Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

ΔΕΡΒΕΝΙ - ΡΟΖΕΝΑ - ΖΑΧΟΛΗ - ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟ - ΚΑΡΥΑ - ΓΚΟΥΡΑ ο Δρόμος της Ορεινής Δυτικής Κορινθίας

 

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε από την πρώτη στιγμή συνειδητοποιήσει ότι τα μεγάλα έργα τα οποία έχει ανάγκη ο τόπος μας προϋποθέτουν συστηματική επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς ώστε να γίνει πλήρως κατανοητή η σπουδαιότητα τους, επαρκή προετοιμασία των απαιτούμενων μελετών, αλλά και σύγκλιση και συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκομένων παραγόντων ανεξαρτήτως θεσμικής θέσης και πολιτικής ιδεολογίας.

Με μεγάλη ικανοποίηση λοιπόν αντιμετωπίζουμε την κατάθεση πρότασης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο ΕΣΠΑ του έργου αναβάθμισης του ορεινού οδικού άξονα Δερβένι - Ροζενά - Ζάχολη - Σαραντάπηχο - Καρυά - Γκούρα, η οποία περιέχεται στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 19/4/2021. Η κατάθεση της πρότασης αυτής αποτελεί το πρώτο επίσημο βήμα για την υλοποίηση ενός ακόμη αναπτυξιακού έργου για τον Δήμο μας.

Το έργο αυτό προϋπολογισμού 19.000.000 ευρώ, πρόκειται να ενοποιήσει ολόκληρο τον ορεινό όγκο της Δυτικής Κορινθίας, ο οποίος αποτελεί έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό με κέντρο την περιοχή των Τρικάλων, συμβάλλοντας στην περεταίρω ανάδειξη της ορεινής ζώνης τόσο του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, όσο και του γειτονικού Δήμου Σικυωνίων.

 

Η στενή συνεργασία Περιφέρειας- Δήμου αποδίδει συνεχώς καρπούς και βάζει τις βάσεις για ένα ακόμη σημαντικό έργο το οποίο αποτελούσε για χρόνια επιθυμία και ανάγκη για την Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης. Συνεχίζουμε με προσήλωση στο στρατηγικό μας πλάνο, με αδιάκοπη καθημερινή προετοιμασία, για να πετύχουμε όλα αυτά που ο Δήμος μας αξίζει και δικαιούται. Στοχεύουμε με συστηματικό τρόπο σε αναπτυξιακά έργα, έχοντας εντοπίσει όλες τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης αποδεικνύοντας συνεχώς την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα προς το συμφέρον του τόπου μας.

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης