Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο (17/ 4) επισκέπτεται την Κορινθία.

 korka-mitsotakis__art-big

Την Κόρινθο επισκέπτεται το Σάββατο (17/4)  το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της LADIS+GYR , βιομηχανική μονάδα παραγωγής μετρητών φυσικού αερίου όπου θα συναντηθεί και θα συζητήσει  με την διοίκηση και τους εργαζόμενους του εργοστασίου.

Όπως προαναφέραμε το εργοστάσιο της LADIS +GYR , στην Κόρινθο,  είναι μια νέα μονάδα παραγωγής μετρητών φυσικού αερίου , ελβετικής πολυεθνικής που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτροτεχνικών και ηλεκτρονικών μηχανημάτων και συστημάτων με ειδικότητα στις ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης ενέργειας. Τα προϊόντα της εν Ελλάδι μονάδας της Landis+Gyr, στη συντριπτική τους πλειονότητα, πάνω από 90%, εξάγονται σε 80 χώρες ανά τον κόσμο. Η νέα μονάδα που θα απασχολεί άλλους 170 εργαζομένους, πέραν των περίπου 500 που απασχολεί ήδη, αποφασίστηκε να γίνει στην Ελλάδα αντί της Ρουμανίας, όπως ήταν η αρχική απόφαση της εταιρείας.

 Επίσης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Διώρυγα της Κορίνθου όπου θα παρακολουθήσει τα έργα  διάνοιξης που γίνονται στο "κανάλι" και  έχουν χαρακτηριστεί ως έργα  εθνικής σημασίας. Ως γνωστών η Διώρυγα της Κορίνθου, παραμένει κλειστή μετά από  κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί και έχει απαγορευτεί η διέλευση πλοίων.

Σημειώνεται επίσης ότι ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί  και πληγείσες από τον παγετό του Μαρτίου περιοχές του Νομού.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης , που θα πλαισιώνεται από τους Υφυπουργούς Χρίστο Δήμα και Νίκο Ταγαρά, καθως και τη βουλευτή Μαρινέλα Σούκουλη , θα έχει σειρά επαφών με Περιφερειάρχη , Αντιπεριφερειάρχες , Δημάρχους της περιοχής και άλλους παράγοντες..



 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί και κάποιες περιοχές που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό.