Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική ενόψει της αντιπυρικής περιόδου Συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Νίκου Χαρδαλιά

 Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 

Ευρείες συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 15 Απριλίου, στην Πολιτική Προστασία υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Αντικείμενό τους ήταν η βέλτιστη προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και η διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού μεταξύ όλων των υπηρεσιών και συναρμόδιων φορέων στο σύνολο της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου.

«Πράσινο φως» από την ΕΕ για την υπογειοποίηση εναέριων ηλεκτρικών καλωδίων Απάντηση του Πάολο Τζεντιλόνι σε ερώτηση της Μαρίας Σπυράκη

 «Πράσινο φως» από την ΕΕ για την υπογειοποίηση εναέριων ηλεκτρικών καλωδίων 

Απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρίας Σπυράκη, για την ανάγκη υπογειοποίησης των δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα, ο επίτροπος για την Οικονομία, Πάολο Τζεντιλόνι, τονίζει ότι «τα μέτρα που αποσκοπούν στην υπογειοποίηση εναέριων ηλεκτρικών καλωδίων ενδεχομένως να φαίνεται να συνάδουν με τους στόχους του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Aνθεκτικότητας».

Γεγονός που ανάβει το «πράσινο φως» από την πλευρά του επιτρόπου για την υπογειοποίησή τους, όπως τιτλοφορείται η σχετική ανακοίνωση. Η κ. Σπυράκη, με την ερώτησή της είχε αναδείξει το θέμα «της ανάγκης υλοποίησης υποδομών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, οι οποίες έχουν να κάνουν με την υπογειοποίηση καλωδίων σε κρίσιμες περιοχές της Ελλάδας».

Μπουρλά για το εμβόλιο Pfizer: Πιθανό να χρειαστεί και τρίτη δόση για τους εμβολιασμένους

 Μπουρλά: Πιθανό να χρειαστεί και τρίτη δόση για τους εμβολιασμένους 

 Οι πλήρως εμβολιασμένοι με το εμβόλιο της Pfizer είναι πιθανό να χρειαστούν και μία τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό μέσα σε 12 μήνες, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο Άλμπερτ Μπουρλά είπε επίσης ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να χρειάζεται να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού κάθε χρόνο.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατέψουμε την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να είναι ευπαθείς στον ιό» δήλωσε στο CNBC ο κ. Μπουρλά. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι τα εμβόλια θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των μεταλλάξεων που είναι εξαιρετικά μεταδοτικές.

Λαμία: Άνδρας 103 ετών το γηραιότερο θύμα της πανδημίας στην Ελλάδα

 Άνδρας 103 ετών το γηραιότερο θύμα της π... 

Συγκίνηση προκαλεί η είδηση του θανάτου ενός άνδρα ηλικίας 103 ετών στη Λαμία. Ο υπεραιωνόβιος Έλληνας έμελλε να «σβήσει» από κορονοϊό. Σύμφωνα με το LamiaReport, o υπεραιωνόβιος άνδρας στη Λαμία νόσησε από Covid19 στις 6 Απριλίου και είναι μέχρι τώρα το μεγαλύτερο σε ηλικία θύμα της πανδημίας για ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα.

Nωρίτερα σήμερα, Πέμπτη (15.04.2021) είχε γίνει γνωστός ο θάνατος μίας 82χρονης γυναίκας στη Λαμία. Είναι γεγονός πάντως ότι καθημερινά ανακοινώνεται διψήφιος αριθμός κρουσμάτων για τη Φθιώτιδα.

Χαρακτηριστικά από 8 μέχρι 15 Απριλίου έχουν ανακοινωθεί 156 κρούσματα (18+ καθημερινά), ωστόσο η διάμεση ηλικία είναι στα 44,5 έτη και μόλις τα 18 πάνω από τα 65 έτη, στοιχείο που αποτυπώνεται στη μείωση των εισαγωγών.

Αιγιάλεια: Διαδικτυακή απάτη 36.000 ευρώ

  

Γυναίκα στην Αιγιάλεια έπεσε θύμα απάτης από  άγνωστο δράστη ο οποίος της παρουσιάστηκε  ως τραπεζικός υπάλληλος.

Με  πρόσχημα ότι πραγματοποιούνται εργασίες αναβάθμισης στα συστήματα ασφαλείας της ζητήθηκε να δώσει σε τραπεζική εφαρμογή τους τραπεζικούς της κωδικούς.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: 522 προτάσεις για δημιουργία “e – shop”

 
Συνολικά, 522 ήταν οι αιτήσεις που κατατέθηκαν από επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για συμμετοχή στο πρόγραμμα e – λιανικό του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Στόχος ήταν η δημιουργία e – shop, μετά και τα μέτρα της πανδημίας.

Στην Αρκαδία, είχαμε 61 αιτήσεις, στην Αργολίδα 112, στην Κορινθία 109, στη Λακωνία 79 και στη Μεσσηνία 161.

Δημόσιο: Έρχεται νέο μισθολόγιο με… άρωμα ιδιωτικού τομέα

  

«Άρωμα» ιδιωτικού τομέα θα έχει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, όπως αυτό περιγράφεται στο σχέδιο «Ελλάδα 2.0» για το Ταμείο Ανάκαμψης.  Συγκεκριμένα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, εφαρμόζει σε «εκλεκτούς» ο «γαλάζιος» Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει μπόνους παραγωγικότητας υπό μορφή ταχύτερης ανέλιξης αλλά και πρόσθετων χρηματικών αμοιβών, σε «άριστους» δημοσίους υπαλλήλους.

Όπως προβλέπεται στο κεφάλαιο του σχεδίου «Ελλάδα 2.0», υπό τον τίτλο: :

WEC: αυτές είναι οι προτεραιότητες και οι αβεβαιότητες στην ενέργεια για το 2021 στην Ελλάδα

 

Οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σε εξοικονόμηση ενέργειας και σε διασύνδεση των ενεργειακών δικτύων αποτελούν βασικές προτεραιότητες της χώρας, σύμφωνα με έκθεση του World Energy Council, που ανακοίνωσε το ΤΕΕ, ως Εθνική Επιτροπή  του WEC.

Κάθε χρόνο, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ενέργειας διεξάγει μία παγκόσμια έρευνα, το World Energy Issues Monitor, όπου συμμετέχουν φορείς χάραξης πολιτικής, διευθύνοντες σύμβουλοι και κορυφαίοι εμπειρογνώμονες του χώρου της ενέργειας, αναδεικνύοντας τα πιο επίκαιρα ενεργειακά ζητήματα. Πάνω από 2.500 ηγέτες της ενέργειας από περισσότερες από 108 χώρες συμμετείχαν στην έρευνα για το 2021. Τα αποτελέσματα της έρευνας αποτελούν πολύτιμο οδηγό για την ενεργειακή κοινότητα σε όλον τον κόσμο, ιδίως για όσους λαμβάνουν αποφάσεις.