Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ρημάζουν την Ελλάδα

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/05/tsipras1-1000.jpg
 Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

panagiwtareaΟ ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας και ο εταίρος του Καμμένος, ως αντιπολίτευση, ξεσήκωναν τον κόσμο εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για την «απάνθρωπη, εξουθενωτική φορολογία». Σήμερα, που τη διπλασίασαν, δεν έχουν το πολιτικό ανάστημα να ζητήσουν συγγνώμη από μια κοινωνία εξουθενωμένη!

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας και ο εταίρος του Καμμένος, ως αντιπολίτευση, έβγαλαν τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα για τον άδικο και αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ. Σήμερα, που ο ΕΝΦΙΑ είναι το ενοίκιο που χιλιάδες ιδιοκτήτες πληρώνουν στο κράτος, δεν έχουν την εντιμότητα να ζητήσουν συγγνώμη για τις περιουσίες που απαλλοτριώνουν!

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας και ο εταίρος του Καμμένος, ως αντιπολίτευση, διαμαρτύονταν για «το ΕΚΑΣ της πείνας των χαμηλοσυνταξιούχων» και υπόσχονταν τη 13η σύνταξη. Και σήμερα, που χάθηκε το ΕΚΑΣ, δεν έχουν το φιλότιμο να ζητήσουν συγγνώμη από τα γεροντάκια που τα καταδίκασαν στο τέλος της ζωής τους να δυστυχούν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας και ο εταίρος Καμμένος, ως αντιπολίτευση, κατήγγειλαν το πανάκριβο καλάθι της νοικοκυράς «γιατί δεν υπήρχε έλεγχος στα ξένα ολιγοπώλια που εξετόπισαν τον συνοικιακό μπακάλη και έτσι ο Ελληνας πληρώνει πιο ακριβά π.χ. το γάλα των παιδιών του από όλη την Ευρώπη». Σήμερα, που το καλάθι της νοικοκυράς είναι άδειο, δεν έχουν το θάρρος να ζητήσουν συγγνώμη από τον κόσμο που είναι σε απόγνωση.
Τι έγινε, ωρέ λεβέντες, και πού κρυβόσαστε; Γιατί δεν ομολογείτε στους πολίτες ότι σχεδόν διπλασιάσατε έμμεσους φορους, αυξήσατε άμεσους και τους κάνατε να σέρνονται στα περίφημα «τέσσερα» του Καμμένου;
Η φοροδοτική ικανότητα πολιτών, επιχειρήσεων, φυσικών προσώπων εξατμίζεται. Μόνον τον Ιούνιο προστέθηκαν 811 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Σας ενημέρωσε ένας από τους εκατοντάδες μετακλητούς τσανακογλείφτες ότι είναι ενενήντα δισεκατομμύρια οι ληξιπρόεθεσμες οφειλές, ενώ εσείς παρακαλάτε τις Βρυξέλλες να εκταμιεύσουν μόλις 2,8 δισ. ευρώ;
Μόνον η ρητορική σας έμεινε και να σηκώσετε τα αποθεματικά, ώσπου να βρεθεί κάποιος να σας στείλει φυλακή για τη διαχείρισή τους: Νοσοκομεία χωρίς γάζες. Σχολεία χωρίς δασκάλους. Πανεπιστήμια σε κατάρρευση.
Υγιείς επιχειρήσεις κλείνουν αδυνατώντας να σας προκαταβάλλουν το 100% των φόρων της επόμενης χρονιάς. Οι οικογενειάρχες προτιμούν να πληρώσουν φροντιστήρια και σχολεία και να θρέψουν τα παιδιά τους, παρά να ρίχνουν στο άπατο πιθάρι σας φόρους χωρίς κοινωνική ανταπόδοση.
Ξέρετε πόσοι είναι οι συμπολίτες μας που χρωστούν στο κράτος; 4.128.962. Ηθελα να ήξερα κοιμάστε ήσυχοι ενώ βυθίζετε την Ελλάδα;

eleftherostypos.gr