Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Χρίστος Δήμας: Η κυβέρνηση κάνει ακριβώς τα αντίθετα από ότι υποσχόταν - υπερφορολογεί και βυθίζει την οικονομία στην ύφεση

http://www.dimas.gr/wp-content/uploads/2012/04/dimas_x.jpeg
«Η κυβέρνηση κάνει ακριβώς τα αντίθετα από ότι υποσχόταν, υπερφορολογεί και βυθίζει στην ύφεση την οικονομία» τόνισε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής. Ως εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για το σχέδιο νόμου της αποκρατικοποίησης του ΟΔΙΕ, ο Χρίστος Δήμας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση εμπαίζει τους πολίτες, αυξάνει τους φόρους, διευρύνει τον ΕΝΦΙΑ, μειώνει μισθούς και συντάξεις και αυξάνει την ανεργία.
 

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του ο Χρίστος Δήμας ανέφερε:

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

http://i1.wp.com/lykavitos.gr/wp-content/uploads/2015/10/ImageHandler66.jpg?fit=1024%2C1024


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το κόμμα μας, το ΕΛΚ, είναι η ηγετική ευρωπαϊκή δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΕΛΚ είναι η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και το ΕΛΚ πρέπει να παραμείνει κυρίαρχο για τρεις βασικούς λόγους.
Πρώτον, γιατί η ιδεολογία της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς ενώνει όλους τους Ευρωπαίους κατά μήκος των εθνικών συνόρων.
Δεύτερον, γιατί δίνουμε τη μόνη βιώσιμη λύση για να επιτευχθεί αειφόρος ανάπτυξη με την εισαγωγή ισορροπημένων δημοσιονομικών πολιτικών στις χώρες μας, ενώ ταυτόχρονα τα κράτη μέλη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνουν αλληλεγγύη προς τις χώρες εκείνες που είχαν κλονιστεί από την κρίση.
Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το ΕΛΚ έχει το προβάδισμα, γιατί ανοίγουμε τον δρόμο για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη.

Δικηγόροι κατά Σπίρτζη: Υποβαθμίζετε την νοημοσύνη μας

Με επιστολή του ο Γιώργος Μπέσκος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου απαντάει στον υπουργό Υποδομών ...

Φονικό στo Λαμπέτι Ηλείας! Σκότωσε εν ψυχρώ συνταξιούχο αστυνομικό στην καφετέρια! ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ από ilialive.gr
 Έγκλημα, με θύμα 57χρονο συνταξιούχο αστυνομικό και φερόμενο ως δράστη έναν 77χρονο συγχωριανό του, έγινε το μεσημέρι στο  Λαμπέτι της Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 77χρονος πήγε το μεσημέρι στο κέντρο της κοινότητας και αμέσως κατευθύνθηκε προς την καφετέρια, όπου καθόταν το 57χρονο θύμα. Στη συνέχεια, απευθυνόμενος προς τους άλλους θαμώνες, τους είπε να "κάνουν στην άκρη" και αμέσως μετά πυροβόλησε με καραμπίνα εναντίον του συνταξιούχου αστυνομικού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα! Κάτοικοι της κοινότητας ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία και έπειτα από λίγη ώρα ο 77χρονος συνελήφθη.
 ΦΩΤΟ από ilialive.gr
Σύμφωνα με την Aστυνομία, ο συλληφθείς ομολόγησε την πράξη του και παρέδωσε το όπλο.
Όσον αφορά τα αίτια του εγκλήματος, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδονται σε προσωπικές διαφορές που είχαν δράστης και θύμα. Ειδικότερα, συγγενικά πρόσωπα του δράστη και του θύματος διατηρούσαν στο παρελθόν από κοινού επιχείρηση σε περιοχή της Ηλείας, όμως προέκυψαν προβλήματα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένταση μεταξύ 77χρονου και του 57χρονου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφίες: ilialive

Συναγερμός στην Πάτρα για αρπαγή ανήλικου

Συναγερμός στην Πάτρα για αρπαγή ανήλικουΕυρείας κλίμακας αναζητήσεις για τον εντοπισμό πέντε ανθρώπων κάνει η τοπική Αστυνομία.
Σύμφωνα με το patrastimes.gr, οι πέντε άνθρωποι -τέσσερες άνδρες και μία γυναίκα- φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση αρπαγής ανηλίκου από την περιοχή του λιμανιού της Πάτρας. Αστυνομικοί κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αυτοκινήτων που επιβαίνουν οι φερόμενοι ως δράστες της υπόθεσης.
Οι πληροφορίες λένε ότι το παιδάκι που έπεσε θύμα της αρπαγής είναι Ρομ και οι άνθρωποι που αναζητούνται το άρπαξαν από τη μητέρας του. Εκείνη, απευθύνθηκε στο Λιμεναρχείο και δήλωσε ότι της άρπαξαν το παιδί. Η αστυνομία διεξάγει εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού και των φερόμενων δραστών ενώ έρευνες γίνονται και σε καταυλισμούς της περιοχής.
Πηγή: PatrasTimes
 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλου στην " Ώρα του Δημάρχου" και στο 'RADIO RAMONA" ( BINTEO)


Εφ όλης της ύλης  συνέντευξη του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία  Ανδρικόπουλου  στην " Ώρα του Δημάρχου" και στο 'RADIO RAMONA"
ΒΙΝΤΕΟ

Τα καλά νέα της Ελλάδας & οι 3... γυναίκες του Ολάντ!

Εκατομμύρια συνταξιούχοι χάνουν τις επικουρικές συντάξεις

Οι επικουρικές δεν θα κοπούν, τονίζει το κυβερνητικό επιτελείο, ωστόσο αυτό είναι η μισή αλήθεια για τους συνταξιούχους. Η πραγματικότητα λέει ότι η συγχώνευση κύριας και επικουρικής κόβει επί της ουσίας ...

Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξαφανίστηκε η φράση "ανθρωπιστική κρίση"

Tsipras-Kammenos-party-ekloges
Η πιο άγρια φοροληστρική επιδρομή πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, παντελώς αδύναμη να υποβάλλει κάποιο άλλο «παράλληλο» κοινωνικό πρόγραμμα, εφαρμόζει ότι πιο άγριο και ανήθικο έχει συμβεί στην Ελλάδα.

Αυτή η κυβέρνηση, αν και αποκλειστικά υπεύθυνη, για την κατάντια όλων των οικονομικών δεικτών, όφειλε με το πρόσημο της αριστερής κουλτούρας, να «σκιστεί» να βρει μέτρα που δεν θα επιβαρύνουν επιπλέον τα μικρομεσαία στρώματα.

Αντιθέτως, ακολουθεί τη σίγουρη οδό της αφαίμαξης των αδυνάμων. Ακολουθεί την οδό που κατήγγειλε προεκλογικά και που τώρα εφαρμόζει με πρωτοφανή αγριότητα και συνάμα ανικανότητα, αφού η λέξη ισοδύναμα μέτρα, απαιτεί ειδικές πολιτικές και τεχνοκρατικές αρετές, που στην «αριστερή» περίπτωση δεν υπάρχουν.

Όλως περιέργως, από τα χείλη των αριστερών πολιτικών, που υπερασπίζονται τώρα πια το 3ο δικό τους Μνημόνιο, έχει εξαφανιστεί η φράση "ανθρωπιστική κρίση".

Τώρα πια για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν συνάνθρωποί μας που υποφέρουν, που καταστρέφονται και που αυτοκτονούν.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, υπάρχουν μόνο πολίτες που πρέπει να κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον και πρώτον να αποδεχθούν πως αυτή η κυβέρνηση δεν έχει εναλλακτική λύση (ανάπτυξης) και δεύτερον να πληρώσουν το άθλιο τίμημα της 7μηνης περήφανης διαπραγμάτευσης.

Αργυρώ Θεοτοκάτου

www.tokentro.com

Στον αέρα οι οικογενειακοί προυπολογισμοί με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Ανατροπές στον προϋπολογισμό χιλιάδων οικογενειών αναμένεται να φέρει η απόφαση για κλιμακωτό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ...

Έρχεται προκήρυξη «κλειστού τύπου» από τον ΑΣΕΠ: Κενές θέσεις για παλαιούς διοριστέους – Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Πριν από το Δεκέμβριο θα εκδοθεί από τον ΑΣΕΠ η τελευταία προκήρυξη του έτους, που θα αφορά μόνο παλιούς διοριστέους και μέσω της οποίας το υπουργείο Εσωτερικών θα καλύψει 121 κενές θέσεις ΠΕ και ΤΕ σε διάφορους δήμους της χώρας αλλά και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Δικαίωμα συμμετοχής στην Προκήρυξη «κλειστού τύπου» θα έχουν μόνο όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και φορέων που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από 1-1-2009 και μετά, καθώς και όσοι έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση/αναπλήρωση των αρχικώς διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε το ίδιο χρονικό διάστημα. Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα είναι ηλεκτρονικές, ενώ θα πρέπει να αποσταλεί στο ΑΣΕΠ και υπογεγραμμένη η εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά.

aftodioikisi.gr

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας

http://air.euro2day.gr/cov/bo/boutsis-180_b.jpgΤο κρίσιμο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και η συνεργασία Ελλάδας- Βουλγαρίας, δια μέσω των Κοινοβουλίων τους, με στόχο τη επίτευξη συμφωνιών, συνεργειών και συμπράξεων που θα συμβάλλουν στην οικονομική  ανάπτυξη και στην ευημερία των δύο χωρών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας κ. Daniel Mitov, που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ THΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ (ON CAMERA)



http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/styles/teaser_big/public/wysiwyg/meimarakis-nea-dimokratia-630.jpg?itok=rYuzRwAQ
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προσερχόμενος στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε, σήμερα, εδώ στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι η μεγάλη κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία είναι μέλος αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας και πρεσβεύει τις ίδιες πανανθρώπινες αρχές και αξίες, που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο.

Κώστας Κουσουλός: Με τον εθελοντισμό μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στον τόπο μας



Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Eυρωστίνης κ. Κώστας Ανδρ. Κουσουλός, με αφορμή εθελοντική δενδροφύτευση από συνδημότισσα ζωγράφο στο Δερβένι, δήλωσε τα εξής:
«Νιώθω την ανάγκη να αναφερθώ σε ένα γεγονός εθελοντισμού από μια συνδημότη μας που με προσωπική εργασία διαμόρφωσε και δενδροφύτευσε έναν χώρο στον οικισμό "Λαλέικα" του Δερβενίου και αυτή είναι η καλλιτέχνης ζωγράφος κα. Εύα Τερζή!!! Συγχαρητήρια!! Όλοι μας εάν ενωθούμε εθελοντικά μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στον τόπο μας!!»

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Να σεβαστεί η Αλβανία την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας



http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2014/07/kefalogiannis.jpg
Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με σειρά ερωτήσεων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηλιτεύει τις πρόσφατες δηλώσεις και ενέργειες Αλβανών αξιωματούχων που αμφισβητούν τόσο τα χερσαία, όσο και τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας. Με τις ερωτήσεις του υπενθυμίζει ότι οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα περί «Μεγάλης Αλβανίας» δεν συμβάλλουν στην οικοδόμηση και ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας και αποδυναμώνουν την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Στην απάντησή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι είναι ενήμερη για τις ενέργειες και τις δηλώσεις αυτές και αναμένει από την Αλβανική πλευρά να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την περιφερειακή συνεργασία και τις σχέσεις καλής γειτονίας που αποτελούν ουσιώδη στοιχεία της ευρωπαϊκής της ολοκλήρωσης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ



http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/eis-708.jpg?itok=EoX52SnF
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις « ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ » στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας

Εμφάνιση giorti-ghs-afisa-small.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Άγιος Πέτρος Αρκαδίας 22-10-2015 
Στις 30/10 - 1/11 ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Αγίου Πέτρου Κυνουρίας οργανώνει  τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την ονομασία « ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ». Πρόκειται για ένα οικολογικό και πολιτιστικό φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.

