Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

OI ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ


Κάθε γιορτή, μια αφορμή να θυμηθούμε όλους όσους ξεχάσαμε και μας ξέχασαν, με μια ευχή τυπική που δηλώνει παρουσία, με μια ευχή προσωπική που αναδεικνύει το συναίσθημα μας, με μια ευχή για όλους .

OI «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

από το Δερβένι

εύχονται σε όλους έσας που μας διαβάζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου , στον καθένα προσωπικά, αλλά και στην οικογένειά του,

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ,

και είθε οι δύσκολες αυτές ημέρες που περνά ο τόπος να είναι σύντομα παρελθόν.
                                                          ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ALEXIS TSIPRAS: EUROPE’S GOLDEN BOY?

All Europe’s leaders are spending their time and changing their schedule one more time so as to save politically Alexis Tsipras. Greek PM is a unique Europe political leader who works steadily and  exclusively for his own nation and Europe’s misery enjoying surprisingly almost all Europeans leaders’ support. 

Δορυφόρος made in Greece

Δορυφόρος made in Greece
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση του UPSat, του πρώτου δορυφόρου ελληνικής κατασκευής, τον οποίο αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με τον ελληνικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Libre Space Foundation.
Ο δορυφόρος βρίσκεται στο στάδιο της τελικής κατασκευής και ενσωμάτωσης των υποσυστημάτων του. Μετά την ολοκλήρωσή του θα πραγματοποιηθούν οι τελικές δοκιμές. Η παράδοσή του για την ενσωμάτωση στον φορέα εκτόξευσης έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του καλοκαιριού του 2016.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΕΛΤΑ Courier



Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ τ. ΠΡΟΕΔΡΟ Ν.Δ. κ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ


Το εορταστικό μήνυμα της κ. Γιώτας Μπάγκα, πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νομού Κορινθίας.




"Το λυτρωτικό μήνυμα της θυσίας  του Θεανθρώπου και το ανέσπερο φως της Ανάστασης ας  μας φωτίσουν κι ας φέρουν στις καρδιές μας ελπίδα, αγάπη, ανθρωπιά και αισιοδοξία.
Η πορεία προς το Γολγοθά οδηγεί νομοτελειακά στην  Ανάσταση και στην Κορύφωση του θείου δράματος . Ας αποτελούν τα σύμβολα της Χριστιανοσύνης  ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το λαό μας, μια πορεία από το σκότος στο φως.
Το ανέσπερο φως ας μας δείχνει  το δρόμο για να βγει ο λαός μας από το σκότος στο οποίο έχει περιέλθει και να βαδίσει  σε  ένα καλύτερο μέλλον.   Το Άγιο φως της Ανάστασης  ας λαμπρύνει τις καρδιές μας  οδηγώντας μας προς την προσωπική μας σωτηρία και τη σωτηρία της πατρίδας μας."

ΓΙΩΤΑ ΜΠΑΓΚΑ 
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας
Νομού Κορινθίας

Η Ακολουθία των αγίων και αχράντων Παθών του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ( Ζωντανή μετάδοση )

Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα

Αυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα, είναι από το πρωί η κίνηση στις εθνικές οδούς Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, αφού ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Κάποια μικρή καθυστέρηση στην κυκλοφορία υπάρχει αυτή την ώρα στην περιοχή του Σκαραμαγκά, λόγω έργων πού γίνονται εκεί, όπως τόνισε εκπρόσωπος της Τροχαίας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αλλά δεν έχει προκληθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Η Τροχαία έχει πάρει αυξημένα μέτρα σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο για το Πάσχα, ενώ σημειώνεται, ότι θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου για το ρεύμα εξόδου, σήμερα, από ώρα 15:00 έως 22:00 και αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, για το ρεύμα εξόδου, από τις 06:00 έως τις 16:00.
Συγκεκριμένα:
•Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.
•Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410+000).
•Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.
•Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).
•Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης -Καβάλας από το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα (Χ.Θ. 97+650).

EYXEΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ"

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΓΓΕΛΟ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Πασχαλινές Ευχές - Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Άγγελος Παπαγγελόπουλος

Πέθανε ο Όσκαρ Αλβαρέζ!

Πέθανε ο Όσκαρ Αλβάρες!

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών άφησε ο Όσκαρ Μαρσελίνο Αλβάρες, που τίμησε με την παρουσία του τα ελληνικά γήπεδα. Ο Αλβαρέζ (δεξιά στη ΦΩΤΟ) γεννήθηκε στην Αργεντινή στις 25 Μαΐου 1948, ήρθε στη χώρα μας το 1972 για να παίξει στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού (από το 1976 μέχρι το 1980) και του Ατρόμητου, όπου και έκλεισε την καριέρα του το 1981. Για να αγωνιστεί στην Ελλάδα είχε αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα. Ο Αλβάρεζ είχε συνολικά 127 συμμετοχές (115 ματς στο πρωτάθλημα και 12 στο Κύπελλο) στην Ελλάδα, ενώ πέτυχε συνολικά στην καριέρα του 80 γκολ στα επτά χρόνια που έπαιξε στην Α’ Εθνική και ήταν 4ος στην λίστα με τους κορυφαίους ξένους σκόρερ. Ο Αργεντινός άσος ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στην ξέφρενη πορεία του ΠΑΣ στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όπου σημείωσε 55 γκολ σε δύο σεζόν στη Β’ Εθνική και άλλα 22 στην Α’ Εθνική. Με τα 77 γκολ κατάφερε να γίνει ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της ηπειρωτικής ομάδας. Στη συνέχεια πήγε στον Παναθηναϊκό, όπου και αγωνίστηκε από το 1976 μέχρι το 1980, και κατέφερε να κατακτήσει τους μοναδικούς τίτλους της καριέρας του (ένα Πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και ένα Βαλκανικό) το 1977. Από τους «πράσινους» αποχώρησε με απολογισμό 57 γκολ, και ήταν έβδομος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τον υιό του, μέσω Facebook.

Δημοφιλή Tweet Tweet Tweet








Ανδρέας Ψυχάρης @APsycharis
 
Ο #Tsipras νομίζει ότι η ΕΕ είναι ελληνικό γυμνάσιο #tetarto_mnimonio #Eurogroup #fygete

Προβολή στο Twitter






Γιάννης Μιχελάκης @jmichelakis
 
Πως ο Βούτσης δείχνει με τις δηλώσεις του εκλογές | thepressroom.gr - go.shr.lc/1SMk97G via @ThePressroomGR

Προβολή στο Twitter






Nikos Portokaloglou @nportokaloglou
 
Ίσως να αναστηθούμε,
μα ίσως να μην αντέξουμε.
Ίσως να μην μπορούμε,
μα ίσως και να μη θέλουμε

Ίσως ποιος...

YouTube


Προβολή στο Twitter






πιτσιρίκος @pitsirikos
 
Είναι γλυκό το πιοτό της αμαρτίας! | πιτσιρίκος pitsirikos.net/2007/04/%ce%b5…

Προβολή στο Twitter






naftemporiki.gr @naftemporikigr
 
Ένα λεπτό πολύ έντονης άσκησης ισοδυναμεί με 45 λεπτά πιο ήπιας, υποστηρίζουν Καναδοί επιστήμονες go.naft.gr/dEx7W8 #naftemporikiMAG

Προβολή στο Twitter






liberal.gr @LiberalGr
 
Η Ελλάδα, θύμα της προσπάθειας των ΗΠΑ να διαλύσουν την Ε.Ε., πιστεύουν στο Μαξίμου liberal.gr/sh/46155 #LiberalGr

Προβολή στο Twitter