Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ξεκίνησαν στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης οι ενέργειες για τη φροντίδα και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων

Ξεκίνησαν στο Δήμο οι ενέργειες για τη φροντίδα και την περίθαλψη  των αδέσποτων ζώωνΟ Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενημερώνει τους δημότες ότι ξεκίνησε από τον Ιούλιο το πρόγραμμα καταγραφής, εμβολιασμού και περίθαλψης αδέσποτων ζώων. Η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και τη σχετική μελέτη που εκπονήθηκε, και με τη συνεργασία κτηνιάτρου, υλοποιεί ήδη ενέργειες σήμανσης, καταγραφής, στείρωσης, εμβολιασμού και περίθαλψης. Η όλη διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία της αρμόδιας Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων.
Μετά τις προβλεπόμενες ενέργειες, τα ζώα που αφήνονται ελεύθερα είναι πλέον υγιή και στειρωμένα και προτείνεται στους φιλόζωους συμπολίτες μας να τα υιοθετούν. Το σύνολο των ενεργειών χρηματοδοτείται αποκλειστικά από πόρους του Δήμου και έχει ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων, την αποφυγή του ανεξέλεγκτου πολλαπλασιασμού τους και την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων. Αποτελεί δε μια προσπάθεια του Δήμου να ανταποκριθεί στο δυνατό βαθμό και με δεδομένη τη σημερινή οικονομική κατάσταση στην αυτοδιοίκηση, στα χρόνια προβλήματα της διαχείρισης των αδέσποτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι στο σύνολο της χώρας.

Κουταβάκια αναζητούν υπεύθυνους κηδεμόνες 

Αυτά το  κουταβάκι βρέθηκε πριν λίγες μέρες. Ζητά μια οικογένεια που θα το αγαπά και θα τα φροντίζει. Εάν ενδιαφέρεστε να το υιοθετήσετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε  στο τηλέφωνο 6940973973