Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Τα πρωτα ελληνικα μεταλλια στους Παραολυμπιακους Αγωνες Οι Θανάσης Κωνσταντινίδης και Δημήτρης Ζησίδης ανέβασαν την Ελλάδα ψηλά στο Ρίο



http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/09/konstantinidis-gold-1000.jpgΙδανικότερο ξεκίνημα στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο δεν θα μπορούσε να φανταστεί η ελληνική αποστολή. Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης με φοβερά παγκόσμια ρεκόρ (το κατέρριψε συνολικά τρεις φορές!) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαίρα κατηγορίας F32, την ίδια στιγμή που ο Δημήτρης Ζησίδης ήταν «χάλκινος» στην ίδια κατηγορία.

Ισχυροί ανεμοστρόβιλοι κατέστρεψαν τα πάντα στην Ηλεία

 
Σοβαρές ζημιές σε θερμοκήπια, καλλιέργειες, στέγες σπιτιών και επιχειρήσεων, καθώς και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι, που έπληξαν πολλές περιοχές της Βόρειας Ηλείας.
Όπως ανάφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Πηνείου Αλέξης Καστρινός, τα σοβαρότερα προβλήματα καταγράφονται στην περιοχή του Βαρθολομιού, προσθέτοντας πως όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών, τότε θα φανεί το πραγματικό, όπως είπε, μέγεθος της καταστροφής. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως "ένα δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο και ήταν ευτύχημα πως εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν κάποιος μέσα".Ακόμη τόνισε ότι, "ο δήμος έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό και για αυτό θα κατατεθεί αίτημα ώστε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης"

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει κομματικό κράτος στο δημόσιο- Ερώτηση 48 βουλευτών

Τη νέα βιομηχανία προσλήψεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ως στόχο έχει τη δημιουργία κομματικού κράτους καταγγέλλουν 48 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε κατάχρηση της «πατέντας» σύναψης συμβάσεων

Τι φοβάται η κυβέρνηση και δεν επιτρέπει στον Alpha να πάρει τις κασέτες με τις 66 ώρες υλικό από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες



Τι φοβάται η κυβέρνηση και το ελληνικό δημόσιο ζήτησε και πέτυχε ανάκληση της προσωρινής εισαγγελικής απόφασης με την οποία προεβλέπετο να του δοθούν οι κασέτες με τις 66 ώρες του διαγωνισμού για τις άδειες;
Με τη νέα εισαγγελική απόφαση ο Alpha θα δει, αλλά δεν λάβει τελικά τις κασέτες με το υλικό
που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Χατζηδάκης: Εθνικό καρκίνωμα ο λαϊκισμός

Εθνικό καρκίνωμα χαρακτήρισε το λαϊκισμό ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής", με θέμα: "Οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές - οδηγός για το μέλλον της Ελλάδας".

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος, μπήκαν στο μνημόνιο και το αποχαιρέτησαν, σε αντίθεση με εμάς που παραμένουμε εγκλωβισμένοι.
Ως βασική αιτία ανέφερε το λαϊκισμό, που, όπως είπε, μας έχει παγιδεύσει σε οπισθοδρομική εσωστρέφεια.

Λιγότεροι φόροι, όχι οριζόντιες μειώσεις

Χαιρετισμό σε ημερίδα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωσταντίνος Καραμανλής και του Ιδρύματος Αντενάουερ, με θέμα «Οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, οδηγός για το μέλλον της Ελλάδας», απήθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, σχέδιο, το οποίο, όπως είπε, έχει καθυστερήσει δραματικά.
«Είναι εθνική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ να παρουσιάσει αυτό το σχέδιο στον ελληνικό λαό και να το εφαρμόσει με συνέπεια. Σήμερα, καλείται η ΝΔ να σχεδιάσει μία αποκατάσταση της κανονικότητας της πορείας της χώρας, έχοντας υπερβεί όσα μας κρατάνε στο παρελθόν», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος παρουσίασε τους λόγους που, κατά τη γνώμη, του κρατούν ακόμα τη χώρα στάσιμη, την ώρα που άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ιρλανδία, κατάφεραν να βγούν έγκαιρα από τα προγράμματα λιτότητας.

