Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Ολοκληρώνεται το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

  

Το τελευταίο διήμερο του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που ρίχνει αυλαία αυτήν την Κυριακή (17 Απριλίου), είναι πλούσιο σε εκδηλώσεις και περιλαμβάνει, συνάντηση Ελλήνων και Βάσκων κινηματογραφιστών, απονομή Βραβείων, προβολή ντοκιμαντέρ φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών και μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Το Σάββατο (16 Απριλίου) στις 18:30, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, συναντώνται Έλληνες και Βάσκοι κινηματογραφιστές για να παρουσιάσουν στο κοινό την εν εξελίξει εργασία τους πάνω στην δημιουργία ενός 90λεπτου

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Έκπτωση 50% σε εκπαιδευτικούς κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Έκπτωση 50% σε εκπαιδευτικούς κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα 

Έκπτωση 50% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων στους εκπαιδευτικούς, καθηγητές και δασκάλους, οι οποίοι θα μετακινηθούν από σήμερα 15 Απριλίου έως τις 2 Μαίου από τον τόπο διορισμού τους ως τον τόπο κατοικίας τους και αντιστρόφως, παρέχει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η έκπτωση θα

Πάσχα 2022: Στα 45,35 ευρώ υπολογίζεται το μέσο τυπικό καλάθι για το τραπέζι - Πόσο θα πάει το αρνί

Πάσχα 2022: Στα 45,35 ευρώ υπολογίζεται το μέσο τυπικό καλάθι για το τραπέζι - Πόσο θα πάει το αρνί  

Με έξυπνες επιλογές και αξιοποίηση προσφορών οι καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν μέχρι και 35% του κόστους του πασχαλινού τραπεζιού.

Η παρούσα έκθεση-αναφορά του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) παρουσιάζει τα αποτελέσματα έρευνας τιμών των προϊόντων του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων (μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ) στην Ελλάδα το Πάσχα 2022. Βασίζεται σε πρωτογενή δεδομένα που συνέλ0εξαν ερευνητές του ΙΕΛΚΑ από τις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ και αφορούν τις τιμές της μεγάλης εβδομάδας καθώς και από στοιχεία από την εφαρμογή e-katanalotis.

«Διπρόσωπος» το Σαββατοκύριακο o καιρός με λασποβροχές και άνοδο της θερμοκρασίας

 «Διπρόσωπος» το Σαββατοκύριακο o καιρός με λασποβροχές και άνοδο της θερμοκρασίας 

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αρχικά το Σάββατο θα είναι οι παροδικές νεφώσεις και η μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στην δυτική και νότια χώρα, ενώ παράλληλα θα σημειωθεί σταδιακή μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Την Κυριακή όμως αναμένονται βροχές σε μεγάλο μέρος κυρίως της ηπειρωτικής χώρας, με τις βροχοπτώσεις να είναι τοπικά αξιόλογες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Αξιοσημείωτη θα είναι επίσης η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς τοπικά σε σχέση με τις θερμοκρασίες του Σαββάτου. Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ στη Δυτική Μακεδονία χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε ημιορεινά τμήματα.

Τέλος, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMETEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κατα την διάρκεια της Κυριακής αναμένεται να κορυφωθεί η μεταφορά αφρικανικής σκόνης πάνω από τη χώρα μας με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να εντοπίζονται κυρίως στη Νότια Ελλάδα, ενώ μείωση των συγκεντρώσεων αναμένεται από τη Δευτέρα. 

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο – Σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία της

 Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο – Σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία της 

 Στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου «Υγεία» εισήχθη η κορυφαία Ελληνίδα βυζαντινολόγος και ιστορικός, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, μετά από πτώση. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες από το νοσοκομείο για την ακριβή κατάσταση της υγείας της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ.


Πώς θα εορταστεί το Πάσχα – Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό

 Πάσχα 2022: Πώς θα πάμε στην εκκλησία - Που θα φοράμε μάσκα 

Η πανδημία ελέγχεται, καθώς έχουμε λιγότερα κρούσματα και λιγότερους νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα. Παράλληλα είπε ο καιρός φτιάχνει και «ξεκινάμε σε μια καινούργια κανονικότητα και τα πράγματα είναι καλά».

Ευχήθηκε καλό Πάσχα σε όλους, υπογραμμίζοντας όμως «ιδιαίτερη προσοχή και μάσκες σε χώρους με συγχρωτισμό». 


Σημαντική ύφεση παρουσιάζει η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, σύμφωνα με την καθηγήτρια Βάννα Παπαευαγγέλου, η οποία είπε ότι μειώθηκε κατά 32% ο αριθμός των κρουσμάτων σε μία εβδομάδα.

Πασχαλινό Μήνυμα και Ευχές της "ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ"

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου»

 ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 

 

Ο «Κορίνθιος» 

Αγαπητοί Αναγνώστες της «ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» 

Είναι η τρίτη φορά στα χρόνια μας που καλούμεθα, ως Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί, να μη βιώσουμε τα Πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας, την Ανάσταση και τη γιορτή της Ακολουθίας της Αγάπης κατά το πώς την παραλάβαμε από τους προγόνους μας.

Καλούμεθα μετά από τα επιβληθέντα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας και τις Θείες Λειτουργίες χωρίς εμάς να εορτάσουμε στα σπίτια μας με το στενό οικογενειακό περιβάλλον. Ως εκ τούτου πολλοί από εμάς δεν θα εκκλησιαστούμε τις Άγιες Ημέρες των Παθών και της Ανάστασης του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού ανταλλάσσοντας και τις Αναστάσιμες ευχές, που κάνουν τόσο καλό στις καρδιές όλων μας..

Η συμμετοχή στη ΔΣΟ ορθόδοξων βουλευτών του Καναδά στο επίκεντρο της συνάντησης του Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά


«Ο Καναδάς είναι μια χώρα όπου η Ορθοδοξία έχει σημαντική παρουσία. Με τους Καναδούς συναδέλφους μοιραζόμαστε τις ίδιες αντιλήψεις για την ελευθερία της έκφρασης των θρησκευτικών πεποιθήσεων κάθε ανθρώπου και την ανάγκη της ειρηνικής επίλυσης όλων των διαφορών», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά, κ. George J. Furey και τους Γερουσιαστές, κ.κ. Leo Housakos, Tony Loffreda και Raymonde Saint-Germain,  παρουσία του Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα κ. Mark Allen, στο Μουσείο Μπενάκη.