Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Καλλονή... όνομα και πράγμα στον «Ταρλά»



Το δικό της… φρούριο έχει φτιάξει στον «Ταρλά», όπως αποκαλείται το δημοτικό στάδιο της Μυτιλήνης, η Καλλονή. Οι νησιώτες που ύστερα από έναν χρόνο ξενιτιάς, αγωνιζόμενοι ως τυπικά γηπεδούχοι σε ΟΑΚΑ, «Κλεάνθης Βικελίδης» ή Νέα Σμύρνη, επέστρεψαν φέτος στο… σπίτι τους και φρόντισαν να δώσουν νόημα στη λέξη «έδρα».

Με το αποψινό (29/9) άνετο 2-0 επί του Πανθρακικού η Καλλονή έκανε το «τρία στα τρία» στο πρωτάθλημα στους αγώνες της στο νησί της Λέσβου και ύστερα από τη συμπλήρωση πέντε αγωνιστικών έφτασε τους 10 βαθμούς, έχοντας ηττηθεί μόνο στην Τρίπολη από τον Αστέρα.
Οσο για τον «Ταρλα»; Εκεί ηττήθηκαν ακόμη ο Εργοτέλης (2-0) και ο Παναθηναϊκός (1-0), κάτι που σημαίνει ότι το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη δεν έχει δεχτεί ούτε γκολ εντός των… τειχών.
Η Καλλονή ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα και ανέλαβε γρήγορα τα ηνία. Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήταν στο 11ο λεπτό με τον Μανούσο να σουτάρει άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε η προβολή του Χουάνμι στο 20΄.
Η πίεση στην άμυνα του Πανθρακικού ανέβηκε σταδιακά και ο Πασχαλάκης χρειάστηκε να σώσει την ομάδα του στο 27΄μετά από σουτ του Καλτσά και στο 36΄μετά από σουτ του Λεοζίνιο. Ένα λεπτό αργότερα οι νησιώτες δικαιώθηκαν για την επιμονή τους με τον Αναστασιάδη να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα μετά την βαθιά μπαλιά του Βάλιου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλλονή διατήρησε τον έλεγχο, ωστόσο δεν απειλούσε με την ίδια συχνότητα. Τελικά κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ χάρη στην εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Μανούσου στο 65΄, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Πανθρακικός έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία με τον Χογκ να λέει “όχι” στο τετ α τετ με τον Ντιγκινί.

Στη συνέχεια η 'άμυνα της Καλλονής δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα και έτσι η ομάδα του Μαντζουράκη πανηγύρισε την τρίτη της νίκη σε τρία ματς εντός έδρας.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Μαντζουράκης):
Χογκ, Αντέγιο, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Καλτσάς, Κεϊτά, Λεοζίνιο, Μανούσος, Ναβάρο, Χουάνμα
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάντζιος):
Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Εμπόου, Σερφά, Ποτουρίδης, Λαδάκης, Μπαϊκαρά (51' Καθάριος), Τζάνης, Ντιγκινί, Κάσες (58' Χασομέρης), Ιγκόρ


H BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 5 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ
13-1
13
2. Βέροια
8-6
12
3. Ατρόμητος
3-1
10
4. Ολυμπιακός
10-3
10
5. Κέρκυρα
8-5
10
6. Παναθηναϊκός
7-5
10
7. Αστέρας Τρίπολης
6-6
9
8. Πανιώνιος
6-6
7
9. Καλλονή
4-2
7
10. Ξάνθη
7-6
6
11. ΟΦΗ
2-8
6
12. ΠΑΣ Γιάννενα
6-8
5
13. Πανθρακικός
4-4
5
14. Εργοτέλης
6-9
4
15. Πλατανιάς
5-9
3
16. Παναιτωλικός
2-4
3
17. Λεβαδειακός
5-9
2
18. Νίκη Βόλου
2-12
0

