Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Εγκύκλιος για όλα όσα αλλάζουν στους μισθούς στο Δημόσιο - Οι πίνακες μισθοδοσίας στο ΝewsIt - Κάποιοι ακόμα θα ακριβοπληρώνονται

Την διαδικασία εφαρμογής των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ καταγράφει η εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Σε αυτή μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και οι αλλαγές που έχουν προκύψει στις αμοιβές αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικών γραμματέων των υπουργείων.

Μεταξύ των σημαντικότερων αλλαγών είναι:

Οι 18 εγκύκλιοι που φέρνουν τα πάνω-κάτω σε εργασιακά, συνταξιοδοτικά, επιδόματα

Οι 18 εγκύκλιοι που φέρνουν τα πάνω-κάτω σε εργασιακά, συνταξιοδοτικά, επιδόματα
Συνολικά 18 ερμηνευτικές εγκυκλίους για τα νέα όρια αύξησης της συνταξιοδότησης, μείωσης μισθών, ένταξης ταμείων στον ΕΟΠΠΥ, κατάργησης επιδομάτων κλπ, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.
Συγκεκριμένα, οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι αφορούν:
(Δείτε αναλυτικά κάθε εγκύκλιο σε pdf πατώντας το link)
  • Συνταξιοδότηση για τους αυτοαπασχολούμενους. Δείτε εδώ
  • Συνταξιοδότηση των ανεξάρτητα απασχολούμενων (ΕΤΑΑ). Δείτε εδώ
  • Συνταξιοδότηση των αγροτών (ΟΓΑ). Δείτε εδώ
  • Συνταξιοδότηση των μισθωτών των πρώην ειδικών ταμείων. Δείτε εδώ
  • Συνταξιοδότηση των μισθωτών του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ. Δείτε εδώ
  • Τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των μισθωτών του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ. Δείτε εδώ
  • Τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για τους ανασφάλιστους του ΟΓΑ. Δείτε εδώ
  • Τις διατάξεις του νόμου 4093/2012 (αφορούν στο ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών μισθωτών ασφαλισμένων, των παλιών ασφαλισμένων ΙΚΑ και άλλων κλάδων, στην κατάργηση εργοδοτική εισφοράς υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ). Δείτε εδώ
  • Την παράταση ασφάλισης στον ΟΓΑ. Δείτε εδώ
  • Το ΕΚΑΣ Αγροτών. Δείτε εδώ
  • Τον τρόπο υπολογισμού της εισφοράς των ασφαλισμένων του ΟΓΑ για παροχές ασθένειας σε είδος και χρήμα. Δείτε εδώ
  • Την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ ως προς την παροχή υπηρεσιών υγείας σε είδος του Κλάδου Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ- ΜΜΕ). Δείτε εδώ
  • Τις ρυθμίσεις για τη μείωση των ήδη χορηγούμενων συντάξεων καθώς και όσες θα χορηγηθούν από την ημερομηνία αυτή από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης και το Δημόσιο. Δείτε εδώ
  • Τις μειώσεις αφορούν όλες τις συντάξεις που καταβάλλονται μεμονωμένες ή αθροιστικά (κύρια και επικουρική σύνταξη ή μέρισμα, ειδική προσαύξηση ΤΣΜΕΔΕ) για οποιαδήποτε αιτία (γήρατος-αναπηρίας-θανάτου) και από οποιαδήποτε πηγή. Δείτε εδώ
  • Την κατάργηση των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας στους συνταξιούχους. Δείτε εδώ
  • Την πρόσθετη μείωση των καταβαλλομένων εφάπαξ βοηθημάτων από τους Τομείς Πρόνοιας. Δείτε εδώ
  • Την κατάργηση ειδικής συνδικαλιστικής σύνταξης και νομοθεσίας τ. ΤΕΑΕΥΕΕΟ. Δείτε εδώ
  • Την κατάργηση ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ του Τομέα ΤΕΑΠΥΚ του ΟΑΕΕ. Δείτε εδώ
Η ερμηνευτική εγκύκλιος (δείτε εδώ)του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που περιλαμβάνονται στο νόμο 4093/2012 καθώς και οι 18 ερμηνευτικές εγκύκλιοι του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό έχει αναρτηθεί στο site της Διαύγεια (http://diavgeia.gov.gr) καθώς και στο site του υπουργείου http://www.ypakp.gr

eklogika.gr

296 άτομα αυτοκτόνησαν ή αποπειράθηκαν, στα χρόνια της κρίσης στην Πελοπόννησο!

Πάνω από 3.100 άτομα αυτοκτόνησαν ή αποπειράθηκαν, στα χρόνια της κρίσης!

Από την αρχή του 2009 έως το τέλος Αυγούστου του 2012, δηλαδή στα χρόνια της κρίσης, βαρύς ήταν ο φόρος σε ανθρώπινες ζωές λόγω απόγνωσης. Ο περιπτώσεις αυτοκτονιών, τελεσθείσες ή και απόπειρες, την περίοδο αυτή σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ανήλθαν σε ... 3.124 πανελλαδικά, σημειώνοντας αύξηση 37%, έναντι της προηγούμενης, προ κρίσης, Ελλάδας! Τα στοιχεία που συνέλεξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, συνολικά και ανά νομό, δείχνουν ότι:
Τα στοιχεία απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου για τα φαινόμενα υποσιτισμού παιδιών και τις αυτοκτονίες πολιτών, επικαλούμενοι έκθεση της UNICEF που κάνει λόγο για 439.000 παιδιά νηπιακής αλλά και σχολικής ηλικίας που υποσιτίζονται.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας στην απάντησή του τονίζει ότι δεν υπάρχει μόνο ένας καθολικά αποδεκτός παράγοντας που προκαλεί στον άνθρωπο τέτοιας ακραίας μορφής αυτοκαταστροφικές τάσεις, αλλά για ένα φαινόμενο πολυπαραγοντικό που σχετίζεται με εξωγενείς παράγοντες (κοινωνικό, επαγγελματικό, οικογενειακό κλπ), αλλά και με παράγοντες ατομικούς-εσωτερικούς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου έχουν καταγραφεί 44 περιστατικά το 2009, 50 το 2010, 53 το 2011, 32 το 2012.
Στην Αργολίδα καταγράφηκαν 9 περιστατικά το 2009, 4 το 2010, 6 το 2011, 5 το 2012.
Στην Αρκαδία καταγράφηκαν 5 περιστατικά το 2009, 5 το 2010, 6 το 2011, 9 το 2012.
Στην Κορινθία καταγράφηκαν 12 περιστατικά το 2009, 13 το 2010, 13 το 2011, 5 το 2012.
Στη Λακωνία καταγράφηκαν 8 περιστατικά το 2009, 16 το 2010, 13 το 2011, 4 το 2012.
Στη Μεσσηνία καταγράφηκαν 10 περιστατικά το 2009, 12 το 2010, 15 το 2011, 9 το 2012.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος έχουν καταγραφεί 38 περιστατικά το 2009, 62 το 2010, 90 το 2011, 47 το 2012.
Στην Αιτωλία 6 το 2009, 10 το 2010, 8 το 2011 και κανένα το 2012
Στην Ακαρνανία 7 περιστατικά το 2009, 19 το 2010, 51 το 2011, 19 το 2012
Στην Αχαΐα καταγράφηκαν 17 περιστατικά το 2009, 26 το 2010, 24 το 2011, 20 το 2012.
Στην Ηλεία καταγράφηκαν 8 περιστατικά το 2009, 7 το 2010, 7 το 2011, 8 το 2012.










 

Από τη… λάθος πλευρά του Τείχους, στον… σβέρκο της Ελλάδας (photos)

Angela+Merkel+Job+Summit+Schroeder+Meets+Opposition

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι, χωρίς πολλές… αμφιβολίες και μισόλογα, η αυτονόητη επικυρίαρχος της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χωρίς αντίπαλο, εντός και εκτός συνόρων, η κόρη του πάστορα από το Αμβούργο που γαλουχήθηκε στη… λάθος πλευρά του Τείχους του Βερολίνου, μεγαλώνοντας στα δύσκολα και… περίεργα χρόνια του Σιδηρούν Παραπετάσματος στην Ανατολική Γερμανία, είναι η “χοντρή που θα τραγουδήσει τελευταία”, για να θυμηθούμε τη σχετική, ιστορικών διαστάσεων πλέον αποστροφή της Κριστίν Λαγκάρντ σε σχέση με την κρίση της ευρωζώνης και τη θεραπεία της.

Ένα απόγευμα θλιμμένο... στο Δερβένι



Τα σύννεφα είχαν «σκαρφαλώσει» στον ουρανό και είχαν σκιάσει την Δερβενιώτικη γη. Κι όμως το Δερβένι και μουντό είναι όμορφο

Έπιασαν στο Δερβένι δυο απατεώνες που είχαν "ρημάξει" τα πορτοφόλια ηλικιωμένων

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Δερβένι , από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, δύο Έλληνες, ηλικίας 36 και 23 ετών αντίστοιχα, γιατί όπως προέκυψε, προσπάθησαν να πείσουν 72χρονο Έλληνα να τους καταβάλει χρήματα, καθώς και κοσμήματα της συζύγου του, για δήθεν οφειλή συγγενικού του προσώπου».

