Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Έξοδος Πάσχα - Κίνηση: Που υπάρχει μποτιλιάρισμα - Φεύγουν μαζικά οι Αθηναίοι


Έξοδος Πάσχα - Κίνηση: Που υπάρχει μποτιλιάρισμα - Φεύγουν μαζικά οι Αθηναίοι 

Αυξημένη είναι αυτήν τη στιγμή η κίνηση τώρα σε πολλούς δρόμους της Αθήνας και στις εθνικές οδούς, καθώς αρκετοί πολίτες αναχωρούν από τώρα για τις πασχαλινές διακοπές τους.

Μετά από δύο χρονιές καραντίνας, το Πάσχα του 2022 είναι το πρώτο που, επιτέλους, οι πολίτες θα γιορτάσουν στα χωριά τους. Όσοι μπορούν παίρνουν ήδη από σήμερα τον δρόμο για τις εξοχικές κατοικίες τους ή για άλλα μέρη που θα κάνουν διακοπές, συνεπώς.

Κίνηση τώρα θα συναντήσουν οι οδηγοί στην κάθοδο του Κηφισού από το ύψος της Κηφισιάς έως και τη Μεταμόρφωση, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί και στην άνοδο από το Μοσχάτο έως το Περιστέρι.

Αρκετοί κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, όπως η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Βασιλέως Κωνσταντίνου έχουν μποτιλιάρισμα, καθώς και η άνοδος της Κηφισίας στο ύψος του ΟΑΚΑ.

Σημαντικά προβλήματα υπάρχουν και στην παραλιακή στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Άγιο Κοσμά έως της λεωφόρο Αλίμου. Καθυστερήσεις υπάρχουν και στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα, από το Ηράκλειο έως τη Μεταμόρφωση.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Τροχαίας, κυκλοφοριακή συμφόρηση εντοπίζεται στους εξής δρόμους:

Αθηνών-Λαμίας (Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη – έξοδος)

Αθηνών-Λαμίας (κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών – είσοδος)

Πέτρου Ράλλη

Μεσογείων

Κατεχάκη (ρεύμα από Ηλιούπολη

Κατεχάκη (ρεύμα προς Ηλιούπολη)

Λ. Κηφισίας (άνοδος)

Βασ. Σοφίας (κάθοδος)

Βασ. Κωνσταντίνου

Λ. Συγγρού (άνοδος)

Ακαδημίας

Σταδίου

Βασ. Αμαλίας

Πειραιώς

Λ. Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη – ρεύμα προς Πειραιά)

Τα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Πάσχα
Αυξημένη έξοδο των εκδρομέων για το Πάσχα αναμένει η Τροχαίο, εξ ου και τα έκτακτα μέτρα που έχουν παρθεί. 

Τα μέτρα της Τροχαίας θα ισχύουν από την Παρασκευή 15 Απριλίου έως και την Τρίτη 3 Μαΐου, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα αφορούν:

– Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.

– Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

– Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

– Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

– Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

– Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.τ.λ.).

– Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

– Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

– Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.