Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

R.I.P... O Captain! My Captain! Σοκ για τον θάνατο του Robin Williams

Robin-Williams-John-Keating

Νεκρός βρέθηκε τη Δευτέρα στο σπίτι του στη βόρεια Καλιφόρνια ο διάσημος ηθοποιός Robin Williams.
Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι ο θάνατος του 63χρονου ηθοποιού προήλθε από αυτοκτονία.
Συγκεκριμένα, η αστυνομία του Λος Άντζελες κάνει λόγο για ασφυξία, που προήλθε από αυτοκτονία. Ωστόσο, σημειώνει πως θα πρέπει να γίνει ιατροδικαστική εξέταση για να ανακοινωθούν και επίσημα τα αίτια του θανάτου του.
Ο τηλεοπτικός σταθμός KTVU, πάντως, μετέδωσε πως ο Robin Williams βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του!

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε αφήσει εποχή με τις ερμηνείες του σε ταινίες όπως «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» και το “Goodmorning Vietnam”. Κορυφαία στιγμή και η ερμηνεία του στο “Ο ξεχωριστός Will Hunting”, για την οποία κέρδισε και το Όσκαρ β` ανδρικού ρόλου.

Ο Williams αντιμετώπιζε, όμως και σοβαρά προβλήματα με το αλκοόλ, ενώ έπασχε και από κατάθλιψη. Πρόσφατα, τον Ιούλιο, είχε ανακοινωθεί μάλιστα πως ήταν «καθαρός» και είχε μπει προληπτικά σε κέντρο αποτοξίνωσης.
Ασφαλώς, η είδηση του θανάτου του κάνει το γύρο του κόσμου, ενώ πολλοί είναι οι αστέρες του Hollywood που δηλώνουν σοκαρισμένοι από το χαμό του σπουδαίου ηθοποιού.
 obama
Εκτός από τους εκατομμύρια θαυμαστές του ανά τον κόσμο, αλλά και τους εκατοντάδες συναδέλφους του ηθοποιούς, που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον Robin Williams, μέσω των social media, ανακοίνωση για το θάνατο του σπουδαίου κωμικού εξέδωσε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Ομπάμα και ολόκληρη η οικογένειά του εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη για το χαμό του πολυτάλαντου ηθοποιού.
Μεταξύ άλλων, ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρει στην ανακοίνωση πως “ο Robin Williams ήταν μοναδικός. Μπήκε στις ζωές μας σαν εξωγήινος, αλλά κατάφερε να αγγίξει κάθε στοιχείο της ανθρώπινης ψυχής μας. Μας έκανε να γελάσουμε και να κλάψουμε. Μας έδωσε απλόχερα το ταλέντο του και κυρίως σε όσους το είχαν περισσότερο ανάγκη”.

Από τη στιγμή της ανακοίνωσης του θανάτου του Robin Williams το Twitter πήρε… φωτιά. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την είδηση πως ο 63χρονος κωμικός ήταν νεκρός.
Μόλις η είδηση επιβεβαιώθηκε πλήρως, οι celebrities του Hollywood δήλωναν σοκαρισμένοι.
Ενδεικτική είναι η αντίδραση του καλού του φίλου, εξαιρετικού κωμικού, Steve Martin, ο οποίος έκανε λόγο για ένα σπουδαίο ηθοποιό και έναν γενναιόδωρο άνθρωπο.

Η Ακαδημία Κινηματογράφου έστειλε το δικό της “αντίο” στον βραβευμένο ηθοποιό Robin Williams, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του τα ξημερώματα της Τρίτης.
Η Ακαδημία ανέβασε στον λογαριασμό της στο Twitter και στη σελίδα της στο Facebook χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τη σπουδαία καριέρα του Robin Williams στον κινηματογράφο.
Θυμίζοντας έτσι ταινίες και ρόλους που έγραψαν εποχή.

Η είδηση της αυτοκτονίας του ηθοποιού Robin Williams συγκλόνισε το Χόλιγουντ και τους απανταχού φίλους του κινηματογράφου, και το μυαλό όλων πήγε στην ταινία “Dead Poets Society”, όπου ως καθηγητής John Keating κατάφερε να εμπνεύσει μια ολόκληρη γενιά.
Ας ξαναθυμηθούμε τη σκηνή του αποχωρισμού από τους μαθητές του, στο τέλος της ταινίας, με τη θρυλική φράση “O Captain! My Captain”.