Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ


Της Λέττας Καλαμαρά 

Λίγα 24ωρα μετά τη συζήτηση για την επέκταση στα 12 μίλια των εθνικών χωρικών υδάτων, τον καθορισμό της ΑΟΖ και την αξιοποίηση των θαλασσίων υδρογοναθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος, σε συνεργασία προφανώς με τη σύμμαχο Αλβανία, και ανήμερα της επίσκεψης της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας στο χωριό Βουλιαράτες για τον ενταφιασμό των ηρωϊκά πεσόντων Ελλήνων στος έπος του 1940, ο τραγικός θάνατος του Έλληνα ομογενή και Αλβανού υπηκόου ‘μαύρισε’ την ημέρα και έγινε έναυσμα για επιδείνωση των διμερών σχέσεων και λαϊκών συναισθημάτων.

Είναι πολλοί αυτοί που δεν θέλουν τον εξευρωπαϊσμό των Βαλκανίων, την ειρηνική συνύπαρξη και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των λαών μας. Η παράλληλη προσπάθεια στα γειτονικά Σκόπια, με τον απαράδεκτο για τα εθνικά συμφέροντα χειρισμό, ανέδειξε επίσης μεταξύ άλλων τις προσπάθειες αποτροπής ένταξης των Βαλκανικών χωρών στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Είναι προφανές ότι άλλες χώρες της Ανατολής και της Ευρασίας επιμένουν στην παραμονή των Βαλκανίων σε μία ‘γκρίζα’ κατάσταση ανάμεσα στη Δύση και το στρατηγικό αλισβερίσι, με την υποστήριξη και ντόπιων προεστών για τους οποίος θα αναφερθούμε σε επόμενο κείμενο. Εξάλλου ο περίφημος Βαλκανικός διάδρομος αποτελεί χρυσοφόρο λεωφόρο ανομίας και παρανόμου πλουτισμού από τη διακίνηση ναρκωτικών, αγαθών και ανθρώπων επί δεκαετίες και πολλοί δεν θέλουνε να σταματήσει.

Σε κάθε περίπτωση ο αντεθνικός μηχανισμός από όπου και αν προέρχεται δείχνει να έχει τους τρόπους να πετυχαίνει την ένταση που επιθυμεί και με τους κατάλληλους επικοινωνιακούς μηχανισμούς εκ των έσω να διαμορφώνει μία ατζέντα επιζήμια για την πρόοδο και τη συνεργασία συμμάχων. Στο παιχνίδι της παραπληροφόρησης και τα ασύστολα fake news  που τυχαίως αναπαράγονται από πατριωτικά μέσα ενημέρωσης για τη διασπορά της εθνικής διχόνοιας. Κάπως έτσι και η Ελλάδα το 1996 μέσα από μία νύχτα έντασης και κατά άλλους ταπείνωσης ωθήθηκε για μία δεκαετίασε ανεξέλεγκτους εξοπλισμούς, που σηματοδότησαν τη μεταψυχροπολεμική Ελλάδα μεταξύ συμμάχων προς όφελος του παράνομου πλουτισμού πάσης φύσεως κρατικών αξιωματούχων. Εξοπλισμοί που δυστυχώς αποδείχτηκαν είτε αχρείαστοι είτε ελαττωματικοί και στην πλειονότητα τους σήμερα δεν υπάρχουν σήμερα χωρίς πολλές όμως πατριωτικές κραυγές.

Η Ελλάδα και οι πατριώτες οφείλουν...


 να είναι προσεκτικοί καθώς αποτελεί πάγια ανατολική πολεμική αρχή η διείσδυση στον αντίπαλο και η εξώθησή του σε στρατηγικά λάθη. Το γεγονός ότι τα ΜΜΕ μας δυστυχώς ανήκουν σε μεγάλο βαθμό σε διακινητές παρανόμων προϊόντων εξ ανατολάς και χαίρουν δικαστικής ασυλίας ακόμη οφείλει να μας προβληματίσει και για το είδος της ενημέρωσης και για το χρόνο προβολής της. Οι προσπάθειες αποσταθεροποίησης του Ελληνικού Κράτους, της κυβέρνησης και της κοινωνικής αναταραχής και του διχασμού τα τελευταία 24ωρα είναι φιλότιμες αλλά ευτυχώς το πάλαι ποτέ ισχυρό παρακράτος πνέει τα λοίσθια, ακολουθώντας την πολιτική καθίζηση των πολιτικών πελατών του, εντός και εκτός συνόρων.

Ας επικεντρωθούμε στην έλλειψη λαϊκής νομιμοποίησης των κυβερνώντων σύμφωνα με τις μετρήσεις και τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα το 2014 και ας δούμε πώς το σάπιο πελατειακό κοινωνικό και πολιτικό σύστημα από τη Δεξιά μέχρι την Αριστερά θα ξεριζωθεί χωρίς να οδηγηθούμε στα άκρα και τις εθνικές απώλειες. Η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή για να διαλυθεί και πολύ ανίσχυρη για να ευημερήσει προς το παρόν…

Ένα από τα δύο θα συμβεί τελικά και ο κ.Τσίπρας οφείλει να είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, μαζί με τον ελληνικό λαό και χωρίς πολλά τηλεφωνήματα της αλλοδαπής... Είναι πολύ αργά για "μαϊμού" πατριώτες και την εκτέλεση των σκοτεινών τους σχεδίων. Εξάλλου η Ελλάδα έχει Υπουργό Εξωτερικών που δεν θα χρεωθεί εθνική ήττα ποτέ και δεν θα την αποδώσει στο συγκυβερνήτη του, πετώντας τον από το τρένο της εξουσίας...

ysterografa.gr