Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Πότε η γαλακτόρροια είναι φυσιολογική; Πότε το έκκριμα της θηλής του μαστού, χωρίς εγκυμοσύνη, είναι ανησυχητικό;

 

του Γιώργου Μονεμβασίτη *, M.D., medlabnews.gr

Γαλακτόρροια (galactorrhoea). Αυτός είναι ο ιατρικός όρος για την έκκριση γαλακτώδους υγρού από το μαστό. Αν και προκαλεί ανησυχία, στις περισσότερες περιπτώσεις το σύμπτωμα δείχνει ορμονική διαταραχή και εμφανίζεται σε καλοήθεις παθήσεις

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν έχετε το σύμπτωμα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό για να γίνει κυτταρολογική εξέταση και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κακοήθειας.

Όταν παρουσιάζεται αυτόματη έκκριση υγρού (υγρό που βγαίνει από μόνο του, χωρίς πίεση του μαστού ή της θηλής) ή όταν το υγρό είναι διαυγές ή αιματηρό, μπορεί να οφείλεται σε κάποιο μικρό καλόηθες ογκίδιο μέσα σε κάποιον πόρο του μαστού, ή σπανιότερα σε καρκίνο του μαστού. ......................

read more

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (ΠΕ, ΤΕ)

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ                                                    Λουτράκι 07/12/2023

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ                                                        Πρωτ.: 5724
(Δ.Ε.Υ.Α.Λ-Α.Θ.)
Ταχ. Δ/νση : Eλ.Βενιζέλου 47
Ταχ. Κώδικας:20300 Λουτράκι
Τηλέφωνο : 27440 69551,2
TELEFAX : 27440 69553 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

(ΠΕ, ΤΕ)


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων, στα πλαίσια διερεύνησης-αναζήτησης συνεργασιών (ως εξωτερικοί συνεργάτες), επιθυμεί να πληροφορηθεί για το
υπάρχον επιστημονικό προσωπικό (ΠΕ, ΤΕ) φυσικά πρόσωπα ή τεχνικές εταιρείες, που διαμένουν ή έχουν την έδρα τους εντός των ορίων του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων.
Οι ειδικότητες που μας ενδιαφέρουν ενδεικτικά είναι: Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Χημικοί, Πολιτικοί Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Γεωλόγοι, Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Hardware, Software, Μηχανοργάνωση), Γραμματειακή Υποστήριξη, εκπαιδευτικού
επιπέδου ΠΕ και ΤΕ.
Σε αυτήν την πρώτη φάση, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ένα πλήρες βιογραφικό σημείωμα στο email: deyaloutraki@gmail.com.
Η ΔΕΥΑΛ-ΑΓ.Θ. μετά από αξιολόγηση των βιογραφικών και σύμφωνα με τις ανάγκες της, θα έρθει σε επαφή για περαιτέρω συζητήσεις με ενδιαφερόμενους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ-ΑΘ

ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος

Κ. Μανδρώνης: Προβλήματα από την κατάργηση των ΔΕΥΑ και την ίδρυση νέων Φορέων

 Κ. Μανδρώνης – ΔΕΥΑ Τρίπολης: Προβλήματα από την κατάργηση των ΔΕΥΑ και την ίδρυση νέων Φορέων 

” Είμαστε προβληματισμένοι για αυτό που επιθυμεί να μεταρρυθμίσει η κυβέρνηση πάνω στο θέμα των συγχωνεύσεων των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης της χώρας”.

Αυτό, μεταξύ άλλων, δήλωσε στην ΕΡΤ Τρίπολης (Ανοιχτή Γραμμή), ο γραμματέας της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στις ΔΕΥΑ της χώρας, Κώστας Μανδρώνης.

Ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός για τις δομές υγείας της Κορινθίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός για τις δομές υγείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Συμβάσεις για την προμήθεια ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού που θα προωθηθεί στις δημόσιες δομές υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η Περιφέρεια, προβαίνει στην προμήθεια ενός υπερηχοτομογράφου για τη μαιευτική γυναικολογική χρήση, για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, ενός κλιβάνου αποστείρωσης χειρουργικών οφθαλμολογικών εργαλείων για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, όπως επίσης και 5 αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών και ενός καρδιογράφου, για τα Κέντρα Υγείας Φιλιατρών, Δημητσάνας και Κορινθίας.

Τα χρήματα αυτά, είναι από τον προυπολογισμό της ίδιας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

 

Επίθεση στην Αστυνομία μέσω ανακοίνωσης από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό γιά τα θλιβερά γεγονότα του Ρέντη.

 Ολυμπιακός: « Απόφαση που θυμίζει χούντα αλλά και τακτικές αντιποίνων των ΝΑΖΙ» 

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με ανακοίνωση που εξέδωσε στάθηκε στα θλιβερά γεγονότα του Ρέντη, ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που «χαροπαλεύει» στην εντατική και εξαπολύει ευθεία επίθεση στην ΕΛ.ΑΣ για τις τακτικές της και την... ομηρία στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρα».

Αναλυτικά:

«Μετά τα πρωτόγνωρα χθεσινοβραδινά γεγονότα ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. οφείλει να

Στο ACTION 24 τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League 2

Στο ACTION 24 τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League 2

 Λίγο πριν παρέλθει το 2023, το πρωτάθλημα της Super League 2 βρήκε τηλεοπτική στέγη, που δεν είναι άλλη από το ACTION 24.

Tο ACTION 24 θα μεταδίδει ζωντανά δύο παιχνίδια ανά αγωνιστική, ενώ τα υπόλοιπα θα μεταδίδονται από το κανάλι της Super League 2 στο YouTube με συνδρομή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League 2 για το ΔΣ:

«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, κατά το οποίο αποφασίστηκαν τα εξής:

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον αστυνομικό: Κρίσιμη η κατάστασή του, παραμένει σε καταστολή και διασωληνωμένος / Προβληματισμός και απόφαση για οριστική λύση από την κυβέρνηση.

 Χαροπαλεύει ο τραυματίας αστυνομικός  Είναι διασωληνωμένος και σε καταστολή  Το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν 

 

Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λινγκ Καπ του βόλεϊ.

Α΄ Κορινθίας ( 13η αγωνιστική): Μάχες το Σάββατο σε Δερβένι και Αγίους Θεοδώρους

https://sikionia.gr/wp-content/uploads/2022/04/Screenshot_7-1-687x400.jpg 

Με αρκετά ενδιαφέροντα παιγνίδια , συνεχίζεται, αύριο Σάββατο (9/12/2023 – 15:00), στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής, το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.  

Στο γήπεδο της Ανατολικής Τραγάνας , ο πρωτοπόρος Πέλοπας Κιάτου αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, την ίδια ώρα που ο ΑΟ Λουτρακίου υποδέχεται  στο "Θώδειον" Στάδιο την Ελλάδα Βέλου

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αγώνες στο Δερβένι όπου στο "Κώστας Βυζάς" ο Αστέρας Δερβενίου αγωνίζεται με την Θύελλα Πετρίου και στους Αγίους Θεοδώρους όπου οι "Άγιοι" μάχονται με τον Κύψελο Κορίνθου

Στο "Γιάννης Στέφας" ο Ισθμιακός υποδέχεται τον Άρη Βοχαϊκού, την στιγμή που ο Τενεάτης Αθικίων αντιμετωπίζει στο Ζευγολατιό με την τοπική ομώνυμη ομάδα.

Στον Άσσο ο τοπικός Ολυμπιακός μάχεται με τον Πανσολυγειακό , αναζητώντας βαθμούς που θα τους απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ τέλος ρεπό έχει  ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου.

13η Αγωνιστική

Λιγκ Καπ βόλεϊ: Επεισόδια με χούλιγκανς στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός - Χαροπαλεύει ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα - Στο νοσοκομείο μετέβη και ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Διακόπηκε οριστικά ο αγώνας

 6051563_2

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο αστυνομικός ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, όπου διεξαγόταν ο αγώνας Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός για το Λινγκ Καπ του βόλεϊ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στο γήπεδο, όταν περίπου 150 άτομα επιτέθηκαν με μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες και αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν εξωτερικά του γηπέδου βόλεϊ, την ώρα της αναμέτρησης Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. 

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο Ξυλόκαστρο Τραγούδια & μελωδίες για ονειρικά Χριστούγεννα με τον Μουσικό και Μορφωτικό Σύλλογο "Ο ΑΥΛΟΣ"

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΑΥΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ "O ΑΥΛΟΣ" Σάββατο16 Δεκεμβ 2023 ώρα 19.00 ΚΛΕΙΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ Τραγούδια & μελωδίες για ονειρικά Χριστούγεννα ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ -Παιδική χορωδία o ΑΥΛΟΣ Μαέστρος Ιωάννα Κλαδούχου -Μικτή Χορωδία Ενηλίκων ΑΥΛΟΣ Μαέστρος Δημήτρης Γαζής Φιλική συμμετοχή σχολή μπαλέτου -και σύγχρονου χορού Βήχου -Βαλιμήτη (θα υπάρχει Χριστουγεννιάτικο bazaar με χειροποίητες δημιουργίες του συλλόγου) Φιλοξενείται TO ειδικό δημοτικό σχολείο Συκιάς -Ξυλοκάστρου με TO bazaar του. Δ. SE AMROKPATA ΥΠΟ ΤΗΝ ÎÎΓÎÎΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ Ν.Π.Δ.Δ.ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ Είσοδος ελεύθερη"  

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και εμείς, ο Μουσικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ξυλοκαστρου "Ο ΑΥΛΟΣ ", ετοιμάζουμε γιορτή.
Πού??
Στο κλειστό θέατρο Άγγελος Σικελιανός Ξυλοκαστρου.
Πότε??
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου
Τι ώρα??
Στις 19.00
Σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, να τραγουδήσουμε τραγούδια αγαπημένα και Χριστουγεννιάτικα.

Θα έχουμε και το δικό μας bazaar με χειροποίητες δημιουργίες.
Θα φιλοξενούμε και το Ειδικό Δημοτικό Συκιάς-Ξυλοκάστρου Δημοτικό Συκιάς-Ξυλοκάστρου με το δικό τους bazaar.