Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Τού βγήκε η ψυχή όμως ο Ολυμπιακός έπιασε το... τζόκερ στο ΟΑΚΑ

Απίστευτη τύχη! Από... σπόντα “λύγισε” ο Ολυμπιακός τον Λεβαδειακό 
Με «βόμβα» μεγατόνων... παραλίγο να αρχίσει η 2η αγωνιστική της Superleague  στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να φθάσει στα τελευταία λεπτά και με γκολ των Μιλοβόγεβιτς (89') και Φορτούνη (90') να νικήσει τον αξιόμαχο  τυπικά γηπεδούχο Λεβαδειακό  0 - 2  και να αποφύγει την γκέλα.
Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια ομάδα που ήταν σαφώς ανέτοιμη αλλά χρειάστηκαν 89΄ λεπτά αγώνα και αρκετή τύχη για να καταφέρουν να κάμψουν την αντίσταση του μαχητικού Λεβαδειακού.

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα με τον Λεβαδειακό να δείχνει καμία διάθεση να επιτεθεί και να αρκείται στην διατήρηση του μηδέν στην άμυνα του. Οι Πειραιώτες έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 8΄ με τον Φορτούνη να δίνει εξαιρετική ασίστ στον Πάρντο που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Τσιντώτα.
Στο 28΄ ο Τσιντώτας κράτησε και πάλι ανέπαφη την εστία του αυτή την φορά απέναντι στον Χάρα. Στο 33΄ η κεφαλιά του Πάρντο μετά από την σέντρα του Ελαμπντελαουί πέρασε για λίγο άουτ. Ενώ σχεδόν με την λήξη του ημιχρόνου (44΄) ο Σαλίνο έκανε ωραία ατομική προσπάθεια αποφεύγοντας τρεις παίκτες αλλά η επέμβαση του Τσιντώντα ήταν για ακόμη μια φορά καθοριστική.
Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να πιέζει για να ανοίξει το σκορ και τον τυπικά γηπεδούχο Λεβαδειακό να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο.
Οι «ερυθρόλευκοι» βλέποντας τον χρόνο να περνά ανεκμετάλλευτος, μετά το 75' έκλεισαν για τα καλά τους αντιπάλους τους στην περιοχή τους και τελικά και με την τύχη στο πλευρό τους έφθασαν στα δύο γκολ της νίκης.
Στο 89' ο Μιλοβόγεβιτς, εκτός περιοχής, έβαλε την κόντρα στην προσπάθεια παίκτη του Λεβαδειακού να απομακρύνει την μπάλα και είδε τη «στρογγυλή» θεά να παίρνει περίεργη τροχιά και να κρεμά τον ανήμπορο να αντιδράσει τερματοφύλακα Τσιντώτα.
Αμέσως μετά, στο 90', ο Φορτούνης επιχείρησε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Ουόν, με την μπάλα να «κρεμά» τον Τσιντώτα για το 2-0
Λίγα λεπτά νωρίτερα και τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει την ασφυκτική υπεροχή του, ο Ντοσεβί με αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Λεβαδειακού, ενώ στο 85' ο Τσόρι, στην προσπάθεια να βγάλει σέντρα από τα αριστερά, έστειλε κι αυτός την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων
Σε όλο το προηγούμενο διάστημα του αγώνα, ο Ολυμπιακός δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του. Η απουσία του Φινμπόγκασον από την κορυφή της επίθεσης ήταν εμφανής, ενώ ο Καμπιάσο στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση και μέχρι το σημείο αντικατάστασής του, στο 57', δεν έδωσε την ώθηση στο παιχνίδι των πρωταθλητών. 
Λεβαδειακός (Μάντζιος): Τσιντώτας, Μιλιάζες, Εντουίν, Τριποτσέρης, Στάθης, Νικολάου, Ρομέου, Γιακουμάκης (88' Ναβάρο), Μαχαίρας (46' Μουλόπουλος), Μίνγκας (67' Μάρκοβιτς), Μάντζιος.
Ολυμπιακός (Σίλβα) : Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (57' Σεμπά), Φορτούνης, Πάρντο (57' Ντομίνγκεζ), Ντουρμάζ (71' Ντοσεβί), Χάρα.