Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Η ΑΕΚ , πήρε εκδίκηση στην Τούμπα αλλά ...αυτή την φορά το παιχνίδι δεν είχε τρόπαιο


Ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου πήρε η ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ,πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, επικράτησε του Δικέφαλου του Βορρά με 1-0 στην Τούμπα, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Superleague, και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας του μίνι πρωταθλήματος.

Οι "κιτρινόμαυροι" κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας κι αν ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι στο τελείωμα των φάσεων θα μπορούσαν να είχαν πανηγυρίσει μία νίκη με μεγαλύτερο σκορ. Από την πλευρά τους, οι "ασπρόμαυροι" φαίνεται πως έμειναν στο παιχνίδι του τελικού του Κυπέλλου, μιας κι εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.
Η ΑΕΚ μπήκε με πατημένο τέρμα το γκάζι στην Τούμπα. Στο 7' έφτασε κοντά στο 1-0, αλλά ο Γλύκος απέκρουσε εντυπωσιακά τη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου. Τρία λεπτά αργότερα, η Ένωση άνοιξε το σκορ. Ο Μάνταλος βρήκε τον Ντίντακ στην περιοχή, ο οποίος με ιδανικό κοντινό πλασέ έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.
Οι "κιτρινόμαυροι" συνέχισαν να πολιορκούν την εστία του ΠΑΟΚ. Ο Γλύκος βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Μάνταλο στο 14', με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να κρατάει το 1-0 και στο 16', σταματώντας τον Αραούχο από το μισό μέτρο.
Κάπου εκεί κι αφού γλίτωσε δύο γκολ, ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε και στο 17' έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία με τον Πέλκα, ο οποίος πλάσαρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση. Οι "ασπρόμαυροι" πήραν τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Ανέστη, παρά μόνο με μακρινά σουτ.
Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με το παιχνίδι να αποκτά έναν πολύ αργό ρυθμό και τα νεύρα να κάνουν την εμφάνιση τους. Στο 58' ο Πρίγιοβιτς έφτασε κοντά στο 1-1, αλλά το σουτ που επιχείρησε (κόντραρε στον Βράνιες) πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 66' ο Χριστοδουλόπουλος δεν μπόρεσε να κάνει το 0-2 με ωραίο διαγώνιο σουτ, με τον Πέλκα να χάνει στη συνέχεια μοναδική ευκαιρία, μιας κι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα ελάχιστα άουτ στο 76'.
Στο τελευταίο 15λεπτο, κυριάρχησαν τα νεύρα, με τον ΠΑΟΚ να μην δημιουργεί άλλη ευκαιρία για γκολ. Στο 90+2, μάλιστα, η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο 0-2, αλλά ο Γλύκος σταμάτησε και πάλι τον Χριστοδουλόπουλο.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος (46' Κίτσιου), Βαρέλα (67' Μαλεζάς), Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας,Τσίμιροτ, Κάμπος (58' Ενρίκε), Πέλκας, Μπίσεσβαρ και Πρίγιοβιτς.
ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Γαλανόπουλος (72΄ Μπακασέτας), Μάνταλος (72' Γιόχανσον), Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62' Αλμέϊδα).
 
 Η βαθμολογία των πλέι οφ μετά την πρώτη αγωνιστική:
1) ΑΕΚ 3
2) ΠΑΟΚ 2
3) Παναθηναϊκός 2
4) Πανιώνιος 1