Χρυσή Αυγή : Απάντηση στις δηλώσεις Φίλη για την επαχθή φορολόγηση των Ελλήνων και την συνάντηση Τσακαλώτου - τροικανών

http://i1.wp.com/inkomotini.gr/wp-content/uploads/2014/12/%CE%A7%CE%91-%CE%A7%CE%91.jpgΟ αχόρταγος Φίλης δηλώνει ανερυθρίαστα ότι προτιμήθηκε η φορολόγηση της παιδείας αντί του κρέατος, ότι δηλαδή θα πληρώνουμε ακριβά τη μόρφωση για να τρώει φτηνά σουβλάκια, και αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα της άθλιας πολιτικής του Σύριζα.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Για την συνάντηση Τσακαλώτου - τροικανών

Οι εντολοδόχοι της τρόικα είπαν πάλι ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ τα καταστροφικά σχέδια των δανειστών και είναι έτοιμοι να βάλουν χοντρό χέρι σε συντάξεις, μισθούς, ακόμα και στην πρώτη κατοικία των Ελλήνων, που έπεσαν θύματα των μεγαλύτερων πολιτικών απατεώνων της μεταπολίτευσης.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση: προεκλογικά ψέματα, μετεκλογικό θράσος



21.10.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση: προεκλογικά ψέματα, μετεκλογικό θράσος

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε χθες ότι δεν θα καταργήσει τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Επιβεβαίωσε δηλαδή ότι σύσσωμοι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έλεγαν για άλλη μία φορά ψέματα προεκλογικά, όπως είπαν για τον ΕΝΦΙΑ, για τις μειώσεις στις συντάξεις και τόσα άλλα, όταν υπόσχονταν ότι το μέτρο, που οι ίδιοι είχαν προτείνει στην τρόικα, δεν θα ίσχυε τελικά. Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης είπε ότι η κυβέρνηση «έχει δεσμευτεί από τον Αύγουστο ότι θα το εφαρμόσει» (συνέντευξη στο ραδιόφωνο "Παραπολιτικά"). Προσέθεσε δηλαδή στα προεκλογικά ψέματα το μετεκλογικό θράσος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ





http://www.creteplus.gr/assets/pages/25381-43e7d-jpg.jpeg

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με ταχύτατους ρυθμούς ετοιμάζει την άγρια φοροληστεία της αγροτιάς και την ανατροπή της κοινωνικής ασφάλισης, που είχε απομείνει, με συνέπεια ν’ αυξηθούν ραγδαία οι ανασφάλιστοι στον ΟΓΑ, από το 40% που είναι σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να στερηθούν στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Στόχος αυτής της σκληρότητας και βαναυσότητας είναι οι αγρότες να πληρώσουν, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, το κόστος της κάλυψης των κρατικών ελλειμμάτων και χρεών για τη δημιουργία των πλεονασμάτων, που είναι απαραίτητα για την στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης.
Η φοροαφαίμαξη είναι συνέχεια της αύξησης του ΦΠΑ από 13% σε 23% για αγροτικά εφόδια, σε είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, που ροκανίζουν το ήδη πετσοκομμένο εισόδημα της αγροτικής λαϊκής οικογένειας με την αύξηση στο κόστος παραγωγής.
Η κυβέρνηση άμεσα προωθεί μέτρα φωτιά:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ



http://www.zougla.gr/assets/images/1528714.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, για την ανάδειξη της ομάδας της Νομικής Σχολής Αθηνών, ως πρωταθλήτρια Ευρώπης στους Παγκόσμιους Τελικούς του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος, «Manfred Lachs 2015», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με χαρακτηριστικά “πολιτικού τυχοδιωκτισμού”

