Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Συνάντηση με τον Τσίπρα ενδέχεται να ζητήσει ο Μεϊμαράκης Ο πρόεδρος της ΝΔ εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια για σχηματισμό κυβέρνησης

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ Στα χέρια του Ευάγγελου Μεϊμαράκη βρίσκεται από το πρωί η διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης και ο πρόεδρος της ΝΔ εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια.
Έτσι, ο πρόεδρος της ΝΔ, είχε συνεχείς επαφές προκειμένου να αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή, όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει ότι θα κάνει στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ωστόσο, εξαιρετικά δύσκολος φαίνεται ο σχηματισμός κυβέρνησης από την παρούσα Bουλή, όπως δηλώνουν και πολλά μέλη του γαλάζιου κόμματος.
Μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι σκοπεύει να πάρει τηλέφωνο τον Αλέξη Τσίπρα και να του ζητήσει συνάντηση.
Όταν ρωτήθηκε εάν θα εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια εμφανίστηκε πιο επιφυλακτικός, λέγοντας ότι θα εξετάσει όλα τα δεδομένα, θα τα σταθμίσει και αναλόγως θα αποφασίσει.

Σε εξέλιξη φωτιά στο δάσος της Καλογριάς στον Άραξο


Σε εξέλιξη φωτιά στο δάσος της Καλογριάς στον Άραξο
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 16.30 περίπου σήμερα το απόγευμα, στο δάσος της Καλογριάς, στην περιοχή του Άραξου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση έχει βελτιωθεί.
Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν ενισχυθεί και έχουν γίνει αντιπυρικές ζώνες για την προστασία του δάσους και τον περιορισμό του πύρινου μετώπου, ενώ στοχευμένες ρίψεις νερού κάνει και ένα ελικόπτερο.
Ωστόσο, η φωτιά καίει δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, ενώ οι άνεμοι είναι ισχυροί και βοηθούν στην εξάπλωση του πύρινου μετώπου.
 

Να σημειώσουμε ότι η φωτιά δεν απειλεί ξενοδοχειακές μονάδες, ούτε και κατοικημένες περιοχές.

Θεοδωράκης μετά από συνάντηση με Μεϊμαράκη: Είμαι υπέρ του να γίνουν εκλογές το συντομότερο - «Μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει αυτές τις εκλογές»


Θεοδωράκης μετά από συνάντηση με Μεϊμαράκη: Είμαι υπέρ του να γίνουν εκλογές το συντομότερο
Υπέρ της διεξαγωγής εκλογών το συντομότερο δυνατόν επανέλαβε ότι είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά από τη συνάντησή του με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει αυτές τις εκλογές» δήλωσε ο ίδιος εξερχόμενος από τη Βουλή, και συνέχισε: «Είναι όμως αδύνατο να υπάρξει κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή».

Ερωτηθείς εάν στο μέλλον θα αποφάσιζε να συνεργαστεί με τη ΝΔ, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ότι το κόμμα του πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι απαραίτητες για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα της χώρας.

Όσον αφορά το «ζήτημα Κωνσταντοπούλου», ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι ρώτησε τον κ. Μεϊμαράκη γιατί αποφάσισε να συναντηθεί μαζί της και πως του απάντησε ότι ήθελε να διερευνήσει τις πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

«Επιτρέψτε μου να πω ότι οι δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου εκφράζουν το δικό της ψυχισμό και δεν είναι πολιτικές θέσεις» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, ερωτηθείς για την άποψή του στο ζήτημα.
 

Τα νούμερα στις φανέλες των παικτών του Ολυμπιακού


Τα νούμερα στις φανέλες των παικτών του Ολυμπιακού

Τρεις από τους νέους παίκτες του Ολυμπιακού επέλεξαν νούμερα από το 90 και πάνω ενώ οι περισσότεροι από τους παλιούς κράτησαν τα περυσινά.

Οι αριθμοί στις φανέλες των παικτών του Ολυμπιακού:

Superleague: Τα... κεφάλια μέσα, η δράση αρχίζει


Τα νούμερα στις φανέλες των παικτών της ΑΕΚΗ ώρα για τη σέντρα της Σούπερ Λίγκας έφτασε. Το Σάββατο στις 19:15 σε Μυτιλήνη και Θράκη θα διεξαχθούν τα πρώτα ματς της νέας χρονιάς. Λίγο αργότερα η επιστροφή της ΑΕΚ στα... σαλόνια θα γίνει κόντρα στον Πλατανιά.

Το πρωτάθλημα αρχίζει με την ελπίδα ότι θα έχει λιγότερη γκρίνια, περισσότερο θέαμα και μεγάλο ανταγωνισμό. Η επιστροφή της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία είναι το σημαντικότερο γεγονός της σεζόν που ξεκινάει και μάλιστα η Ένωση θα έχει την ευκαιρία να παίξει μπροστά στο κοινό της το πρώτο ματς.

