Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Το πρώτο αίμα στην ιδιωτική εκπαίδευση. Οι πρώτες 60 οικογένειες στον δρόμο λόγω ΦΠΑ23%

aimaΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: ΜΕΤΑ ΑΠΌ 84 ΧΡΟΝΙΑ ΕΒΑΛΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ 60 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ




Το πρώτο «αίμα» στην ιδιωτική εκπαίδευση από την εφαρμογή του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι γεγονός! Η ΟΙΕΛΕ ανακοινώνει ότι ένα από τα ιστορικότερα ιδιωτικά σχολεία του Πειραιά που εδρεύει σε μια εργατική συνοικία , το Μιχαλοπουλείο Εκπαιδευτήριο, βάζει λουκέτο μετά από 84 χρόνια συνεχούς λειτουργίας ως αποτέλεσμα της διαρροής μαθητών που προκάλεσε η ανακοίνωση της εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου στην ιδιωτική εκπαίδευση. 60 οικογένειες εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζόμενων του σχολείου μένουν στο δρόμο, αντιμέτωπες με τις δραματικές συνέπειες της ανεργίας.

ΕΣΕ: 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους


2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου
για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσει:
Τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού και 

Μεγάλου Μήκους
1. Πρωτότυπου Έργου
2. Διασκευασμένου Ελληνικού Λογοτεχνικού Έργου

Σενάρια μπορείτε να αποστείλετε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο μας
www.senariografoi.gr  

και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Κακαβά 
στη διεύθυνση akak1@hotmail.com ή στο τηλέφωνο 6932.089.819.

Αναλυτική Ανακοίνωση 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μεγάλου Μήκους​

Αναλυτική Ανακοίνωση 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού Μήκους 

Senariografoi Webteam

Συμφωνία για δύο debate μεταξύ αρχηγών | Εγκύκλιοι για εκλογές & υποψηφίους

Συμφωνία για δύο debate μεταξύ αρχηγών | Εγκύκλιοι για εκλογές & υποψηφίους
Στο «φουλ τα γκάζια» για την εκλογική αναμέτρηση. Διαβάστε τι προβλέπεται σε εγκυκλίους σχετικά με τους εκλογικούς καταλόγους και τις υποψηφιότητες βουλευτών. Ως προς την ενημέρωση, μπορεί η προεκλογική περίοδος να είναι μικρότερη, αλλά η ενημέρωση των πολιτών, δείχνει να αναβαθμίζεται: Για πρώτη φορά από το 2009 θα διεξαχθούν φέτος debate πριν από τις εκλογές. Να υπάρχει δυνατότητα διαλόγου στο debate ζήτησε ο Στ. Θεοδωράκης. Πάντως, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμφώνησαν στο να γίνουν δύο τηλεμαχίες, μια στις 10 και μια 14 Σεπτεμβρίου. Αντίθετα, διαφωνία υπάρχει ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου κατά την προεκλογική περίοδο. Να σημειωθεί, ότι οι φετινές επισκέψεις - ομιλίες όλων των αρχηγών στη ΔΕΘ, θα αξιοποιηθούν ως προεκλογικός χρόνος. Δείτε αναλυτικά, τι προβλέπεται για τα debate...
eklogika.gr

Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών | Οι αρμοδιότητες

Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών | Οι αρμοδιότητεςΗ χώρα συνεχίζει να κυβερνάται. Τις αρμοδιότητες 11 υπουργών και αναπληρωτών της κυβέρνησής της, καθόρισε με απόφαση της η πρωθυπουργός, Βασ. Θάνου. Τους 3 άξονες, στους οποίους εστιάζει το υπουργείο Οικονομίας για το επόμενο διάστημα, ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας, Ν. Χριστουδουλάκης, Οι υπηρεσιακοί υπουργοί Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης και Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος υπέγραψαν απόφαση με την οποία δίνεται παράταση στο προσωρινό καθεστώς αναστολής πλειστηριασμών, αλλά και στις κατασχέσεις και προσωπικές κρατήσεις. Η απόφαση...