... Γιατί ο Τζίτζι δεν “ψαρεύει” στο χώρο της πολιτικής αλλά στο χώρο του απολιτίκ ήτοι στα μπαράκια, τους χαβαλέδες, αυτούς που απεχθάνονται και την πολιτική και τους πολιτικούς και επιθυμούν τη διάλυση και το χάος και τέλος σε νιόφερτους κοινοβουλευτικούς “ταξιδιώτες” που από την Πολιτική Άνοιξη του 2%  βρέθηκαν σε ένα μεγάλο κόμμα και με την βοήθεια του προεδρικού- κομματικού μηχανισμού εκλέχτηκαν βουλευτές όπως για παράδειγμα την κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου που είναι και η πόρτ παρόλ του Απόστολου Τζιτζικώστα αλλά και ο Νότης Μηταράκης (κουμπάρο του Αντώνη Σαμαρά) στον οποίον ο Τζίτζι (για να βγάλει και την υποχρέωση στον τέως πρόεδρος της ΝΔ που τον στηρίζει με νύχια και με δόντια)  έχει τάξει ότι θα τον κάνει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ για να τον εκπροσωπεί στη Βουλή όταν εκλεγεί αρχηγός και ως γνωστό θα παρίσταται στο Κοινοβούλιο δια αντιπροσώπου. Μην πούμε για τον πολιτικό γυρολόγο Σίμο Κεδίκογλου... που από το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε και στην Πολιτική Άνοιξη του Τζιτζικώστα καταλήγει....

> Περισσότερα...


Τρύφων Γ. Θεοδοσιάδης
www.newshot.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Ν. ΦΙΛΗ


http://www.usay.gr/content/data/multimedia/images/imagescache/02c5ea4a246c34e0395a86e0be7f67b3b02527fe.600.353.f97317d1352bb81f0aa4eaecc36e208bf8b6e690.jpg

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Φαίνεται ότι στην Αριστερά η μετάλλαξη είναι κολλητική.
Μετά τον κ. Τσίπρα, ακολουθεί τώρα ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης.
Έφτασε σήμερα στο σημείο να χαρακτηρίζει «πενταροδεκάρες»  τους φόρους, που επιβάλλει  στην κάθε ελληνική οικογένεια,  για τη μόρφωση των παιδιών της.
Αβάσταχτοι φόροι και “κουβέντες της πενταροδεκάρας” είναι πρόκληση για όλους τους Έλληνες».

Φίλης: «Η απόφαση για κλιμακωτό ΦΠΑ στην Παιδεία είναι τελική»

Φίλης: «Η απόφαση για κλιμακωτό ΦΠΑ στην Παιδεία είναι τελική»
«Η απόφαση για κλιμακωτό ΦΠΑ στην Παιδεία είναι τελική, και με αυτή θα λειτουργήσει η αγορά» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Το μέτρο δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία λόγω των συγκυριών...Η φορολόγηση του κρέατος θα είχε άλλες συνέπειες. Πιστεύω ότι θα δεχθούν το μέτρο οι δανειστές» τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε, τα ιδιωτικά σχολεία είναι μια τυπική μορφή εκπαίδευσης και την ίδια μορφή προσφέρει και το κράτος. «Όποιος πάει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο θα αναλάβει το κόστος αυτής της επιλογής» υπογράμμισε για τον ΦΠΑ 13% και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι όσοι πάνε στα ιδιωτικά σχολεία είναι ζάπλουτοι και Κροίσοι, είναι εύποροι βεβαίως».

Για τον ΦΠΑ 6% εξήγησε ότι τα φροντιστήρια πάσης φύσεως, τα ΙΕΚ, καλύπτουν άλλες ανάγκες, οι οποίες δεν καλύπτονται από τη δημόσια εκπαίδευση, το 6% είναι συμβολικού τύπου φορολόγηση που έχει απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις και εκτίμησε πως δεν θα έχει επιπτώσεις στην απασχόληση.

Όσον αφορά τον μηδενικό ΦΠΑ σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, παραδέχθηκε ότι «εδώ η Πολιτεία είναι παντελώς αδύναμη να προσφέρει δημόσιες υπηρεσίες» και γι' αυτό δεν επιβάλλεται φόρος.
Σχετικά με τα κενά στα σχολεία υπογράμμισε ότι σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με πρόσληψη αναπληρωτών, ενώ σημείωσε ότι «4.000 καθηγητές και δάσκαλοι είναι αποσπασμένοι εκτός σχολείων... 31 Μαΐου θα ξέρουμε ποιος εκπαιδευτικός θα πάει πού».
 
e-typos.com

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 3ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (20-10-2015) ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, οι μαθητές  της  Β’ τάξης  του 3ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου, με τη συνοδεία καθηγητών και του Διευθυντή, πραγματοποίησαν τον διάπλου της διώρυγας της Κορίνθου κι επισκέφτηκαν τα απομεινάρια της αρχαίας διόλκου σε μία προσπάθεια να έρθουν σ’επαφή με την ιστορία της περιοχής τους.