Ολυμπιακός: Χωρίς Μπενίτες κόντρα στην Μάλμε

benites
 Δεν ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Μπενίτες και έμεινε εκτός αποστολής για το παιχνίδι της Τετάρτης στη Σουηδία με την Μάλμε
Μια απώλεια της τελευταίας στιγμής έχει ο Ολυμπιακός ενόψει Μάλμε, καθώς ο Μπενίτες δεν ξεπέρασε το πρόβλημα στον οπίσθιο μηραιό και ο Μίτσελ τον άφησε εκτός αποστολήςγια το παιχνίδι της Τετάρτης στη Σουηδία με την Μάλμε. Εκτός του Παραγουανού, εκτός έμειναν και οι εδώ και καιρό τραυματίες Σιόβας, Φουστέρ, Ντοσεβί και Γκαζαριάν που την Δευτέρα μαζί με τον Μπενίτες έκαναν θεραπεία. Σημειωτέον έτσι και αλλιώς οι Ντοσεβί και Γκαζαριάν δεν είναι στην λίστα της Ευρώπης. Κατά τα άλλα αποστολή μπήκε και ο Σαλίνο και οι πιτσιρικάδες Χουτεσιώτης, Βέργος και Βούρος.
ADVERTISEMENT
Αναλυτικά η αποστολή: Χουτεσιώτης, Μέγιερι, Ρομπέρτο, Αμπιντάλ, Αφελάι, Αυλωνίτης, Μποτία, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Ντομίνγκες, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Γιαννούλης, Κασάμι, Μανιάτης, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μήτρογλου, Ντινγκά, Σαλίνο, Βέργος και Βούρος.
Το πρόγραμμα της ομάδας στη Σουηδία έχει ως εξής: 
Τρίτη 30/09/2014 
19:30 Συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού στο Swedbank Stadion.
20:00 Προπόνηση του Ολυμπιακού στο Swedbank Stadion.
Τετάρτη 01/10/2014 
21:45 Σέντρα του αγώνα με τη Μάλμε στο Swedbank Stadion.
* Η συνέντευξη Τύπου της Μάλμε είναι προγραμματισμένη για τις 11:30 και η προπόνηση για τις 14:00.

Η Έλενα Παπαδημητρίου στα διεθνή του ΣΚΑΪ, στο κεντρικό δελτίο

Elena-Papadimitriou

Η αξιοπρεπής παρουσία της στα ηνία της εκπομπής “Newsroom”, αλλά και η εμπειρία της στα διεθνή, έφεραν την Έλενα Παπαδημητρίου στο πλευρό της Σίας Κοσιώνη, καθώς η καλή δημοσιογράφος θα παρουσιάζει τις διεθνείς εξελίξεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.
Η Έλενα Παπαδημητρίου είναι ένα από τα φρέσκα πρόσωπα στα οποία ποντάρει το κανάλι του Νέου Φαλήρου, για ένα καλύτερο πλασάρισμα στον ανταγωνισμό των ειδήσεων, καθώς φέρνει μια διαφορετική αισθητική και κουλτούρα, πιο κοντά στα καινούρια δεδομένα που διαμορφώνονται, με τις διεθνείς εξελίξεις να επηρεάζουν καθοριστικά και τη δική μας καθημερινότητα.

