Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Όλο και λιγότερες Γαλάζιες Σημαίες στη Πελοπόννησος - ΚΑΘΕ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Οι 486 παραλίες που πήραν την Γαλάζια Σημαία 2017

Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες από άποψη ποιότητας θαλάσσιων υδάτων και προσφοράς υπηρεσιών στους λουόμενους, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».
Μάλιστα, φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής. Η διεθνής επιτροπή βράβευσε φέτος 3.574 ακτές, 662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.
Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη «Γαλάζια Σημαία» ακτών και μαρινών της χώρας μας πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Συγκεκριμένα, στη βραβευμένη παραλία του δήμου Γλυφάδας, πραγματοποιήθηκε το πρωί εκδήλωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα με τη συμμετοχή περισσότερων από εκατό παιδιών και εκπαιδευτικών από τα σχολεία της περιοχής. Τα παιδιά συμμετείχαν σε διαδραστικά εργαστήρια και παρακολούθησαν ναυαγοσωστική επίδειξη.
Η δεύτερη φάση της εκδήλωσης, που περιλάμβανε και την ανακοίνωση των βραβευμένων ακτών και μαρινών, έγινε το απόγευμα στο Glyfada Golf Gardens, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του τουρισμού.
Σημειώνεται ότι φέτος η «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα.
Δείτε εδώ τις παραλίες
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΟΡΙΝΘΙΑ [7]
Δήμος Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων
Λουτράκι 1
Λουτράκι 2
Λουτράκι - Μπούτσι/ Poseidon Resort
Πευκάκια

Δήμος Βέλου - Βόχας
Βραχάτι
Κοκκώνι

Δήμος Σικυωνίων
Πευκιάς

ΑΡΓΟΛΙΔΑ [3] 
Δήμος Ερμιονίδας
Πόρτο Χέλι/ AKS Hinitsa Bay

Δήμος Ναυπλιέων
Καραθώνα
Τολό

ΑΡΚΑΔΙΑ [1] 
Δήμος Βόρειας Κυνουρίας
Καλλιστώ

ΛΑΚΩΝΙΑ [12] 
Δήμος Μονεμβασιάς
Νεάπολη
Αρχάγγελος
Πλύτρα/Παχιάμμος
Τηγάνια
Μονεμβασιά
Πορί Μεγάλη
Άμμος

Δήμος Ανατολικής ΜάνηΓύθειο 2/Σελινίτσας
Σκουτάρι
Μαυροβούνι 1
 Μαυροβούνι 2
Βαθύ/ Belle Helene Hotel

ΜΕΣΣΗΝΙΑ [6] 
Δήμος Καλαμάτας
Μικρή Μαντίνεια
Ανατολ. Καλαμάτα 1/Ανάσταση
Ανατολ. Καλαμάτα 2/Τέρέρμα Ναυαρίνου
Βέργα - Αλμυρός

Δήμος Μεσσήνης
Μπούκα 

Δήμος Πύλου Νέστορος
Dunes Beach - Costa Navarino

ΗΛΕΙΑ [8]
Δήμος Πύργου
Σκαφιδιά/ Aldemar

Δήμος Ήλιδας
Κουρούτα

Δήμος Πηνειού 
Αρκούδι
Βαρθολομιό
Γλύφα

Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης 
Κάστρο - Χρυσή Ακτή 2/Robinson Club Kyllini Beach
Λουτρά Κυλλήνης 1/Grecotel Olympia Riviera Oasis
Λουτρά Κυλλήνης 2/Grecotel Olympia Riviera Thalasso

ΑΧΑΙΑ [7] 
Δήμος Δυτικής Αχαΐας 
Καλογριά/ Kalogria Beach
Νιφορέικα
Λακκόπετρα/ Lakopetra Beach
Τηγάνια

Δήμος Αιγιαλείας 
Αλυκή
Διγελιώτικα
Πούντα

ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΕΝΑ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ - 14 ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ -ΝΟΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΔΙΕΠΟΝΤΑ ΛΟΓΟ

https://gm1.ggpht.com/WCcVKzcJ0h-zqoVWmbpYjVvWw3BkPTek6V-LdmlmMfYegQo11uS68VyAosqT91yLQHWnf4v9-BJeH4vJ8uOsrDthGjv7stCq2gg2aGbzzxCqST5ErzA27LhTY9k4jJW9aOzCweH70ZRTLViLMGIl1zHTWUUIqItgWLuVdlR8qLE-UWNut3nHy6z2u3q-NaXI40d6k3gc9prqxaMXztDyAlYvIJ2OYky7coA6N3GpuafRerF53zVJvFCBRPx7ZNsXREwc7U6cjDnxlKNeTZdwNXIFOK_2-NnHlO9LFaui2IFvcIi2Ma8OV58oWiV102dPPx766dZQ7yfjch647X5_lZ-QfyFMWJPEis2uE8qlyLYvBYGX86Ao22rj4cK81VXdHd71xvYyhNxBFNeY1j8nf7yl8kFFAC2Mn0uOV9zpRTGsoX9EUuNRvi4gE57RJ34686eQlPK8FOqFeVtPE33DHLiX1r08zwcP_PjSh38iJWWrChuQA71JY1y28bzRmFD3-cdShNvxbvhUQnCo-WDRMh5m4w-VEw-wrYa106EFdEQsJmD8FuTT5frNRZzpsO3RpR1T4zAl8qdLxkXo3PfF5c5pGdzSyGXnJzReQcQ2qvkEoQIqM-6Ev-i2xuPbQm8Ir3530yRWjE4hgtYUlN9U9W8j3CBWMw22kkdO6bgATsoFYXyCilg=w1280-h665-l75-ft

 Του Γρηγόρη Κλαδούχου

Δείχνουν μόνο να είναι αληθινά. Τα μαζικά πολιτισμικά προϊόντα δόλιας φανφάρας. Διαχωρισμένα από την εσωτερική δημιουργικότητα.
    Η μουσική, ο ήχος, βγαίνουν ηττημένοι απέναντι στην εικόνα, το βίντεο, τις τηλεκάμερες. Η μουσική παραγωγή (και αυτή που υπάρχει και θα μπορούσε να κληθεί ως καλλιτεχνικό γεγονός και σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο απέναντι στην συναισθηματική ταπείνωση της κοινωνίας), αγνοείται και απωθείται από

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής στην ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών για την 153η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

 Εμφάνιση IMG_2017_05_15_9_77.jpg
Στην ειδική συνεδρίαση  της Επιτροπής Περιφερειών για την 153η  επέτειο της Ένωσης των  Επτανήσων με την Ελλάδα απηύθυνε σήμερα χαιρετισμό  ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κύριος Νικόλαος Βούτσης και ανέφερε:
Εμφάνιση IMG_2017_05_15_9_290.jpg«Οι σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με αφορμή την συμπλήρωση 153 χρόνων από την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. Αν και η Ιστορία των Επτανήσων ήταν ανέκαθεν άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ελληνισμό χρειάστηκε να περάσουν περίπου 800 χρόνια ξένης κυριαρχίας μέχρι να επέλθει η ένωση το 1864.
Τα νησιά του Ιονίου αποτέλεσαν περιζήτητη κτήση λόγω της γεωστρατηγικής τους θέσης. Μετά την αποχώρηση των Βενετών τα Επτάνησα πέρασαν διαδοχικά στα χέρια των Γάλλων, των Οθωμανών και των Βρετανών.

Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την απώλεια του Γιώργου Παπαγεωργίου



http://i1.aftocdn.gr/mediafiles/2015/07/tatoulis.jpgΕκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την αδόκητη απώλεια του φίλου, γιατρού, βουλευτή και Υπουργού Γιώργου Παπαγεωργίου.
Δίδαξε ήθος με την προσφορά και το δημόσιο βίο του.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.
Καλό ταξίδι αγαπημένε φίλε.

Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Η χοροεσπερίδα του πολιτιστικού συλλόγου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ΧΟΡΑΝΘΗ

Φωτογραφία του Κωνσταντίνος Σμυρνής.
 Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του πολιτιστικού συλλόγου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ΧΟΡΑΝΘΗ κ.Γεώργιος Τουμπανάκης με τη γεν.Γραμματέα γιατρό κα.Χριστίνα Παπαλάμπρου και την ταμία γιατρό κα. Σωτηρία Τσαντήλα, φανερά ικανοποιημένοι από την επιτυχία της 3ης χοροεσπερίδας του πολιτιστικού συλλόγου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ΧΟΡΑΝΘΗ 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΧΟΡΑΝΘΗ! 
Για τρίτη χρονιά  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης "ΧΟΡΑΝΘΗ" συγκέντρωσε, όχι μόνο το Ξυλόκαστρο, αλλά και πολλούς φίλους από άλλα μέρη σε ένα παραδοσιακό ελληνικό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες το Σάββατο 6 Μαίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων Κατερινα,

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2017


Εμφάνιση IMG_1326.JPG
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων εξωστρέφειας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με μία ακόμη δυναμική παρουσία η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η «Μυθική Πελοπόννησος», συμμετείχαν στο «1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2017» στα Ιωάννινα από 10 έως 14 Μαΐου στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων
 Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της το βράδυ της Τετάρτης, με τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, να πραγματοποιεί τα εγκαίνια, ενώ παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Καραγιάννης, κ. Ιωάννης Στέφος και κα Μερόπη Τζούφη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας, καθώς και Δήμαρχοι της Περιφέρειας Ηπείρου

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του πρώην βουλευτή και υφυπουργού Γιώργου Παπαγεωργίου

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 15 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατά την περίοδο 2004-2009, Γιώργου Παπαγεωργίου.
Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του πρώην βουλευτή και υπουργού Γιώργου Παπαγεωργίου και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους οικείους του».

Οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έξω από τη Βουλή την Πέμπτη το απόγευμα – Όλοι στους δρόμους

 
Οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς κατεβαίνουν στους δρόμους και καλούν κάθε ελεύθερο επαγγελματία να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τις νέες, καταστροφικές αυξήσεις στο ασφαλιστικό και τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή. Σε συνέχεια των αποφάσεων για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής γενικής απεργίας της Τετάρτης 17 Μαΐου, οι μεγαλύτεροι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, ημέρα συζήτησης και ψήφισης

Η σεληνιακή αποστολή του 17ου αιώνα που λίγο έλειψε να εγκαταλείψει το γήινο έδαφος

Η σεληνιακή αποστολή του 17ου αιώνα που λίγο έλειψε να εγκαταλείψει το γήινο έδαφος

Όταν έγειρε το κεφάλι προς τα πίσω και κάρφωσε τα μάτια του στον νυχτερινό ουρανό μια γλυκιά βραδιά του 1640, ο επίσκοπος Γουίλκινς ένιωσε για μια στιγμή σίγουρος πως κατά τη διάρκεια της ζωής του η ανθρωπότητα θα έβρισκε τρόπο να περιδιαβαίνει τα αστέρια.
Ο ίδιος ήξερε εξάλλου ακριβώς τον τρόπο που θα συνέβαινε όλο αυτό!
Κι έτσι πάνω από τρεις αιώνες πριν γίνουν οι διαστημικές τσάρκες πραγματικότητα, ο αγγλικανός εφημέριος και φυσικός επιστήμονας κατέληξε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για αυτό που θα ήταν κανονικά η πρώτη προσσελήνωση του ανθρώπου.

ΕΛΑΣ: Πώς να προστατευτείτε από το κακόβουλο λογισμικό «WannaCry»

ΕΛΑΣ: Πώς να προστατευτείτε από το κακόβουλο λογισμικό «WannaCry»

Αναλυτικές οδηγίες για το πως θα προστατευτούν οι πολίτες από το κακόβουλο λογισμικό «WannaCry», έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της.
Όπως αναφέρει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το κακόβουλο λογισμικό κρυπτογραφεί ψηφιακά αρχεία και δεδομένα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα οποία αποδεσμεύονται μετά την καταβολή χρηματικών ποσών ως «λύτρα».
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τους πολίτες για την συνεχιζόμενη εμφάνιση και στη χώρα μας, του

