Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Τζιτζικώστας σε… ασκήσεις μεγαλείου, ζητάει παραίτηση Σαμαρά

Apostolos-Tzitzikostas

Η περίπτωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα… απασχολεί εδώ και πολύ καιρό τη Νέα Δημοκρατία. Γιός πρώην βουλευτή, εξελέγη βουλευτής μόνο για μια διετία, την περίοδο 2007-2009, και μετά την αποτυχία του να παραμείνει στη Βουλή μετά τις εκλογές του 2009, έδωσε τη μάχη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως αντιπεριφερειάρχης του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Όταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξέπεσε του αξιώματός του, λόγω των γνωστών δικαστικών περιπετειών, ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξασφάλισε τη στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου, και τον διαδέχτηκε ως “πρώτος των πρώτων”, μέσα από τη σχετική ψηφοφορία των μελών της παράταξης της πλειοψηφίας. Χωρίς δηλαδή λαϊκή νομιμοποίηση.
Οι περισσότεροι τον έμαθαν όταν… μπέρδεψε το ΠΑΣΟΚ με τη Χρυσή Αυγή, σε δηλώσεις που ακόμη και από τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου χαρακτηρίστηκαν “γκάφα”, ενώ στις εκλογές του 2014, παραμερίστηκε για χάρη του Γιάννη Ιωαννίδη.
Ο ίδιος επέλεξε τότε το… αντάρτικο, που τελικά τον δικαίωσε, καθώς η υποψηφιότητα του άλλοτε “ξανθού” του ελληνικού μπάσκετ ήταν εξαρχής ασθενική, με αποτέλεσμα ο Απόστολος Τζιτζικώστας να εκλεγεί πανηγυρικά Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και να αποκτήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση που δεν είχε.
Σήμερα, προχώρησε σε… ασκήσεις μεγαλείου, φτάνοντας στο σημείο να αναφερθεί στο ενδεχόμενο παραίτησης του Αντώνη Σαμαρά από την πρωθυπουργία, ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, και να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές, οι οποίες φαντάζουν βέβαιες.
Τις δηλώσεις του ο Απόστολος Τζιτζικώστας τις έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 9.89″, και όπως αναμενόταν προκάλεσαν αντιδράσεις, που όσο περνούν οι ώρες κορυφώνονται.