Οι δύο δράστες που είναι από το Ζεφύρι Αττικής , είχαν κάνει επάγγελμα την απάτη. Είχαν «χτυπήσει» σε αρκετές περιοχές της Κορινθίας κατά το παρελθόν όπως το Ξυλόκαστρο, το Λουτρό, το Καμάρι, τη Συκιά καθώς και εκτός Κορινθίας.
Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από έναν ηλικιωμένο στο Λουτρό. Ο τρόπος που λειτουργούσαν είναι γνωστός. Πλησίαζαν ηλικιωμένα άτομα και τους έλεγαν δήθεν ότι τους έστειλε το παιδί τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο. Τους έλεγαν ότι το συγγενικό τους πρόσωπο τους χρωστάει κάποια χρήματα, τα οποία θα έπρεπε να τους δώσουν οι ηλικιωμένοι.
Κάποιοι από τους ηλικιωμένους …την πάτησαν και έδωσαν αυτά που τους ζητούσαν οι απατεώνες, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Η υπόθεση ερευνάται από τους αστυνομικούς του ΑΤ Ξυλοκάστρου.



Επίσης χθες στην Κόρινθο συνελήφθη,  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 51χρονος , για παράνομη κατοχή όπλων στην οικία του.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 51χρονου, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν, τα εξής:

  • Ένα (1) πιστόλι, με γεμιστήρα.
  • Ένα (1) κυνηγετικό όπλο.
  • Δύο (2) πτυσσόμενα στιλέτα.
  • Εκατόν σαράντα τέσσερα (144) φυσίγγια, διαφόρων τύπων.
Ο 51χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Προφητεία Μάγια: Αντίστροφη μέτρηση στο Μεξικό για το τέλος του κόσμου

Στη Ριβιέρα Μάγια του Μεξικού και στη Γουατεμάλα, ενόψει της λεγόμενης Ημέρας της Αποκάλυψης που αρκετοί πιστεύουν ότι πρόκειται να έλθει τον επόμενο μήνα, οι ειδικοί προσπαθούν να διελευκάνουν τον μύθο και εξηγούν ότι οι Μάγια δεν θεωρούν την 21η Δεκεμβρίου 2012 ως ημέρα της συντέλειας του κόσμου.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως η προφητεία περί αποκάλυψης που έχει εμπνεύσει συγγραφείς και σεναριογράφους δεν εμφανίζεται στο πέτρινο Ημερολόγιο της Μεγάλης Μέτρησης, το οποίο κατασκεύασαν οι Μάγια περίπου το έτος 669 στο νοτιοανατολικό Μεξικό, τονίζοντας ότι οι Μάγια δεν ασχολούνταν με την αποκάλυψη.

Στην πραγματικότητα, συνεχίζουν οι ειδικοί, η λίθινη πλάκα αφηγείται τη ζωή και τις μάχες ενός ηγεμόνα της εποχής, του Μπαχλάμ Ατζάου, ο οποίος ήθελε να προγραμματίσει την έλευση του θεού.

Επιπλέον, η τελευταία ημέρα του Ημερολογίου αυτού είναι η 23η Δεκεμβρίου του 2012 και όχι η 21η και ουσιαστικά αυτή σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου.

Επομένως, εξηγούν ερευνητές, δεν συντρέχει λόγος να κατασκευάσει κανείς μία πελώρια κιβωτό αφού οι καταστροφικές πλημμύρες, οι σεισμοί και οι εκρήξεις ηφαιστείων που παρουσιάζονται στην ταινία του Χόλιγουντ 2012 δεν αναφέρονται σε προφητεία των Μάγια.

«Οι Μάγια είχαν μία κυκλική ιδέα περί χρόνου. Δεν τους απασχολούσε το τέλος του κόσμου» λέει ο Μεξικανός αρχαιολόγος Χοσέ Ρομέρο. Η λίθινη πλάκα, που είναι γνωστή ως Μνημείο 6 ή αλλιώς Λίθινη Πλάκα του Τορτουγκέρο, βρίσκεται στο Ελ Τορτουγκέρο (η χελώνα), μία αρχαιολογική τοποθεσία που ανακαλύφθηκε το 1915.

Είναι σπασμένη σε έξι σημεία και τα διάφορα κομμάτια της εκτίθενται σε μουσεία των ΗΠΑ και του Μεξικού, περιλαμβανομένων του Ανθρωπολογικού Μουσείου Κάρλος Πελισέρ Καμάρα στην περιοχή Ταμπάσκο και του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης.

Η πρώτη μελέτη της λίθινης πλάκας δημοσιεύτηκε από Γερμανό ερευνητή το 1978. Από τότε, διάφοροι αρχαιολόγοι εξέτασαν τη σημασία της και συμφωνούν ότι αναφέρεται στην 23η Δεκεμβρίου.

«Η τελευταία επιγραφή αναφέρεται στις 23 Δεκεμβρίου του 2012, αλλά το κεντρικό θέμα του Μνημείου 6 δεν είναι η ημερομηνία, δεν πρόκειται για προφητείες ή για το τέλος του κόσμου. Είναι η ιστορία του τότε ηγεμόνα Μπαχλάμ Ατζάου» εξηγεί ο Ρομέρο και προσθέτει ότι η ημερομηνία αποτελεί «αρχή ενός νέου κύκλου, αυτό είναι όλο».

Παρότι οι Μάγια επιχειρούσαν προφητείες, τα γεγονότα που τους απασχολούσαν ήταν εκείνα που αφορούσαν το άμεσο μέλλον και συνδέονταν με φαινόμενα της καθημερινής ζωής, όπως βροχοπτώσεις, ξηρασίες ή σοδειές.

korinthostv.blogspot.gr

Την λύση της συνεργασίας με τον Βαγγέλη Δανιήλ ανακοίνωσε πριν από λίγο η Κόρινθος.



"Η ΠΑΕ ΠΑΣ Κόρινθος ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας, κοινή συναινέσει , με τον ποδοσφαιριστή κ. Δανιήλ. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην καριέρα του", αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Δανιήλ δεν δέχθηκε να αγωνιστεί στο ματς των Νέων με τον Φωκικό, παρότι ακολούθησε την αποστολή στην Άμφισσα, με αποτέλεσμα να "ραγίσει το γυαλί".

Έτσι, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Σαμπράκου, η διοίκηση αποφάσισε να χωρίσει τους δρόμους με τον νεαρό αμυντικό, ο οποίος έμεινε ελεύθερος και τον Γενάρη θα αναζητήσει το νέο σταθμό της καριέρας του.

"ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ"

Του Γιάννη Λαλιώτη


Όλοι μας ανεξαιρέτως σήμερα περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές. Το φάσμα της κρίσης μας σκεπάζει όλους και χωρίς διακρίσεις. Ζούμε και κινούμαστε σε ένα ζοφερό κλίμα χωρίς να υπάρχει φώς στο τούνελ. Και αυτό το λιγοστό φως που βλέπουμε στην άκρη του δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι. Κατά μια ερμηνεία είναι το φως που θα μας βγάλει από το σκοτεινό αδιέξοδο και κατά την άλλη ερμηνεία είναι το φως του τρένου που έρχεται κατά πάνω μας. Οι Έλληνες και ειδικότερα εμείς οι ΦΕΝΕΑΤΕΣ ανέκαθεν είμαστε λαός που έχει περάσει από πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις...
...Είμαστε μια "ράτσα διαλεχτή" όπως λέει και το τραγούδι. Η ιστορία έχει δείξει πως όταν ένας λαός είναι ενωμένος και δυνατός ξεπερνάει τα πάντα και μέσα από δύσκολες καταστάσεις βγάζουμε αν θέλετε τις πιο σπάνιες αρετές μας.
Ξαναγυρίζουμε πίσω στις οικογένειές μας, στους συγγενείς μας, στο χωριό μας, στις ρίζες μας.
Σήμερα επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε ο πιο σημαντικός και ο κυριότερος κρίκος, το όργανο επικοινωνίας με τους Απανταχού ΦΕΝΕΑΤΕΣ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, η εφημερίδα μας «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ» να συνεχίσει να εκδίδεται και να μπαίνει στα σπίτια των χωριανών μας.
Η εφημερίδα μας εκδίδεται ανελλιπώς από το 2005, εδώ και 8 συνεχή έτη. Για κανένα λόγο τούτες τις δύσκολες ώρες, τούτες τις δύσκολες στιγμές δεν πρέπει να σταματήσει η έκδοσή της.
Ο τόνος δεν είναι απλά δραματικός. Είναι πραγματικός αλλά και ουσιαστικός.
Θέλουμε και πρέπει να συλλέγουμε μηνύματα και να τα εκπέμπουμε γραπτώς.
Θέλουμε να γνωρίζουμε τα καλά και τα κακά γεγονότα.
Θέλουμε και επιβάλλεται με λίγα λόγια να επικοινωνούμε μεταξύ μας.
Άλλωστε η επικοινωνία είναι αναγκαία συνθήκη της σημερινής κοινωνικής αλληλεγγύης.
Θέλουμε να δημιουργήσουμε κοινωνικούς δεσμούς μεταξύ των ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΏΝ και των παιδιών μας.
Η Φενεατική επικοινωνία, η σύσφιξη των σχέσεων, η ανταλλαγή πληροφοριών (κοινωνικά γεγονότα),η ανάλυση ιστορικών γεγονότων ζητούν και επιβάλλουν την συνέχισή της προς χάρη του αναγνωστικού της κοινού.
Όπως αναφερθήκαμε και στα προηγούμενα φύλλα, η παύση της ταχυδρομικής ατέλειας, αλλά και οι συνδρομές που λαμβάνουμε δυστυχώς από λίγους, καθιστούν πολύ δύσκολη την συνέχιση της εφημερίδας μας. Η συνέχιση της έκδοσής της ζητά την στήριξη ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Αυτή η ελάχιστη οικονομική ενίσχυση των 30 ευρώ θα στηρίξει την προσπάθεια όλων μας για την συνέχισή της και περαιτέρω αναβάθμιση του πανέμορφου ΦΕΝΕΟΥ μας.
Μέσα από την εφημερίδα μας σας παρακαλούμε και πάλι όπως στείλετε την συνδρομή σας. Όπου έμπρακτα πλέον ο καθένας μας θα βάλει ένα λιθαράκι στην προσπάθεια επιβίωσης της εφημερίδας.
Μην ξεχνάμε ότι όλες οι κινήσεις– δράσεις, η έκδοση της εφημερίδας, η δημιουργία της ιστοσελίδας, αλλά και άλλες εκδηλώσεις έχουν ένα κοινό παρονομαστή.
Την ανάδειξη και αναβάθμιση του πανέμορφου ΦΕΝΕΟΥ μας, αλλά το πιο σημαντικό να γυρίσουμε εμείς και τα παιδιά μας ξανά στις ρίζες, στα ήθη και έθιμά μας που πιστεύουμε πως μόνο έτσι θα αντέξουμε στα δύσκολα χρόνια που έρχονται για όλους μας.
Ας είμαστε λοιπόν ενωμένοι και προπάντων αισιόδοξοι για το μέλλον.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΓΚΩΝ!

 
 
Γράφει ο Γιάννης Λαλιώτης

Οι άνθρωποι, προκειμένου να ριζώσουν και να σταδιοδρο­μήσουν εκεί που γεννήθηκαν έχουν μόνο μία επιλογή. Να αξιο­ποιήσουν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου τους. Αυτή η αξιοποίηση ΔΕΝ είναι εύκολη. Ιδιαίτερα σήμερα που τα συγκριτι­κά πλεονεκτήματα συγκλίνουν από τόπο σε τόπο και από χώρα σε χώρα και τα προϊόντα που παράγονται μπορούν να γίνουν γνωστά σ'όλα τα μήκη και πλάτη της Γής, με ταχύτητα INTERNET  και με όλα τα χαρακτηριστικά τους. Βάρος, συσκευασία, καταναλωσιμότητα, τιμές κ.λ.π.
Είναι διαπιστωμένο, ότι οι άνθρωποι που δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, υποχρεώνονται, σιγά-σιγά, να εγκαταλεί­ψουν τον τόπο γέννησης τους και οδηγούνται, όχι απλώς στη δια­σπορά, αλλά στην παγκόσμια διασπορά.
Αυτό ακριβώς συνέβη με τους κατοίκους του  Φενεού. Ενώ είχαν συγκριτικά πλεονε­κτήματα για αξιοποίηση αυτό δεν έγινε. Οι λόγοι μπορούν να συ­νοψιστούν ως εξής:
Η κτηνοτροφία δεν είχε την απαιτούμενη επιστημονική στήρι­ξη που είχαν οι κτηνοτρόφοι των Ευρωπαϊκών χωρών. Θα ήταν προτιμότερο οι Έλληνες κτηνοτρόφοι και γενικότερα οι Έλληνες αγρότες να είχαν την επιστημονική στήριξη των Ευρωπαίων συνα­δέλφων τους παρά τις « αμαρτωλές» επιδοτήσεις
Έπειτα απ' αυτή την εισαγωγή έρχομαι στην ορεινή Κορινθία. Εδώ οι κτηνοτρόφοι την έννοια του αγροοικονομολόγου την α­γνοούν.
Ο αυτοσχεδιασμός εκ μέρους τους έχει παραδοσιακό χα­ρακτήρα και η παραγωγικότητα τους σχεδόν είναι στάσιμη τα τε­λευταία 50 χρόνια. Ο δε όγκος παραγωγής συνεχώς μειώνεται και ο απλός κόσμος συμπεραίνει:
 η κτηνοτροφία στο Φενεό πεθαί­νει...

Όμως αυτό το συμπέρασμα θα πρέπει ν' αφυπνίσει συνειδή­σεις. Όχι μόνο της πολιτικής ηγεσίας αλλά κυρίως αυτών που α­γαπούν την πρόοδο, την ευημερία  και μι­σούν τη μιζέρια, τη φτώχεια, τη μετανάστευση.
Πέρα απ' την κτηνοτροφία ο Ορεινός Όγκος της Ζήριας-Χελμού εί­ναι πάμπλουτος σε ευκαιρίες. Όμως οι ευκαιρίες προσφέρονται σε ανθρώπους με επιχειρηματικότητα. Και αυτοί ακριβώς οι Φενεάτες έ­χουν εγκαταλείψει το Νομό. Μερικοί απ' αυτούς έχουν κυριολεκτι­κά πρωτεύσει σε πανελλήνια κλίμακα και κάποιοι βρίσκονται ανά­μεσα στους καλλίτερους Επιχειρηματίες. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Υπάρχουν και χιλιάδες άλλοι που ανήκουν στο χώρο των μικρομεσαίων.

Αυτοί οι επιχειρηματίες, μεγάλοι, μεσαίοι και μικροί, κατά κανόνα μετανάστες (ετεροδημότες και όχι μόνο) αποτελούν τη Χρυσή Εφεδρεία για τον Φενεό. Η ευθύνη για την προσέλκυσή τους ανήκει, σχεδόν αποκλειστικά σ' αυτή τη φάση, στη νέα Δημοτική αρχή. Σ' αυτούς εναπόκειται ο σχεδιασμός και η προσπάθεια για την αφύπνιση των Φενεατών  Επιχειρηματιών, όπου Γής.

Τονίζουμε με έμφαση δύο πράγματα:
 
Πρώτον: η υπανάπτυκτη Ελληνική περιφέρεια, άρα και ο Φενεός, έχει το μέλλον της Ελλάδος στα χέρια της.
Δεύτερον: Το εγχείρημα φαντάζει σχεδόν αδύνατο. Όμως ό­λοι οι μεγάλοι που πέρασαν απ' τη γη και άφησαν τα ίχνη τους, και διδάσκονται στην ιστορία, στη φιλοσοφία και στην οικονομία, μας λένε: «προσπαθήστε να κάνετε αυτά που φαίνονται αδύνατα. Θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε. Όμως όλοι μαζί. Όχι απλώς ενωμένοι αλλά κυρίως αγαπημένοι».

Με τις σκέψεις αυτές κάνω έκκληση στους συμπατριώτες μου Φενεάτες να προσπαθήσουμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ν' αξιοποιήσουμε τους ορεινούς όγκους της Κορινθίας.
Μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το μπο­ρούμε.

Λαλιώτης Ιωάννης
Εκδότης τοπικών εφημερίδων Φενεού

Επίκαιρη ερώτηση για την παράνομη υλοτόμηση κατέθεσε ο Ευστάθιος Μπούκουρας (video)

Επίκαιρη ερώτηση με θέμα την παράνομη υλοτόμηση κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή κ. Ευστάθιος Μπούκουρας προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων . Ο κ. Μπούκουρας τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων για την καταπολέμηση οργανωμένων κυκλωμάτων που κερδοσκοπούν από το παρεμπόριο λαθροϋλοτομίας , ένα φαινόμενο που τείνει να μετατραπεί σε μάστιγα της σύγχρονης εποχής και καταστρεπτικό για το περιβάλλον και τη φυσική ομορφιά των τοπίων .

Παναγιώτης Κουρουμπλής : Εμπαιγμός των αναπήρων με την Πράξη Νομοθετικο​ύ Περιεχομέν​ου

Με αφορμή την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 229, 19.11.2012) στην οποία θίγονται τα πρόσωπα με αναπηρία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΕΚΜ Παναγιώτης Κουρουμπλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση, επιδεικνύοντας πρωτοφανή κοινωνική αναλγησία, ανακαλεί αιφνιδιαστικάμε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την ψηφισθείσα μόλις προ δέκα ημερών εξαίρεση των βαριά αναπήρων από τις μειώσεις συντάξεων και επιδομάτων. Προσπαθώντας να κρατήσει τα προσχήματα, διατήρησε μόνο την εξαίρεση των παραπληγικών-τετραπληγικών του δημοσίου, αφήνοντας στη μοίρα τους τούς παραπληγικούς-τετραπληγικούς της κοινωνικής ασφάλισης.
Η ενέργεια αυτή αντίκειται στα άρθρα 4 και 21 του Συντάγματος που προβλέπουν την προστασία των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων και την ίση μεταχείριση όλων των πολιτών. Επίσης αντίκειται στο άρθρο 44, παρ. 1 του Συντάγματος, διότι καταφανώς δεν προκύπτει απρόβλεπτη ανάγκη, καθότι πριν από δέκα ημέρες η Βουλή ομοφώνως θέσπισε τις διατάξεις αυτές. Τέτοια πρωτοβουλίες προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, ευτελίζουν το θεσμό του Κοινοβουλίου και πλήττουν την έννοια της Δημοκρατίας. Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, υπάρχουν στιγμές στη ζωή που, όσο δύσκολα και αν προφέρεται το όχι, οι συνθήκες το επιβάλλουν».

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


H Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας στα πλαίσια της προσπάθειας για την υποστήριξη των ανέργων του Νομού, μέσα από μια σειρά δράσεων, αξιοποιεί κι εκμεταλλεύεται κάθε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας. Μετά την έναρξη της απασχόλησης περίπου 460 ανέργων του Νομού στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, στα πλαίσια του προγράμματος της Κοινωφελούς εργασίας η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας μέσω της δυναμικής συμμετοχής της στη σύμπραξη ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ, προωθεί το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα ενημέρωσης και κατάρτισης ανέργων «ΤΟΠΕΚΟ», που ως στόχο έχει να ωφελήσει εκατό περίπου  συμπολίτες μας που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, έχει ήδη τονίσει τη σημασία της απασχόλησης περίπου 1000 ατόμων στο Νομό στο πλαίσιο του προγράμματος της Κοινωφελούς εργασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το νέο πρόγραμμα «ΤΟΠΕΚΟ» δεν στοχεύει μόνο στην επιδοτούμενη ενημέρωση ανέργων της περιοχής μας, αλλά και στην ένταξη και απασχόλησή τους σε επιχειρήσεις του νομού ή και στη δημιουργία νέας επιχειρηματικότητας. Ο κ. Δέδες ανέφερε πως πρόκειται για ένα ανοικτό πρόγραμμα που απευθύνεται σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες της Κορινθίας για το οποίο υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα κάλεσε όσους πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος να καταθέσουν αιτήσεις για τη συμμετοχή τους. Η προθεσμία των αιτήσεων λήγει στις 30 Νοεμβρίου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ευελπιστεί στη μέγιστη δυνατή συμμετοχή.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:
Στόχοι / αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίηση της Πράξης:

Reuters: Και η Ελλάδα στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Antonis-Samaras-in-Brussels

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, οι ηγέτες της ευρωζώνης θα συζητήσουν και το φλέγον «Eλληνικό ζήτημα» στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες, με κύριο αντικείμενο τον καθορισμό του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το χρονικό διάστημα 2014-2014.
Το Reuters επικαλείται ως πηγή υψηλόβαθμο Γερμανό αξιωματούχο, ο οποίος μετέφερε εμπιστευτικά: «Η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα της Συνόδου, αλλά αναμένω ότι θα μπορούσε να αποτελέσει θέμα των συνομιλιών μεταξύ των ηγετών».
Δεν αποκλείεται λοιπόν, να προκύψουν νεότερα για την αντιμετώπιση της κρίσης του ελληνικού χρέους από τη Σύνοδο του, κατά τα άλλα, αναρμόδιου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο όμως, ως γνωστόν, αποτελείται από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των κρατών – μελών.

ysterografa.gr

Ρώμος Φιλύρας



«Θέλουν να σας κάνουν καλά. Αλλοίμονο, εκεί φτάνει ο παραλογισμός των λογικών.
Καλά, δηλαδή να γυρίσετε πίσω, έξω στην τέφρινη πραγματικότητα, να ξαναδήτε πίσω με την κρίσι του ακέραιου μυαλού την πιο αβάσταχτη, την πιο αρμολογημένη αλλόφρονη λογική της ζωής που σκοτώνει την ανθρώπινη καρδιά. [...] Μα τι θα βάλετε στη θέση του οράματος εσείς οι λογικοί; [...] Καλοπροαίρετοι γιατροί μου, αν επιμένετε να με γιατρέψετε από κάτι, γιατρέψτε με από την λογική». Αυτά έγραφε ο ποιητής Ρώμος Φιλύρας μέσα από το Δρομοκαΐτειο. Εκεί πέρασε δεκαπέντε χρόνια από τη ζωή του, από το 1927 έως το 1942 - εκεί τελείωσε τις μέρες του, έχοντας τη μοίρα του Βιζυηνού και του Μητσάκη. Ένας άνθρωπος που παρακαλάει να τον γιατρέψουν από τη λογική, όσο αντιφατικό κι αν είναι το αίτημά του, δεν είναι έτσι απλά «τρελός» μα ένας πάσχων που βρίσκεται παράλληλα μέσα και έξω από την ασθένειά του.
__________________________________________________________

Το πραγματικό του όνομα ήταν Ιωάννης Β. Οικονομόπουλος, γεννήθηκε στο Δερβένι Κορινθίας το 1888 και πέθανε στο Δρομοκαΐτειο, στις 9 Σεπτέμβρη 1942. Μορφώθηκε κατ' οίκον από τον πατέρα του, που 'ταν εκπαιδευτικός και στα 14 του εγκατασταθήκανε στην Αθήνα όπου εργάστηκε σ' αθηναϊκές εφημερίδες. Πέρασε πολλές περιπέτειες και μεταπτώσεις σ' όλο τον υγιή του βίο, ύστερα, συνεπεία αφροδισιακού νοσήματος, το 1920, πέρασε τα σύνορα της ουτοπίας και του δράματος, για να υποκύψει στη τρέλα. Το 1927 κλείστηκε στο Ψυχιατρείο, -όπου δε σταμάτησε να γράφει, άλλοτε καλά και στρωτά κι άλλοτε παντελώς αλλοπρόσαλλα ποιήματα, τα οποία συνέγραφε σε χαρτί του ψυχιατρείου και τα χάριζε αφειδώς στους επισκέπτες.
_________________________________________
Ο Βάρναλης τον χαρακτήριζε «ο Ρεμπό της Ελλάδος».
_________________________________________
Music : Spanoudakis - Eternal love

Φανταστικά χρώματα από τον Σιδ. σταθμό Δερβενίου (Video)



Φανταστικα χρωματα από τον πανέμορφο Σιδηροδρομικό σταθμό στο Δερβενι ..... όταν η γραμμή ήταν ακόμα σε λειτουργία

Μια βόλτα με ποδήλατο στο Δερβένι (VIDEO)



Μια βόλτα με ποδήλατο (και την κάμερα πάνω στο τιμόνι) διασχίζοντας τον κεντρικό δρόμο στο Δερβένι από την αρχή μέχρι το τέλος , με κατεύθυνση προς Κόρινθο
Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, 4:30 μμ

Οι ανιστόρητοι προπαγανδιστές δεν έχουν θέση στην εκπαίδευση


Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος
 
 
Είναι κουραστική για τον γράφοντα και ενδεχομένως για πολλούς εκ των αναγνωστών του, η επανειλημμένη στηλίτευση από μέρους του, της νοσηρής νοοτροπίας της Μεταπολιτευτικής περιόδου, που ενίοτε βυσσοδομεί ύπουλα κατά της Ελληνικής Ιστορίας και των εθνικών ευαισθησιών του ελληνικού λαού. Όταν όμως οι κρατικοί αξιωματούχοι, αρνούνται να το πράξουν λόγω φοβικών συνδρόμων που τους εμπνέει η Αριστερά, ο κλήρος για την ανάληψη αυτού του καθήκοντος, πέφτει μοιραία στα μεσαία ή μικρομεσαία στελέχη της Πατριωτικής Παράταξης, έστω κι αν η επιρροή τους στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης είναι αμελητέα.

Νέο κρούσμα ανθελληνισμού παρατηρήθηκε αυτή τη φορά στο Νυδρί της Λευκάδας, κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, όταν η Νηπιαγωγός του Νηπιαγωγείου της περιοχής, ζήτησε από τους μαθητές της να ζωγραφίσουν τις σημαίες των χωρών της εθνικότητάς τους και στη συνέχεια ανάρτησε στην αίθουσα της τάξης της, εκτός από την ελληνική και την αλβανική σημαία, με την αιτιολογία ότι στην τάξη υπήρχαν και αλβανικής καταγωγής νήπια και επομένως έπρεπε στα πλαίσια του «μαθήματος» της διαπολιτισμικότητας, να μη μειονεκτεί κανένα παιδί.