Δείπνο πριν το σεξ: Ποιες τροφές να αποφύγετε

2014102403430415726.jpg

Δείπνο πριν το σεξ: Ποιες τροφές να αποφύγετε


Ορισμένες τροφές είναι σχεδόν... απαγορευτικές, όταν πρόκειται να κάνετε σεξ, καθώς μπορεί να μειώσουν τις ερωτικές σας επιδόσεις.
Έτσι αν επιλέξετε το αντίθετο, μόνο σεξ δεν θα θέλετε να κάνετε, αφού υπάρχει περίπτωση να νιώσετε δυσφορία, να πέσει η λίμπιντο σας, ή ακόμη και να θελήσετε να κοιμηθείτε.


Διαβάστε περισσότερα

getattachment-4-aspx1.jpegΠοια είναι τα οφέλη των ζυμαρικών στην υγεία μας;



Πολλοί θεωρούν ότι μια μακαρονάδα δεν έχει να προσφέρει τίποτα στη διατροφή τους και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καταστρέψει τη δίαιτά τους.
Ωστόσο, τα μακαρόνια μπορούν να προστατεύσουν την

Δημόσιο: 40.000 προσλήψεις έως το 2021 -Πού θα γίνουν (πίνακας)


Στις 39.818 θα φτάσουν οι προσλήψεις στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα την πενταετία 2017-2021 σύμφωνα με το ΜΠΔΣ 2018 -2021 το οποίο περιλαμβάνεται στο ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που κατατέθηκε το βράδυ του Σαββατου στη Βουλή. Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο φέτος θα πραγματοποιηθούν 8.498 προσλήψεις από τις οποίες 6.162 στην Κεντρική Διοίκηση, 1.963 σε δήμους και περιφέρειες, 128 σε Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, 110 σε Νομικά Πρόσωπα και 135 σε ΔΕΚΟ.

Φασιστική και τραμπούκικη επίθεση: Ο Κασιδιάρης χτύπησε τον Νίκο Δένδια στην Βουλή


Άγριο επεισόδιο ανάμεσα στον Ηλία Κασιδιάρη και το Νίκο Δένδια σημειώθηκε το μεσημέρι κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.
Μπορεί το κανάλι της Βουλής να μην μας επέτρεψε να δούμε το τραμπούκικο επεισόδιο βουλευτών της Χρυσής Αυγής με πρωταγωνιστή τον Ηλία Κασιδιάρη εναντίον του Νίκου Δένδια αφού έστρεψε αλλού την κάμερα, αλλά ευτυχώς υπάρχει η περιγραφή του ίδιου του παθόντος αλλά και οι δεκάδες βουλευτές αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς εκείνη την ώρα διεκόπη η μετάδοση της συνεδρίασης, ο Κασιδιάρης αρχικά έσπρωξε και στη συνέχεια χαστούκισε τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ εντός της αίθουσας του κοινοβουλίο, ενώ την ίδια ώρα που βουλευτές της Χρυσής Αυγής πέταγαν μπουκάλια με νερό κατά του πρώην υπουργού.

ΚΕΔΕ: Η Κυβέρνηση εξοντώνει την αυτοδιοίκηση

Έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ σε διευρυμένη μορφή με τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων στο Διοικητικό Συμβούλιο ο πραγματοποιείται σήμερα στις 4 το απόγευμα με θέμα τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τα οικονομικά των δήμων .

Σε σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ τονίζεται ότι το πολυνομοσχέδιο, συνιστά μεταξύ των άλλων, μία απόπειρα εξόντωσης της Αυτοδιοίκησης.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ : Ομολογία αποτυχίας και στο στόχο για ανάπτυξη












Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Με φόντο το νέο Μνημόνιο του κ. Τσίπρα είναι εντυπωσιακή η δημόσια ομολογία αποτυχίας της Κυβέρνησης στο στόχο για ανάπτυξη εντός του 2017. Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της β' αξιολόγησης, κόστισε περίπου 1,58 δις ευρώ στην ελληνική οικονομία μέσα σε μόλις έξι μήνες, συνεχίζοντας την καταστροφική πορεία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015.
 
