Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ "Πειραματιστές" Παιδικό & εφηβικό εργαστήρι 2016 2017


Πέτρος Τατούλης «Φιάσκο τα μέτρα της Κυβέρνησης για τις πλημμύρες στη Μεσσηνία και τη Λακωνία»



«Φιάσκο» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη σημερινή στάση της Κυβέρνησης και των τεσσάρων Υπουργών της στη «συνάντηση εργασίας», όπως την ονομάτισαν, στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενημερώνοντας σχετικά το Περιφερειακό Συμβούλιο.
«Περιμέναμε από την Κυβέρνηση να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα και συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά δεν έκανε τίποτα απ’ αυτά» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι η Περιφερειακή αρχή πήγε έτοιμη στη συνάντηση με υψηλό επίπεδο προετοιμασίας και συγκεκριμένες απόψεις και προτάσεις για να διευκολυνθεί η Κυβέρνηση στην αποκατάσταση των βλαβών.

ΟΜΙΛΙΑ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Το κλειδί είναι το τρίπτυχο κατανόηση-ανεκτικότητα-σεβασμός

http://left.gr/sites/left.gr/files/styles/large/public/assets_large_t_420_53545749_type11885.jpg?itok=8N9HxogwH βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σήμερα σε ημερίδα που οργάνωσε η κοινοβουλευτική ομάδα του CDU-CSU του γερμανικού κοινοβουλίου με θέμα: «Προστασία και προώθηση των θρησκευτικών ελευθεριών και της ελευθερίας των πεποιθήσεων».

Ροχαλητό: Βρείτε την αιτία και αντιμετωπίστε την

roxalhto.jpg Ροχαλητό ονομάζεται ο θόρυβος, που προκαλείται κατά την διάρκεια του ύπνου από την δόνηση της μαλθακής υπερώας (ο μαλακός ιστός στην πίσω πλευρά του ουρανίσκου), της σταφυλής και των πλαγίων τοιχωμάτων του φάρυγγα από τον εισπνεόμενο αέρα, όταν η αεροφόρος οδός είναι μερικώς αποφραγμένη.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Μπορούμε να ζούμε μέχρι τα... 100! Οι σύγχρονες ιατρικές εξελίξεις συμβάλλουν στη μακροζωΐα

genethlia.jpgΕίναι ρεαλιστικός στόχος η μακροζωΐα; Μπορούμε να ζούμε μέχρι τα 100 και πόσο μπορούν να συμβάλλουν οι σύγχρονες ιατρικές εξελίξεις στην επίτευξη του στόχου; 100 διακεκριμένοι ερευνητές, προσεγγίζουν το θέμα, ο καθένας μέσα από το δικό του ερευνητικό και κλινικό έργο.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Η «ακτινογραφία» του Δημοσίου – Πόσοι υπάλληλοι υπηρετούν ανά υπουργείο

 
Μια ισχνή μείωση καταγράφεται στο σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου. Συγκεκριμένα για τον Ιούλιο του 2016, οι τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι ανέρχονται σε 564.819 εργαζόμενους, καταγράφοντας μείωση κατά 96 υπαλλήλους συγκριτικά με το αντίστοιχο σύνολο του Ιουνίου.
Έστω και μικρές τάσεις, η μείωση του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο συνεχίζεται. Σύμφωνα με παλαιότερα ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, το ανθρώπινο δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης για τον μήνα Μάιο, αποτελούνταν

Παράταση συμβάσεων καθαριότητας: Αποσύρθηκε η τροπολογία – Τι επικαλέστηκε ο Βερναρδάκης

Αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή, η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ  του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία παρατείνονται αυτοδικαίως  έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017 όλες οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις των εργαζόμενων στη καθαριότητα στο δημόσιο.
Την τροπολογία απέσυρε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστοφόρος Βερναρδάκης, ο οποίος είπε ότι θα την επαναφέρει μέσα στις επόμενες μέρες σε άλλο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ο αρμόδιος υπουργός, σημείωσε ότι θα υπάρξει πρώτα «συννενόηση με άλλους υπουργούς της κυβέρνησης» και στη συνέχεια θα κατατεθεί για ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.

Δυο χρόνια ΑΙΡΕΤΟΙ- Γράψτε για το έργο σας στον ΑΙΡΕΤΟ

Εμφάνιση

airetosgr@gmail.com

Εσπερίδα με θέμα την Ελληνο-Αζέρικη συνεργασία για Μηχανικούς και Τεχνικές Εταιρίες



Αποτέλεσμα εικόνας για Ελληνο-Αζέρικη συνεργασία για Μηχανικούς
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ελληνο – Αζέρικο Εμπορικό και Οικονομικό Επιμελητήριο, διοργανώνει εσπερίδα με τίτλο «Η Ελληνο-Αζέρικη συνεργασία στους τομείς που παρουσιάζουν προοπτικές για τους Έλληνες Μηχανικούς και τις Ελληνικές Τεχνικές Εταιρίες» στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 (16.00-20.00), στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του ΤΕΕ στην Αθήνα (Νίκης 4, 1ος όροφος).
  