ysterografa.gr

Ο Τζιτζικώστας σε… ασκήσεις μεγαλείου, ζητάει παραίτηση Σαμαρά

Apostolos-Tzitzikostas

Η περίπτωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα… απασχολεί εδώ και πολύ καιρό τη Νέα Δημοκρατία. Γιός πρώην βουλευτή, εξελέγη βουλευτής μόνο για μια διετία, την περίοδο 2007-2009, και μετά την αποτυχία του να παραμείνει στη Βουλή μετά τις εκλογές του 2009, έδωσε τη μάχη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως αντιπεριφερειάρχης του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Όταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξέπεσε του αξιώματός του, λόγω των γνωστών δικαστικών περιπετειών, ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξασφάλισε τη στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου, και τον διαδέχτηκε ως “πρώτος των πρώτων”, μέσα από τη σχετική ψηφοφορία των μελών της παράταξης της πλειοψηφίας. Χωρίς δηλαδή λαϊκή νομιμοποίηση.
Οι περισσότεροι τον έμαθαν όταν… μπέρδεψε το ΠΑΣΟΚ με τη Χρυσή Αυγή, σε δηλώσεις που ακόμη και από τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου χαρακτηρίστηκαν “γκάφα”, ενώ στις εκλογές του 2014, παραμερίστηκε για χάρη του Γιάννη Ιωαννίδη.
Ο ίδιος επέλεξε τότε το… αντάρτικο, που τελικά τον δικαίωσε, καθώς η υποψηφιότητα του άλλοτε “ξανθού” του ελληνικού μπάσκετ ήταν εξαρχής ασθενική, με αποτέλεσμα ο Απόστολος Τζιτζικώστας να εκλεγεί πανηγυρικά Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και να αποκτήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση που δεν είχε.
Σήμερα, προχώρησε σε… ασκήσεις μεγαλείου, φτάνοντας στο σημείο να αναφερθεί στο ενδεχόμενο παραίτησης του Αντώνη Σαμαρά από την πρωθυπουργία, ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, και να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές, οι οποίες φαντάζουν βέβαιες.
Τις δηλώσεις του ο Απόστολος Τζιτζικώστας τις έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 9.89″, και όπως αναμενόταν προκάλεσαν αντιδράσεις, που όσο περνούν οι ώρες κορυφώνονται.

Έλεγχος συμβάσεων: 13 ερωτήσεις και απαντήσεις από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Με 13 ερωτήσεις και απαντήσεις επιδιώκει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ενημερώσει σχετικά με όλες τις διαδικασίες που θα τηρηθούν κατα τον έλεγχο των συμβάσεων και ταυτόχρονα να πείσει για την ορθότητα των επιλογών του

Παπαμιμίκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε και πριν από τις εκλογές του 2012

Papamimikos-grafeio

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9.84″ και τη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος μίλησε μεταξύ άλλων:
Για Ντινόπουλο – Μητσοτάκη:
Τον προσανατολισμό μας και την συνοχή μας, την έχουμε και την ξέρουμε πάρα πολύ καλά, και που θα οδηγήσουμε τον πολιτικό μας οργανισμό την Ν.Δ. αλλά και ευρύτερα τη χώρα. Από κει και πέρα θέλω να είμαι σαφής και πολύ συγκεκριμένος. Είναι λάθος να συζητιούνται προσωπικά ζητήματα και ν’ αφήνονται προσωπικές αιχμές. Είναι τεράστιο λάθος η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και είναι τεράστιο λάθος να γίνεται και από δικά μας στελέχη. Από κει και πέρα όμως επειδή το θέμα έχει και πολιτικές προεκτάσεις, για θέματα που αφορούν μεταρρυθμίσεις είμαι κατηγορηματικός. Καμία στασιμότητα. Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος. Μα βεβαίως και η ελληνική κοινωνία θέλει τις μεταρρυθμίσεις.
Για τη δημοσκοπική διαφορά:
Κι όσον αφορά αυτό που είπατε για τη «διεύρυνση της διαφοράς», που λέτε, επειδή είδε το φως της δημοσιότητας και μια δημοσκόπηση την Παρασκευή, από την εταιρεία public issue, θέλω να σας ξεκαθαρίσω από την αρχή κάτι: Σέβομαι και σεβόμαστε όλες τις δημοσκοπήσεις. Όλοι χρησιμοποιούμε τις δημοσκοπήσεις σαν εργαλεία, τα παρακολουθούμε και τα μελετάμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως χρησιμοποιεί το ίδιο εργαλείο που χρησιμοποιούσε και το 2012 –πριν από τις εκλογές και πανηγύριζε όταν του έδινε 6 μονάδες μπροστά.