Στις 19:15 η Καλλονή υποδέχεται τον Ηρακλή που και αυτός επιστρέφει εκεί που ανήκει. Στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός υποδέχεται το φιλόδοξο Αστέρα Τρίπολης ενώ η ΑΕΚ στις 21:30 φιλοξενεί τον Πλατανιά.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 22 Αυγούστου


19:15 ΑΕΛ Καλλονής - Ηρακλής
19:15 Πανθρακικός – Αστέρας Τρίπολης
21:30 ΑΕΚ - Πλατανιάς

Κυριακή 23 Αυγούστου

19:15 Ατρόμητος - Λεβαδειακός
19:15 Βέροια – ΠΑΣ Γιάννινα
19:15 ΠΑΟΚ – Skoda Ξάνθη
21:30 Ολυμπιακός - Πανιώνιος

Δευτέρα 24 Αυγούστου

21:30 Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός

Πότε θα γίνουν τελικά οι εκλογές – Τι λένε Συνταγματοτολόγοι στην aftodioikisi.gr


To μπέρδεμα που έχει προκύψει σχετικά με την ακριβή ημερομηνία των εκλογών επιχειρεί να ξεμπερδέψει η aftodioikisi.gr. Σύμφωνα με τα όσα τονίζουν στην ιστοσελίδα έγκριτοι Συνταγματολόγοι “προλαβαίνουμε άνετα την 20η Σεπτεμβρίου ακόμη και αν δοθούν διερευνητικές εντολές σε τέσσερα κόμματα (σ.σ. και στο Ποτάμι) και τα τρία από αυτά (σ.σ. ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι δεν θα την χρησιμοποιήσει) εξαντλήσουν το τριήμερο που τους δίνει το Σύνταγμα” (άρθρο 37). Κι αυτό γιατί, όπως εξηγούν, με αυτό τον τρόπο φτάνουμε στην 29η Αυγούστου και ακόμη και αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλέσει την επομένη (30η Αυγούστου) τους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, μένουν 21 ημέρες έως την 20η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τους ίδιους Συνταγματολόγους, το Σύνταγμα (άρθρο 41) ορίζει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν μέσα σε 30 ημέρες από τη διάλυση της Βουλή, που όπως προκύπτει από τις διαδικασίες (ανακήρυξη υποψηφίων, ψηφοδέλτια κλπ) δεν μπορεί να είναι κάτω από 20 ημέρες. Άρα, ακόμη και αν εξαντληθούν όλες οι προθεσμίες, η 20η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που έχει προτείνει και ο πρωθυπουργός, είναι κάτι παραπάνω από εφικτή. Να σημειωθεί ότι η aftodioikisi.gr από το πρωί της Πέμπτης είχε αποκαλύψει ότι είχε “κλειδώσει” η 20η Σεπτεμβρίου για την διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών.

Η Ρωσία «έβγαλε» φαβορί – Ποιον βλέπει νικητή των ελληνικών εκλογών Ρώσος γερουσιαστής


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβερνών κόμμα στην Ελλάδα και μετά τις επόμενες εκλογές, εκτιμά ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της ρωσικής Άνω Βουλής Κονσταντίν Κοσατσιόφ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Μία πρόγνωση που εξέφρασε στο κρατικο πρακτορείο TASS, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα παραμείνει «κόμμα της πλειοψηφίας».
Η παραίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού «κατά κανένα τρόπο δεν μαρτυρά ότι ο Αλέξης Τσίπρας παύει να διεκδικεί την εξουσία. Το αντίθετο, είναι ένας τακτικός ελιγμός ώστε να ενισχύσει τις θέσεις του στην εξουσία», είπε ο Ρώσος γερουσιαστής, επισημαίνοντας ότι «στους σημερινούς δύσκολους καιρούς για την Ελλάδα, για τον κ.Τσίπρα είναι σε κρίσιμο βαθμό σημαντική μια δική του πλειοψηφία στην Βουλή, στην οποία θα μπορούσε να βασιστεί. Τώρα τέτοια πλειοψηφία δεν έχει, είτε είναι παραπαίουσα».
Κατά την εκτίμηση του Ρώσου κοινοβουλευτικού, ο πληθυσμός της Ελλάδας υποστηρίζει τη γραμμή του πρωθυπουργού, «ώστε ως το τέλος να ‘παζαρεύει’ με την ΕΕ για τις, κατά μέγιστο τρόπο, ευνοϊκές για την Ελλάδα συνθήκες εξόδου από την κρίση, και να υποχωρεί μόνο όταν δεν έχουν μείνει άλλες εναλλακτικές».