Πώς διαμορφώνονται από την Κουμουνδούρου τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

 
Η γραμμή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπάρχουν «σταρ» στα ψηφοδέλτια του κόμματος είναι ο γνώμονας με βάση τον οποίο οργανώνονται, στα γραφεία της Κουμουνδούρου, οι λίστες για τις επικείμενες εκλογές.
Στόχος είναι να βρεθούν σε εκλόγιμες θέσεις οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς που όλο τον προηγούμενο καιρό παρέμεναν σε δεύτερο πλάνο και στήριζαν με κάθε κόστος την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθήνας, καθώς δημιουργούνται εκεί περισσότερες από έξι κενές θέσεις μετά τις διαρροές προς τη Λαϊκή Ενότητα. Όπως όλα δείχνουν, ο Νίκος Κοτζιάς προωθείται σε εκλόγιμη θέση είτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είτε στην Α' Αθήνας, αφού αποχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ωστόσο σίγουρα θα βρεθεί πίσω από τους Νίκο Βούτση και Νίκο Φίλη.
Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, θα παραμείνει στο ψηφοδέλτιο της Β' Αθήνας, ενώ στην ίδια λίστα θα βρεθεί και ο Πάνος Σκουρλέτης. Στην εκλογική του περιφέρεια (Α' Αθήνας) παραμένει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης βρίσκεται σε αναμονή για το πού θα είναι υποψήφιος. Ο Δημήτρης Μάρδας και ο Νίκος Παρασκευόπουλος φαίνεται πως θα είναι υποψήφιοι στη Θεσσαλονίκη, ενώ διαφορετικές θα είναι οι περιφέρειες για τον Αριστείδη Μπαλτά και την Χριστόφορο Βεναρδάκη.
Πιθανότατα στην Β' Αθήνας θα είναι υποψήφιοι ο Γ. Θεωνάς, που παραιτήθηκε από τη διοίκηση του ΙΚΑ, και ο Λαοκράτης Βάσσης, οι οποίοι είναι από τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς. Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Τσουκαλάς, που ήταν τέταρτος επιλαχών στη Β' Αθήνας φαίνεται πως πηγαίνει σε εκλόγιμη θέση, ενώ ο Θ. Δρίτσας θα είναι τελικά υποψήφιος στην Α' Πειραιά. Εκτός λιστών θα είναι ο Γ. Πανούσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.
Δύο ακόμη στελέχη, ο Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και ο Γιώργος Τσίπρας, εξάδελφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, θα μετέχουν στα ψηφοδέλτια, άγνωστο όμως αν θα είναι στο Επικρατείας ή σε μεγάλη εκλογική περιφέρεια.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr
 

Ελάχιστες οι αλλαγές που θα γίνουν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές

 
Ελάχιστες αναμένεται πως θα είναι οι αλλαγές που θα γίνουν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου.
Αρχικά, ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκης, δέχθηκε πρόταση προκειμένου να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος και ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ως αντιπροσωπευτικό του ευρωπαϊκού μετώπου του «ναι». Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, ο κ. Μεϊμαράκης δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές των ψηφοδελτίων.

Εν τω μεταξύ, να μετακινηθεί από την περιφέρεια της Κέρκυρας στη Β' Αθήνας, φέρεται να έχει ζητήσει η Αντζελα Γκερέκου. Σημειώνεται ότι στη Β' Αθήνας, θα είναι υποψήφιος ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος και στην περιφέρεια Ηρακλείου. Στη Β΄ Αθήνας αναμένεται ότι θα είναι υποψήφιος και ο Α. Ντινόπουλος.
Τέλος, ο Γιώργος Κοντογιάννης ο οποίος εκλεγόταν με την ΝΔ στην Ηλεία φέρεται να έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ωστόσο εν τέλει φέρεται να έχει αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr
 

Συνέντευξη τύπου Σύριζα Κορινθίας την Τετάρτη 2/9/2015 και ώρα 18.00 μμ

 
Στα πλαίσια της συζήτησης  για το  κυβερνητικό πρόγραμμα που διοργανώνει ο Σύριζα Κορινθίας θα δοθεί  συνέντευξη τύπου  από τον εισηγητή του προγράμματος Χριστόφορου Βερναρδάκη π. αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στα γραφεία του Σύριζα Κορινθίας, Ερμού 16, στην Κόρινθο την Τετάρτη 2/9/2015  και ώρα 18.00 μμ

Alexis Tsipras: The man who wins by loosing

And the Oscar goes to…Alexis Tsipras! 

He won the elections of his nation on 25th January. He resigned on 20th August. He will win again without having a political party anymore on 20th September. 

Without having any vision, any program, any hope  to communicate.

No one can face Alexis Tsipras inside Greece and abroad.

Every European leader bowed to him. He will it do again.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με την απόφαση του Π.Σ. Ιονίων Νήσων για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραχώρηση των τοπικών περιφερειακών αεροδρομίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη και την Πέμπτη 2 και 3 Σεπτεμβρίου, περιοδεία στην Κρήτη.
Αύριο, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, θα έχει  συναντήσεις στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου με στελέχη  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με παραγωγικούς φορείς.
Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Ηράκλειο όπου στις 19:30 θα πραγματοποιήσει ομιλία στον κινηματογράφο «Αστόρια».
Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα έχει συναντήσεις με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Ηρακλείου. Στη συνέχεια θα έχει επισκεφθεί το Ρέθυμνο και τα Χανιά και θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και με παραγωγικούς φορείς  των  δύο Νομών.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-16.



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

                
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΩΔΕΙΟ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ αρχίζει τη νέα διδακτική χρονιά 2015-16  την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου.
Οι εγγραφές ξεκινούν την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά θα λειτουργήσουν οι σχολές: Κλασικής Κιθάρας, Ηλεκτρικής Κιθάρας, Πιάνου, Αρμονίου, και τα τμήματα: Θεωρητικών, Σολφέζ, Αρμονίας, Παιδικής Χορωδίας, Χορωδίας Ενηλίκων, ORFF.
Ανάλογα με την ζήτηση, θα δημιουργηθούν και οι σχολές που προβλέπει η απόφαση του Υπ. Πολιτισμού για την ίδρυση του Ωδείου.
Το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης κατανοώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής μας ακολουθεί κοινωνική εκπαιδευτική πολιτική. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ και τα δίδακτρά του είναι από τα χαμηλότερα πανελληνίως (Προκαταρκτική : 50 €). 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ  στα τηλέφωνα :

·      ΩΔΕΙΟ : 2743 0 31252 (καθημερινά 6:00-9:00 μ.μ.)
email: odeio_derven@yahoo.gr
·      Στέλιος Γκόλγκαρης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής) :
6946 767730

Μεϊμαράκης: Μαζί οι νέοι και οι παλιοί για το μέλλον της Ελλάδας - Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ - Είμαστε η Κεντροδεξιά είπε παρουσία Καραμανλή και Σαμαρά



 Ύστερα από τέσσερα χρονια "απουσίας", η Νέα Δημοκρατία επέστρεψε στην ιστορική της έδρα.  "Εδώ είναι οι ρίζες μας, εδώ το κόμμα έχει γράψει ιστορία", είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης 
Κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες να προσέλθουν στις κάλπες και να μη πάει καμία ψήφος χαμένη, απηύθυνε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε μια μεγάλη συγκέντρωση έξω από το ιστορικό κτήριο της Ρηγίλλης 18, εκεί, δηλαδή που από το 1974 έως την προεδρία Σαμαρά, ήταν η έδρα του κόμματος.
 