Πιο συγκεκριμένα:

2d Forum Ionnina Eusair - 2o Συνέδριο της Ευρωπαικής στρατηγικής για τις περιφέρειες της Αδριατικής και του Ιονίου στα Γιάννενα.

Εμφάνιση IMG_8758.JPG

Σκέψου μακροπεριφεριακά, δράσε τοπικά.
Εμφάνιση IMG_8987.JPGΑυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα του 2oυ Συνεδρίου της Ευρωπαικής στρατηγικής για τις περιφέρειες της Αδριατικής και του Ιονίου EUSAIR που έγινε στα Γιάννενα την 11η και 12η Μαίου.  
Θέμα η γαλάζια ανάπτυξη μέσω της διασυνδεσιμότητας, της αλιείας, της ενέργειας και του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού.
Εμφάνιση IMG_8773.JPGΤην Περιφέρεια

Τελικά, πότε νίκησαν; Το 2016 ή το 2017;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Καθώς οδεύουμε προς την ψήφιση του τέταρτου μνημονίου (για την ακρίβεια πέμπτου, αφού υπάρχει και το άλλο συμπληρωματικό μνημόνιο του Ιουνίου 2016) – οπότε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα έσχιζαν τα μνημόνια «ντάλα μεσημέρι» θα έχουν υπογράψει τρία μνημόνια μόνοι τους – μετά από άλλη μια μακρόσυρτη και ολέθρια «διαπραγμάτευση», ας θυμηθούμε τι έλεγαν και πώς θριαμβολογούσαν μετά την προηγούμενη «περήφανη διαπραγμάτευση».
Ήταν αρχές Ιουνίου του 2016, όταν και πάλι είχαν… νικήσει. Και ιδού τι έλεγαν με (ένα ακόμη) non paper, σε αντιπαραβολή με αυτά που έγιναν και λένε σήμερα:
-Στην επόμενη, ίσως, συνεδρίαση της ΕΚΤ, η κυβέρνηση αναμένει την άρση του waiver των

Ένας Κορίνθιος στο Case Mod World Series 2017 ! - ΒΜ

Εμφάνιση case1.jpg
Από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν οι προσωπικοί υπολογιστές στα γραφεία μας, το άχαρο «κουτί» πάντα αποτελούσε το μεγάλο πρόβλημα. Πολύ μεγάλο για να είναι πάνω στο γραφείο, άβολο για να είναι κάτω από αυτό, ογκώδες, μπαουλάκι !

Η ΑΠΟΚΟΛΕΚΤΙΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Ιβάν στην Βολόντια: " Νομίζω ότι έχουμε την πλουσιότερη χώρα στο πλανήτη"."Γιατί;" ρώτησε η Βολόντια τον Ιβάν. "Γιατί για 60 χρόνια ο καθένας κλέβει το Κράτος και κάτι υπάρχει ακόμα να κλέψεις", απάντησε ο Ιβάν (Hedrick SmithTheRussians, 1976)

Μνημόνιο και 1 και 2 και 3 και 4 και 5 και 6 και όσα και τα παιδιά του Πειραιά ή αλλιώς τα Μνημόνια πέφτουν σαν το χαλάζι.

ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΛΑΣΠΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

karamanlis-pavlopoulos
Το βρόμικο σύστημα που έστησε όλη την προπαγάνδα και τη λάσπη για την πτώση του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του είναι γνωστό: Σαμαράς – ΠΑΣΟΚ – Νταβατζήδες – Ξένες Τράπεζες. Όλοι στο τέλος κέρδισαν. Ο Σαμαράς έγινε αρχηγός της ΝΔ με εσωκομματικές εκλογές νοθείας, το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση και έστησε το Μνημόνιο, οι Νταβατζήδες κέρδισαν εκατομμύρια από έργα και απλήρωτα δάνεια και οι Ξένες Τράπεζες διασώθηκαν εις βάρος της Ελλάδας, δημιουργώντας το νέο business που λέγεται «μηχανισμός διάσωσης» υπανάπτυκτων ευρωπαϊκών χωρών. Το ίδιο ακριβώς σύστημα διαπλοκής ενεργοποιήθηκε εκ νέου στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για να μην εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ ο πατριώτης Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με τις νεότερες γνωστές πλέον εκλογές νοθείας όπου ακόμη 35.000 ψήφοι αναζητούν ταυτότητα, όταν μόλις 15.000 καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα και αφού έγιναν «βίαιες» εισχωρήσεις δεκάδων χιλιάδων ψηφοφόρων άλλων κομμάτων άσχετων με τα Νεοδημοκρατικά δρώμενα.

