Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Πρεμιέρα στα τοπικά πρωταθλήματα της Πελοποννήσου


Η ποδοσφαιρική δράση στα τοπικά πρωταθλήματα  της Πελοποννήσου ξεκινά το Σαββατοκύριακο.
Πρεμιέρα στα πρωταθλήματα της Α,  κατηγορίας των περισσοτέρων ΕΠΣ της Πελοποννήσου, εκτός από την Αρκαδία όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση του τοπικού Κυπέλλου.

Τα φρούτα και τα λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα




logo newsletter

Τα φρούτα και τα λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα

bigstock-Fruit-and-vegetable-of-silver--66698965.jpg

Μπορεί να είναι σχεδόν απίθανο για έναν καταναλωτή να μπορέσει να καταλάβει δια γυμνού οφθαλμού, αν τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζει έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, όμως σήμερα, ολοένα και περισσότεροι είναι πιο υποψιασμένοι εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης χημικών.

Διαβάστε περισσότερα 

newego_o_248861_106626360.jpgΑλλεργία στη γάτα: 6 τρόποι για να την περιορίσετε



Το αγαπημένο σας τετράποδο σάς προκαλεί συμπτώματα αλλεργίας, όπως καταρροή, φαγούρα στα μάτια και φτάρνισμα; Όντως η γάτα είναι για πολλούς αιτία εκδήλωσης συμπτωμάτων αλλεργίας, όμως υπάρχουν τρόποι να τα περιορίσετε.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatroelonosia.jpg«Η Ελονοσία στην Ελλάδα Σήμερα»


Ημερίδα με τίτλο «Η Ελονοσία στην Ελλάδα Σήμερα»  συνδιοργάνωσαν, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

Διαβάστε περισσότερα 

Δημόσιο-παράταση συμβάσεων: Τον Οκτώβριο, με αλλαγές, ψηφίζεται η τροπολογία


Για τον Οκτώβριο μετακινείται η ψήφιση τηςεπίμαχης τροπολογίας για την παράταση έως τις 1 31.12.2017 των συμβάσεων καθαριότητας σε δημόσιο και ΟΤΑ πουαπεσύρθει την περασμένη εβδομάδα από τον αρμόδιο υπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η τροπολογία δεν πρόκειται να ψηφισθεί την ερχόμενη εβδομάδα καθώς το πρόγραμμα της Βουλής είναι φορτωμένο με τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου (Τρίτη) και την προ ημερησίας για την Παιδεία που έχει ζητήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης (μετακινήθηκε για την Τετάρτη).
Αυτό πρακτικά σημαίνει, σύμφωνα με κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές πηγές που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, ότι η τροπολογία,  το νωρίτερο που μπορεί να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2016

banner.mobility.week

 Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος και ποιοτητας ζωής των δημοτών, συμμετέχει ενεργά και εφέτος στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (ΕΕΚ) από τις 16 ως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Για ξιφασκία στο Δερβένι

Αμερικανοί Δημοσιογράφοι για τον Τουρισμό και τη Γαστρονομία φιλοξενήθηκαν στο Ξυλόκαστρο

 Απόλυτα ικανοποιημένη από τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία αναχώρησε σήμερα από το Δήμο μας ολιγάριθμη αποστολή δημοσιογράφων της IFWTWA (Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων Γαστρονομίας, Οίνου και Τουρισμού) από τις ΗΠΑ.

Δημόσιο: Όλες οι προσλήψεις που «τρέχουν» την τελευταία εβδομάδα

Τις προσλήψεις στο Δημόσιο που «τρέχουν» την τελευταία εβδομάδα δημοσιεύει ηaftodioikisi.gr. 
Συνοπτικά: 

Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους


Γράφει η
Αντωνία Μπούζα 
Περιφερειακή Σύμβουλος
 Πελοποννήσου, 
Εντεταλμένη Σύμβουλος 










Ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Αποστόλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μεσσηνία για τη δική του αυτοψία στον τόπο της καταστροφής και των σημαντικών ζημιών στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της Μεσσηνίας, έδειξε καλή διάθεση μεν, λύσεις όμως δεν έφερε.

Τα ακανθώδη ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, την ώρα που οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας αγωνιούν και χάνονται μέσα στην ανασφάλεια για το μέλλον , θέλουν άμεσα λύσεις και όχι απλά καλή πρόθεση και ευχολόγια.