 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αντιτάχθηκε στην ψήφο διαμαρτυρίας και ζήτησε από τους Έλληνες να ψηφίσουν με κριτήριο το ποιος μπορεί
να διασφαλίσει την σταθερότητα και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Η ομιλία του κ. Μεϊμαράκη έγινε ενώπιον του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, και πλήθος βουλευτών και στελεχών του κόμματος.
"Να πάμε ξανά την Ελλάδα μπροστά. Είμαστε σήμερα εδώ, στη Ρηγίλλης 18, από όπου ξεκίνησε την πορείας της η ΝΔ. Αυτο το κτήριο έχει τη σφραγίδα όλων των μεγάλων στιγμών. Εδώ έχει γραφτεί η ιστορία της ΝΔ",  τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης ξεκινώντας την ομιλία του, επιχειρώντας να τονώσει το κλίμα συσπείρωσης που ήδη έχει επιτύχει.
"Εδώ που ξεκίνησε τη πορεία της η ευρωπαϊκή και σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξή μας. Εδώ που μοιραστήκαμε όλοι μαζί χαρές και λύπες, νίκες και ήττες. Εδώ είναι οι ρίζες μας, εδώ έχει γραφτεί η ιστορία",  τόνισε, επισημαίνοντας την ανάγκη επαναπατρισμού των ψηφοφόρων, που έχουν αποστασιοποιηθεί για διάφορους λόγους.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αρνήθηκε και να αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, ωστόσο άσκησε κριτική στο έργο του. Είπε χαρακτηριστικά:
"Έλεγε ότι δεν θα μειώσει τις συντάξεις, και όμως τις μείωσε. Είχε πει ότι θα μειώσει την ανεργία και την αύξηση, είχε πει ότι θα δώσει στους τριτέκνους επιδόματα και δεν τελικά δεν έδωσε. Στην Πάτρα μοίραζε ψέματα στους πάντες. Έλεγε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ότι θα προστατέψει τις καταθέσεις, ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Τίποτα από αυτά δεν έκανε".
Και πρόσθεσε:
"Το παλιό με το νέο θέλουμε να πηγαίνει μαζί. Ενώνουμε γενιές. Δεν θέλουμε να διχάζονται οι γενιές. Εμείς είμαστε και το νέο και το παλιό μαζί και μπορούμε να εγγυηθούμε το μέλλον της χώρας προς τα εμπρός. Η Ελλάδα χρειάζεται εθνική προσπάθεια και σκληρή δουλειά από όλους. Χρειάζεται συνεργασίες, συνεννοήσεις, δεν είναι δυνατόν να έχουμε κάθε έξι μήνες εκλογές».
Η συγκέντρωση στη Ρηγίλλης θύμιζε reunion και σε όλους ήταν διάχυτο ένα κλίμα συγκίνησης. Αλλά όλοι παραδέχοντο ότι πλέον η συσπείρωση της ΝΔ έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπορεί να κάνει την έκπληξη


Η φωτογραφία με νόημα που ανέβασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

 Εκλογές 2015: Η φωτογραφία με νόημα που ανέβασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Λίγες ώρες πριν η Νέα Δημοκρατία επιστρέψει έστω και για μια συγκέντρωση στην... ιστορική της έδρα, τη Ρηγίλλης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επέλεξε να ανεβάσει στο Facebook μια φωτογραφία όλο... νόημα και για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Είναι μια φωτογραφία του τότε προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, με τον νεαρό, πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο πλευρό του. Μια φωτογραφία την οποία ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ επιλέγει να ανεβάσει την ημέρα που ο τωρινός πρόεδρος του κόμματος κάνει την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση στο Λεκανοπέδιο και μάλιστα μπροστά στο ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης.


Σε εξέλιξη φωτιά στο Παναρίτι Κορινθίας

Σε εξέλιξη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
Πυρκαγιά σε τρία διαφορετικά μέτωπα ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (1/9) στο  Παναρίτι Κορινθίας, κοντά στο Ξυλόκαστρο.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι τώρα δεν κινδυνεύουν σπίτια.
Στο σημείο της πυρκαγιά επιχειρούν 20 οχήματα της Πυροσβεστικής με 45 άνδρες.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΙΔ ΔΗ.K.E.Ξ.Ε. 4/9/2015

Αποτέλεσμα εικόνας για γκιολης αναστασιοςΠρος: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΙΔ ΔΗ.K.E.Ξ.Ε.
Την 4η του μηνός Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:30, στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), θα συνέλθει σε δημόσια συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε., σύμφωνα με το Άρθρο 3 της Απ. ΥΠΕΣΔΔΑ 43254/31.07.2007 (ΦΕΚ 1492/17.08.2007 τεύχος Β’), με θέματα:
1.    Ανανέωση Συμβάσεων Ι.Δ.Ο.Χ. στο προσωπικό του  «ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου».
2.    Τροποποίηση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)».
3.    Έγκριση δαπάνης - ψήφιση πίστωσης για «Λοιπά Διάφορα Έξοδα».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.
ΓΚΙΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Κοινωνικό Παντοπωλείο - δωρεάν διανομή ροδάκινων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στο Δερβένι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmDhWfWCZPiR1UA1oSU_k5fXr-7p9V2HQJW8PCz4DjUQDE8OsEetnBzy8bKTr65NRnUEumv8SQN0KchNxzyPALGjiUl0up-AvgqzyjvidN3y99bUlc0HMBR-vdROmeWCrdb-j5OkeVMWs/s1600/deyrostini+kor+orizontes.jpg
Από το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015 και από τις 11:00 έως τις 14:30, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα πραγματοποιηθεί  δωρεάν διανομή ροδάκινων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Για τους ωφελούμενους της περιοχής της Ευρωστίνης η διανομή θα γίνει στο κτίριο του Δημαρχείου στο Δερβένι, από τις 13:00 έως τις 15:00 (κο Κουσουλό Κώστα)