Χωρίς ντροπή: Εκλεψαν νοσοκομειακά εργαλεία αξίας 400.000 ευρώ από το «Άγιος Σάββας»


Στις 7 το πρωί οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας είδαν ίχνη διάρρηξης στον 1ο όροφο στην γαστρεντερολογική και πνευμονολογική κλινική.
Από τις έως τώρα πληροφορίες οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν από το νοσοκομείο ιατρικό εξοπλισμό, μηχανήματα γαστροσκοπήσεων, κολονοσκοπήσεων, ογκώδη και ακριβά μηχανήματα.

Η μεγάλη των αδυνάτων σφαγή: Νέα χαράτσια σε χαμηλόμισθους με το 4ο Μνημόνιο [πίνακας]

Φορολογική αφαίμαξη σε εκατομμύρια μισθωτούς, συνταξιούχους και κατ’ επάγγελμα αγρότες αναμένεται να προκαλέσουν οι διατάξεις του άρθρου 10 του πολυνομοσχεδίου που προβλέπουν τη μείωση της ετήσιας έκπτωσης φόρου εισοδήματος κατά 650 ευρώ, από τα επίπεδα των 1.900-2.100 ευρώ στα επίπεδα των 1.250-1.450 ευρώ.

Στον Πειραιά σήμερα η εικόνα της Παναγίας Σουμελά


Για 7 ημέρες στον Πειραιά η Ιερή Εικόνα της Παναγίας ΣουμελάΜε κάθε τιμή και λαμπρότητα η πόλη του Πειραιά υποδέχεται σήμερα, Δευτέρα, την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά από το όρος Βέρμιο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητροπόλεως Πειραιώς, το Ιερό θησαύρισμα της Ορθοδοξίας μας θα μεταφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και θα το υποδεχθεί, επικεφαλής κλήρου και λαού της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί με κάθε επισημότητα στις 11:00 το πρωί στην Πύλη Ε8 του κεντρικού Λιμένος Πειραιώς, όπου τη Θαυματουργή Εικόνα θα μεταφέρει πλοίο του Λιμενικού Σώματος, συνοδευόμενο από πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος και του Συλλόγου Αλιέων Πειραιώς.

Θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, συνοδεία αγημάτων, τοπικών φορέων και φυσικά Ποντιακών Σωματείων τόσο του Πειραιά, όσο και της Αττικής γενικότερα.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα παραμείνει στον Πειραιά έως τις 22 Μαΐου 2017.

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Οι...«ΝΑΙ σε όλα» που ψηφίζουν και «με τα δυο χέρια» - Στην περίπτωσή τους δεν υπήρξε Οδυσσέας. Μόνον Κίρκη, μαγικό ραβδάκι και μεταμόρφωση σε Γουρούνια. Υπήρξε όμως Οδύσσεια. Αυτή του Λαού των Ελλήνων!

Όταν βρίσκονταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης ή έδιναν τους συνδικαλιστικούς τους αγώνες, ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά των Μνημονίων. 
Σήμερα, τα ίδια πρόσωπα, με την ιδιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝ.ΕΛ., ετοιμάζονται να υπογράψουν τα μέτρα-λαιμητόμο, έτσι ακριβώς όπως το είπε πριν από λίγα 24ωρα ο συνάδελφός τους, Νάσος Αθανασίου: «Με τα δυο χέρια»
Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει για τον καθένα, το εξαιρετικό ρεπορτάζ εδώ 

