Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με «Το χαμόγελο του παιδιού»

Εμφάνιση IMG_20160908_104157.jpg
Εθιμοτυπική συνάντηση με τον εθελοντικό οργανισμό «Το χαμόγελο του παιδιού» και με τον Πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης και ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νικόλαος Μανιός, ενώ τον κ. Κ. Γιαννόπουλο συνόδευαν ο Αντιπρόεδρος του οργανισμού κ. Κ. Κοτσιλίνης και η Υπεύθυνη Εξεύρεσης Πόρων κ. Σ. Θώδου.


Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Γιαννόπουλος ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοβουλίου σχετικά με τη συνολική δραστηριότητα του φορέα, περιέγραψε τις προκλήσεις και τα προβλήματα των τελευταίων χρόνων και παρουσίασε τις προτάσεις του για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών που έχουν ανάγκη προστασίας και περίθαλψης. Έμφαση από πλευράς του δόθηκε στην ανάγκη πιστοποίησης και τεκμηρίωσης του φορέα, όπως και άλλων όμοιων φορέων που βρίσκονται σε συνεργασία με τους κρατικούς φορείς, προκειμένου να διασφαλίζεται διαχρονικά και ανεπηρέαστα η θεσμικότητα της λειτουργίας και δράσης τους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, αφού διευκρίνισε τον ρόλο της Βουλής ως προς τη νομοθετική πρωτοβουλία, πρότεινε την ανάληψη πρωτοβουλίας από πλευράς της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στην κατεύθυνση της σύγκλησης σχετικής συνεδρίασης ακρόασης φορέων και σύνταξης πρότασης προς τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να καλυφθεί το «κενό» αναγνώρισης και πιστοποίησης των φορέων αυτών.