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο
•    της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και
•    της ΚΥΑ με αριθμ. πρωτ. 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Ωφελούμενοι της διανομής είναι:
• οι κάτοχοι της Κάρτας Σίτισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα ώστε να παραλαμβάνουν την ανάλογη ποσότητα προϊόντος,
• οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι-ες  μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο, από τις 8:00 έως τις 15:00, στο τηλ. 27433 60201 (κα Σίσσυ Δημητρακοπούλου).

Δραστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό: Ενοποιήσεις εξπρές σε ταμεία και συντάξεις – Τι αλλάζει

Πρόταση για την εισαγωγή μικτού συστήματος στις συντάξεις με ένα βασικό ποσό που θα χρηματοδοτεί το κράτος και θα κυμαίνεται στο ύψος των 380-400 ευρώ και ένα «ανταποδοτικό» που θα είναι ανάλογο των εισφορών κάθε ασφαλισμένου τίθεται σήμερα επί τάπητος στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό. Η ατζέντα περιλαμβάνει άλλα δύο καυτά θέματα, το ένα για τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων και το άλλο για την τύχη των επικουρικών συντάξεων και αν θα πρέπει ή όχι να απορροφηθούν από τις κύριες σε μια ενιαία σύνταξη.

Εκλογές Σεπτεμβρίου: Τι θα ισχύσει με τους ετεροδημότες – ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία ορίζει τι θα ισχύσει με τους εκλογικούς καταλόγους βάσει των οποίων θα διενεργηθούν οι βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεµβρίου 2015.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με βάση τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους της Γ΄ αναθεώρησης (Μαΐου – Ιουνίου 2015), η οποία περιλαµβάνει τις µεταβολές (µεταδηµοτεύσεις κ.λπ.) που συντελέστηκαν έως την 30.06.2015.
Ορίζεται, επίσης, ότι η ίδια προθεσμία ισχύει και για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδηµοτών, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για να ψηφίσουν στον τόπο διαµονής τους, αλλά και για τη διαγραφή από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδηµοτών.
Σε άλλη εγκύκλιο, περιγράφονται οι προϋποθέσεις και τα κωλύματα εκλογιμότητας σχετικά με τις υποψηφιότητες των βουλευτών στις εκλογές, καθώς και οι προθεσμίες μέσα στις οποίες πρέπει να συντελεσθούν οι ενέργειες αυτές.
Για να διαβάσετε την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, πατήστε ΕΔΩ.

