Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Μαζί οι νέοι και οι παλιοί για το μέλλον της Ελλάδας - Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ - Είμαστε η Κεντροδεξιά είπε παρουσία Καραμανλή και Σαμαρά



 Ύστερα από τέσσερα χρονια "απουσίας", η Νέα Δημοκρατία επέστρεψε στην ιστορική της έδρα.  "Εδώ είναι οι ρίζες μας, εδώ το κόμμα έχει γράψει ιστορία", είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης 
Κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες να προσέλθουν στις κάλπες και να μη πάει καμία ψήφος χαμένη, απηύθυνε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε μια μεγάλη συγκέντρωση έξω από το ιστορικό κτήριο της Ρηγίλλης 18, εκεί, δηλαδή που από το 1974 έως την προεδρία Σαμαρά, ήταν η έδρα του κόμματος.
 
 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αντιτάχθηκε στην ψήφο διαμαρτυρίας και ζήτησε από τους Έλληνες να ψηφίσουν με κριτήριο το ποιος μπορεί
να διασφαλίσει την σταθερότητα και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Η ομιλία του κ. Μεϊμαράκη έγινε ενώπιον του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, και πλήθος βουλευτών και στελεχών του κόμματος.
"Να πάμε ξανά την Ελλάδα μπροστά. Είμαστε σήμερα εδώ, στη Ρηγίλλης 18, από όπου ξεκίνησε την πορείας της η ΝΔ. Αυτο το κτήριο έχει τη σφραγίδα όλων των μεγάλων στιγμών. Εδώ έχει γραφτεί η ιστορία της ΝΔ",  τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης ξεκινώντας την ομιλία του, επιχειρώντας να τονώσει το κλίμα συσπείρωσης που ήδη έχει επιτύχει.
"Εδώ που ξεκίνησε τη πορεία της η ευρωπαϊκή και σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξή μας. Εδώ που μοιραστήκαμε όλοι μαζί χαρές και λύπες, νίκες και ήττες. Εδώ είναι οι ρίζες μας, εδώ έχει γραφτεί η ιστορία",  τόνισε, επισημαίνοντας την ανάγκη επαναπατρισμού των ψηφοφόρων, που έχουν αποστασιοποιηθεί για διάφορους λόγους.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αρνήθηκε και να αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, ωστόσο άσκησε κριτική στο έργο του. Είπε χαρακτηριστικά:
"Έλεγε ότι δεν θα μειώσει τις συντάξεις, και όμως τις μείωσε. Είχε πει ότι θα μειώσει την ανεργία και την αύξηση, είχε πει ότι θα δώσει στους τριτέκνους επιδόματα και δεν τελικά δεν έδωσε. Στην Πάτρα μοίραζε ψέματα στους πάντες. Έλεγε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ότι θα προστατέψει τις καταθέσεις, ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Τίποτα από αυτά δεν έκανε".
Και πρόσθεσε:
"Το παλιό με το νέο θέλουμε να πηγαίνει μαζί. Ενώνουμε γενιές. Δεν θέλουμε να διχάζονται οι γενιές. Εμείς είμαστε και το νέο και το παλιό μαζί και μπορούμε να εγγυηθούμε το μέλλον της χώρας προς τα εμπρός. Η Ελλάδα χρειάζεται εθνική προσπάθεια και σκληρή δουλειά από όλους. Χρειάζεται συνεργασίες, συνεννοήσεις, δεν είναι δυνατόν να έχουμε κάθε έξι μήνες εκλογές».
Η συγκέντρωση στη Ρηγίλλης θύμιζε reunion και σε όλους ήταν διάχυτο ένα κλίμα συγκίνησης. Αλλά όλοι παραδέχοντο ότι πλέον η συσπείρωση της ΝΔ έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπορεί να κάνει την έκπληξη