Βloomberg: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πιο κοντά στην… έξοδο παρά στις αγορές

Την ώρα που ξεκινά ο νέος κύκλος του ελληνικού σίριαλ αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές μένουν μακρυά από τα ομόλογα και τις μετοχές της χώρας.
Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έχουν αποφέρει τις χειρότερες αποδόσεις μεταξύ όλων των Ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων που παρακολουθούν οι παγκόσμιοι δείκτες του Bloomberg κατά το τελευταίο τρίμηνο, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να εξασφαλίσει μία συμφωνία με τους δανειστές για την εκταμίευση της δόσης των έκτακτων δανείων τον περασμένο Ιούνιο.
Την ίδια ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει την τρίτη χειρότερη απόδοση στον κόσμο, πίσω από τη Νιγηρία και τη Βενεζουέλα με βάση τους δείκτες που παρακολουθεί το Bloomberg.

Προεδρικό Διάταγμα: Τι αλλάζει από φέτος στα Γυμνάσια

 
Με σημαντικές αλλαγές ξεκινά η λειτουργία των γυμνασίων. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις αλλαγές που περιγράφονται σε σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και περιλαμβάνουν επέκταση των μαθημάτων έως τις 31 Μαΐου, χωρισμό του διδακτικού χρόνου σε τετράμηνα αντί σε τρίμηνα και εξετάσεις σε λιγότερα μαθήματα, ενισχυτική εκπαίδευση, εξορθολογισμό της ύλης, μείωση των ωρών διδασκαλίας, θέσπιση της ημέρας σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού κ.α

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που περιγράφονται σε σχετικό Προεδρικό Διάταγμα έχουν ως εξής:

Μήνυση ALPHA κατά Σαββίδη για τις άδειες | Καυγάς για τα δάνεια της Αυγής

Μήνυση ALPHA κατά Σαββίδη για τις άδειες | Καυγάς για τα δάνεια της ΑυγήςΕξελίξεις στα ΜΜΕ: Μήνυση σε βάρος του επιχειρηματία Ιβαν Σαββίδη ως εκπροσώπου της εταιρείας ΝΤΙΜΕΡΑ υπέβαλλε ο τηλεοπτικός σταθμός APLHA, σχετικά με την συμπεριφορά του επιχειρηματία κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας για τις άδειες. Γιατί ανακλήθηκε η απόφαση για τη χορήγηση του υλικού της ΓΓΕΕ στον ALPHA. Στο μεταξύ, κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής εκπροσώπου της Αυγής για τη δανειοδότησή της. - Αναλυτικά για τη σημερινή μήνυση κατά Σαββίδη, με την οποία ζητείται η ποινική δίωξη του επιχειρηματία για το κακούργημα...
 
eklogika.gr

Παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στη διάσκεψη για τη χρηματοδότηση της Ε.Ε

  

Βρυξέλλες, 8 Σεπτεμβρίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Γεράσιμος Μπαλαούρας, εκπροσώπησε την Βουλή των Ελλήνων στη Διοργανική Διάσκεψη για τη μελλοντική χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που  πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, στo Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Το τερμάτισε ο «Καναλάρχης» Παππάς

dendias-pappas.jpg 
Είναι σαφές πως η επίσημη ΝΔ, έχασε την επικοινωνιακή ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσει το νόμο – έκτρωμα για τη δήθεν τακτοποίηση του τηλεοπτικού τοπίου. Το έχουμε τονίσει. Δεν έπρεπε να εμπλακεί σε όλο αυτό το φιάσκο. Έπρεπε να αφήσει το προδιαγεγραμμένο κυβερνητικό μπάχαλο να εξελιχθεί μόνο του.

Ψηφιακός συναγερμός στην ΕΕ - του Βασίλη Μπαλάφα

Εμφάνιση stagnation.jpeg 
του Βασίλη Μπαλάφα

Φωτογραφία προφίλ του χρήστη Vasileios BalafasΜεταφέρω λέξη προς λέξη μερικά από όσα είπε ο o Ευρωπαίος Επίτροπος, υπεύθυνος για την ψηφιακή οικονομία, Gunther Oettinger, σε πρόσφατο συνέδριο στην Αυστρία και μεταδόθηκαν από το Reuters :
«Επενδύσεις της τάξης των 600 – 700 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι απαραίτητες στην Ευρώπη σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας. […] Αν δεν γίνουν θα χάσουμε, γιατί σημαντικές τεχνολογικές εφαρμογές δεν θα είναι δυνατές στη βιομηχανία μας.»
Ο συναγερμός του Oettinger ήχησε ακόμα πιο δυνατά όταν μίλησε για την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών και τεχνολογιών 5G στην Ευρώπη σε αντιδιαστολή με τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Άνοιξαν οι δρόμοι στα χωριά της Λακωνίας που παρέμεναν αποκλεισμένα

