Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Στην Αθήνα ο Ολάντ, σαν φίλος. Και… επενδυτής

Francois-Hollande-Antonis-Samaras
Η Αθήνα υποδέχεται σήμερα τον Φρανσουά Ολάντ, σε μια σημαντική επίσκεψη από πλευράς ουσίας αλλά και εντυπώσεων. Ο Γάλλος Πρόεδρος έρχεται στην Ελλάδα για να διατρανώσει με την παρουσία του τη στήριξή του προς τη χώρα μας, σε μια περίοδο κατά την οποία η Αθήνα προσπαθεί να βρεί τα πατήματά της, έχοντας αφήσει πίσω τα σενάρια περί Grexit.
O… ένοικος των Ηλυσίων Πεδίων άλλωστε στάθηκε στο πλευρό της χώρας μας καθόλη τη διάρκεια των δύσκολων προηγούμενων μηνών, στηρίζοντας την προσπάθεια της Ελλάδας να αποφύγει τη χρεοκοπία, και διατυπώνοντας αντίλογο στα σενάρια εκείνων που δεν έδειχναν να έχουν… ιδιαίτερο πρόβλημα με τα σενάρια χρεοκοπίας.
Η επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα έρχεται σε συνέχεια εκείνων της Άνγκελα Μέρκελ, του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ακόμη και του Προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες που είχαν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα. Ο Γάλλος Πρόέδρος έρχεται σαν φίλος, αλλά και… σαν επενδυτής, μιας και με διαδοχικές συνεντεύξεις του τις τελευταίες μέρες έδειξε τη διάθεση να συμβάλλει από την πλευρά του, ώστε να προσανατολιστούν γαλλικές εταιρείες στο να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία.
REPORTER