Με προϋποθέσεις, θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα της Football League, στις 25 Σεπτεμβρίου

Η εξήγηση του προέδρου της Football League

Υπό δύο προϋποθέσεις, θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα της Football League, στις 25 Σεπτεμβρίου, όπως έχει προγραμματισθεί. Αυτό, τουλάχιστον, προέκυψε από την σημερινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου της διοργανώτριας αρχής, Στέλιου Σφακιανάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι εάν δεν λυθούν τα θέματα των τηλεοπτικών μεταδόσεων και των καμερών στα γήπεδα, το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει.

Νέος πρόεδρος της UEFA ο Σλοβένος Αλεξάντερ Τσέφεριν στο συνέδριο της Αθήνας.


Ο Σλοβένος, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είναι ο νέος πρόεδρος της UEFA, όπως προέκυψε από τις εκλογές της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, που διεξήχθησαν σήμερα στην Αθήνα.
Ο 48χρονος νέος, πλέον, πρόεδρος έλαβε 42 ψήφους, έναντι μόλις 13 που έλαβε ο έτερος υποψήφιος, ο 68χρονος Ολλανδός, Μίκαελ φαν Πράαγκ, από τις 55 ομοσπονδίες που ψήφισαν στη διαδικασία. Ο Τσέφεριν παίρνει έτσι τη θέση του Μισέλ Πλατινί, ο οποίος παύθηκε από την προεδρία τον περασμένο Μάιο, λόγω της εμπλοκής του σε σκάνδαλο της FIFA.

Συνάντηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας με πολίτες που επέζησαν από τα πυρηνικά ολοκαυτώματα της Ιαπωνίας

              

                                               Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας με πολίτες που επέζησαν από τα πυρηνικά ολοκαυτώματα της Ιαπωνίας
Αντιπροσωπεία Ιαπώνων πολιτών που επέζησαν από τα δύο πυρηνικά ολοκαυτώματα της Ιαπωνίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου θα επισκεφθεί τη Βουλή των Ελλήνων, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου. Η επίσκεψη εντάσσεται στην 9η αποστολή του «Πλοίου της Ειρήνης», η οποία ξεκίνησε από τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου ταξιδιού για την προώθηση του αφοπλισμού από πυρηνικά όπλα και της δράσης για τον τερματισμό των συγκρούσεων.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης της διεθνούς αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, η Βουλή των Ελλήνων διοργανώνει συζήτηση την Παρασκευή, στις 12:30, στην αίθουσα της Γερουσίας, γύρω από τα θέματα της ειρήνης και του διεθνούς αφοπλισμού. Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές-μέλη των Ομάδων Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους τελευταίους επιζήσαντες («Χιμπακούσα») από τα πυρηνικά ολοκαυτώματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου,  και να αναλύσουν τις δυνατότητες παρέμβασης για την προώθηση της διεθνούς ειρήνης μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.

Την αποβολή της Ουγγαρίας από την ΕΕ, ζητά ο Άσελμπορν


Την
αποβολή της Ουγγαρίας
από την ΕΕ, ζητά ο Άσελμπορν"Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να παραβιάζονται κατά συρροήν οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όποιος κατασκευάζει φράκτες κατά των προσφύγων ή παραβιάζει την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης όπως η Ουγγαρία, θα πρέπει προσωρινά ή δια παντός να αποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αποβολή είναι ο μοναδικός τρόπος για να διατηρηθούν η συνοχή και οι θεμελιώδεις …


EurActiv.gr

Ομιλία Γιούνκερ για τη «θετική ατζέντα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής



Η ενέργεια και τα έργα ψηφιακής υποδομής αναμένεται να λάβουν μια επιπλέον χρηματοδοτική ώθηση ύψους 200 δις ευρώ στο πλαίσιο των σχεδίων που θα ανακοινωθούν σήμερα (14 Σεπτεμβρίου) από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ετήσια ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης.
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα ανακοινώσει την επιπλέον χρηματοδότηση ως μέρος μιας εκστρατείας για την επανένωση της Ευρώπης στον απόηχο της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

https://www.alfavita.gr/sites/default/files/aimodosia_3_0.jpg
Ι ατρική Ε ταιρεία Δ υτικής Ε λλάδος            Σύλλογος Εθελοντ ών Αιμοδοτών
– Π ελοποννήσου (Ι.Ε.Δ.Ε.Π.)                     Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
 Βότση 42 Πάτρα Τ.Κ.26221                      «Οι Φίλοι της Ζωής» Διεύθυνση:
Τηλ .: 2610278866,                                         Αγίου Βλασίου 20
 Fax : 2610275609,                                         Τηλ .: 2743022158 ,
 Site: www.iedep.gr                                         Fax : 27430 29099
e - mail: iede_pel@yahoo.gr                           Email: aimxyl@otenet.gr


Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

          30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
Η Ιατρική Εταιρεία Δυτκής Ελλάδος και Πελοποννήσου και ο
Σύλλογος Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «Οι Φίλοι της Ζωής» σας προσκαλούν στην Ιατροκοικωνική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο
Θέατρο Άγγελος Σικελιανός  την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 το πρωί.
.
Πρόγραμμα Εκδήλωσης 
11:00 – 11:15 Προσέλευση Κοινού 
11:15 – 11:30 Χαιρετισμοί επισήμων 
                      Εισηγήσεις 
                      Συντονιστής: κ. Τσολάκης Ι ωάννης, Καθηγητής–                 Δ/ντής      Αγγειοχειρουργικής   κλινικής Παν/μίου Πατρών . 

11: 3 0 – 11: 50 «Χρόνια Φλεβική Νόσος των Κάτω Άκρων»    κ. Κάκκος Σταύρος ,  Επίκουρος   Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Παν/μίου Πατρών. 
11: 5 0 – 1 2 :1 0 «Ηπατίτιδες στην αιμοδοσία» κ. Τσιώτος Παναγιώτης ,       γαστρεντερολόγος,         Διδάκτωρ Παν/μίου Πατρών . 
1 2 : 1 0 – 12 : 30 «Επιλογή του αιμοδότη: κρίσιμη διαδικασία γι α την ασφάλεια των                 μεταγγίσεων» κα Θεοδώρη Ελένη , Διευθύντρια Αιμοδοσίας, Δ/ντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Γενικού Νοσοκομείου Πατρών . 
12 : 3 0 – 12 : 45 Ερωτήσεις Συνέδρων – Κλείσιμο Εκδήλωσης

NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗ. Τ. Ο. ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: «Συμφωνία Αλήθειας, η πραγματική ευκαιρία»

  https://parosantiparos.files.wordpress.com/2011/06/logo_ndbl.jpg
  ΝΟ.Δ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                Κόρινθος: 14-09-2016  
Δημοτική Τοπική Οργάνωση
        Δήμου Κορινθίων


                                       
Πριν λίγες μέρες διαπιστώσαμε από τα εγκαίνια της ΔΕΘ ότι ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας έχει παγιδευτεί στα ψέματα που ο ίδιος και οι συνεργάτες του δημιούργησαν. Είδαμε έναν Πρωθυπουργό που βρίσκεται λίγο πριν την κατάρρευση, που τελικά θα τον παρασύρει στον όλεθρο της αποτυχίας του. Τα ψέματα του, κάθε φορά ελάχιστες μέρες επιζούν και αμέσως μετά απογυμνώνονται από τα ίδια τα γεγονότα. Από την άλλη πλευρά, ένας νέος άνθρωπος, χωρίς να φοβάται το επώνυμο του καμαρώνοντας γι’ αυτό, εκλεγμένος από τις φτωχογειτονιές της μεγάλης εκλογικής περιφέρειας της Β΄ Αθήνας, γνωρίζει απ’ έξω και ανακατωτά τις παθογένειες αλλά και τις λύσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας έδωσε ένα δείγμα γραφής στην συνέντευξη του στον Αλέξη Παπαχελά. Τολμηρός, αποφασισμένος, γνώστης θεμάτων, έτοιμος να κυβερνήσει, μα πάνω απ’ όλα αληθινός. Η χώρα πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Πρέπει να βαδίσει στον δρόμο της αλήθειας, της καθαρότητας και των δυνατοτήτων όλων των Ελλήνων. Η πραγματική ευκαιρία έφτασε και αυτό θα το διαπιστώσουμε από την παρουσία του αυριανού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. Εκεί θα διαπιστώσουμε την μεγάλη διαφορά, εκεί θα διαπιστώσουμε την αλήθεια από το ψέμα. Η Πραγματική ευκαιρία έφτασε για μία συμφωνία Αλήθειας. Για την Ελλάδα μας, για όλους Εμάς.


                                                           Ο Πρόεδρος

                                                                                 Γιάννης Τσάκωνας