ysterografa.gr

Οι πολίτες της Πελοποννήσου έχουν ανάγκη από συναίνεση και βαθιά εθνική ενότητα




Δελτίο Τύπου

Αυτή την κρίσιμη περίοδο που οι πολίτες της Πελοποννήσου έχουν ανάγκη από συναίνεση και βαθιά εθνική ενότητα, ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας επιμένει να διχάζει επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του τη θέση ενός δήθεν «Σωτήρα».
Για μία ακόμη φορά σήμερα ο κ. Νίκας χρησιμοποιώντας την προσφιλή του μέθοδο αναλώθηκε σε ύβρεις και προσβολές απέναντι σε θεσμικά όργανα της Αιρετής Περιφέρειας. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στην μοναξιά που ο ίδιος επέλεξε για τον εαυτό του.
Ο θεσμός της Αιρετής Περιφέρειας και ο Περιφερειάρχης έχουν την ευθύνη να χαράσσουν στρατηγική αναπτυξιακών πολιτικών για το σύνολο της Πελοποννήσου. Αυτή την ευθύνη δεν την υπηρετείς με μεγαλοστομίες, επικοινωνισμούς και οχλαγωγίες. Αλλά με συνέπεια, αποτέλεσμα και διαφάνεια.  


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου



Οι «έξυπνες» λάμπες που ζουν 25 χρόνια

Οι «έξυπνες» λάμπες που ζουν 25 χρόνια

Αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τη διάθεσή σας
Ένας νέος «έξυπνος» λαμπτήρας, τον οποίο οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο, έχει αρχίσει να διατίθεται στο καταναλωτικό κοινό, αφού ο δημιουργός του κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα ποσά μέσα από το λεγόμενο «crowdfunding».
Ο LIFX, όπως ονομάζεται, δεν είναι ένας απλός λαμπτήρας φωτισμού, αλλά προσφέρει τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω Wi-Fi, ενώ μπορεί να αλλάζει πολλά χρώματα και όλα αυτά μέσω μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.
Οι κατασκευαστές του υπόσχονται 25 χρόνια διάρκεια ζωής, ενώ η αλλαγή από τους παλιούς λαμπτήρες στο LIFX είναι πάρα πολύ εύκολη διαδικασία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν, ωστόσο ο ένας λαμπτήρας θα σας στοιχίσει κάτι παραπάνω… 99 δολάρια για την ακρίβεια!al2
Οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν το χρώμα του λαμπτήρα, ανάλογα με τη διάθεσή τους, να ρυθμίσουν χρονοδιακόπτη για να ανάψουν ή να σβήσουν τα φώτα, χωρίς να χρειαστεί να σηκωθούν από το κρεβάτι ή να προσαρμόσουν την ένταση του φωτός με τη μουσική που ακούνε.

Tα αξιοθέατα της Κορινθίας θα προβληθούν στη Σερβική κρατική τηλεόραση RTS (Radio-Televizia-Servie)

http://www.repriza.tv/dp/vlasnici/RTS.jpg 
Μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής ενότητας Κορινθίας , αποστολή της Σερβικής κρατικής τηλεόρασης RTS (Radio-Televizia-Servie) αφίχθη στη Κορινθία προκειμένου να γίνει παραγωγή σχετικού ντοκιμαντέρ στο νομό μας. 
Την αποστολή αποτελούν έγκριτοι δημοσιογράφοι της Σερβικής τηλεόρασης, η κα.Ιβάνα Σκονίεβιτς και ο Αλεξάντερ Χοβιέτσκι
 Οι προσκεκλημένοι , επεσκέφθησαν τα γραφεία της Περιφερειακής ενότητας όπου και τους υποδέθηκαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος και ο κ. Κώστας Λέγγας περιφερειακός σύμβουλος με αρμοδιότητα τα θέματα επενδύσεων. 
 Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα επισκεφτούν διάφορα αξιοθέατα της Κορινθίας τα οποία θα προβληθούν στη Σερβική τηλεόραση RTS που έχει τη μεγαλύτερη ακροαματικότητας στη φίλη και γείτονα Σερβία