Η προσφυγική κρίση ως… μπίζνα!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη



Όπως όλοι έχουμε καταλάβει, η «εταιρία» υπό την επωνυμία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είδε από την αρχή την προσφυγική κρίση ως… μπίζνα και ευκαιρία!
Έχοντας μάλιστα ως δεδομένο το «ιδεολογικό» υπόβαθρο των ανοιχτών συνόρων και του μπάτε σκύλοι αλέστε, τα πράγματα διευκολύνθηκαν.
Από εκεί και πέρα, δεν χρειαζόταν να κάνουν και πολλά πράγματα: Άφησαν (και συνεχίζουν να αφήνουν) το πρόβλημα να διογκώνεται και μετά έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση να το παρουσιάσουν ως έκτακτη και υπερεπείγουσα κατάσταση.

Διαβάστηκε ψηφιακά αρχαίο εβραϊκό χειρόγραφο της Παλαιάς Διαθήκης

Διαβάστηκε ψηφιακά αρχαίο εβραϊκό χειρόγραφο της Παλαιάς ΔιαθήκηςΧάρη στην ψηφιακή τεχνολογία «ανοίχτηκε» για πρώτη φορά το αρχαίο και άκρως εύθραυστο εβραϊκό χειρόγραφο του Εν-Γκεντί, που χρονολογείται από τον 3ο ή 4ο αιώνα μ.Χ. και, όπως αποδείχθηκε, περιέχει το παλαιότερο αντίγραφο του Βιβλίου του Λευϊτικού της Παλαιάς Διαθήκης.

Google Trips: Νέο app με πληροφορίες και προτάσεις για ταξίδια και εκδρομές

Google Trips: Νέο app με πληροφορίες και προτάσεις για ταξίδια και εκδρομές
Η Google ανακοίνωσε την νέα της εφαρμογή για iOS και Android, με τίτλο Google Trips, η οποία υπόσχεται να σας βοηθήσει με την οργάνωση των ταξιδιών σας αλλά και να σας παρέχει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία.
Αρχικά, για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, πρέπει να επιλέξετε με ποιον

Οι άνθρωποι με μπλέ μάτια έχουν και... κάτι άλλο κοινό!

Οι άνθρωποι με μπλέ μάτια έχουν και… κάτι άλλο κοινό!
Όλοι όσοι έχουν μπλε χρώμα ματιών, κατάγονται από έναν ευρωπαίο που έζησε 6.000 έως 10.000 χρόνια πριν και ο οποίος ανέπτυξε για πρώτη φορά μια συγκεκριμένη μετάλλαξη που ευθύνεται για τον χρωματισμό της ίριδας σε μπλέ χρώμα.
Αρχικά όλοι οι άνθρωποι είχαν καστανά μάτια.Η γενετική παραλλαγή όμως ενός

Τι κρύβεται πίσω από το πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

patoulis-kouroumplis
Ένα από τα τελευταία κάστρα άσκησης εξουσίας επιχειρεί να καταλάβει η κυβέρνηση.
Με νόμο επιχειρεί να «προσπεράσει» τις εκλεγμένες διοικήσεις των Δήμων και να τους επιβάλλει επιτροπεία, συγκεκριμένα αναφέρεται πως «συνιστώνται θέσεις Διοικητικών και Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας οι οποίοι τίθενται επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών του Δήμου, των οποίων και προΐστανται».

«ΒΟΜΒΑ» από Στρατηγό του ΝΑΤΟ -Αν γίνει Τρίτος Παγκόσμιος ο Πούτιν θα…

Clipboard105
Ο πρώην ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλοβ (Phillip Breedlove), προειδοποίησε οτι… σε περίπτωση Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου η Ρωσία θα είχε «το πάνω χέρι», όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Star, επικαλούμενη πρόσφατη ομιλία του πρώην SACEUR.

Μια εξοργιστική αγγελία για δουλειά στην Θεσσαλονίκη!

aggelia_695344573
Μια κυρία λοιπόν ψάχνει να βρει κάποια δασκάλα με πτυχίο για να βοηθήσει την κόρη της με τα μαθήματα.
Όλα καλά μέχρι εδώ...

Αναστάτωση σε πτήση της Aegean: Οι επιβάτες κατέβηκαν από το αεροπλάνο, αρνήθηκαν να ταξιδέψουν

aegean708_5 ΄
Αναστάτωση προκλήθηκε χθες σε πτήση της Aegean από τη Λάρνακα για την Αθήνα. Η απογείωση του αεροπλάνου ήταν προγραμματισμένη για τις 16:00.

Μάχη για την ακαταλληλότητα

dimoskophsh-marc
Δεν πρέπει να απορεί κανείς, εκ των κοινών θνητών, γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν λαϊκή πτώση και δημοσκοπική συντριβή ομοίως και των δύο μεγάλων κομμάτων.
Η εξήγηση είναι απλή:
Την ώρα που η Ελλάδα βυθίζεται στη φτώχεια και στα αριστερά σκάνδαλα, ο μέχρι χτες Μαδούρο πρωθυπουργός της, παριστάνει το μοντέλο στο κέντρο του καπιταλισμού και μοιράζει χαμόγελα σα να προετοιμάζεται για το μεσημεριανάδικο της Λαμπίρη παρέα με τον Σπαλιάρα.
Από την άλλη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ημέρα της δημοσκόπησης που δείχνει ότι παρέλαβε τη ΝΔ από το 29% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη (χωρίς αριστερή φοροεπιδρομή) και την έφτασε στο 22% (με αριστερή φορολαίλαπα), αποφασίζει να βγάλει επετειακή ανακοίνωση κατά την οποία παραδέχεται την «ανατροπή» του πρώην Προέδρου της ΝΔ και την ανακοπή της πορείας ανόδου της κεντροδεξιάς προς όφελος των «ανώνυμων» μεταρρυθμιστών.
Η αλαζονεία περισσεύει και από τους δύο. Δίνει όμως τροφή και χώρο για ακρότητες και για πολιτικοκοινωνικές συμπεριφορές που διχάζουν την κοινωνία.
Ζητούμενο η εθνική ενότητα, όπως αυτή έχει διατυπωθεί από την ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ, έτσι όπως αυτή εκφράστηκε και επιβραβεύτηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, και όταν ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πάρει κανένα δικό του Μνημονιακό μέτρο. Σήμερα αυτή η ΝΔ με αυτό το διακύβευμα της εθνικής συναίνεσης θα άγγιζε το 40% και δεν θα χαροπάλευε να σταθεί λίγο πάνω από το 20%…
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com/

Αφιέρωμα στην Handball Premier 2016-2017

Εμφάνιση HANDBALL PREMIER VERTICAL.pngΕμφάνιση OXE logo.jpg
Το 38ο πρωτάθλημα χάντμπολ ανδρών αρχίσει το Σάββατο και το γραφείο Τύπου της ΟΧΕ σας παρουσιάζει τα ρόστερ των 12 «μονομάχων»:

Γιατί στις 3 Οκτωβρίου δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία

Αποτέλεσμα εικόνας για σχολεια δερβενιου
Ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίστηκε φέτος η 3η Οκτωβρίου. Την ημέρα αυτή θα υλοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες οι οποίες θα αποφασιστούν από τους Συλλόγους Διδασκόντων και θα πραγματοποιηθούν εντός σχολικού ωραρίου.
Αυτός είναι ο λόγος που μαθητές και δάσκαλοι δεν θα μπουν στις σχολικές αίθουσες εκείνη την ημέρα.

Πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο και στη Β Κορινθίας

altΤο Σαββατοκύριακο 24/25 Σεπτεμβρίου στις 4.00 το απόγευμα πρεμιέρα έχει και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας, περιόδου 2016 - 17. 
Στο πρωτάθλημα μετέχουν15 ομάδες οι οποίες είναι: η Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ο  ¨Αρης Βοχαϊκού, ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου, ο Άγιος Γεώργιος , ο ΠΑΣ Κύψελος, η Δάφνη Εξαμιλίων, ο ΑΟ Ρομά, ο Σαρωνικός Γαλατακίου, ο Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών, η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου, ο ΠΑΟ Κουταλά, ο ΑΟ Σπαθοβουνίου,ο ΠΑΣ Κλένια, η Περαχώρα και οι Άγιοι Θεόδωροι
Από την Β΄ κατηγορία προβιβάζονται στην Α΄ κατηγορία οι τρεις (3) πρώτες ομάδες της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.
Από την Β΄ Ερασιτεχνική κατηγορία υποβιβάζονται στην Γ΄ Ερασιτεχνική κατηγορία οι ομάδες που κατέλαβαν τις τρεις τελευταίες θέσεις στο πρωτάθλημα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2016-2017.
Σε περίπτωση υποβιβασμού Σωματείου από το Πρωτάθλημα Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ εκτός από τις παραπάνω αναφερόμενες  τρεις (3) ομάδες θα υποβιβασθεί και ανάλογος αριθμός από τη Β΄ στη Γ΄ κατηγορία

Η 1η αγωνιστική
ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΩΡΑ: 16.00 
 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ 
 ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΩΡΑ: 16.00 
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.ΚΛΕΩΝΩΝ - ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
 ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 
 ΑΟ ΡΟΜΑ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 
 ΡΕΠΟ ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ

ΣΟΚΑΡΕΙ ο χάρτης του ISIS - Προσέξτε πως ονομάζουν την ΕΛΛΑΔΑ... [photo]


Κάποιοι βλέπουν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι...


Αυτό που προκαλεί έντονη ανησυχία είναι το γεγονός, πως το Ισλαμικό Κράτος, αυτόν το χάρτη θέλει να τον υλοποιήσει στη πράξη, και όσοι βρεθούν στο διάβα τους θα νιώσουν την οργή τους.


tro-ma-ktiko.blogspot.gr/