Λακωνία: Η επόμενη μέρα της καταστροφής - Άνοιξαν οι δρόμοι στα χωριά που παρέμεναν αποκλεισμένα!
 Στη Λακωνία, κατέβηκε η στάθμη των νερών και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στα χωριά Ταξιάρχης, Έλος και Λεήμονας στον κάμπο του Ευρώτα, που ήταν αποκλεισμένα από χθες το μεσημέρι ως σήμερα τα ξημερώματα. Επιπλέον στη Λακωνία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δρόμο Σκάλα - Βλαχιώτη και υπάρχει μόνο διακοπή κυκλοφορίας στο 13ο χιλιόμετρο της οδού Σκάλας - Γερακίου στο ύψος του χωριού Βρονταμά, από το 1ο έως το 1,3 χιλιόμετρο του δρόμου Απιδέας - Αγίου Δημητρίου Ζάρακος στην Απιδιά και από το 1,6 έως το 1,8 χιλιόμετρο του δρόμου Γούβες - 'Αγιος Δημήτριος, στο χωριό Γούβες.

Μεσσηνία: Παραμένει κλειστός ο καινούργιος αυτοκινητόδρομος - Η Καλαμάτα μετρά τις πληγές της κακοκαιρίας

ΦΩΤΟ από tharrosnews.grΚλειστός παραμένει για δεύτερη ημέρα ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών - Τριπόλεως - Καλαμάτας, στο 222ο χιλιόμετρο, στο ύψος του Αγίου Φλώρου Μεσσηνίας και στα δύο ρεύματα... και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας- Τρίπολης, λόγω της συσσώρευσης των υδάτων. Επίσης, παραμένουν τα κυκλοφορια προβλήματα στο 5ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Ασπροχώματος - Πύλου, στην είσοδο της Μεσσήνης και συγκεκριμένα στη γέφυρα του Παμίσου. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές του νομού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία.
 
Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Κακοκαιρία ως την Κυριακή

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Κακοκαιρία ως την Κυριακή – Ποιες περιοχές θα πληγούν Πελοπόννησος και Μακεδονία μετρούν ακόμη πληγές από την καταστροφική θεομηνία της Τετάρτης (07/09.2016), που άφησε πίσω της τρεις νεκρούς, δυο γυναίκες στην Καλαμάτα και έναν άνδρα στη Λακωνία, μια γυναίκα που ακόμη αγνοείται στη Θεσσαλονίκη και ανυπολόγιστες ζημιές σε περιουσίες.
Και ενώ οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν παλεύουν να σταθούν πάλι στα πόδια τους, έρχεται και νέο κύμα κακοκαιρίας. Η ΕΜΥ εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (08.09.2016) νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Σύμφωνα με αυτό, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά τόπους σε αρκετές περιοχές της χώρας θα συνεχίσουν κατά διαστήματα μέχρι και την Κυριακή!
Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

Tweet, Tweet, Tweet:






avatar
DimitrisKonstantinou
@Dimit_Kon

Γιατί δεν κάνει απεργία εκείνη την ημέρα η ΕΡΤ; twitter.com/iefimerida/sta…

reply
retweet
favorite
 1





avatar
georges antoninis
@prismafm

prisma news: Πέμπτη 8-9-2016 07.30 πμ….. 4 νεκροί και μια αγν... prismavirus.blogspot.com/2016/09/8-9-20…

reply
retweet
favorite





avatar
Thanos Kalliris
@ThanosKalliris

Καλησπερα! Μουντος ο καιρος και κανει και λιγο νυστα ... !!! instagram.com/p/BKDUtQMjoZJ/

reply
retweet
 1
favorite
 4





avatar
Ανδρέας Ψυχάρης
@APsycharis

Μαθητευόμενοι μάγοι... - γνώμες - Το Βήμα Online



tovima.gr - Μαθητευόμενοι μάγοι...

Είναι τόση η βιασύνη τους να στήσουν το δικό τους καθεστώς στην παιδεία...

tovima.gr



reply
retweet
 1
favorite
 1





avatar
Μελωδία fm 99.2
@melodiafm992

"Κουρσάρος" - Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Στίχοι: Παύλος Μάτεσις
Μουσική: Λάκης Παπαδόπουλος


reply
retweet
 1
favorite





avatar
Vasileios Balafas
@vbalafas

Σημερινό άρθρο μου : twitter.com/panomavridis/s…

reply
retweet
favorite