Οι ψευτοκουλτουριάρηδες ασφαλώς, που στο άκουσμα και μόνο των λέξεων «Ελλάς», «Έλληνας», «Εθνικός» κ.ο.κ. παρουσιάζουν δυσανεξία και στομαχικές ανωμαλίες, όπως ήταν αναμενόμενο, έσπευσαν να την υποστηρίξουν, εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο τους γονείς των ελληνοπαίδων, που είχαν ήδη καταγγείλει την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά της Νηπιαγωγού, η οποία επιχείρησε να αλλοιώσει την Ελληνική Ιστορία του 1940 και να δηλητηριάσει τις αθώες ψυχές των νηπίων ελληνόπουλων, διδάσκοντάς τα να παραμερίζουν το Μεγαλείο του Ελληνικού Έθνους, για χάρη της προαγωγής της διαφορετικότητας.

Αγνόησε αυτή η κυρία δηλαδή, ότι η αλβανική σημαία δεν έχει καμία θέση δίπλα στην ελληνική όταν πρόκειται για τον εορτασμό της Επετείου του «ΟΧΙ», ούτε καν μέσα σε μια αίθουσα νηπιαγωγείου, δεδομένου ότι η Αλβανία ουδέποτε υπήρξε σύμμαχος χώρα της Ελλάδας. Αντιθέτως, διετέλεσε τσιράκι των φασιστών του Μουσολίνι και δεν έπαψε ποτέ να είναι σαδιστικός βασανιστής του αλύτρωτου ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. Και αυτή την ιστορική γνώση είναι υποχρεωμένος κάθε εκπαιδευτικός να την παραδίδει αυτούσια και να τη μεταλαμπαδεύει στις νεότερες γενιές Ελλήνων.

Η περίπτωση της εν λόγω Νηπιαγωγού που παραβίασε κατάφωρα τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 16 παρ. 2 του Συντάγματος, το οποίο ρητά και κατηγορηματικά αναφέρει ότι «η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες», πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Επιβάλλεται να εξεταστεί η ίδια από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ώστε να αποδειχθεί εάν διαθέτει την επιστημονική κατάρτιση που απαιτείται, για να ασκεί το λειτούργημα της ψυχικής και πνευματικής διάπλασης των νηπίων που βρίσκονται στην αρχή της μαθησιακής τους πυραμίδας.

Πρέπει να αποφασιστεί από της αρμόδιες αρχές του Υπουργείου, εάν η ανωτέρω εκπαιδευτικός, μπορεί να συνεχίσει να διδάσκει ή χρειάζεται να παρακολουθήσει στοιχειώδη σεμινάρια, για να διδαχθεί και η ίδια την ελληνική ιστορία. Είναι απαραίτητο δε, να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός, εάν υπέπεσε στο παραπάνω ολίσθημα από άγνοια και απειρία, ή προέβη σε αυτήν την ασυγχώρητη πράξη, διακατεχόμενη από την «Ρεπούσεια» λογική της ισοπέδωσης και απαξίωσης του Ελληνισμού στο σύνολό του.

Οι αρμόδιοι Υπουργοί και Υφυπουργοί οφείλουν να πράξουν τα δέοντα και να πατάξουν με κάθε τρόπο τέτοιου είδους διαλυτικά και παρακμιακά φαινόμενα στην ελληνική εκπαίδευση. Η κυβέρνηση Σαμαρά που ακρογωνιαίο λίθο της έχει την Κεντροδεξιά Παράταξη, δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα των ψευτοπροοδευτικών που διέλυσαν την Παιδεία, εκπόρνευσαν την πλούσια ελληνική γλώσσα υπεραπλουστεύοντάς την, ακρωτηρίασαν την ελληνική ιστορία, απονεύρωσαν την ορθόδοξη θρησκευτική συνείδηση του λαού και εν τέλει παρέδωσαν στην κοινωνία, στρατιές αγραμμάτων και απαιδεύτων πολιτών, χωρίς εθνικά αντανακλαστικά. Αντίθετα, υποχρεούται να σφυρηλατήσει ακμαίο εθνικό φρόνημα στα ελληνόπουλα, φρόνημα που είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Και αυτόν τον μεγαλεπήβολο στόχο θα τον επιτύχει μόνο εάν τα ελληνικά σχολεία όλων των βαθμίδων, διαθέτουν Ελληνόψυχους εκπαιδευτικούς, όμοιους με την ηρωίδα δασκάλα της Θράκης Χαρά Νικοπούλου, που δίδαξε το αξεπέραστο μεγαλείο του Ελληνισμού μέχρι και στους μουσουλμανόπαιδες της Θράκης, έγινε αγαπητή σε όλη την περιοχή, απέκτησε μεγάλη απήχηση και στο τέλος απειλήθηκε η ίδια της η ζωή από τους εγκάθετους πρακτορίσκους της Άγκυρας, που εδρεύουν στο Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή, μιας που το ελληνικό «προοδευτικό» κράτος, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ανήμπορο να αντιδράσει.

Τέτοιους δασκάλους έχει ανάγκη το Έθνος των Ελλήνων. Σκαπανείς του πνεύματος και της εθνικής υπερηφάνειας. Όσοι πάλι αρέσκονται να χρησιμοποιούν τον ιερό χώρο του σχολείου, παριστάνοντας οικτρούς κομματάρχες και προπαγανδιστές ανθελληνικών ιδεωδών, προσφέρουν χείριστες υπηρεσίες και ως εκ τούτου δεν έχουν θέση στην ελληνική εκπαίδευση.

 Ανδρέας Μητσόπουλος, δικηγόρος  

Όταν βρίζουμε, ας ξέρουμε τουλάχιστον ποιους


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δυστυχώς δεν είμαστε ο ομφαλός της γης.

Το χειρότερο είναι πως δεν είμαστε καν ο ομφαλός της Ευρώπης.

Αυτό σημαίνει πως – παρ’ όλα τα βάσανά μας – πρέπει να αρχίσουμε να κατανοούμε τον κόσμο γύρω μας.

Κατ’ αρχήν, πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε σε ποιους χρωστάμε.

Μετά την είσοδό μας στον μηχανισμό στήριξης τα χρέη μας δεν βρίσκονται πλέον διασκορπισμένα σε διάφορα funds και τράπεζες του κόσμου, αλλά έχουν μεταφερθεί στους λαούς της Ευρώπης – οι οποίοι επίσης έχουν κοινοβούλια, πολιτικούς και εκλογές.

Αυτοί οι λαοί μας δανείζουν με μικρότερο επιτόκιο από ό,τι δανείζονται οι ίδιοι, ενώ την ίδια ώρα έχουν βομβαρδιστεί – και δυστυχώς βομβαρδίζονται ακόμη – με τόνους λάσπης και δυσφήμησης.

Την ίδια ώρα, η Γερμανία, που πληρώνει το 40% περίπου του προϋπολογισμού της ΕΕ, εμφανίζει σημάδια κάμψης στην οικονομία της, με αποτέλεσμα ο λαός της να δυσανασχετεί ακόμη περισσότερο.

Τα μηνύματα είναι σαφή:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩ​Ν ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σε βάθος ενημέρωση για τις αδιερεύνητες πτυχές της υπόθεσης υποκλοπής-μεγατόνων των προσωπικών δεδομένων 9.000.000 Ελλήνων αλλά και για την αξιοπιστία των συστημάτων TAXIS και ELENXIS, ζητά με Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «πέρα από το γεγονός ότι εάν αυτό συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα της Ευρώπης αμέσως θα είχε παραιτηθεί όλη η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και πέρα από την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης υπάρχουν συγκρουόμενες και διιστάμενες απόψεις για τον τρόπο διαρροής των στοιχείων αυτών». Κατά μία περίπτωση, νεαρός άνδρας που συνελήφθη κατηγορείται ότι επιτέθηκε με τη μαεστρία των χάκερ στα αρχεία του Υπουργείου και κατάφερε να τα υποκλέψει, ενώ το δεύτερο σενάριο, ξεπερνά και αυτά της επιστημονικής φαντασίας. Γιατί πώς αλλιώς θα χαρακτήριζε κανείς το σενάριο για «βοήθεια» υψηλά ιστάμενου προσώπου του Υπουργείου Οικονομικών που πληρώθηκε αδρά για να παραδώσει σε ένα άσχετο και επικίνδυνο, για την ίδια την εθνική ασφάλεια της χώρας, άτομο, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σχεδόν όλων των Ελλήνων πολιτών;