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εκδήλωση με θέμα την κοινοβουλευτική διαφάνεια στην Εθνοσυνέλευση της Σερβίας

 Εμφάνιση GENIKOS_P1140384.jpg
Εκδήλωση με θέμα την κοινοβουλευτική διαφάνεια πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Σεπτεμβρίου 2014 στην Εθνοσυνέλευση της Σερβίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «δίδυμοποίησης» (Twinning) μεταξύ των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Σερβίας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Καθηγητής κ. Vladimir Marinkovic, Αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας και μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Βουλευτών Ενάντια στην Διαφθορά (GOPAC), ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η συμμετοχή των πολιτών στο δημόσιο διάλογο και η συνεργασία με τους Βουλευτές σε καθημερινή βάση είναι σημαντική, για να μπορεί το Κοινοβούλιο να ελέγχει πιο αποτελεσματικά την Κυβέρνηση.
Εμφάνιση P1140379.jpgΗ Βουλή των Ελλήνων εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα κ. Αθανάσιο Παπαϊωάννου, ο οποίος αφού έκανε μια σύντομη παρουσίαση του προγράμματος «Twinning», ανάλυσε τις διαδικασίες διαφάνειας που ακολουθούνται στη Βουλή των Ελλήνων.
Εμφάνιση GENIKOS_P1140388.jpg
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και έκαναν παρεμβάσεις και ομιλίες, στελέχη της Βουλής των Ελλήνων και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, οι οποίοι παρουσίασαν από διάφορες οπτικές γωνίες ζητήματα διαφάνειας και ενημέρωσης των πολιτών. 
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διαφάνειας στην Εθνοσυνέλευση της Σερβίας, υπό το πρίσμα της πορείας της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας. Την εκδήλωση, η οποία προβλήθηκε ζωντανά μέσω του ιστότοπου της Βουλής http://www.parlament.rs/, παρακολούθησαν Βουλευτές, εκπρόσωποι της Βουλής, στελέχη ανεξάρτητων αρχών και δημοσιογράφοι.  

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης


 

Αναβολή όλων των πρωταθλημάτων λόγω του θανάτου του Κατσούλη

Αναβολή όλων των πρωταθλημάτων λόγω του θανάτου του ΚατσούληΩς ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη, ο οποίος έχασε σήμερα τη ζωή του πέφτοντας θύμα οπαδικής βίας, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων της προσεχούς αγωνιστικής.

Δεν καταφέραμε να φύγουμε νικητές από την Βέροια. 1η Αγωνιστική Α1 Εθνικής Κατηγορίας Χάντμπολ Φίλιππος Βέροιας – Ποσειδών Λουτρακίου 29-28

1η Αγωνιστική Α1 Εθνικής Κατηγορίας Χάντμπολ 
Ξεκίνησε το ΣΚ το φετινό πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Ελλάδος με τα παρακάτω αποτελέσματα : Φίλιππος Βέροιας – Ποσειδών Λουτρακίου 29-28, ΠΑΟΚ – ΑΣΕ Δούκα 26-21, Δράμα 1986- Φοίβος Συκεών 23-32, ΓΑΣ Κιλκίς- Διομήδης Άργους 23-31, ΧΑΝΘ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ 23-22, ΑΕΚ – Αναγέννηση Βύρωνα 22-24.