Τι προβλέπεται για τους δημοσίους υπαλλήλους ενόψει εκλογών – Τι γίνεται με τις άδειες, τις διευκολύνεις & τις προσλήψεις


Την αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών, την ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών αλλά και διευκολύνσεις υπαλλήλων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, συνεπάγονται για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, πολιτικές εξελίξεις, όπως η προκήρυξη εκλογών.
Συγκεκριμένα, όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις, προβλέπεται:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΦΟΡΤΣΑΚΗ



http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20141031/low/newego_LARGE_t_1101_54417029.JPGΟ Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κομματοκρατία δεν έχει τέλος στο Υπουργείο Παιδείας, παρά τις πρόσφατες εξελίξεις.
Όπως πληροφορήθηκε ο ελληνικός λαός, χθες ο Πρωθυπουργός κύριος Αλέξης Τσίπρας υπέβαλε την παραίτησή του.
Προφανώς, η μόνη που δεν έμαθε ακόμη το γεγονός αυτό είναι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που επιχειρεί τη συγκεκριμένη χρονική φάση των διερευνητικών εντολών, με τρόπο πρωτοφανή για τη νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου μας, να αντικαταστήσει τις διοικήσεις εποπτευόμενων οργανισμών, καθώς και πρόσωπα που κατέχουν επιτελικές θέσεις εντός του Υπουργείου.
Καλούμε όλους όσους λαμβάνουν μέρος άμεσα η έμμεσα σε αυτή την απέλπιδα προσπάθεια της τελευταίας στιγμής για κομματικό έλεγχο της διοίκησης της εκπαίδευσης και τακτοποίηση των “ημετέρων” να απέχουν πάραυτα από κάθε συναφή ενέργεια. Διαφορετικά, πολύ σύντομα θα βρεθούν προ των ευθυνών τους».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ



http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2014/07/VOULTEPSI1.jpgΗ Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κα Σοφία Βούλτεψη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


Αλέξης Τσίπρας: 20 ψέματα σε ένα μόνο διάγγελμα παραίτησης!

Για τον κ. Τσίπρα, η ώρα της αλήθειας δεν έρχεται ποτέ.  Ακόμη και τη στιγμή που παραιτείται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν τόλμησε να δηλώσει πως με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης δόσης… «αποκαταστάθηκε πλήρως η οικονομική σταθερότητα»!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κα ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ



http://www.newsbeast.gr/files/1/2015/08/meirm.jpgΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα συναντηθεί, αύριο Σάββατο 22 Αυγούστου, στις 12:00, με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά στη Βουλή.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΞΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ



http://static.dimokratiki.gr/uploads/2015/01/5610-744x445.jpg
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, για το οξύ πρόβλημα του μεταναστευτικού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αφού επί 7 μήνες μετέτρεψαν το μεταναστευτικό σε πραγματική ωρολογιακή βόμβα, σήμερα που σημειώνονται σοβαρά γεγονότα στα σύνορα με τα Σκόπια, η αρμόδια υπουργός προκλητικά δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι για το πρόβλημα διότι έχει παραιτηθεί.
Δεν έχει καταλάβει η ίδια, αλλά και η κυβέρνηση, ότι μέχρι να αντικατασταθεί, παραμένει πλήρως υπεύθυνη για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.
Ανεύθυνα ξεκίνησαν, ανεύθυνα πολιτεύτηκαν και ανεύθυνοι παραμένουν ως το τέλος».

Η 20η επέτειος μιας ενεργειακής «Μεγάλης Ιδέας»: ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Κείμενο του Αλέξανδρου Μαλλιά σχετικά με το βιβλίο «Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη στη Διεθνή πολιτική»
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Άμυνα και Διπλωματία», τεύχος Ιούλιος 2015

Αποτέλεσμα εικόνας για βιβλίο «Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη στη Διεθνή πολιτική»Πριν από λίγες μέρες, βρέθηκα στην Κόρινθο με την ευκαιρία της πρόσφατης κυκλοφορίας του βιβλίου ενός νέου επιστήμονα, του Βασιλείου Μπαλάφα, με τίτλο «Ο Αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη στη Διεθνή Πολιτική – Μία συστηματική πολυεπίπεδη ανάλυση της Ελληνικής Πολιτικής της περιόδου 2006-2009» (εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ).
Το θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο, όσο και η πρόσφατη υπογραφή στη Μόσχα της ελληνορωσικής, μη νομικά δεσμευτικής, Συμφωνίας (βλ. Άρθρο 7 εδάφιο 4 του δημοσιευθέντος Κειμένου), είναι βέβαιον οτι καθιστούν αυτό το βιβλίο ιδιαίτερα επίκαιρο. Κυρίως όμως διδακτικό. Ειδικά σε ό,τι αφορά και συμβαίνει στην Ελλάδα. Διδακτικό για τη σύγχυση μεταξύ της πολιτικής των προθέσεων και των προθέσεων των πολιτικών.