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
ΘΕΜΑ: ΚΛΟΠΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Κύριε Υπουργέ, Ως γνωστόν μετά από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, συνελήφθη πρόσφατα ένας διαφημιστής, με τη κατηγορία ότι είχε στην κατοχή του τα προσωπικά και φορολογικά στοιχεία 9.000.000 Ελλήνων . Πέρα από το γεγονός ότι εάν αυτό συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα της Ευρώπης, αμέσως θα είχε παραιτηθεί όλη ή ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και πέρα από την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης που είναι σε εξέλιξη, υπάρχουν συγκρουόμενες και διιστάμενες απόψεις για τον τρόπο διαρροής των στοιχείων αυτών. Κατά μία περίπτωση ό νεαρός άνδρας επιτέθηκε με την μαεστρία των χακερ στα αρχεία του Υπουργείου και κατάφερε να τα υποκλέψει, ενώ κατά άλλη περίπτωση αυτός τα έλαβε με την βοήθεια κάποιου στελέχους του Υπουργείου, ό οποίος είχε πρόσβαση στα ηλεκτρονικά συστήματα και πληρώθηκε αδρά για τις υπηρεσίες του. Ωστόσο το θέμα αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την αξιοπιστία και εχεμύθεια των TAXIS και ELENXIS και προκαλεί τεράστια ανησυχία στους Έλληνες φορολογούμενους, που ξαφνικά είδαν τα προσωπικά δεδομένα τους να βρίσκονται προς χρήση σε άσχετα και επικίνδυνα πρόσωπα. Θα πρέπει να δοθεί μια πειστική απάντηση για το σκάνδαλο αυτό, που δείχνει το μέγεθος της διαφθοράς στα ανώτατα κλιμάκια του Υπουργείου Οικονομικών και πιθανόν σε στελέχη που παρεπιδημούν στα υπουργικά γραφεία . Ερωτάται o κ. Υπουργός: 1.Τα φορολογικά ηλεκτρονικά συστήματα TAXIS και ELENXIS είναι αξιόπιστα και εχέμυθα, ναι ή όχι; 2.Εάν είναι, ποια εξήγηση δίνετε για τον τρόπο διαρροής των στοιχείων αυτών και των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών; 3.Μέχρι να βρεθεί ό τροφοδότης επίορκος υπάλληλος του Υπουργείου, θα αντικαταστήσετε όλα εκείνα τα άτομα που έχουν πρόσβαση στα φορολογικά ηλεκτρονικά συστήματα;
Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Ερώτηση Χρίστου Δήμα για τις εισπρακτικ​ές εταιρείες

dimas_x.jpeg
Ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας    κατέθεσε  , προς τα αρμόδια Υπουργεία, για την δράση των εισπρακτικών εταιρειών και την ανάγκη να αλλάξει το γενικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους, να περιορισθούν οι κλήσεις-οχλήσεις στους συμπολίτες μας και να γίνει καλύτερη χρήση των προσωπικών δεδομένων από τις τράπεζες.  την εξής ερώτηση:
                       21.11.2012
Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών
Προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θέμα: Επανεξέταση και τροποποίηση του γενικού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις («εισπρακτικών εταιρειών»).
Μία από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και των απαραίτητων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν ληφθεί είναι πως πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους από τα δάνεια (καταναλωτικά, επαγγελματικά κλπ.).
Πέραν της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους καλούνται να απαντήσουν στα συχνές και ενοχλητικές τηλεφωνικές κλήσεις των εισπρακτικών εταιρειών,σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο (Ν3758/2009), κάνοντας τους έτσι να νιώθουν το πρόβλημά τους πιο έντονο. Επίσης, οι εταιρείες αυτές κάνουν κατάχρηση του δικαιώματος επικοινωνίας που έχουν με τον οφειλέτη. Παράλληλα, πολλές φορές διατηρούν τους αριθμούς επικοινωνίας, δικαίωμα το οποίο κανονικά έχουν μόνο οι τράπεζες.
Γίνεται λοιπόν κατανοητό πως οι εταιρείες αυτές δρουν – παρά τις τροποποιήσεις του Ν4038/2012- με μοναδικό στόχο την αποπληρωμή των οφειλών, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις της δράσης τους στην ατομική και οικογενειακή κατάσταση του καθενός μας. Οι συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις σε ένα άτομο που αδυνατεί να αποπληρώσει τα χρέη του, αποτελεί έναν έμμεσο τρόπο άσκησης ψυχολογικής βίας,αφού γνωρίζουν την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Ακόμη, η διατήρηση των στοιχείων επικοινωνίας από τις εταιρείες δε σέβεται καθόλου τα προσωπικά τους δεδομένα.
Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Πρόκειται να επανεξετασθεί και να τροποποιηθεί το γενικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση, αλλά και τις επιπτώσεις της στους συμπολίτες μας;
Πρόκειται να περιορισθούν οι τηλεφωνικές κλήσεις προς τους συμπολίτες μας ή να βρεθεί εναλλακτικά κάποιος άλλος τρόπος ειδοποίησης χωρίς να θίγεται η αξιοπρέπειά τους;
Έχουν τεθεί υπόψη τους ή έχουν προκύψει από ελέγχους των αρμόδιων φορέων περιστατικά παράβασης προσωπικών δεδομένων από τις εισπρακτικές εταιρείες; Αν ναι, σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν για την προστασία των πολιτών;
Ο ερωτών βουλευτής
Xρίστος Δήμας

Ο Μωρίς Μπεζάρ και ο Μάνος Χατζιδάκις

MauriceBejart_01
«Για μένα δημιουργία, δημιουργική ευτυχία, είναι να’μαι κλεισμένος στο εργαστήρι μου μαζί με τους χορευτές μου. Περνάω ένα –δυο μήνες κάνοντας πρόβες. Είναι σκληρή δουλειά, κουραστική, φριχτή καμιά φορά και απελπιστική, αλλά είναι ευτυχία. Μετά την παράσταση, η επιτυχία, οι καλές ή κακές κριτικές, το κέρδος, όλ’αυτά μου είναι αδιάφορα. Δεν δουλεύω για να με δουν. Δουλεύω για να υπάρχω. Αν δεν το έκανα, δε θα ήμουν βέβαιος ότι υπάρχω.»
Η συνέντευξη του Μωρίς Μπεζάρ στον αγαπημένο του φίλο Μάνο Χατζιδάκι –περιέχεται στο βιβλίο «Ο Καθρέφτης και το Μαχαίρι»- είναι μια βαθιά εξομολόγηση. Οι μεγάλοι καλλιτέχνες άλλωστε δεν κρύβουν ποτέ την αλήθεια της ψυχής τους. Ο ορμητικός και πάντα ανήσυχος Μπεζάρ επηρέασε την τέχνη του χορού μιας και δε σταμάτησε ποτέ να συμβάλλει στην ανανέωση του. Το έργο που άφησε είναι αναντίρρητα σπουδαίο και μοναδικό. Εξαιρετική και αλησμόνητη στιγμή στην ιστορία, η χορογραφία του στο «Μπολερό» του Ραβέλ. Σε όλες τις δημιουργίες του συνυπάρχουν πολλά και ετερόκλητα στοιχεία όπως ο εξπρεσιονισμός, το βαριετέ, η μοντέρνα αισθητική, εναρμονισμένα πλήρως με την αυστηρότητα του κλασσικού χορού, τον οποίο ο ίδιος θεωρούσε «θεμέλιο».
Η πορεία του υπήρξε ανοδική και αναγνωρισμένη. Σημασία έχει όμως ότι ήταν ένα λαμπερό πνεύμα γεμάτο ευαισθησίες και βιώματα που τον βοήθησαν στην εξέλιξη του. «Τα παιδικά μου χρόνια ήταν για μένα πάρα πολύ σημαντικά. Σημαδεύτηκαν από τον πόνο για το χαμό της μητέρας μου και τη μεγάλη φιλία που μ’ένωνε με τον πατέρα μου, που ήταν φιλία και έρωτας μαζί…γενικότερα, πιστεύω πως τα γεγονότα που μ’επηρέασαν βαθιά είναι τα όσα έζησα μέχρι τα δεκαοχτώ μου χρόνια. Η παιδική μου ηλικία, η εφηβεία μου, η Μασσαλία, η θάλασσα, η οικογένεια μου», αποκαλύπτει στο Μάνο.
Πέθανε σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στην τέχνη. Χορογράφησε πάνω από 250 παραστάσεις αλλά δεν επιδόθηκε ποτέ σε ευκολίες και τάσεις των εποχών. Πιστός στο όραμα του, δημιούργησε θεάματα χωρίς κλισέ και παρωχημένα σύμβολα ενώ συχνά διαφαίνονταν οι κοινωνικοί του προβληματισμοί. Είναι σαφές ότι ήθελε να εκδημοκρατίσει το χορό, το κατάφερε εξάλλου χαρίζοντας στο ευρύ κοινό παραστάσεις με υψηλή αισθητική και βαθύ στοχασμό. Ασχολήθηκε με τις κουλτούρες του κόσμου και μελέτησε τις θρησκείες. Αυτό τον έκανε να εντρυφήσει ακόμα περισσότερο στη διαφορετικότητα των λαών και την πρόβαλλε πολύ συχνά στο έργο του. Αγάπησε πολύ την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας τη σχέση του μαζί της ερωτική. Και ο έρωτας για τον Μπεζάρ είχε αδιαμφισβήτητη αξία. Ιδανικός επίλογος δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τη γνώμη του την οποία παρέθεσε στον αιώνιο φίλο του, στο ίδιο πάντα βιβλίο.
«Ο έρωτας είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή. Αν καταφέρουμε να του ξεφύγουμε, μπορεί να νιώσουμε ξαλαφρωμένοι και ήσυχοι. Μόνο που την ησυχία αυτή δεν τη θέλουμε, γιατί μοιάζει με το θάνατο, είναι το αντίθετο της δημιουργίας. Η δημιουργία είναι αγωνία όπως και ο έρωτας, αγωνία και καταστροφή και ταυτόχρονα μοναδικά εμπλουτιστικός. Έρωτας για μένα είναι ο μύθος του φοίνικα, που καίγεται για να ξαναζήσει, ν’αναστηθεί. Γι’αυτό και κάθε φορά ο έρωτας είναι μια αγωνία, που αρνιόμαστε μ’όλη μας την ψυχή αλλά εκείνος μας κατακτάει, καιγόμαστε για να ξαναγεννηθούμε.»

ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ / ysterografagr

Ο Δραγασάκης μίλησε για “πόλεμο”


Giannis-DragasakisΟ Γιάννης Δραγασάκης είναι ένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθούν να παράγουν πολιτικό λόγο μετριοπάθειας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εντοπίζει τα προβλήματα που διατρέχουν την κοινωνική καθημερινότητα, και δεν δίνει τις πραγματικές διαστάσεις τους, στην αφήγηση που επιλέγει.
Όπως συνέβη χθες, με τη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον “Αθήνα 9.84″, επιχειρώντας να περιγράψει την καινούρια πραγματικότητα που διαμορφώνεται, μετά την αδυναμία του προχθεσινού Eurogroup να καταλήξει σε απόφαση για την Ελλάδα, και να ανοίξιε το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης.
“Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα πλοίο, η ρότα του οποίου πηγαίνει στα βράχια. Πρέπει να αλλάξει η ρότα. Ζητάμε μια νέα διάγνωση του ελληνικού προβλήματος. Έγιναν λάθη από αυτούς, έγιναν και από εμάς. Είμαστε σε έναν πόλεμο, κοινωνικό πόλεμο. Δεν μπορούμε να σηκώνουμε τα χέρια, χωρίς να δίνουμε τη μάχη”, ήταν τα λόγια του Γιάννης Δραγασάκη.

ysterografa.gr

190η επέτειος απελευθέρωσης του Ναυπλίου

 

Το Νοέμβριο του 1822 ξημερώματα του Αγίου Ανδρέα ο Στάϊκος Σταϊκόπουλος με τους άνδρες σκαρφάλωσε στο κάστρο Παλαμηδίου και έτσι κατάφερε να απελευθερώσει το Ναύπλιο. Τιμώντας αυτή την ημέρα, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία και στέψη του ανδριάντα του πορθητή Στάϊκου Σταϊκόπουλου από τους μαθητές. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του προοδευτικού συλλόγου «ο Παλαμήδης» στην αίθουσα του Τριανόν και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στον ιστορικό ναό του Αγίου Ανδρέα στο Παλαμήδι.
Θα ακολουθήσει, στις 12:30 μ.μ. επιμνημόσυνη δέηση, και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Στάϊκου Σταϊκόπουλου .
Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ο 40ο Παλαμήδειος δρόμος και στην συνέχεια στο Βουλευτικό θα γίνουν οι απονομές μεταλλίων στους αθλητές που έλαβαν μέρος.Στην εκδήλωση θα χορέψει η ομάδα του σωματείου Φίλων ΠΛΙ.

ΚΕΔΕ: Στις 3 Δεκεμβρίου το Έκτακτο Συνέδριο στην Αθήνα

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, συγκαλείται εκ νέου το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, το οποίο μένει «ανοιχτό» από το καλοκαίρι, προκειμένου να αποφασίσει για τις κινήσεις των δημάρχων έναντι των αρνητικών για την Αυτοδιοίκηση και το προσωπικό της ρυθμίσεων του μνημονίου 3.

Ψήφισμα στήριξης των εργαζομένων του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου απέναντι στις αντισυνταγματικές αποφάσεις της κυβέρνησης


Με απόφαση του το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στους εργαζομένων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την πρόθεση να σταθεί απέναντι στις αντισυνταγματικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα το ψήφισμα του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου αναφέρει:
1.      «Είμαστε κάθετα απέναντι στις οριζόντιες και αντισυνταγματικές αποφάσεις, οι οποίες διαταράσσουν τον οικογενειακό και κοινωνικό ιστό και οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη»
2.      «Η αιρετή Περιφέρεια στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων γνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά για να στηρίξουν τις δομές των υπηρεσιών μας στην πολύ δύσκολη αυτή χρονική συγκυρία»
3.      «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι κάθετα απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια, απ' όπου και αν προέρχεται, αποδυνάμωσης των υπηρεσιών της, γιατί σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται ότι με τον τρόπο αυτό δίνονται λύσεις στα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα μας».

Σταμάτης Φασουλής: «Το χιούμορ προϋποθέτει σοβαρότητα»



«Πρέπει να το αντιμετωπίσεις πολύ σοβαρά για να είσαι πολύ αστείος», είπε μεταξύ άλλων ο Σταμάτης Φασουλής αναφερόμενος στην κωμωδία.

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός τόνισε πως τεχνικά είναι δύσκολο να υποστηριχτεί η κωμωδία στην σκηνή. Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός απαιτεί ο ηθοποιός να έχει φέρει σε πέρας πολλές παραμέτρους πριν και κατα την διάρκεια της παράστασεις έτσι ώστε το γέλιο του θεατή να είναι πηγαίο...
Την παραπάνω τοποθέτηση έκανε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου (όπου «τρύπωσε» και το Πινάκιο) ο διακεριμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός Σταματης Φασουλής για την νέα παράσταση που ανεβάζει στο Χορν, Όθων και Ποθούλα.
Μαζί του θα βρίσκονται οι: Σοφία Φιλιππίδου, Θανάσης Αλευράς, Σοφία Φαραζή, Κωνσταντίνος Καρβέλης και σε ρόλο έκπληξη η Βέρα Κρούσκα.
 
 

Χρόνια σου πολλά...

«Τι είναι ο έρωτας;» Αναρωτιόμαστε όλοι, όσοι κατοικούμε σε τούτη εδώ τη γη...
Το πιο πολύπλοκο αίνιγμα-συναίσθημα που σκιάζει το νου, τη ψυχή, αλλά και τις καρδιές των ανθρώπων, αιώνες τώρα...Ένα ερώτημα που χάνεται στα βάθη των χρόνων και τυλίγεται με τους μύθους...ή μήπως όχι, αφού ο έρωτας είναι ο πολυσύνθετος μύθος με απλούς συντελεστές;
Ένας αναγνώστης του Πινακίου, θέλει να μοιραστεί μαζί μας, τις σκέψεις του πάνω σε αυτό το θέμα, σήμερα συγκεκριμένα –μέσω mail που έστειλε- καθώς είναι η ημέρα που, η κοπέλα που κάνει την καρδιά του να χτυπά δυνατά γιορτάζει. Όπως μας εξομολογείται, δεν της μίλησε σήμερα και διάλεξε αυτό τον τρόπο να της πει τα «Χρόνια Πολλά» μέσω του Πινακίου. Εμείς δεν μπορούσαμε να μη το δημοσιεύσουμε...Η επιστολή έχει ως εξής:
«Οι σκέψεις μου μπερδεμένες..αταίριαστες μεταξύ τους. Το συντακτικό των χτύπων της καρδιάς μου σίγουρα μετεξεταστέο καθώς δεν υπάρχει μια λογική συνοχή.
Στη θύμηση σου και μόνο...όλα χάνονται, γίνονται άυλα. Κι όμως η αξιοπρέπεια πρέπει να με κρατήσει σταθερό και όρθιο. Άραγε η αξιοπρέπεια και η λογική χωρούν ως έννοιες όταν μιλάμε για έρωτα...αληθινό. Σήμερα γιόρταζες. Πώς να σου πω χρόνια πολλά, όταν ξέρω πως από ντροπή δεν μπορώ να σε κοιτάξω βαθιά στα μάτια, πώς να σου τα πω όταν θα θέλω να σε σφίξω στην αγκαλιά μου και να σου τα ψιθυρίσω απαλά στο αυτί σου; Πώς να στα πω αν ακόμη και στην ιδέα πως θα βρεθώ στο κατώφλι σου θα μου έχουν κοπεί τα πόδια...και θα είναι ντροπής για εμένα, είμαι πια 30 και πρέπει να...Νάτο και το πρέπει, άλλη μια έννοια ασύνδετη στον ορισμό του αληθινού έρωτα. Κι όλα τα παραπάνω περνάνε σε δέκατα του δευτερολέπτου στο νου μου, σήμερα συνέχεια...ασύντακτα, αταίριαστα, χαμένα...Δεν ξέρω τι να κάνω, πώς να αντιδράσω και τι να πω. Ένα απλό «χρόνια πολλά να ζήσεις» αρκεί....ή μήπως όχι; Τι δύναμη να κρύβει ένα «χρόνια πολλά» που σήμερα θα στο πουν όλοι; Δεν είμαι τραγουδοποιός να φτιάξω το πιο όμορφο τραγούδι για σένα, δεν είμαι ζωγράφος για να σχεδιάσω τον πιο όμορφο πίνακα στη γη, δεν είμαι ποιητής για να περικλείσω σε 4 στίχους ό,τι νιώθω για σένα...Νιώθω ένα τίποτα σήμερα, γιατί δεν μπορώ να εκφράσω τους τόνους συναισθημάτων που πλημμυρίζουν τη ψυχή μου για σένα και μόνο. Κατάλαβες γιατί τα «Χρόνια Πολλά» μου μοιάζουν λίγα...γιατί δεν βρίσκω τον τρόπο μέσα σε αυτά να χρωματίσω τις ορδές συναισθημάτων μου. Φταίω, σίγουρα φταίω, επειδή δε σε έχω, επειδή δεν μπορώ να κοιτάξω κατάματα, επειδή σε αποφεύγω σαν δειλό παιδί....Αυτό που μου βγαίνει είναι να σου πω να Ζήσεις...Χρόνια Πολλα»
 
pinakio.blogspot.gr

Το καταπληκτικό ψαλίδι γκολ του Μεξές (video)