 Ο Φίλιππος μπήκε στο ματς με ενθουσιασμό και προηγήθηκε 4-0 στο 5' και 7-2 στο δεκάλεπτο. Με την έλευση του χρόνου, η ομάδα μας ανέβασε ρυθμούς και πίεση στην άμυνα και δημιούργησε σύγχυση στους αντιπάλους ώστε να κάνουν λάθη και με γρήγορες επιθέσεις να φέρουμε στα μέτρα μας τον αγώνα. Τελικά το ημίχρονο έληξε ισόπαλο με 14-14.  
Το δεύτερο μέρος ήταν ντέρμπι, ακατάλληλο για καρδιακούς. Ο Φίλιππος πήρε εκ νέου προβάδισμα και προηγήθηκε με 18-15. Ξανά η ομάδα μας έτρεχε να καλύψει την διαφορά. Και το κατάφερε χάρη στην άμυνα.  Προηγηθήκαμε στο 47 με 23-24 αλλά τα λάθη μας, έδωσαν το δικαίωμα στον Φίλιππο  να είναι κοντά στο σκορ και να παίρνει δυνάμεις και με κάθε ευκαιρία να απειλεί.
Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με αγωνιστική ένταση και πίεση. Αντί να γίνει το διπλό σίγουρο δυστυχώς για την ομάδα μας, δώσαμε το δικαίωμα στον Φίλιππο να πάρει το νικηφόρο αποτέλεσμα με 29-28 στα 5 δεύτερα πριν λήξει το παιχνίδι.

Έχασε τη μάχη ο φίλαθλος του Εθνικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια με τον Ηρόδοτο

Έχασε τη μάχη ο φίλαθλος του Εθνικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια με τον Ηρόδοτο
 Την τελευταία του πνοή άφησε ο άτυχος 46χρονος φίλαθλος του Εθνικού Κώστας Κατσούλης του είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από ομάδα φιλάθλων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ηρόδοτος – Εθνικός με αποτέλεσμα να υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.
Ο άτυχος άνδρας χρειάστηκε να μεταφερθεί από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο 401 στην Αθήνα, ωστόσο δεν άντεξε.
Για την επίθεση εναντίον του τρία άτομα ένας 24χρονος, ένας 27χρονος και ένας 32χρονος έχουν προφυλακιστεί ενώ ακόμη ένα άτομο, 22 ετών,  έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

ΜΕ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΘΟΥΝ ΕΦΕΤΟΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2α ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 21.00’ ΣΤΟΝ Ι. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ.

mitropolitisΓίνεται γνωστό ότι την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου ε. ε., ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτου των Δικαστικών Λειτουργών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  κ. Διονύσιος άγει τα ονομαστήριά του.
Κατά την καθιερωμένη από ετών τάξη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα γιορτάσει την ονομαστική του εορτή με Ιερά Αγρυπνία, που θα τελεσθεί την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου ε. ε. και από ώρας 21.00’ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, στην διάρκεια της οποίας θα Χειροτονήσει εις Διάκονον τον καταγώμενο από τα Ταρσινά της Κορινθίας νεαρό οικογενειάρχη κ. Νικόλαο Βαρδουνιώτη, χωρίς περαιτέρω εορταστικές εκδηλώσεις και χωρίς να δεχθεί  επισκέψεις εκ μέρους του Ποιμνίου του στο Επισκοπείο.
Στην Ι. Αγρυπνία θα τεθούν σε προσκύνηση τα Λείψανα του Αγίου Διονυσίου, πού φυλάσσονται στην Ι. Μητρόπολη, και καλούνται οι Δικαστικοί Λειτουργοί του Νομού μας να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Προστάτη τους εορταζόμενο Άγιο Διονύσιο, τον οποίο άγρευσε στην Αληθινή Πίστη ο Απόστολός μας Άγιος Παύλος.
Καλούνται και οι ευσεβείς Χριστιανοί της Κορινθίας να προσευχηθούν για την προκοπή και ευστάθεια του νεόφυτου Κληρικού της Τοπικής μας Εκκλησίας, για την συνεχιζόμενη κρίση, που μαστίζει την Χώρα μας, τους αδελφούς μας Χριστιανούς που απηνώς διώκονται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και αλλού, την απρόσκοπτη λειτουργία του Δικαστικού Οργανισμού αλλά και για τον ακούραστο Ποιμενάρχη μας, που αναλώνεται για την πνευματική οικοδομή όλων μας, που αποτελούμε το Θεόθεν εμπεπιστευμένο  Ποίμνιό του

 imkorinthou.org

Πως μπορείτε να πάρετε σύνταξη πέντε χρόνια νωρίτερα

Μείωση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης 5 χρόνια κατά μέσο όρο μπορούν να πετύχουν άνδρες και γυναίκες, αναγνωρίζοντας τους κατάλληλους πλασματικούς χρόνους ασφάλισης ώστε να συμπληρώσουν τις ευνοϊκές προϋποθέσεις εξόδου για σύνταξη πριν από τα 67 ή πριν από τα 62.