aftodioikisi.gr

1 από 244 Δημόσιοι Υπάλληλοι: Ποιοι και σε ποιες περιπτώσεις διορίζονται ως αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής – ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Εγκύκλιο με θέμα τα στοιχεία δηµοσίων υπαλλήλων για το διορισµό τους ως αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής για τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεµβρίου 2015, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτικών.
Αναλυτικά, τονίζεται ανάμεσα στα άλλα:
Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 20ής Σεπτεµβρίου 2015, θέτουµε υπόψη σας τα εξής:
Σύµφωνα µε τις διατάξεις των παρ. 4 και 6 του άρθρου 68 του π.δ. 26/2012 «Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείµενο των διατάξεων της νοµοθεσίας για την εκλογή βουλευτών» (Α΄57), στην περίπτωση κατά την οποία εκείνοι που πρωταρχικά διορίζονται ως αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής στις εκλογές, δηλαδή οι δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι, δικηγόροι, συµβολαιογράφοι κ.λ.π. δεν επαρκούν, είναι δυνατό να διορισθούν και µόνιµοι δηµόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι ή µόνιµοι υπάλληλοι της Περιφέρειας που είναι πτυχιούχοι νοµικής µε βαθµό τουλάχιστον Β ή Γ, ή πτυχιούχοι άλλων σχολών, που κατέχουν θέση προϊσταµένου τουλάχιστον τµήµατος. Ο διορισµός γίνεται από το Α’ Τµήµα του Αρείου Πάγου, βάσει ονοµαστικών καταστάσεων που συντάσσονται:
α) Από την αρµόδια κεντρική υπηρεσία κάθε υπουργείου, για όσους υπαλλήλους υπηρετούν σε υπηρεσίες Υπουργείων, κεντρικές ή περιφερειακές, οι οποίοι επίσης µπορούν, σύµφωνα µε την παράγραφο 4 του άρθρου 68 της εκλογικής νοµοθεσίας (π.δ. 26/2012), να διοριστούν αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής.
β) Από τους Γενικούς Γραµµατείς Αποκεντρωµένων ∆ιοικήσεων, για τους µόνιµους δηµόσιους πολιτικούς υπαλλήλους των περιφερειών αρµοδιότητάς τους, οι οποίοι µπορούν, σύµφωνα µε την παρ. 4 του άρθρου 68 της εκλογικής νοµοθεσίας να διοριστούν αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής.
Δείτε αναλυτικά όλη την εγκύκλιο ΕΔΩ.

aftodioikisi.gr

Το χρονοδιάγραμμα του νέου Ασφαλιστικού – Οι κρίσιμες ημερομηνίες – Ποιοι επηρεάζονται (παραδείγματα)

Αλλαγές πολλών ταχυτήτων έρχονται στο ασφαλιστικό σύστημα, με τις νέες ρυθμίσεις να επηρεάζουν περίπου 400.000 εργαζομένους που θα αποχωρήσουν την επόμενη πενταετία και 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχους. Ο βασικός πυρήνας των μέτρων εφαρμόζεται άμεσα, ενώ χρειάζεται προσοχή καθώς υπάρχουν και παρεμβάσεις με αναδρομική ισχύ. Το ασφαλιστικό «πακέτο» περιλαμβάνει: νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, ανατροπές στα όρια ηλικίας (μόνο για όσους δεν θεμελίωσαν δικαίωμα) και αλλαγές στις εισφορές για την υγειονομική περίθαλψη. Κρίσιμος μήνας θα είναι ο Οκτώβριος, όπου μεταξύ άλλων θα αποφασιστεί η «τύχη» της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.
Δείτε το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΣΚΑΙ 100,3: : Ο Τσίπρας θέλει να δραπετεύσει από τις ευθύνες του

H βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και το δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βρίσκεστε στην Παρίσι, εκπροσωπείτε την Ελλάδα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, συζητήσατε το μεταναστευτικό. Έχει διαμορφωθεί μια αίσθηση τις τελευταίες ημέρες για εκείνους που παρακολουθούν το θέμα ότι υπάρχει μια επισήμανση, μια παρατήρηση, το διάβαζα και την Κυριακή στην Καθημερινή ότι δηλαδή ζήτησαν από την Ελλάδα να φτιάξει δομή κρατική, δεν τα καταφέραμε να ανταποκριθούμε έτσι ώστε να πάρουμε κάποια βοήθεια παραπάνω. Ποια είναι η άποψή σας επ' αυτού.

Μαρία Σπυράκη ερώτηση προς Κομισιόν: "Μπορεί ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση να αντικατασταθεί με ισοδύναμα ίσης αξίας"



Κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την οποία ζητά να μάθει αν η επιβολή ΦΠΑ 23% στην Εκπαίδευση μπορεί να αντικατασταθεί με ισοδύναμα ίσης αξίας, σε συνεννόηση με τους πιστωτές είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, κατέθεσε πριν από λίγο η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη.

Στην ερώτησή της η ευρωβουλευτής ερωτά επίσης και αν ισχύει σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε. επιβολή ΦΠΑ για την ιδιωτική εκπαίδευση

Η Μαρία Σπυράκη αναλογιζόμενη την