Auf Wiedersehen Τσάμπιονς Λιγκ – Συνεχίζει στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός



 
Η πορεία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ κρίθηκε στην “Φέλτινς Αρίνα”, εκεί όπου οι “ερυθρόλευκοι” παρουσιάστηκαν αμυντικά στημένοι, δεν έπιασαν καλή απόδωση δεν έβαλαν δύσκολα στην Σάλκε και προσπάθησαν να κρατήσουν την "λευκή" ισοπαλία, κάτι που το... πλήρωσαν καθώς τελικά ηττήθηκαν από την Σάλκε με 1-0 με το τέρμα του Φουχς .

Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδιασμό με τη νίκη της Άρσεναλ επί την Μονπελιέ στο “Έμιρεϊτς” (2-0), έφερε τους Πειραιώτες εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τους επέτρεψε να συνεχίσουν να αγωνίζονται στην Ευρώπη και στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός δεν άξιζε κάτι καλύτερο από την ήττα με αυτή του την εικόνα, άσχετα αν το γκολ ήρθε σε άσχημη στιγμή, καθώς ήταν το χρονικό διάστημα που είχε ανέβει. Πολύ καλή παρουσία για την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ οι Μανωλάς και Τοροσίδης. Κορυφαίος όλων όμως ήταν ο Κάρολ, έχοντας μερικές σπουδαίες αποκρούσεις, όμως φέρει ευθύνη στη φάση του γκολ καθώς το σουτ ήταν από μακριά

Στην αρχή του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε την μπάλα και προσπάθησε να πιέσει ψηλά την άμυνα των γηπαδούχων, που επέλεξαν -αρχικά- να δώσουν χωρους. Πολύ γρήγορα όμως οι “βασιλικοί μπλε” πήραν πρωτοβουλίες, ανάγκασαν τους Πειραιώτες να υποπέσουν σε λάθη και έφτασαν κοντά στο γκολ, με το δοκάρι του Χόμπιλ (10').

Αμυντικά ο Ολυμπιακός παρουσίασε προβλήματα και στις δύο πτέρυγες (Ντράξλερ και Φαρφάν δημιούργούσαν ρήγματα). Αντίθετα, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος κατάφερε και αναχαίτησε τις επιθετικές προσπάθειες των “ερυθρόλευκων”. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα προς την περιοχή του Κάρολ, αλλά η πρώτη απειλή της ελληνικής ομάδας ήρθε στο 18' από το σουτ του Αμπντούν.

Ο έλεγχος του αγώνα πέρασε στην συνέχεια στοιυς Γερμανούς. Οι παίκτες του Ολυμπικού δεν μπόρεσαν να κρατήσουν καθόλου την μπάλα (δεν βοήθησε στην ανάπτυξη ο Μασάντο), ούτε και να αναγκάσουν τους αντιπάλους τους να κάνουν κάποιο σοβαρό λάθος (μόνο με μακρινές μπαλιές προσπάθησαν να βρουν τον Μήτρογλου). Όσες φορές υπήρχε υποψία ευκαιρίας, ο Παπαδόπουλος καθάριζε την φάση. Το ημίχρονο “έκλεισε” με κάποια καλά σουτ του Ντράξλερ, από πλευράς γηπεδούχων.

Η εικόνα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού συνέχισε να είναι ίδια και με την έναρξη της επανάληψης και έτσι ο Ολυμπιακός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Η Σάλκε ανέβαζε στροφές, δεν βρήκε αντίσταση από τα χαφ των Πειραιωτών και έψαξε να ανοίξει το σκορ. Γι' αυτό άλλωστε και ο Ζαρντίμ πέρασε τον Φουστέρ στη θέση του Γκρέκο, που δεν φάνηκε.

Η Σάλκε πίεσε ασφυκτικά (χαρακτηριστική η φάση του 69'), αλλά η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπικαού ήρθε στο 71', μετά από προσωπική προσπάθεια και σουτ του Μασάντο. Η είσοδος του ορεξάτου Τζεμπούρ “ανέβασε” πολύ Πειραιώτες και έδωσε την εντύπωση πως θα μπορέσουν να φτάσουν στο γκολ, αλλά το δυνατό σουτ του Φουχς στο 77' έκανε τους “ερυθρόλευκους” που βρέθηκαν στο “Φέλτιν Αρένα” να σιωπήσουν.
Παρά την είσοδο του Ιμπαγάσα στον αγωνιστικό χώρο και την πίεση του άσκησαν οι φιλοξενούμενοι, οι “βασιλικοί μπλε” ήταν αυτοί που βρέθηκαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα, αλλά βρήκαν μπροστά τους τον Κάρολ. Έτσι, η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ αποκλείστηκε από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ και θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στο Γιουρόπα.

Σάλκε (Χουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Παπαδόπουλος, Χέβεντες, Μάτιπ, Φουχς, Τζόουνς, Χόλτμπι (71’ Πούκι), Ντράξλερ (89’ Μπαρνέτα), Νοϊστέντερ, Φαρφάν, Χούντελααρ.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Μοντέστο (81’ Ιμπαγάσα), Μανιάτης, Γκρέκο (65’ Φουστέρ), Αμπντούν, Μασάντο, Μήτρογλου (74’ Τζεμπούρ).
.

5 κιλά εκρηκτικά εναντίον της εισαγγελέως της υπόθεσης Παναγόπουλου - Ισχυρότατη έκρηξη στο Χαλάνδρι

Αμμωνιοδυναμίτιδα, ένα πολύ ισχυρό εκρηκτικό χρησιμοποίησαν οι δράστες εναντίον της Π. Καλαϊτζή, της εισαγγελέως στην υπόθεση Παναγόπουλου
Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που στο σημείο όπου τοποθετήθηκε η βόμβα, στο πάρκινγκ της μονοκατοικίας της εισαγγελέως στο Χαλάνδρι, άνοιξε κρατήρας πλάτους ενός μέτρου.
Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που από το ωστικό κύμα υπήρξαν ζημιές και σε διπλανά σπίτια, αλλά και σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο δρόμο.
Ευτυχώς λόγω της ώρας, ήταν δύο τα ξημερώματα όταν έγινε η έκρηξη , δεν υπήρχε κανείς στην αυλή του σπιτιού ή στο δρόμο και έτσι δεν υπήρξαν θύματα.
Η κ. Καλαϊτζή ήταν η εισαγγελέας στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Π. Παναγόπουλου, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει ποιοι ήταν οι λόγοι που την έβαλαν στο στόχαστρο των δραστών.
Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί που έχουν αποκλείσει την περιοχή σε αρκετή απόσταση από το σπίτι της εισαγγελέως στην οδό Κουντουριωτών στο Χαλάνδρι σε μια προσπάθεια να περισυλλέξουν όλα τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού για ανάλυση.
Το γεγονός ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο πάρκινγκ όπως και σε άλλες επιθέσεις εναντίον δικαστικών λειτουργών οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως οι άγνωστοι ήθελαν να στείλουν ένα “μήνυμα” κάνοντας επίδειξη ισχύος.
Σύμφωνα με πηγές του newsit οι ειδικοί της αστυνομίας δεν έχουν βρει παρά ελάχιστα υπολείμματα του μηχανισμού. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν βραδύκαυστο φιτίλι για να πυροδοτήσουν την αμμωνιοδυναμίτιδα.
Το προηγούμενο “χτύπημα” εναντίον δικαστικού λειτουργού είχε γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Χολαργό με τους δράστες να τοποθετούν βόμβα στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διαμένει η εισαγγελέας Ιωάννα Χατζάκη. Οι άγνωστοι και τότε είχαν χρησιμοποιήσει δυναμίτη με βραδύκαυστο φιτίλι. Οι αστυνομικοί αναζητούν ομοιότητες στα δύο χτυπήματα, καθώς όλα δείχνουν πως υπάρχει σπείρα που δέχεται ... παραγγελίες για τοποθέτηση βομβών.