Οι αναγνωρίσεις γίνονται κατα κύριο λόγο είτε κατά την αίτηση συνταξιοδότησης, ώστε να θεμελιωθεί συνταξιοδοτικό δικαίωμα, είτε και νωρίτερα, ώστε οι ασφαλισμένοι να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με χαμηλό όριο ηλικίας.

Πλασματικούς χρόνους μπορούν να αξιοποιήσουν τόσο οι εργαζόμενοι που είχαν ασφαλιστεί σε οποιοδήποτε Ταμείο μέχρι το 1992 όσο και οι νεοεισερχόμενοι στην ασφάλιση μετά την 1η/1/1993 (πλην ΟΓΑ και ΝΑΤ).

Διαβάστε το ρεπορτάζ του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ πάτωντας ΕΔΩ

airetos.gr

Όλα δείχνουν πρόωρες εκλογές (τον Νοέμβριο;)…

kalpes-proores-ekloges

Σκηνικό πρόωρων εκλογών έχει στηθεί στη χώρα, και ήδη στο πολιτικό παρασκήνιο έχουν αρχίσει να ακούγονται σενάρια ακόμη και για προσφυγή στις κάλπες εντός του Νοεμβρίου, ανάλογα με τη χρονική εξέλιξη της τελικής φάσης της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
Η στρατηγική την οποία ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, με σαφή πλέον αποστασιοποίηση από κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης, και η σπουδή της Χαριλάου Τρικούπη να θυμίσει την κοινωνική διάσταση του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, σε… αντιδιαστολή με τη φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας, μοιάζει να είναι το κερασάκι στην τούρτα.
Παράλληλα, οι δημοσκοπήσεις οι οποίες καταγράφουν παγίωση του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, πολύ περισσότερο με αυξητική τάση, όπως δείχνουν ορισμένες μετρήσεις, απομακρύνει την προοπτική συγκρότησης προεδρικής πλειοψηφίας από τη σημερινή Βουλή, για την εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, χωρίς να απαιτηθεί η πρόωρη προσφυγή σε βουλευτικές εκλογές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί της Δευτέρας άρχισαν να κυκλοφορούν σε δημοσιογραφικά γραφεία και στις παρασκηνιακές συζητήσεις που γίνονται σε πολιτικό επίπεδο, ακόμη και ημερομηνίες για πρόωρες βουλευτικές εκλογές εντός του Νοεμβρίου, την Κυριακή 16 ή 23 Νοεμβρίου.

ysterografa.gr

Ο Κύρτσος δεν θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ… καταστροφή για τη χώρα

Giorgos-Kyrtsos

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος πήρε αποστάσεις από τη ρητορική περί “καταστροφής” της χώρας στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και αναδειχθεί κυβέρνηση.
Ο Γιώργος Κύρτσος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, τονίζοντας με νόημα ότι τα πράγματα για την Ελλάδα θα γίνουν πιο δύσκολα, με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα ωστόσο δεν θα οδηγηθεί στην καταστροφή.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Κύρτσο, αφήνοντας πίσω την τρόικα, η Ελλάδα θα απευθυνθεί στις αγορές, οι οποίες με τη σειρά τους θα διατηρήσουν τη χώρα υπό επιτήρηση.

υστερογραφα

Αντίστροφη μέτρηση για την ηγεσία Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ

Evangelos-Venizelos-George-Papandreou11

Το σκηνικό πρόωρων εκλογών που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, με… με αναστρέψιμα χαρακτηριστικά, έχει εκ των πραγμάτων και μια παράμετρο “τελικής λύσης” για το ΠΑΣΟΚ, καθώς ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του.
Ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης, γνωρίζει ότι το πολιτικό μέλλον του είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη σημερινή κυβερνητική συνεργασία. Είναι περίπου βέβαιο ότι μετά από μια βαριά εκλογική ήττα, πολύ περισσότερο μάλιστα αν ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει με άνεση στις επόμενες εκλογές… σε βάρος του ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου θα επιδιώξει και θα προχωρήσει σε αλλαγή ηγεσίας.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θεωρείται “περσόνα νον γκράτα” για ένα μεγάλο μέρος της Κεντροαριστεράς, και η παρουσία του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα καταστήσει περίπου αδιανόητη τη συμμετοχή της Χαριλάου Τρικούπη σε μια μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς.
Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αφήσει πολλές φορές να εννοηθεί ότι δεν τον ενδιαφέρει το προσωπικό πολιτικό μέλλον του. Έχει ωστόσο αξία το αν η αποχώρησή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα γίνει με τους δικούς του όρους, σε συνθήκες “ομαλότητας”, ή… άγαρμπα.
Με τον Γιώργο Παπανδρέου να καραδοκεί.

υστερογραφα

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Η συνομιλία άνοιξε. 1 μη αναγνωσμένο μήνυμα.

Νεκροφάνεια και το «φαινόμενο του Λαζάρου»



Άρθρο του κ. Γρηγόρη Λέων
Προέδρου της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας
 
Εμφάνιση Leon G..jpgΝεκροφάνεια είναι η κατάσταση ανθρώπου η οποία χαρακτηρίζεται από προσωρινή παύση ή επιβράδυνση των βιολογικών λειτουργειών του ώστε να δίνει την εντύπωση ότι είναι νεκρός. Είναι πράγματι πιθανό κάποιες παθολογίες ή βίαιες αιτίες να οδηγήσουν σε τέτοια κατάσταση.
Τα παλαιότερα χρόνια μάλιστα, όπου η ιατρική δεν είχε αναπτυχθεί και που η πιστοποίηση του θανάτου δεν ακολουθούσε πάντα τους κανόνες της επιστήμης, είναι πιθανό και στην πατρίδα μας άνθρωποι που βρίσκονταν σε κατάσταση νεκροφάνειας να είχαν ταφεί. Αυτό ήταν δυνατόν να συνέβαινε είτε γιατί δεν υπήρχε πάντα η φυσική παρουσία ιατρού κατά την εξέταση του θανόντα, είτε γιατί τα μέσα που χρησιμοποιούταν ήταν κυρίως εμπειρικά (ακρόαση, ψηλάφηση) και όχι εξέταση με ηλεκτροκαρδιογράφημα. 

Χρέη στο Δημόσιο: «Κούρεμα» μέχρι 90% στους τόκους και 70-100 δόσεις για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ

dimosio534_0-600x345 
Τακτοποίηση οφειλών από 72 έως 100 δόσεις και έκπτωση έως και 90% επί των πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων προβλέπει, μεταξύ άλλων, η τελική ρύθμιση για τα χρέη προς το Δημόσιο που έχουν επεξεργαστεί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.
Σύμφωνα με τη Realnews, οι επιπλέον επιβαρύνσεις θα διαγράφονται πλήρως (100%) για όσους καταβάλουν τις οφειλές τους εφάπαξ.
Η τελική ρύθμιση προβλέπει και επανακαθορισμό του επιτοκίου επιβάρυνσης της οφειλής στο 4%, υπολογιζόμενο σε ετήσια βάση.
Η ελάχιστη δόση που θα μπορεί να καταβάλει κανείς ορίζεται στα 50 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, η ρύθμιση θα τεθεί σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα και θα έχει τη μορφή της τελευταίας ευκαιρίας για τους οφειλέτες, καθώς θα παραμείνει ανοικτή για 3-4 μήνες με ταυτόχρονη αναστολή των μέτρων αναγκαστική είσπραξης για όσους σπεύσουν να ενταχθού

arouraios.gr