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου

Πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 67 ετών ο πρώην βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Παπαγεωργίου.
Ο Γιώργος Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1950 στην Άρτα και ήταν γιατρός. Διετέλεσε βουλευτής Άρτας με τη Νέα Δημοκρατία από το 1989 ως το 2009, και χρημάτισε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το 2004 ως το 2009, καθ’ όλη τη διάρκεια της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει τα συλλυπητήριά του και κάνει λόγο για έναν γιατρό και έναν πολιτικό με ήθος και ανιδιοτέλεια.
Η δήλωσή του έχει ως εξής:

Μια νεκρή και δύο τραυματίες από μεγάλη πυρκαγιά στους Αγίους Θεοδώρους ( VIDEO)

 fire-16 Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από μεγάλη πυρκαγιά στους Αγίους Θεοδώρους [εικόνες - βίντεο]
Ένα απανθρακωμένο πτώμα εντοπίσθηκε λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ της Κυριακής, σε χαράδρα, στους Αγίους Θεοδώρους και εξετάζεται αν πρόκειται για την ηλικιωμένη γυναίκα που είχε δηλωθεί νωρίτερα αγνοούμενη από τους συγγενείς της: Η  γυναίκα είχε εγκαταλείψει το σπίτι της όταν κυκλώθηκε από τις φλόγες.

Στην Αθήνα το σκήνωμα της Αγίας Ελένης – Λαϊκό προσκύνημα στο Αιγάλεω

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/05/skinwma.jpg 
Λαοθάλασσα συγκεντρώθηκε από νωρίς έξω από την Εκκλησία του Αγίου Μάρκου στην Αγία Βαρβάρα στο Αιγάλεω, καθώς έγινε η επίσημη υποδοχή του Τιμίου Ξύλου και του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης. Το ιερό σκήνωμα έφθασε στο Ναό λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ.

e7 Στην Αθήνα το σκήνωμα της Αγίας Ελένης - Λαϊκό προσκύνημα στο Αιγάλεω [εικόνες]Το «παρών» στην τελετή έδωσαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Η ιταλική φιλαρμονική «Τεσέρα» παιάνισε τον εθνικό ύμνο της Ιταλίας και η ελληνική, αντίστοιχα, της Ελλάδας. Τις τιμητικές κορδέλες του ιερού λειψάνου κρατούσαν οι επίσκοποι Μεθώνης Κλήμης, Σαλώνων Αντώνιος, Θαυμακού Ιάκωβος και Χριστιανουπόλεως Προκόπιος, ενώ το περιέβαλε τιμητικό άγημα στρατιωτών.

Ολυμπία Οδός: Πενθήμερη κυκλοφοριακή ρύθμιση στον Κόμβο Δερβενίου

Ολυμπία Οδός: Πενθήμερη κυκλοφοριακή ρύθμιση στον Κόμβο Δερβενίου

Από τη Δευτέρα 15/05/2017 έως το Σάββατο 20/05/2017, θα αποκλειστούν οι κλάδοι του Κόμβου Δερβενίου (Χ.Θ. 142,5) του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών και η κυκλοφορία από και προς το Δερβένι θα εξυπηρετείται μέσω των γειτονικών κόμβων Ξυλοκάστρου και Ακράτας και της Παλαιάς Εθνικής Οδού.
Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στους κλάδους και στην κάθετη οδό του κόμβου από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (J&P, μέλος της Κ/Ξ Άπιον Κλέος).
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τις εν λόγω περιοχές.

ypodomes.com

Η ΑΕΚ , πήρε εκδίκηση στην Τούμπα αλλά ...αυτή την φορά το παιχνίδι δεν είχε τρόπαιο


Ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου πήρε η ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ,πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, επικράτησε του Δικέφαλου του Βορρά με 1-0 στην Τούμπα, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Superleague, και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας του μίνι πρωταθλήματος.

«Όρθιος» στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός

Σημαντικό βαθμό στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο απέσπασε ο Παναθηναϊκός  (1-1) στην πρεμιέρα των play off της Super League, που στη συνέχεια του μίνι πρωταθλήματος μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός στη μάχη που θα δώσουν για την έξοδο στο Champions League. 
Η απουσία του Κουλιμπαλί (αισθάνθηκε αδιαθεσία πριν το ματς κι αποκλείστηκε), η αποβολή του Ζέκα