Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαβρύτων ο συμπολίτης μας γιατρός τ. Πρόεδρος Κοινότητας Δερβενίου κ. Κώστας Κούκιος


Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για τον Δήμο Καλαβρύτων, ανακοίνωσε σήμερα  ο συμπολίτης μας γιατρός , Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και τ. Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου κ. Κώστας Κούκιος. 
Ο κ. Κώστας Κούκιος είναι Ιατρός Παθολόγος- Διαβητολόγος , γεννήθηκε το 1958 στο Δερβένι Κορινθίας. Το 1976 εισήχθη στην ιατρική Αθηνών και αποφοίτησε το 1983. Από το 1994 έως 1998 διατέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Δερβενίου. Από το 1995 έως σήμερα είναι διευθυντής της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Καλαβρύτων με εξειδίκευση στο διαβήτη. Ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ευρωστίνης το 1998. Από το 2010 είναι εκλεγμένος έως σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης με τον συνδυασμό "Κίνηση Πολιτών" του νυν Δημάρχου κ. Αντώνη Κλαδούχου  Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Γραμμένη, ιατρό και έχει τρία παιδιά.

 Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούκιος, σκοπό έχει να δώσει μια νέα αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση με κύριο σκοπό την απαλλαγή από τα μικροπολιτικά συμφέροντα και να αναδείξει την πολιτική της ανθρώπινης αλληλεγγύης, αξιοκρατίας και προοπτικής.
Η ανακοίνωση του Κώστα Κούκιου έχει ως εξής:

"Μέσα στη γενικότερη πολιτική συγκυρία της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, στη φτώχια την ανεργία την ανέχεια, στη λαίλαπα που έρχεται, στη μοναξιά και την απογοήτευση.
Η κοινωνία και μπορεί και πρέπει να αντιδράσει.
Είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο.
Για να δημιουργήσει μια τοπική αυτοδιοίκηση απαλλαγμένη από τα μικροπολιτικά συμφέροντα και τη ψηφοθηρία.
Είναι αυτή που θα παίξει τον πλέον καθοριστικό ρόλο σε τοπικό επίπεδο, που θα βάλλει κανόνες, αρχές - αξίες και θέσεις, που θα δώσουν ελπίδα.
Για να φτιάξει, η ίδια η κοινωνία ένα Δήμο ανθρώπινης αλληλεγγύης, αξιοκρατίας και προοπτικής.
Για να μην είναι κανείς μόνος.
Οι οικονομικοί, φυσικοί, ιστορικοί, πολιτιστικοί και λοιποί πόροι της περιοχής είναι γνωστοί σε όλους μας. Η ανάγκη ύπαρξης και ενίσχυσης των σημερινών δραστηριοτήτων στον αγροτικό, τουριστικό, εμπορικό, στον κάθε τομέα απαραίτητη. Η προτεραιότητα στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, η εμψύχωση και στήριξη πρωτοβουλιών, αυτονόητα.
Το ζητούμενο είναι οι άνθρωποι που θα πλαισιώσουν την προσπάθεια αξιοποίησης κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος.
Σε αυτή τη κατεύθυνση μαζί με τη κοινωνία παρεμβαίνουμε
Με στόχο την ενεργοποίηση κάθε υγιούς κυττάρου έξω και πέρα από κομματικές δεσμεύσεις, ιδιοτέλεια , υστεροβουλία, εξαρτήσεις, συμφέροντα και αγκυλώσεις.
Για να σηματοδοτήσουμε και να παλέψουμε μαζί για την πολυπόθητη διέξοδο από τον κατήφορο.
Για να καθορίσουμε και να εξειδικεύσουμε την κατεύθυνση και τις δράσεις που θα υπηρετήσουν όλους τους Καλαβρυτινούς, όλο το Δήμο Καλαβρύτων.
Για να αναδείξουμε και να συγκροτήσουμε το πλειοψηφικό ρεύμα που απαιτεί την ανατροπή στη διαχείριση των Δημοτικών πραγμάτων.
Μπαίνουμε μπροστά, καταθέτουμε την υποψηφιότητά μας και σας καλούμε όλες και όλους μαζί μας."

Κώστας Κούκιος
Γιατρός Παθολόγος/Διαβητολόγος
Διευθυντής Ε.Σ.Υ.