Γιατί ο ίδιος ο Ερντογάν και το τουρκικό βαθύ κράτος βρίσκεται πίσω από τη σφαγή στην Άγκυρα

Γράφει ο
Σάββας Καλεντερίδης
 
Ήταν 24 Μαΐου 1993. Ένα λεωφορείο μετέφερε άοπλους στρατιώτες από τη Μαλάτεια στο Μπίνγκιολ. Δέκα χιλιόμετρα πριν τον προορισμό του, αντάρτες του ΡΚΚ, υπό την ηγεσία του Σεμντίν Σακίκ, σταμάτησαν το λεωφορείο και αιχμαλώτισαν τους στρατιώτες. Τις πρώτες πρωινές ώρες, εκτέλεσαν 33 από αυτούς, βυθίζοντας στο πένθος την Τουρκία και εξάπτοντας τις εθνικιστικές και σοβινιστικές διαθέσεις της τουρκικής κοινωνίας εναντίον των Κούρδων και του ΡΚΚ.
Μια σειρά από γεγονότα έδειξαν ότι πίσω από εκείνο το αποτρόπαιο έγκλημα, κρυβόταν το  τουρκικό κράτος.
Το συγκεκριμένο λεωφορείο δεν είχε συνοδεία, κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά.

Πού πήγαν οι «κόκκινες γραμμές»;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όσο κράτησε η πρώτη «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, αλλά και πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, από το πρωί ως το βράδυ ο κ. Τσίπρας και όλα τα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καμιά διάκριση ανάμεσα στους σημερινούς υπουργούς και τους πρώην της Αριστερής Πλατφόρμας (σήμερα «Λαϊκής Ενότητας»), δεν έκαναν άλλο από το να μας μιλάνε και να μας περιγράφουν τις «κόκκινες γραμμές» τους.
Στις 17 Οκτωβρίου, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το μνημονιακό πολυνομοσχέδιό του, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορείς για όλα να βάζεις «κόκκινες» γραμμές». Διότι «πρέπει να αποφασίσεις πού θα στοχεύσεις. Πρέπει να τα συνεχίσουμε όλα αυτά και να περάσει η αξιολόγηση και να φτάσουμε στη συζήτηση, στη μεγάλη αυτή συζήτηση για την αναγκαία απομείωση του χρέους». Και επειδή, «κάναμε μια επιλογή συμβιβασμού και δεν κοροϊδέψαμε κανέναν. Ο ελληνικός λαός είχε τη δυνατότητα να κρίνει και να επιλέξει ποιος θα είναι αυτός που θα διαχειριστεί μια δύσκολη συμφωνία για πρώτη φορά σε αυτόν τον τόπο. Για πρώτη φορά σε αυτόν τον τόπο οι εκλογές έγιναν μετά από μια δύσκολη συμφωνία και όχι πριν τη συμφωνία αυτή».
Επομένως, οι περίφημες «κόκκινες γραμμές» με τις οποίες αποπροσανατόλιζαν τον λαό έχουν πάει περίπατο.

Θρύλε των γηπέδων και των "διπλών" ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ! Ιστορική νίκη μέσα στο Ζάγκρεμπ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός: Θρύλε των γηπέδων και των `διπλών`! Ιστορική νίκη  
Αλλο ένα... θριαμβευτικό "διπλό" κατέγραψε στην κούρσα του προς την πρόκριση ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε 0-1 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και έφτασε τους έξι βαθμούς! Τόσους έχει και η Μπάγερν που έχασε στο Λονδίνο από την Αρσεναλ με 2-0. Πλέον με δύο «διπλά» έχει την πρόκριση στα δικά του χέρια.
«Χρυσός» σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο Ιντέγε με τρομερή προσωπική ενέργεια και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζεται απλώς να διαφυλάξουν την έδρα τους.