Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Εσπερίδα με θέμα την Ελληνο-Αζέρικη συνεργασία για Μηχανικούς και Τεχνικές Εταιρίες



Αποτέλεσμα εικόνας για Ελληνο-Αζέρικη συνεργασία για Μηχανικούς
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ελληνο – Αζέρικο Εμπορικό και Οικονομικό Επιμελητήριο, διοργανώνει εσπερίδα με τίτλο «Η Ελληνο-Αζέρικη συνεργασία στους τομείς που παρουσιάζουν προοπτικές για τους Έλληνες Μηχανικούς και τις Ελληνικές Τεχνικές Εταιρίες» στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 (16.00-20.00), στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του ΤΕΕ στην Αθήνα (Νίκης 4, 1ος όροφος).
  
                                   
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, η πρωτοβουλία αυτή του ΤΕΕ είναι συνεπής με τη συνολικότερη στρατηγική που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες το Επιμελητήριο για τη διερεύνηση νέων προοπτικών και ευκαιριών για τον τεχνικό κόσμο της χώρας. μας «Στο ΤΕΕ επιθυμούμε να συνδράμουμε, να υποστηρίξουμε, τις ελληνικές τεχνικές επιχειρήσεις και τους Έλληνες μηχανικούς, με πρακτικό τρόπο, στο δρόμο της εξωστρέφειας. Για αυτό πραγματοποιούμε σειρά εκδηλώσεων που ανοίγουν δρόμους σε διάφορες περιοχές του κόσμου, σε συνεργασία με άλλα ελληνικά και ξένα επιμελητήρια, όπως για παράδειγμα στη Μέση Ανατολή, στην Υποσαχάρια Αφρική, με την Κύπρο και το Ισραήλ. Και έπεται συνέχεια. Η ελληνοαζερική συνεργασία μπορεί να είναι πολυδιάστατη σε όλους τους τομείς τεχνικού ενδιαφέροντος. Έχουμε τεχνογνωσία και χρειάζεται μόνο θέληση, σχέδιο και αποτελεσματικότητα για να γίνουν οι ευκαιρίες πραγματικότητα».

Στόχος της εκδήλωσης, είναι η παρουσίαση και η διερεύνηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, των συνθηκών που επικρατούν στο Αζερμπαϊτζάν, καθώς και των εκεί διαδικασιών και δυνατοτήτων συμπράξεων των Ελλήνων Μηχανικών με τοπικούς εταίρους. Κατά την έναρξη των εργασιών θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο Πρόεδρος ΤΕΕ Γιώργος Στασινός και ο Πρόεδρος Ελληνο-Αζέρικου Εμπορικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου Κώστας Βαμβακάς.

Στην εκδήλωση θα τοποθετηθούν αναλυτικά οι:
·        Δρ. Βασίλειος Σιταράς, Διευθύνων του Γραφείου ΟΕΥ στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν): «Ο Κατασκευαστικός Κλάδος στο Αζερμπαϊτζάν»
·        Διονύσιος Γεωργόπουλος, CEO της εταιρείας Μεσόγειος Α.Ε., που δραστηριοποιείται στο Αζερμπαϊτζάν: «Εμπειρία από έργο ΧΥΤΑ στο Μπακού»
·        Ιωάννα Σαμπράκου, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μηχανικών Πληροφορικής, Μέλος της ΕΕΕ Ηλεκτρονικών Μηχανικών: «Ανοίγοντας δρόμους για τους Έλληνες Μηχανικούς: Προοπτικές συνεργασίας Ελλάδος-Αζερμπαϊτζάν στον Τομέα Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας»
·        Κώστας Βαμβακάς , Πρόεδρος Ελληνο-Αζέρικου Εμπορικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου: «Παρουσίαση των επιχειρηματικών ευκαιριών στο Αζερμπαϊτζάν»
·        Νίκος Στρατηγέας, Διευθύνων Σύμβουλος της διεθνώς δραστηριοποιούμενης εταιρείας Μελετητών Μηχανικών «Ανάπλαση Α.Ε.»: «Εξωστρέφεια – Συμπεράσματα Εσπερίδας».

Η εσπερίδα θα ολοκληρωθεί με ερωτήσεις των συμμετεχόντων προς τους ομιλητές και επαφές των μελών των δύο επιμελητηρίων για πιθανές συνεργασίες.


Χριστίνα Ντζόιδου