σκουπιδότοπος της Πελοποννήσου; 
Είναι τα σκουπίδια μία νέα κερδοφόρα επιχείρηση που αφού βρεθούν οι τοπικές κοινωνίες και οι Δήμοι σε αδιέξοδο θα έρθουν οι ξένοι επενδυτές (sic) για να μας προτείνουν την λύσιν; Τα φράγκα είναι πολλά και θαμμένα στον τελευταίο ΧΥΤΑ της ιστορίας!  ( είναι ευρώ δεν είναι αστεία! θυμάστε ποιος τό 'λεγε; ).
Η ιστορία ξεκινά ένα χρόνο πριν 31 Οκτώβριου  2013 όπου μετά την παύση της μεταφοράς των απορριμμάτων των δήμων Ερμιονίδας και Τρίπολης στον ΧΥΤΑ της Φυλής, που άλλωστε είχε προσωρινό χαρακτήρα, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, με εκπροσώπους του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Αττικής.
Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΚΑ η διαδικασία για την παύση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα και τα απορρίμματα θα μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις και οι δέουσες ενέργειες που απαιτούνται, ενώ διατυπώθηκαν και οι δεσμεύσεις όλων των συναρμόδιων φορέων, στο πλαίσιο της ΚΥΑ που διευθετεί προσωρινά τη μεταφορά της ισχύουσας νομοθεσίας και του υφιστάμενου προγραμματισμού.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η γγ του ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου, ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και γγ συντονισμού του υπουργείου Εσωτερικών για θέματα αποβλήτων, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ) του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Ποιότητας Ζωής, Γ. Οικονομόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, γγ της ΠΕΔ Αττικής και δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, συνοδευόμενος από το μέλος της ΕΕ της ΠΕΔ Αττικής και δημοτικό σύμβουλο Αγ. Παρασκευής, Βασίλη Γιαννακόπουλο, ο πρόεδρος της ΕΕ του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου και δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης και ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Δημήτρης Καμιζής.
Χ. ΠΛΟΗΓΟΣ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Μακάρι να είχαμε έναν Πούτιν", λένε όσοι δεν αγαπούν την ευθύνη...


Η δημοκρατία είναι κουραστικό πολίτευμα: απαιτεί πολίτες οι οποίοι θα συμμετέχουν ενεργά σε αυτό, που δεν θα φοβούνται να 


Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Ευρωβουλευτές Χρυσής Αυγής: “Δεν ψηφίσαμε τα μέτρα εναντίον της Ρωσίας, γιατί ξέραμε πως θα στρεφόμαστε εναντίον των συμφερόντων των Ελλήνων”

Ευρωβουλευτές Χρυσής Αυγής: “Δεν ψηφίσαμε τα μέτρα εναντίον της Ρωσίας, γιατί ξέραμε πως θα στρεφόμαστε εναντίον των συμφερόντων των Ελλήνων”
  Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η υποκρισία και η ανεύθυνη πολιτική της συγκυβέρνησης των δανειστών και των μνημονίων και η αντιρωσική πολιτική Σαμαρά - Βενιζέλου που υποτάσσονται σε ΗΠΑ και Ε.Ε. είναι η αιτία για την οικονομική καταστροφή χιλιάδων παραγωγών νωπών προϊόντων και επαγγελματιών που πλήττονται από το Ρωσικό εμπάργκο. Στην ουσία μιλάμε για την χαριστική βολή στον πρωτογενή τομέα της χώρας μας.

Κυρώσεις, αντίμετρα και το μυαλό των βουβαλιών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι αγρότες που εξάγουν τα φρούτα και τα λαχανικά τους στη Ρωσία και βλέπουν τα φορτηγά να γυρίζουν πίσω, τα προϊόντα τους να σαπίζουν απούλητα και το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, έχουν απόλυτο δίκιο.

Γι’ αυτό και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια είτε οι επιπτώσεις από τα αντίμετρα της Ρωσίας στις κυρώσεις της Δύσης να ελαχιστοποιηθούν, είτε να υπάρξουν οι αναγκαίες αποζημιώσεις, ώστε μέσα από κοινοτικά και εθνικά κονδύλια να μην πληγούν τα εισοδήματα των ανθρώπων αυτών που δίνουν μεγάλη και καθημερινή μάχη για να κρατήσουν όρθια την ελληνική παραγωγή.

Αυτά ως προς την κινητοποίηση του Κράτους, που οφείλει να πράττει το καθήκον του έναντι των αγροτών μας, που οπωσδήποτε δεν μπορούν και δεν πρέπει να υποστούν τα επίχειρα μιας τόσο μεγάλης διεθνούς κρίσης.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!



Ο Γ. Κανελλόπουλος πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχει δηλώσει και στο Mega Σαββατοκύριακο και στoν ANT1, (το 2012), πως εάν υπάρξει πολιτική ΒΟΥΛΗΣΗ, μπορούμε (με τα στοιχεία του TAXIS και της Τράπεζας της Ελλάδας να βρούμε όλους (τις γεμάτες τσέπες) τους φοροφυγαδες -φοροκλέφτες και να σώσουμε την πατρίδα μας (σε 48 ώρες). Το θέμα το έπνιξε το σύστημα που προτιμά να «κλέβει έντεχνα».

Κύριοι Βουλευτές όλων των κομμάτων, ιδιαίτερα της ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, δεν σώζεται η χώρα με την υπέρ -υπερ φορολόγηση της μεσαίας τάξης και των φτωχών.

Πρέπει να πληρώσουν οι «ΧΟΝΤΡΟΙ» ...

ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο Γ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΙΑΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ Κ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ!

ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!!!!

Για περισσότερες πληροφορίες (και βίντεο) μεταβείτε